A MOL hivatalos bejelentése szerint az osztalék fizetés rendje a következő: a társaság május 27-én azonosítja a befektetőket az osztalékfizetéshez. Ez azt jelenti, hogy az utolsó nap, amikor a részvény osztalékszelvénnyel forog a BÉT-én a Varsói Értéktőzsdén 2024. május 23-a lesz a T+2 napi elszámolást feltételezve (első nap kupon nélkül: május 24).
Tartsd meg a részvényt, vagy add el azt te döntöd el. Az OTP-nél is többször leírták... Ez az egyszerűsített változat: Aki ma vett, holnap eladhat. ( arathat ) Lesz rajta osztalék. Holnap is úgy lesz, hogy az árfolyamot a nagyok határozzák meg. Na meg a hírek, meg a pletykák. Mehet fel, mehet le. Egy a lényeg, az árfolyam mindig jobbra megy.
Na mi van? Felrántották? A héten, ma, délután, záárásnál??Ja nem :-)) de továbbra is azt mondom, hogy a cég fundamentumai és eredményei masszívak. 1 tényező van ami igazán lent tartja és ezt Magyarország Kormányának hívják (áfa, adó, extra adó, hibrid önként vállalt ársapka, országkockázat stb stb.) Ezen tényező nélkül lenne ez és egyszer lesz 3500 is. Csak győzzük kívárni.
leírtam napokban mindent ami a felvetésedre is vonatkozhat , egy tényt megismétlek: elmúlt évben 351 forint volt a záróár vágás előtt 3148 záróárral. Másnap 2900-on nyitott azaz 250 forint csökkenést láttunk. Ettől még bármi lehet tőzsdén, ez is egy példa.
A nagyok majd eldöntik a sorsunkat. Főleg egy MOL esetében, a kicsik nem sokat tehetnek. Volt annyi jó hír, fejlesztés, felvásárlás, új vegyipari üzem indulása, találtak olajat, hulladék koncesszió! Mi kellene még, hogy elérjük legalább a tavalyi maximumot? Az idei eddigi ár eléggé kiábrándító, de én nem adtam el. Felveszem az osztit, de abból biztos nem MOL-t fogok venni!
portfolió adatait nézve te emlékszel jól, nyitó ár volt 3148 vágás előtti napon. Másnap 2880 nyitás előző nap záró 3190 -ről azaz 310 forint . Vágás utáni napon 2910-ig elment, majd következő kereskedési napon hétvége után hétfőn is 2906-ig is elment, majd sokáig 2800 és alatta. 2800 nál is 390 forint az esés, de jelezném, hogy augusztus elején derült ki, hogy még egy adóterhet pakolt a kormány Molra. Elmúlt évben már tudott hatalmas osztalék ellenére május végén is 2900 alatt volt az árazás majd június közepére 3000-re feltornázták az árat, de csak július 11 után indult tovább 3190ig. Ezt csak azért írom, hogy szerintem a 350 forint osztalék beépülhetett az árba, de 300 forint bizonyosan. Most elég nehéz elhinni, hogy 2800 ra áraznák a Molt,
Az év végi záróár 2826ft volt. A tegnapi értéke 7.7,%-al (3044) több. Az elmúlt évi osztalékot is MOL részvénybe forgattam és a papírok mostani értéke 12%-al többet ér, de a növekedés elmaradt az Állam papírokhoz képest.
Kérdést nem értem, tegnap záró ár utáni 10 perces szakaszban 27 ezer vételi ajánlat szerepelt, eladó nem kötött rá azaz nem volt eladói ajánlat. Csak erre utalt a közlésem,mint érdekesség vágás előtti utolsó percekben.
de most komolyan ennyire nem naprakész az erste, nincs egy ember aki kezeli ezt ott??? emberek spórolt pénzei vannak a tőzsdén, ezek meg leszarják hogy a certik nem valós adatokat mutatnak....elképesztő
"de most komolyan ennyire nem naprakész az erste, nincs egy ember aki
kezeli ezt ott??? emberek spórolt pénzei vannak a tőzsdén, ezek meg
leszarják hogy a certik nem valós adatokat mutatnak....elképesztő" én dettó ezen háborodtam fel, nem értettem hogy az otp új certi miért kerül 500 ft-tal többe! mert a nyomorultak a tl91-et nem frissítették be, csak a többi certit a másik meg hogy az új certikre indulásnak 10 óra volt megadva, erre elindultak már azonnal nonszensz amit az erste művel
Állítólag 50M+ Ft-nyi részvényt birtokolsz, és folyamatosan olyanokat kérdezel, amit a létező legkezdőbbek szoktak, és állítólag nem tudod, hogyan működik az osztalékfizetési mechanizmus? Azért ne csodálkozz, hogy trollnak néznek.
Zoli szinte biztosan egy troll. Aki nem troll, és van is neki részvénye, és szövegértésből egy általános iskolás szintjén legalább áll, annak pedig pl itt is van értelmes leírás. osztalék - K&H Értékpapír (khertekpapir.hu)
Nem, szó sincs erről. Mi egy soros-migráns csoport vagyunk, azon dogozunk, hogy a MOL-on minél többet keressünk, amiből majd közösen megvesszük a felcsúti kisvasutat. Persze csak akkor, ha olyan áron adják el ahol a MOL is áll. :-)
Örülök, hogy hát fogalmazzunk úgy jó indulattal, hogy elkezdte visszatölteni a rést. Én nem látom okát további esésnek jelenleg. Az max. váratlan negítív bejelentések általános tőkeipici negatív trend vagy spekulációk alapján történhet meg.
Azt, hogy elkezdte -e betölteni a rést, én max 1-2 hét múlva merném megítélni. Ez a mai egyelőre bizony egy méretes rés lesz a napos és a hetes charton is.
Most mondok valamit, amivel biztos sokan nem értenek egyet, de ez akkor is a véleményem. Orbán tart Csányitól, mert Csányi amellett, hogy "megörökölte" az OTP-t, bizonyította, hogy egy igen okos, bank-pénz-gazdaság tekintetében okos, képzett, rátermett ember. Orbán azt is tudja, hogy Hernádi sem az olajhoz, sem máshoz nem ért. Ő egy Orbánnak lekötelezett csicska. Nah, vajon kit sarcolhat legkönnyebben Orbán? Az OTP-t vagy a MOL-t? A befektetők tudják a választ! Ezért szar a MOL és jó az OTP!
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.