Mindenféle rosszindulat és kötekedés nélkül írom, hogy nekem nem tetszik így a rajzod, egyszer a kanócot használod, egyszer a testet. Szerintem ez így félrevisz, és pontatlan. Vagy kanóc-kanóc, vagy test-test. Saját meglátásom.
Mar meg volt 2900 felett ))) Idoben kellene kilepn, mert itt csak a magyar brokik jatszanak, kulfoldiek NEM vesznek MOL-t, OTP-t meg csak csak! MOL-t NEM! Ezt adjak a bennfentesek sorba oszti elott!
Ok, és ebben sincs lényegi változás.:) Brokik játszótere a BÉT, és ez mind azért mert kevés a pénz, ami meg azért mert.... De ez a mienk, kicsit savanyú, de magyar...
A Raiffeisen a hivatalos iránymutatásnál jóval bizakodóbb, és 900 millió dolláros EBITDA-t vár a Moltól a negyedik negyedévben. Az emelkedő upstream bevételek mellett a petrolkémiai szegmens vesztesége is csökkenhet a petrolkémiai marzsok részleges helyreállása miatt. A Raiffeisen a 2024-es eredményvárakozását is feljebb srófolta, hosszabb távlaton azonban nem változtatott az EBITDA-kilátásokon. A piaci árnál mérsékeltebb, 2700 forintos célárat a tőkeköltségek várható növekedése és az e mögött álló kockázatmentes magyar hozamok emelkedése is indokolja. (PMAP) Az LSEG elemzői konszenzusában szereplő átlagos célár ezzel már 3012 forint, ami 6 százalékkal magasabb a tegnapi záróárnál. A vállalatot követő 10 elemzőház közül négy szerint venni kell a részvényt, és ugyanennyi bróker javasol tartást. Előbbiek mellett két befektetési szolgáltató szerepelteti az eladásra érdemes papírok listáján a Molt.
...megint egy omw barát osztrák bank véleményét hallhatjuk, mely nem tudom mennyire részre (el)hajló. Ajánlanám figyelmükbe, hogy a mol a hiteleit már meghosszabbította változatlan kamatfelárakkal, (ok, biztos emelkedik, de nem forint, hanem EUR, ami nagy különbség, illetve nem hazai bank az valószínű...), illetve, a pmáp éppen a csúcson van, tehát az elszívó ereje innen már várhatóan már csak csökken. Nem vagyok elemzőház, de ők se jobbak... Rulírozó hitelszerződés meghosszabbítása - Befektetői hírek - Befektetői hírek - MOLGroup
Helyetted is megírom: VG.hu volt a forrás. Lényeges, mert ezen online gazdasági újság három napja 3290 Ft cél ár átlagot jelölt meg Molra a Lengyel Santander 3200 Ft cél ár emelése után. Ebből miként lett további cél ár emelés esetén kevesebb átlag, azt csak a szerzők tudhatják ?
egyébként jól csinálják, mert egész nap szinte pirosban vagyunk annak köszönhetően, hogy a záróban való meghúzás után lentebb van nap közben...és szépen így lassan sunyin megy felfelé...
Ismerve, és látva a működési környezetet, konkrétan a hiphop gazdaságpolitikát, reális amit írsz. Az elemzők fundamentális modelljeik alapján matekolnak, nem feltétlen megfelelő nagyságrendben teszik rá ezt a kockázati súlyozást, szűrőt. Normál világban annyi lenne...
Többet ér a papír a jelenlegi szintnél,ilyen alacsony értékeltségnél.- Az a tegnapi Raiffesisen csökkentés nem volt jó,ez miatt van napi minimum körül? 2810 ft alá ne menjen... Marketscreener érdekesmind a 3-évre 2023-24-25-re 630 ft körüli EPS-vár. A P/E-4.5 szerintük.
A célárak alapján kereskedni nem túl kifizetődő. Gyanús lehetne az, hogyan tudnak ekkora szórást kihozni ugyanazokból az input adatokból különböző elemzőházak. Aztán az is, hogy cikkekben, platformokon teljesen eltérő átlagos célárak vannak. Ugye nem gyanús? Miért is lenne az? Kiválasztunk egyet, ami tetszik, aztán hiszünk benne. Mert kapaszkodót keresünk bennük, aminek az árát majd meg is fizetjük. Yahoo Finance alapján, csak érdekességként OMV jelenleg 41,86 EUR, célárak átlaga 56,65 (35% potenciál) Orlen 62,89 PLN, célárak átlaga 73,09 (16% potenciál) MOL 2.854 HUF, célárak átlaga 2984 (szórás 2355-3810 között, nem gyanús senkinek?), ezen van 4,5% felértékelődési potenciál. Na ez alapján kit fog választani egy random befektető a világban?
Az okozza az Investing.com, marketscreener célárak átlagának eltérését a Yahoo finance-től, hogy az utóbbi nem tartalmazza az mBank 4712 Forintos célárát. Az tolja fel 3269-re az előbbi két oldalnál az átlagot.
Nulla forgalom, nulla trend, nulla akarat, nulla tapadas. Csak a Magyar brokerek kavarasa megy, de az a par aki foglalkozik vele neha, az se tudja merre. Ez megy honapok ota. Roviden
A plátói nem pont azt jelenti szerintem, amit írsz, de nem baj. Nem kell akarnom a MOL-t, mert már a birtokomban van, amennyit akartam. Ha az árfolyama emelkedésére értetted, akkor még érteném is, de nem azt írtad! :)
Jol van, nem bantom a szent tehenet, mert nem elegans reszemrol, csak nem ertem ezt az orokos OTP-vel torteno osszeghasonlitast… Kivanom, hogy jojjon az a rally, sok nyerot!
Én nem hasonlítom őket össze. Ellenkező ciklusban vannak, hozzáteszem, szerintem. A MOL-nak tavaly volt a teljesítménye a csúcson és idén ütött mélypontot H1-ben. Az OTP-nek idén H1-ben volt teljesítmény csúcsa, szerintem most csökkenő pálya következik. Ez nem összehasonlítás, hanem megfigyelés, és megint hozzá teszem, hogy szerintem.
Megint kicsit túl sok következtetést akartok levonni egy alacsony forgalmú belső napból (ma az egész BÉT-en pici pöckölgetés zajlik, ugyanígy OTP-re sem indikáció szerintem).
"de ez esik"..., még szerencse hogy semmi más! :) MOL mondjuk órák óta elég stabilan a 2848 és 2850 között billeg a negatív nyomás ellenére, és volt már ugyanezen a szinten a legnagyobb pirosban is! Lassan a legkevésbé piros lehet, hagy így folytatódnak az események a BÉT-en!
Képes NY-i irányban, EU országokban terjeszkedni. OTP ezzel szemben sorra kivonul az EU országokból, és K-i irányba tart. Nekem bizalomgerjesztőbb a stabil EU helytállás. Persze ez nyilván ízlés dolga.
Pont ugyanazt nyomod, mint anno a Richter eseteben, akkor a MOL sem volt jo, a konstans rossz OTP mellett. 25%-os ROE ismereteben arrol ertekezni, hogy mennyire nem jo az a bankpapir, szamomra erosen vagyvezerelt gondolkodas, ami nelkuloz szinte minden objektiv tenyezot.
Mielőtt belekapaszkodik Tanckar, hogy M.o. földrajzi elhelyezkedése szempontjából mi van K-re, vagy nyugatra, én nem ebből a nézőpontból gondolkodom. :) Egyébként Lengyel o. és Szlovénia még ebből a nézőpontból is inkább Ny-i irány.
Akkor te egy buy and hold befekteto vagy, aki hosszu tavra tervez…ezert sem ertem, hogy miert hagyod figyelmen kivul az OTP 25%-os ROE mutatojat, az valami brutalis! A MOL kapott egy fix koporsoszeget a massziv allami szerepvallallassal, ezt azert ne felejtsuk el, jelenleg az osztalek vonzobb szerintem, mint a benne rejlo, lehetseges arfolyam emelkedes.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.