Nem számít, mert a lengyel mBank csak egy virtuális bank. Aki még emlékszim, a Citibank negatív célár vágása sem volt mérvadó, mert az meg tengerentúli bank.
Turbo már nem 3-1 hanem 2/2 az állás! Egyebekben teljesen mindegy, hogy 2500 vagy 3800 v. 4700. Egy éves távlatban beleférhet akár mindhárom szélsőséges esetben. Poliol üzem 2024. év elején indul, Mol portfoliója szélesedik, profitja nő! Nyilván aki folyamatosan lebeszéli az nem ezt látja, aki meg folyamatosan felbeszéli többet lát benne. Maradjunk ennyiben. Végül is Mol tulajok topikja
Más a helyzet jelene, mint volt pár éve. Kötött pályán Orbán a gazdasági helyzet/állapkincstár okán. Abban sem lehet vita közöttünk, hogy nagyon figyelik Orbán minden egyes lépését akár maga az EU is feljelentéssel élhet már. Nyilván nem vagyok naív, csak jelzem, hogy mások a viszonyok. 13mrd -ből csak kb 10-11 mrd jöhet, az is 2024. év elején. Sokkal többet vár Orbán így nem érdemes kockáztatnia nagyban, pedagógus és eü. szakdolgozói béremeléseket már előre bejelentették, ha jön az EU pénz. Ezek mind kontrollálhatóak. Pályázati forrásokat is előre kifizette az állam, így azokat is vissza kell pótolni stb. Tőzsdének pedig minden jó hírre szüksége van.
Szépek ezek a célárak ami reális is lehetne,csak szerintem Amerika végett ez most nem fog eljönni...Recesszióba süllyed Amerika,de reméljük elkerüljük a legrosszabat...Összeomlást Én se akarok,de valljuk be akkor lehet sok pénzt keresni :)
-Jó napot! Private Banking friss:-MOL napi: Az ideális csökkenő trend törése után gyenge a korrekció forgalma és mérete. Nem kellene sok ahhoz, hogy megtörjön szignifikánsan az emelkedést jellemző kis zöld trendvonal, így újabb lefele kör jöhetne. Mivel az osztalék miatt jelentős rést hagyott lefele még júliusban, így a 2969-es szint környékétől sokkal több esély egyébként se látszana felfele. Ha a 2813-ról lefordul újra, akkor a 2656 minimum tesztelhető lehet, de új három hónapos swing mélypontra is mehet. Ellenállások: 2969; 3125; 3438.
Amikor nyíltan olyan csalások mennek mint pl a 44 milliárdos (azóta már 55 milliárdos) nemzeti oltoanyaggyár ami egy elgazosodott elhagyatott terület... biztos hogy senki se figyel orbánékat..ha ez mehet nyiltan akkor mese nincs ennek az eus pénznek a nagy réazét ia simán ellopják
Nem nagyon tudni, hogy mit is akar a cikk / megint egy pf-s félcmunka/. A mol eddig is átgondolta a beruházásait. Most max újragondolja. Mit is? Hogy ha nem támogatják /a kormány feltételes támogatása miatt/ akkor majd máshogy diverzifikál és max lassabban, de a részvényesi érdekeket szem előtt tartja. Addig meg jó.
KSH üzemanyagfogyasztást év/év alapon jelzi ( kúthálózat forgalmából ! ) tehát nincs benne a mezőgazdaság, kerozin és egyéb forgalom. Lényeg: 2022 ársapka okán nem lehet bázisként kezelni, KSH-nak illene jeleznie minden egyes kimutatásában! Ársapka drasztikusan emelte a fogyasztást ,oly mértékben mely végül hiányhoz vezetett. 18% elmaradás év/év alapon egyáltalán nem nevezhető vészesnek, 2022 volt extrém a kormányzati hibás beavatkozás során.
igen, ezen már levelezett a topic: Az ársapka kivezetésének hatása, hogy 15-20% -al csökken a "soha nem látott max" irreális és nem tartható fogyasztás, illetve 480-ró ment 620 Ft-ra az üzemanyag, ami szintén mint egy 20% növekedést jelent, tehát a csúcs árbevétel kb maradhat....
Nem tetszik nekem se az amit a kormany csinal a gazdasagban, se az amit a kormany csinal a MOL-al, es nem tetszik amit a MOL csinal a kulonbozo ugyeiben. . Mar nagyon ideje volna uj beszerzesi/finomitasi infrastruktura kialakitasanak, uj uzeltpolitikanak, zold energias termeles/elosztas rendszert epiteni, es felkeszulni a kov. 10 evre. Ami nagyon masmilyen lesz mint eddig volt. A hulladekgazdalkozasrol irt anyag kockazatos. Szerintem ez rossz irany, most sem okos szembe kerulni azonnal a lakossaggal, es minden hazai vallalalttal, es rajuk attolni a felelosseget es koltseget es munkat is, hogy MOL MOHU-nak konnyebb legyen. . Nem tetszik, amit a MOL charton latok. Sajnos egyre fokozodik a veszely hogy 2300-ig beessen az arfolyam, egy lefele indulo zig-zag a-b-c korrekcioval .... es nem kizart hogy impulzus lesz, ami meg rosszabb esesi rizikot jelent. Egyelore a MOL szoros koveteset abbahagyom. Nem latok eselyt arra, hogy hetes idotavon erdemes belevenni. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20231004v02xbjwp4.jpeg
Előre jelzem, nem kritika, fontos a meglátásod. Viszont pár napja tettél fel egy igen optimista Mol TA elemzést a másik topikban aminek célára bőven 3k feletti értéket jelzett. Részvény ár azóta gyakorlatilag helyben jár, se le se fel nem mutat elmozdulásokat kb. 1-2% tartományon belül. Nekem ez a hirtelen fordulat túl szélsőséges, de ez az én véleményem. A Poliol üzem pont a zöld termelést hivatott képviselni amihez nagyban hozzájárul a hulladékgazdálkodás alapanyaga! Eu előírás a gyártók környezeti adója, ezt kivételesen nem a kormány találta ki. Mol pont, hogy vissza váltási rendszert szeretne bevezetni pl. a műanyag palackokra, 2024-től folyamatosan telepítik majd az automatákat és/vagy a visszaváltási pontokat. Mol = hidrogén üzem, gumiaszfalt stb. ezek mind elérhető információk. Pl. a gumikeverék aszfalt azért nem terjedt még el, mert a pályázati versenyben a megrendelők nem hajlandóak a többlet költséget kifizetni. Nem csak a Molnak kellene ZÖLDBEN gondolkozni, az egész társadalomnak kell megváltoznia. Nálunk a szelektív kezelés 30% míg Németeknél 60-70%. Molnak is vannak hibái, de egy új finomítót vagy új tartós beszerzést nem a Molon kell számonkérni, ez nem így működik a politikában. Államközi megállapodások -lásd. pl Katar stb, és után a vállalati szint. Orbán nem akar véglegesen leválni az Urali olajról, szerintem nem is szabad teljesen, de legyen alternatíva több irányból. EU nem ad ilyen megoldásra pénzt csak a teljes leválásra szvsz. , kormánynak nincs pénze, jogos a Mol részéről, hogy leállítják egyelőre a terveket.
Futuro milyen automaták,ki fogja elvinni a műanyag flakont oda...Max a csövesek...Komplett műanyag átvevő helyek kellenének de abból rengeteg,a Mol nem mérte fel mire vállalkozott ez több éves előkészítői munkát igényelt volna...Ez igy nagyon kevés lesz,a lakossági szelektív hulladékgyűjtést kellene ösztönözni... De örülök hogy Pomperj is esést vár...
Azt a részét értem, hogy mi nem tetszik. A TA alapon a hetes távból levezetett hirtelen támadt pesszimizmust azonban kevésbé. Előbb talán naposon kellene valami kimozdulást látni, szerintem.
https://telex.hu/gazdasag/2023/07/28/tobb-ezer-visszavalto-automatat-telepitenek-uzletekbe-mohu-hulladek-januar-1 Nyitott kapukat döngetsz Gaben, lehet a szegények fogják begyűjteni egyesektől a vissza váltható anyagokat, de legalább begyűjtik majd ellenértékért!. Mivel mindenki megy vásárolni így el fogják vinni a visszaváltóba.....rendszer új, fennakadások lehetnek, de az irány szerintem jó. Te megnyilvánulásod is azt mutatja, hogy a fejekben is kell változtatni. Sokan ajnározták a korábbi rendszert, de most látható, hogy az nem volt eredményes és főleg nem volt zöld!!!! Földbe temetni a hulladékot nem kunszt, tényleg ezt akarjátok a jövő nemzedékére hagyni? Mol profit orientált és zöld elkötelezett, mert érdeke a begyűjtés.
Mint látni lehetett és aki nem látta annak leírtam, hogy felsorakoztak a vevők! Valaki nem bírta cérnával és 10k-át. Ő tudja! :) Ha még van pénze lehet ez 2780 is :)
Egy hónapja mint látni lehet nem engedik 2740 alá az árazást, mindig felhúzzák kicsit.. Érdemi eladókat sem látni, 2-3k db tételek cserélnek gazdát a teljes apátiában lévő Mol és Bét piacán. Tegnap a tegnap előtti záró felett zárt csak jelzem. Mindenképpen várjuk meg a zárást. Sokan írták, hogy valaki (k) gyűjtögetik a Molt, nehéz vitatkozni ezen állításokkal. Amerika csapja a szelet pár napja, a nagyon alulértékelt Bét papírok viszont alig mozdulnak . Jelenleg ezt látom. Forgalom szinte minden blue esetében kritikán aluli, persze pár ezer db tétellel már lehet mozgatni az árakat.
Több, többnyire semleges, vagy enyhén pozitív hírecskék a molról, vannak. De a következő érdemi hír az csak a q3 lesz novemberben? Vagy az a jó hír manapság, ha nincs hír?
Egyetértek. Feljebb is vette, de átlagban 2800 a határ. Érdekes lehet,ha nagyobb eladó jelenne meg, akkor mit csinálna? Szerintem többnyire pozitív hírek érkeztek a Molra, de a piacokat nem mozgatta meg ahogy a negatív hírek sem. 10-11mrd EUR érkezhet végre, nagyon úgy tűnik ez segíthet a piacoknak, forintnak. Konkrétumok és a végleges megállapodás/elfogadás szükséges még. Ekkor lehet nagyobb hatása a részvényekre.
Kérdeznélek: a Mol lekövette a Brent emelkedését? nem, sőt az ársapka belengetése még vissza is tartotta az árazást. Mai brent árcsökkenés jót tesz a piacnak, inflációnak, de a dízel piac még mindig erős maradhat a szűk kínálat okán.
Október 4-i cikk Nem kell a méregdrága üzemanyag – Csökkent a benzinkutak forgalmaHoloda Attila energetikai szakértő szerint nagyjából 30 százalékkal esett vissza a benzinkutak forgalma a magas árak miatt. Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint, aki még eljár tankolni, azok közül is sokan megváltoztatták a szokásaikat. Inkább többször tankolnak kevesebb pénzért. A prémium üzemanyagok kereslete is jócskán visszaesett. Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint a magas üzemanyagárak főleg a prémium üzemanyagok keresletét befolyásolták. Egyre forróbb téma lett az állami beavatkozás, azonban annak is megvan a hátulütője. Grád Ottó szerint egy újabb árstop bevezetése esetén rövid időn belül komoly hiányok alakulnának ki, elsősorban a gázolajpiacon.
Ez mindig is így volt, és a világ életbe így emelnek adókat: behíresztelik, hogy aztán 2x-el megemelik, de valójában csak x-el emelnek, és a boldog nép örül. Már rég szóltak, hogy októberben újrabeszélik a jövedéki kérdését, na majd ott mondják a kedvezményt. De az akkor is emelés, és akkor is a ft árfolyam az ok.
Igen ezen állításokat már pár hete hallottuk, azóta nagyot esett a Brent ára is ami a benzin árazásán látszik is főleg jövő héten várható nagyobb csökkenés. Dízel jelenleg speciális árképzésben, kereslet-kínálat nincs egyensúlyban így árcsökkenés nem vagy csak kis mértékben várható. Üzemanyag árstop szerintem egyáltalán nincs napirenden, kicsit megkésve érzem a portfolió fizetős elemzését. Real Brent 84,44 usd dec. határidőre!! kb. 9 usd esés két nap alatt
Azt nem tudom, hogy Holoda honnan veszi a 30% üzemanyag fogyasztás csökkenését mikor a KSH év/év alapon 18% írt???? 30% mihez viszonyítva? év/év vagy hó/hó vagy ???? gondolom év/év lehet ekkora számot bemondva. Prémium szegmens csökkenése év/év alapon is érdekes lehet, ha az ársapka hatást is figyelembe veszem. Minden esetre van hová fejlődnie a kisker. fogyasztásnak.
A brent és a MOL àrfolyamànak korrelàciójàról mi a véleményed? (A brent emelkedik, MOL àra csökken. Brent esik, MOL emelkedik.) Nekem ez nem logikus, annàl is inkàbb, mert màs olajcégek nem így reagàlnak. Tudnàl segíteni?
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.