Nagy bajban van a kormány...ahogy szoktam mondani üres spajznak bolond a gazdasszonya... Nincs már kit lenyúlni... Szerintem most a forint következik...ha elszáll ..lehet kopogtatni az IMF, vagy a világbanknal...
"Szeptemberben 12,5%, októberben 10-10,5%, novemberben 9,5%, decemberben 8% körül lehet".augusztusi 16,4%- ról a szeptemberi 12,5% várakozás érdekes lesz majd.
ugyan már meddig húzod, mindenki tudja blöfföltél... pont te írtad hogy szokott lenni és tényként találtad, meg ki ne találd már hogy egy teféle bármilyen előzetes adathoz hozzájut... amin persze heteket ülnek...érlelik, vagy füstölik?? egyik hol várta lefelé?
Vizsgálja a kormány az üzemanyagárakatAz infláció megugrása elkerülhetetlen volt, a lefelé irányuló pályáról lehet vitatkozni. Szeptemberben 12,5%, októberben 10-10,5%, novemberben 9,5%, decemberben 8% körül lehet az infláció a kormány várakozása, ami kissé magasabb pálya a korábban vártnál. Vizsgálja a kormány az üzemanyagárakat, ha talál indokolatlan komponenseket benne, akkor beavatkozik. Nagy Márton mondta reszkessetek :D
Megírtam, amint nyilvános lesz az adat...előbb nem lehet, ezt te is tudod. csak hallkan jegyzem meg, hogy 100 Ft emelkedés történt azóta, Egyik néven topikos lefele várta. Tanckar ma beszólt 5 topiktársnak , szerintem védjed nyugodtan akárki is vagy, troll vagy más.
Ajánlom egyeztess TA elemzőkkel ( Pomperj,HuTi , Balin stb. ) mert nagyon nem ezt látják, talán megnyugszol. Persze shortban vagy az más kérdés, akkor megértem. Spekulálni lehet pl. kormányzati beavatkozásra és ársapkára, én kevés esélyt látok erre, de más láthat benne többet ezt nem vitatom.
Ahogy nézem csak 4-5 embert sértettél meg. Tudod vannak akik pl. úton vannak vagy nem fizetnek elő real time adatszolgáltatásra és nekik nagyon is jó tájékoztatásra. Az , hogy erre a szintre süllyedtél már tényleg komoly problémákat vet fel és ahogy látszik van akinek ez tetszik. Mi a véleményed a te tegnapi szösszenetedről: " az olaj tuti, hogy nem emelkedik tovább, ez fix" ? kérlek szépen éppen emelkedik és zöldben , tegnap írtad így 93-94 USD brent árat tekinthetjük origónak, jelenleg 94 felett árazzák. Szóval ezt minek véled? Ha csak egy-kettő ilyen írásod/véleményed lenne akkor ok, de folyamatosan nyomod a negatív kampányodat, szerinted ez nem beteges?
Akkor elnézést kérek a feltételezés miatt. (A Balinhoz való vonzódàsod vezetett téves következtetésre.) Én sem vagyok mazochista, még egy tűszúràstól is félek!
Azt ember, hogy van két gyermekem és feleségem, talán kérdezd meg őket...te viszont a befektetésedet minősíthetetlen stílusban kritizálod Mol és topikosokra hárítva a felelősséget két hónapja így teljesen jogos a kijelentésem. Említhetném a debil megjegyzésedet, csak röhögni tudok rajta de csináld tovább,mert láthatóan mindenki hibás csak te nem....azt nem tudom hányan utálnak engem,de a visszajelzések nem téged igazolnak...egyébként ezt te honnan veszed nem tudom, mert kíváncsi lennénk milyen közvélemény kutatást végeztél anonim topikban. Azt is megnézném, hogy mikor írtam sorozatban a Mol emelkedéséről akár árakkal megjelölve?????? Én biztosan nem, de már ezt is megírtam és nagyban sunnyogtál. Másokra hivatkozni nagyon gyenge jellemre utal, a kifejezett gyengeség jele oldrider. Be kellene ismerni, hogy a befektetésed a saját döntésed volt és nem másra kell a felelősséget kenni. Nincs más felelős csak te.
Ja ,ha te leírtad akkor az biztosan úgy is van..????? Hahaha szerintem meg pont te kevered a tényeket és nem látod az összefüggéseket rühellem az ilyen embereket ráadásul soha nem írtam még off topik témát, de tartom most is, hogy ez sem volt az.....senki nem kritizálta csak te, másoknak egyértelmű volt.... valahogy neked nem sikerült....
Ha leírnàm, hogy te mi vagy, tuti kitiltanànak, de ezt anélkül is tudja itt mindenki aki nyomon kíséri a Balinnal együtt végzett munkàssàgodat. És ezeket nem kell visszakeresni, minden nap megnyilvànultok és làthatóak! A topikon lévők minimum 90 szàzaléka útàl benneteket, de humorral intézi el a baromnàl baromabb kommentjeiteket! Mazochistànak neveztél, ha azt mondanàm ràd buzi vagy mit szólnàl?
Én úgy látom elég sokan kíváncsiak a véleményemre, próbálhatod letagadni , de nem tudod. Viszont a te írásaidban sok köszönet nincsen, mert mit kezdjen az ember azzal, hogy " ha még 200 Ft-t emelkedik a Mol ára akkor megbocsájtok neked " Balinnak címzett , de engem debilnek minősített megjegyzésekkel. Ez a te felelősséged, engem és Balint folyamatosan kritizálsz a Mol árazása és később kiderült bukóban vagy okán miközben már a kormányzatra hivatkozol és mentegeted magad arról, hogy nem is velünk van bajod. Mondom össze-vissza írsz, következetesség nélkül. Ahogy a befektetésedet is kezeled. Sértődésedben alig vártad habzó szájjal, hogy valamibe beleköthessél.
Köszönöm, hogy figyelembe vetted észrevételemet és ebbe a topikba többet a svéd NATO csatlakozàsról nem írsz, mert belàttad, hogy arra van màs fórum és a MOL részvény àràhoz annak az égvilàgon semmi köze!
Törölt felhasználó2023. 09. 21. 22:08
Oldrider akar kioktatni akinek Mol részvényei vannak és közben folyamatosan két hónapja szidja a Molt. Hány írásodat idézzem be júliustól? Óvodás szinten vagy ember.
Kicsinyes és pitiáner megjegyzés olyantól aki nem látja a kormányzati összefüggéseket , de maga pl. az ársapkát felhozza,mint negatív kormányzati intézkedés! Aki nem látja, hogy a kormányzat minden olyan intézkedése mely egyre távolabbra löki hazánkat az EU-tól,mint pl. a Svéd nato tagság késleltetése is az mind kihat a bét részvényeire avval felesleges párbeszédet kezdeményezni. Én biztosan nem akartama Svéd tagságról vitát nyitni, ha látnád példaként volt megemlítve. Jóléti kiadásokról beszéltem amihez az ársapka is hozzá tartozik te szerencsétlen sértődött ember.
Az 1db kedves blogtàrsat, aki szeretne a svéd NATO csatlakozàsról Futurótól okosodni, tàjékozódni, azt megkérem fàradjon àt egy màsik topikba, ahol zavartalanul konzultàlhatnak ezügyben.
Nem is kell, hogy menjen, de nagyon esni sem fog. Finomítói marzsok és a dízel marzs ami nagyot emelkedett Q2-höz képest . Ettől függetlenül az olaj emelkedése nem rövidtávú fejlemény, a finomítók egyhamar nem fogják tudni a keresletet ellátni. Pláne az orosz bejelentés után ami jövő nyárig tart a mostani tervek szerint. Dízelből könnyen lehet hiány szóval ne csak az olajat nézd hanem a finomított termékeket is.
Hát ez sejthető volt! Amikor a kormány azt mondta kivezetik extra adókat. Varga Mihály szépen elbánt a tőzsdével! Elég ciki ránézve! Gondoltam is, hogy ezt korrigálni fogják, csak már nehéz ilyenkor menteni ami beszakadt. Hát lehet vásárolni. Holnap meg kitör fölfelé. Majd ezen is keresnek sokan. Csak most kicsit bizonytalanok a befektetők! Össze-vissza beszélnek. Elég gáz!
Kormány és a Fidesz szembekerül egymással? Fidesz képviselői csak nem féltik a politikai állásukat? Jóléti kiadásokat szeretnének csak éppen a fedezet nincs meg hozzá. Egyre zavarosabb a kormányzati/Fidesz kommunikáció, pl. Svéd NATO tagság okán is.
Folyt. Mol a magára maradt alternatív beruházásait biztosan nem fogja tudni teljesÍteni, miközben a kormányzat hirdeti a 400mrd projektet, finomítói átállás alternatív olaj beszerzésre és feldolgozásra. Komolytalan lenne. Jövőre önkormányzati és EU-s választások lesznek és nem országos parlamenti amikor az ársapkát fél évvel korábban bevezették. Politikailag sem indokolt, Orbánnak nagy haszna nem válna belőle jelenleg miközben a kincstár nagyon rosszul járna. Bankadó már más kérdés, de ezt gondolom az OTP-s részvényesek kitárgyalják.
Törölt felhasználó2023. 09. 21. 15:22
Varga belengette a bankadó növelésének lehetőségét majd próbált kihátrálni belőle azzal,hogy ez csak elvi opció. Szokásos kormányzati módszer, belengetjük és megnézzük mit szól hozzá a társadalom és a piac. Költségvetés nagyon ingatag lábakon áll. Mol ársapka bevezetése több okból sem realitás, erről korábban már írtam. Mol nagyon sok adót előre megfizetett már így egy ársapka bevezetése aránytalan adóterhelést jelentene a cégre. Költségvetésnek a rezsivédelmi alapba semmi nem folyna be a Moltól, spread megszűnne, üzemanyag adóbevételek inkább kiesnének,mint növekednének ( forgalom emelkedne, de a jóval alacsonyabb ár okán alacsonyabb az adóbevétel is. Ellátás biztonságot is veszélyeztetnék, pláne az Orosz finomított termékek kiviteli stopja láttán, dízel piac így is feszített és ez még fokozódni fog! Mol nem fog tudni többlet dízelt kínálni a piacon. Sorban állások és hiány lesz a következménye stb. OTP jön vissza, Mol szépen tartja magát.
Na vegre magyarul is elolvashatjak az emberek 3 oraval kesobb. Csak azt nem ertem ez most miert 5 fel es az enyem ketto le 😀 falamit rosszul forditott a szerkesztö úr? 😀
Munkamegosztásban lengetnek ársapkát és bankadót....a reptérről mi hír? Mert ennek tükrében nem az a hír, hogy nincs elég pénzük, hanem hogy a jelentős eredményeket bárkitől elvonják...
Mi lenne véletlen, te szerencsétlen? Erről írtam neked tegnap amikor a közgazdasàgi összefüggésekről, ismeretekről próbàltàl oktatni. Ma reggel ugyanerrről írtam, hogy a nyereséges, jólműködő tőzsdei cégeket az Orbàn kormàny tönkreteszi a külön adókkal. "A pénzügyminiszter szerint akkor jöhetnek további adók, ha a bankoknak jelentős eredményei lesznek." Mi az, hogy jelentős eredmények? Mond màr meg? Mert én ugyan gazdasàgi főiskolàt végeztem, de ilyen meghatàrozàsról nem hallottam. Ez az egész arról szól, hogy ami pénzt elbasztak meg elloptak, azt màr a normàl adórendszerből befolyt pénzekből képtelenek finanszírozni és politikai döntésekkel torzítjàk a gazdasàgot. Tennének tönkre MOLt, Richtert, bankokat. Most valami miatt a Matàvnak megkegyelmeznek - ha igaz lesz, bàr én nehezen hiszek nekik. A MOL bukóm is az osztalék fizetése utàni àllami sarcolàsnak köszönhető, amire nem szàmítottam. Nyilvàn az én felelőségem, de a debil baràtod kitalàlta, hogy én téged meg az elemzőket hibàztatom. Egyébként megnéztem a szàmlàm, a MOL-on màr csupàn 470 ezer a mínuszom. Tartom, de egyàltalàn nem vagyok biztos abban, hogy a MOLt békénhagyjàk. Ez egy gàtlàstalan kormàny és baromi nagy baj a 2/3-os többség!
Én ezek után még egy pozitív hírt várnék a MOL-ra! Szépen megágyaztak az OTP esésnek. Jöhetnek az Erste, Raffi célármódosítások, felfelé, értelemszerűen. Igazi rendszerszintű tőzsdemanipuláció szemtanúi vagyunk. Egész kiszámítható itt minden.
Szerintem a MOL kapott már július végén, idén újat. Szóval az OTP idén most került sorra. Nagyon kellemetlenül időzítik ezeket a bejelentéseket. Azért ez eléggé feltűnő, szerintem. MOL az osztalékvágáskor kapta a nyaklevest, láttuk is a hatását. Most OTP ebben a negatív hangulatban, miután TA alapon egyébként is érett egy korrekció. Nehéz arra gondolni, hogy ez véletlen!
Szia. A pénz beszél!! A beszéletésnek vége!! OTP kap adót igen. A MOL így is fizetett eleget. Matolcsy az egész üzemanyag és élelmiszerársapkát bírálta keményen.Igaza is van!! A MOL így hátszelet kaphat. Igen az OTP ha nehéz is kimondani elesett egy időre.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.