A molnal nem sok köze van az olajárhoz, lévén nem olajtermelő,. Főleg nem a brenthez, plusz már spread sincs az uralhoz viszonyítva. Ha az oszti elötti csúcsra egyszer felmegy annak is nagyon örülni kell.
Olaj árhoz van köze a Molnak ami nem feltétlen jelentkezik a részvény árazásban. Mi az oka? Mondjuk a példátlan kormányzati beavatkozások sora. Nincs spread sem igaz, kormányzat kegyesen 7 usd kedvezményt tett a 95% elvonásból. Urali-Brent jelenleg 15-20 usd között mozog főleg azért is,mert Putyin 75usd áron is tud eladni olajat azaz a nagy USA 60 usd plafon szankció sem működik. Egyelőre kormányzati beavatkozás nem látszik -és Hernádi a jelenlegi elvonásokat is kritizálja, Q2 eredménye mutatja, hogy tovább nem lehet feszíteni a húrt - talán fellélegezhet a részvény árazása és emelkedhetünk végre, követve a Brent és finomítói marzsok emelkedését! Mivel az éves adózás nagyobb részét teljesítette a Mol valamint szezonálisan -túrizmus,mezőgazdaság - az üzemanyagfogyasztás magasabb ,mint Q2-ben szokott lenni, Q3-ra jobb eredményt várok. Ezt támogatja a régió gazdaságainak fejlettebb jelenlegi állapota. Kispajtás felesleges kötözködni, hamarosan jönnek az adatok és egyeztetünk.
Orbán: Nem lehetetlen, hogy visszajön az ársapka. Az ársapkák kimentek a divatból, de a miniszterelnök lát olyan országokat, ahol az üzemanyagnál jön vissza az ársapka. Konkrét példákat nem mondott, de állítása szerint nálunk sem lehetetlen, hogy esetleg visszahozzák. https://24.hu/kozelet/2023/09/15/orban-viktor-kossuth-radio-interju-elo-percrol-percre/
Felesleges kispajtás. És látod erre mondják, hogy a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. "valamint szezonálisan -túrizmus,mezőgazdaság - az üzemanyagfogyasztás magasabb ,mint Q2-ben szokott lenni" - és ez a lényeg. Te magasabb fogyasztást vársz, és tényként adtad el tegnap előtt, holott semmilyen adat nem támasztott alá, csak az hogy "szokott lenni". Ezt akkor, rögtön helyre tehetted volna, ha elismered, ehelyett neki álltál védeni a hazugságodat, ide citáltad valamelyik rokonodat, aki próbálta megerősíteni hogy biztos valamilyen olyan adatot tudsz, ami nem publikus. Konkrétan hülyének nézitek az embereket. Mint a rafis baromságot.Egy dolog látszik az egészből kispajtás, annak érdekében hogy a molt minél jobb színben tüntesd fel, bármire képes vagy Balinnal és ezek szerint Steve-el együtt, így mindhárman teljesen hiteltelenek vagytok. És most abban bízol, hogy hamarosan lesz valami adat a júliusi üzemanyag fogyasztásról, mint ahogy az elmúlt hónapokban is, és szerencséd lesz. De te tegnap előtt teljesen vakon, minden adat nélkül a
véleményed tényként adtad elő, v agyis hazudtál.
Megint csak a pozitívumok. Mi lesz a többszörös tranzit díjjal? Mi lesz a majd 700 forintos, januártól pedig még drágább üzemanyag árak melletti vásárlási kedvvel? XD Valahogy ezeket sosem értékeled, mikor elfogultan nekiállsz elemezni a helyzetet.
"aki már hetes távon is szemmel láthatóan csökkentette az OTP kitettségét, és elkezdett más papírok irányában érdeklődni. Ha beindul a többek által már jó ideje várt nagyobb korrekció, " Balin erre akkor nincs forrás? XD Honnan lenne.... költői kérdés volt csak, nyugi...
Kérd meg a fiúkat fejezzék be a szándékos félrevezetést, nem is értem ez miért nem zavar. Jó, értem, csak hülyülök. Megköszönöm egyébként. Jó hétvégét, sok nyerőt! XD
Próbálkozik ő más nick neveken is, mióta leírtam, és javasoltam másoknak is, hogy ne legyen rá válasz. Mivel azok a próbálkozásai nem volt sikeresek, és fenn akarja tartani a látszatot, most visszatért a gumicsontjaival. :) Én továbbra is úgy gondolom, hogy nem szabad etetni!
Mindenképpen érdekes, hogy Te azt szűrted le az Orbán nyilatkozatból, hogy jön vissza az ársapka. A kiemelt idézettel ezt erősíted. Ugyanakkor számomra meg pont az jött le, hogy nem. :) "Más országokban visszatér az ársapkák intézménye, erre nekünk is figyelni kell, de egyelőre elegendő az eszköztár az egy számjegyű infláció év végi elérésére. .......azaz nálunk az ársapka nincs napirenden...." Ráadásul Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva. Az interjúban a miniszterelnök kitért arra, hogy mindent meg fog tenni, hogy az olajszállítás megemelt ukrán tranzitdíja visszacsökkenjen. Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Huh paszmek, akkor jó, azt hittem már kétezeröccá :))) Egyik-másik fórumozó eltűnt, tegnap lezárhatta a 900ezer Ft-os short állományát, amit ha megláttam volna, összefostam volna magamat. :)))
Én már többször kifejtettem, hogy mit gondolok a vg-ről. Nekem már konkrétan olyan szaga van a dolognak, mintha valaki direkt fizetné őket hogy rendre befektető bizalmat romboló álhíreket gyártsanak a MOL-ra. Nem csak a vg ludas, van még néhány hasonló kategóriás pletykalap sajnos, akik gazdasági újságírás címén közölnek le ferdítéseket.
Ez persze a személyes véleményed, ami annak fényében miket össze hordtál teljesen irreleváns amit mondasz a sajtóról. A második, hogy minden ami mol negatív infó az számotokra 1. Fake news, 2. Hiteltelen a cikkíró 3. Hiteltelen az oldal 3. Megkérdeztétek és nem úgy van. Harmadik, ha úgy is lenne miért probléma, hiszen te ugyan ezt csináltad hónapokon keresztül mol tulajkent az otp fórumon, aztán itt folytattad. Önkritika zéró az esetedben.
Figyelj már! Te ezt nem unod? Fosod ide a bölcsességeket napok óta. A hozzászólásaidat szerintem csak te érted. Még az is lehet hogy igazad van,de hogy ezt napokon keresztül próbálod itt érvényre juttatni,az kritikán aluli. Ahogy nézem más topikokban nem nagyon vagy ilyen szófosó és aktív. Picit nem akarsz hátralépni? Kicsit felüdülnék ha mások írásait is olvashatnám és nem kellene nagyitóval keresnem más hsz-t. Köszi!
Szép volt a mai nap.Talán jó kiszáló. Szépen megy fel a brent, a forintot is meglökhetik meg a ukrán - horvát barátaink is huncutkodhatnak még a tranzitdíjjal. Ezek szép magas üzemanyagárat fognak eredményezni. Nem fog jót tenni a fogyasztásnak. Viktorra mindig lehet számítani ha MOL árfolyamát lefelé lökje. Van ilyen ötlete. https://24.hu/kozelet/2023/09/15/orban-viktor-kossuth-radio-interju-elo-percrol-percre/ Csökkenő trendben a dupla alj általában besül a TA szerint.
Ha valaki azt írta volna közvetlenül osztalékfizetés előtt, hogy szeptember 15.-én 2762 lesz az árfolyam és te ennek örülsz, akkor minimum orvoshoz küldöd. Osztalék után nem is tudtad elképzelni, hogy nem fog folytatódni a rally. Javasolnék egy kis olvasnivalót, de igazából az a helyzet, hogy bull trendben a dupla aljakat érdemes meglovagolni, bear trendben pedig a dupla csúcsokat persze trendirányban, nálad úgyis a trend az bull. http://myelliott.blogspot.com/2016/03/a-tokeletlen-duplacsucs-forma-tobbet-er.html
Képzelő erőm azért van, hidd el! Maradjunk annyiban, hogy én optimistább forgatókönyvre számítottam. El is indult 2900 alól egy felkorrekció, amit az új adó belengetése elgáncsolt. Megjegyzem a mai napig nincs arról újabb infó. A lényeg azonban az, hogy ahol most fordulni látszik egy dupla aljból.az még éppen jó az optimista folytatáshoz. Amit Huti írt, az óvatosság kapcsán, azzal egyetértettem. Ha azonban a 2780-at is kiveszi a jövő héten. Nekem aztán papolhattok! :)
Ebben most egyezik a véleményünk. Ha 2.800 felett marad egy darabig, 3K-ig el fog menni szerintem. De ez nem raliban megy majd, hanem szépen lassan. Amivel amúgy nincs semmi baj. Nem látom okát, hogy újra lefele forduljon.
Ha lehetséges volna hosszabb távban gondolkodó befektetőknek véleményeiket megosztani, megvitatni, anélkül, hogy szemmel láthatóan rövid körökre játszó spekák kötnek bele minden ily
A Mol már tavaly nyáron megpróbált újat kötni, csakhogy a horvátok hónapokon keresztül egyszerűen nem adtak árajánlatot. Aztán amikor mégis, a Mol menedzsmentje nem hitt a szemének, ugyanis a papírra négy-ötszörösét írták annak, mint ami méltányosnak tekinthető. Végül a Mol és a horvát cég, a Janaf abban állapodtak meg, hogy 2023 első három hónapjában a horvátok által kért csillagászati tranzitdíjjal számolnak, és ha sikerül hosszabb távra megegyezni, akkor az új árat tekintik visszamenőleg is érvényesnek. Csakhogy a hosszabb távú alku nem jött össze, az új szerződés csak 2023 végéig él. Az ár továbbra is horrorisztikus, de a konkrét számok nem ismertek, mert üzleti titoknak minősülnek. Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója viszont annyi elárult, hogy a piaci benchmark (vagyis összehasonlító) árnak az ötszörösét fizetik szállítási költségként Horvátországban.Ez pedig várhatóan nem fog csökkenni, miután a 2024-es tranzitdíjak kitárgyalása során is abszolút erőfölényben vannak a horvátok. Már csak azért is, mert a Molnak csökkentenie kell az orosz kitettségét, az egyetlen pedig, akihez ennek érdekében jelenleg fordulhatnak kőolajért, az éppen Horvátország és a Janaf.
Szó szerint ezt írtam a múltkor én is az ársapira!Hogy a molosok fütyijével verik el a csalánt!egyetértek ezzel a pacsirtával!Valami biztos lesz megint!csórókat meg kell védeni valahogy!majd az öregdemokraták akik még 90be fiatal demokraták voltak,kitalálják!senkit nem fog a fidesz az út szélén hagyni!farhátstopi meg a benzinstopi sanszos hogy játszani fog,hogy nehogy a zajosmakiékra ikszeljen a jónép 26ba!Majd a zsociékkal lebeszélik,hogy osztival jól szórjanak meg minket,meg meghúzzák egy 500ft ot a papírt is oszti előtt,azt a kutya ugat,a karaván halad,azt ennyi lesz a sztori!
-Equilor heti:-Elemzésében az Equilor Befektetési Zrt. felhívta a figyelmet arra, hogy célárcsökkentés érkezett a Mol részvényeire a héten: a Raiffeisen 3100-ról 2500 forintra csökkentette a 12 havi célárfolyamot, az ajánlást pedig tartásról eladásra rontotta.
Majd amikor a Raffiról és az Erstéről kiderül kicsit később, amikor majd bejelentik a célár emelést, amikorra már jól bevásároltak a MOL-ból, majd térjünk erre vissza! :) Please
Egyelőre nincs 700 Ft-os benya, és 650-nek sem kellene lennie, mert a lengyeleknél pl. 550 körül van átszámolva. Szóval lenne tere a csökkentésnek, más eszközökkel, pl. adócsökkentés! :)
Jó napot! A Kossuth rádió déli krónika most beszélt épp a szükséges Állami beavatkozásról az üzemanyag árak miatt. Hogy mi lesz,nem neveztek meg semmit.
Fundamentális szempontból az olajárak emelkedése mellett a gázárak inkább lefele tartanak, valamint a finomítói marzsok esetében a Brent-Ural spread számít jobban, amely az elmúlt időszakban visszaesett. Globálisan emellett a finomítói marzsok magas szinten vannak, azonban a Molnál emiatt egyedi hatásokkal és a különadókkal is számolni kell, amely miatt a részvény árazása eltérhet az európai szektortársakétól
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.