De igen.., de addig van még jó pár nap és simán láttuk, amikor 3-4 %-ot is tudott menni egy nap és 3 ilyen nappal már elérné akár a 3300-at is viszont a 3040-hez már nekirugaszkodott négyszer így az egy egész combos ellenállásá nőtte ki magát, azt kellene először átvinni onnan már a 3170-es ellenállás, ami le kell küzdeni.
Gondolom azt a választ akarod olvasni hogy jól beverték,és ez még csak a kezdet... Hát olvasd ,ízlelgesd....Egészségedre. Valami szakmait is néha ide írhatnál... Te is uncsi vagy.... Ti teszitek szarrá a fórumot
Azért csak jobb, mint Márciusban amikor írtad, hogy számolgatod inkább az álompapír kamatát, nem? Azóta az ügyesebbeknek hozott 600Ft-ot is részvényenként míg Te minden piros napon itt trollkodtál 🤭
Erről a DIe Hard jut eszembe John Mcclane / Bruce Wilis / megkérdi a reptér parancsnokot , hogy " Mi a kellemetlenebb a zabszem a seggében, vagy a sötétség a fejében? "" Itt a fórumon van pár reptérparancsnok / akik minuszolták/
Az én meglátásom szerint nem a MOL-ról szóltak az elmúlt napok és nem is a többi nagy papírunkról! Szeretném felhívni a figyelmüket azoknak, akik a MOL-t szapulták és azt írták, hogy képtelen megugrani a 3000-et, hogy egyrészről erős szint és ezt így szokás a nagykönyv szerin Illetve, hogy írtam azt is, hogy mindenki elfelejti a BUX-indexet!!! Ami igaz, hogy a nagy papírok összessége, de sajnos rá is vonatkoznak a technikai elemzések szabályai! 50.470-nél van az 52 hetes csúcsa! Tehát a BUX küzd most és nem a MOL és a többi papírral van gond! Itt összefüggések vannak. A nagy befektetők nagyon nézik ezt a szintet és addig sajnos nem vesznek bele jelentősebbet, amíg látják, hogy ilyen erős szintek állnak BUX előtt. Félnek tőle! De külön a nagy papírjaink azért erőssebbek és lehet sejteni a végét! Folyamatosan próbálkozott összes nagypapír ma is. A BUX 50.499-en zárt, 52 hetes csúcsa felett és volt magasabban is! Nap elején is volt 52 hetes átlaga felett! Továbbá megjegyezném, hogy Richter megerősítette a kitörését nap végére, amit valószínű folytatni fog holnap. OTP szintén megtartotta a 12 ezret, ami nagyon jó! MOL felpattant és nem keveset emelkedett ebben a helyzetben! Azt azért gondolom a károgók is látják, hogy nem nagyon akar esni, ahogy szeretnék! Azt, hogy beleadtak nap végére nem említeném mert semmit nem jelent! Gyenge próbálkozás! Átvitte már 3040-es szintet is ami jelent valamit! Ha 50-ig ment is az jelzés értékű. Ott le volt küzdve már egyszer a szint. Tehát ha nem lettek volna ezek a körülmények már felette lenne. Meglátásom szerint a 3000 és 3050 közti szintet egy szuszra fogja lenyelni és a 3050 és 3170 közötti szintet is 1-2 nap alatt. Azért írtam ilyen sokat mert többen írták, hogy nem bírja, gyenge megy a levesbe meg minden! De ugye komplexen kell nézni amibel a BUX index elemzése nélkülözhetetlen. Szóval oda-vissza hatás. Nagyon jó könyvek vannak róla. Ajánlom azoknak akik egy szóval lehurrogják és minden elemzés nélkül szapulják MOL-t! A Ma feltöltött szép százló alakzat él és nagy emelkedést vetít előre! Ennyit szerettem volna leírni. Persze ez az eén véleményem és lehet most lehet adni a negatív jelzőket!:)
https://tozsdeforum.hu/bet/blue-chip/mol-igy-all-most/ Ez egy uncsi cikk, de cikk a molról, osztiról. Mindig is keveseltem a mol médiatevékenységét, de vegyük észre, hogy mostanság szinte naponta megemlítenek ezt azt. Na végre. Nagyon helyes. Csak így tovább...
A féléves zárás miatt van némi emelkedés a hónap végéig. Július 1-től majd jön a szitkozódás, mert a lőtéri kutyát sem érdeklik a magyar részvények. A MOL az osztalék miat valamennyit még emelkedik, de nagy ralira már nem számítok.
Hosszú évek óta mindig ugyanazokat szajkózzák, mindig ugyanaz a szöveg, lemegy/felmegy/veszik/nemveszik/adják a nagyok blablabla. Ha visszanéznénk az 5-7 évvel ezelőtti kommenteket, ugyanezeket olvasnánk 😃 El kell dönteni, hogy valaki befektető vagy trader. Ha trader, lekereskedi a hullámokat. Ha befektető, akkor leszarja. Rendszeres időközönként vesz, az osztalékot beforgatja és megy a fiókba.
Nem kell messzire nézni, elég,ha az elmúlt évet nézed! Osztalékvágás napján a nyitó ár valóban kiárazta az osztalék mértékét, de 5 percre rá már emelkedett az árfolyam több százalékot. Minden attól függ, adott napon milyen a külpiaci hangulat ill. Mol hírek érkeznek e. Megjegyzem osztalékvágás napjától számítva kb. két hét a Q2 jelentés.
ÉS? Addigra már rég kiszállhattál profittal és osztalékkal!!! Tények kb. 3000-nél osztalékvágás, majd nyitás másnap 2730 körül és felment 2900-ig. Nincs több kérdés remélem! Pár nappal később csökkent az árfolyam már lényegtelen az alap felvetés szempontjából. Aki akart kiszállt aki akarta tartotta. Ezért jegyeztem meg, hogy mindenre van példa és nem szabad általánosítani!
Az újonnan bevezetett adó a KAMATJELLEGŰ bevételekre / jövedelmekre vonatkozik. Az osztalék ezzel szemben egy tulajdonjogot megtestesítő értékpapír után meghatározható és adható bevétel / jövedelem, tehát nem KAMATJELLEGŰ. Pontosan ezért nem vonatkozik a tőzsdei trade-n elért eredményre sem, ahogy a devizaváltásokból származó árfolyamnyereségre sem vonatkozik ez a szochó, mivel egyik sem kamatjellegű jövedelem.
Nem is mondtam, hogy kérdeztél, de ha írsz nyilván reagálhatok rá nem? Az , hogy neked nincs érved már egy másik kérdés. Röhejesnek tartom a folyamatos negatív megjegyzéseidet, te aki állítólag Mol tulajdonos vagy. Még jó, hogy nem tiltod meg nekem a reagálásokat, bár ez a sok lebeszélő és shortos kiváltsága szokott lenni.
"Nincs több kérdés remélem!" Mivel nekem válaszoltál, azt gondoltam nekem szólt a fentebb idézett felszólításod. Csupán azért írtam, hogy eddig se kérdeztelek.
Olyan kérdésem lenne hogy szerintetek megéri e most atcuccolni OTP-ből MOL-ba? Van akkora tér az OTP-ben hogy a következő 3 hétben emelkedjen annyit mint a MOL fog? Szerintetek lesz osztalék rally és ha igen akkor mire lehet számítani?? Nekem van a fejemben egy forgatókönyv de azt eddig keresztbe vágta az OTP elmúlt másfél hónapos emelkedése. Hosszú távon nagyobb emelkedést látok az OTP -ben, vagyis vissza akarok szállni idővel (lehet még a vágás előtt) Előre is köszönöm ha valaki intelligens választ ír!
OTP-ben, ha jól sejtem a MESTEREK is egy komolyabb korrekciót várnak a közeljövőben. A MOL-ban várható még egy 200-300 pontos menetelés az osztiig. Ilyesmire számítottál? :)
Én úgy látom nagyon széretnék ha a Richter 8500, az OTP 12000, a MOL 3000 felett fordulna neki a ll. félévnek! Aztán júli 1-től újra beindul majd az esés.
Kedves Fórumozók! Tegnapeste írtam le az észrevételeimet. Köszönöm a sok like-ot. Nem is számítottam 9-re és csak egy negatívra! Meglepett! :) De köszönöm! Ha a tegnap leírtak vesszük alapul, akkor az ma teljesült. A BUX leküzdötte az 52 hetes csúcsát és mai felette tudott nap végére zárni! Sőt új 52 hetes csúccsal! Nagy küzdelem volt! De mivel elengedhetetlen hogy a többi nagy papír emelkedni tudjon ezért nem elhagyagolható! A kölcsönhatás a BUX és nagypapírok mozgás kölcsönhatásban van egymással. Mindhárom nagypapír kis zöld gyertyát produkált. BUX-nak nyitott a tér most egy darabig felfelé! Egy emelkedésre elég mindhárom nagypapírnak! A klasszikus emelkedő trend első alapkövét mind letette! OTP 12 ezer felett zárt ismét, Richternek meg van a 8500 és MOL rátapadt a 3000-re. Nem számít, hogy alatta van, MOL-ban a legnagyobb potenciál most! Ha Amerika zöldben zár az egy plusz ómen! Külön tanulmány foglalkozik a csütörtöki zárásokkal Amerikában, hogy statisztikailag akkor a péntek is esik, ha csütörtök rossz. Igaz magyar tőzsde teljesen máshogy működik, de a nagy befektetőket elrettenti, ha nagy esés lenne Amerikában. Szóval nem kell hatalmas emelkedés, de nagy esés ne legyen ma ott. Erre jó esély van! MOL-t nem ejtették be estére. Jelzésertékű ez is! Már érzik, hogy tovább nem lehet húzogatni az oroszlán bajszát! A nagyok akik esésre játszottak már megkapták amit akartak. Visszavonulót fújhatnak egy időre! Hiszek hatalmas összegeknél pár tíz forinttal is hatalmasakat lehet kaszálni. Azt megkapták! Úgy néz ki elengedik végre! Rátapadt a kitörési szintre MOL! Ilyen grafikonoknál nem szokott beesni többnyire! Nem befektetési tancsot adok hiszen arra megvannak a megfelelő emberek és cégek. Főleg longosokhoz szólok, hiszen nekem is van MOL-részvényem és emelkedésnek örülök. Leírtam a véleményem és tapasztalatom amit technikai elemző könyvek olvasása során szereztem. Ezekhez rakom hozzá a politikai eseményeket, cikkeket és mindent amit hozzá kell tenni, hogy komplexen lehessen megítélni egy papír lehetséges mozgását. Persze mindig van máshogy. De ha nem lesz világégés holnapig akkor jelentősen megnőtt egy kitörés esélye. MOL kipihente magát Egyedül a pénteki nap ami gyengébb szokott lenni és lehet eltolódik hétfőre de mivel nagypapírok megkezdték a sort ezért esélyes a holnapi kitörés! Teljesen rátapadt a 3000-es szintre! Nagy jelzésértékű! Nem lefelé szokott statisztikailag menni ilyenkor! Szóval ez az én meglátásom! Egy vélemény a sok közül. Köszönöm, ha elolvastad!
jövőre a nyugati országokban is beköszönt valószínűleg a recesszió. magyarország már abban van egy ideje, viszont erre majd rá fognak erősíteni a külső hatások. érdemes már most elkezdeni azon gondolkodni, hogy egy gazdasági lejtmenet során ki-mit fog csinálni a tőkéjével!
Mollyka nem kapkodja el. Van még két teljes kereskedési hete arra (plusz egy két nap), hogy beárazódjon az oszti. Tehát pont összeállhatnának a dolgok. Egy kicsit ez a túl alacsony napközi forgalom ami zavaró 500mFT, ennek ellenére 3-400 milkáért záróban meg majd minden nap lekereskednek. Ezeket nehéz hova tenni.
Nagyon érdekes volt a hosszú komment, Nekem is van MOL és örülöük ha megy felfelé. Kitörés alatt hány %-ot emelkedést értesz vagy értenek az általában az elemzők?
a tőzsdét rövid távon nem a fundamentumok hajtják, hanem az érzelmek/momentum, de nem szeretnék nagyon itt offolni. mindenkinek legyen egy B terve, egy recessziós forgatókönyve és akkor nem lesz gond!
Jót kérdeztél. Hát tegnap este azt írtam, hogy a 3040-ig,50-ig egyszuszra. Nincs ami fogja. Azután pedig 3170 -80 körül vagy egy erős szint. Addig elmegy szerintem osztalékig. Akkor nem is esne 2800 alá ami nagyon jó lenne nekünk. Ha nincs nagy szint ami fogná, akkor gymyorsabban tud visszaemelkedni. Ha beesik nagy mozgóátlag alá akkor neccesebb. 3400 körül van még egy nagy szint. De 3170 körül pihennie kell, az biztos. Ha osztalékig elmenne 3400- ra az lenne a max. De 3170- ig biztos hogy ilyen plató után gyorsan el fog jutni.
Tegnapi cikk, hogy S&P 500 a holnapi zárásától függően 2019 óta a legjobb félévét zárhatja. A magyar piac mindig később reagál dolgokra és árazásban lemaradottabb. Amikor Amerika, Európa túlárazott akkor jönnek ide hozzánk kicsit pénzt keresni. Persze nézni kell a recessziós esélyeket! Ezzel riogatnak de egyenlőre semmi konkrétum, hogy micsoda recesszió jönne! Cikkek alapján éppen lábalnak ki. Amerika, Kína. Inkább toporgás volt!
Valóban nem kapkodja el de túlvett volt na! Forgalom valóban lecsökkent. Amint ki fogja dugni a fejét 3000 fölé fognak jönni a vevők forgalommal. Ez az előjáték még legtöbbnek közömbös volt. Csak a tutibaxdzállnak be! Nehezét, piszkos munkát kicsikre bízták akiknek ennyi idő volt a tatalajt kiépíteni emelkedéshez. Azért tudták beejtegetni, szétrombolni kicsik munkáját idáig. Aztán jönnek nagyok kaszállni! Nagyok tudják hol kell beszállni. 3050- nél meg jön a brutál forgalom 3170-ig. Arra nagyon sokan ki vannak már hegyezve!
egy tucat gazdasági indikátor alapján az év második felében, de legkésőbb a jövő év első felében amerika hivatalosan is recesszióban lesz. amikor a tőzsdét nézed, és hogy milyen szépen emelkedik az nagyjából olyan, mint amikor a bűvész előadásán a csinos segéd hölgyet bámulod, amivel szándékosan elterelik a figyelmed, hogy két perc múlva rácsodálkozz hova tűnt a nyúl a kalapból ,)) senki nem fog időben szólni és vészharangot kongatni a csúcson, különben akkor nem lenne kiből meggazdagodnia az "okos" pénznek, a nagyoknak.
Recesszióból is van többféle! Nem azt mondtam, hogy nem kell nézni meg figyelni. Résen kell lenni persze. De azért van Európa is meg egyebek! Persze mindenre lehet előre rettegni is! Aztán hátha önbeteljesítő lesz mert mindenki azt várja és direkt eladási hullámot generálnak. Olyan is van! :) Nem hinném, hogy jobb. Ha látszódnak jelek, akkor figyelni kell.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.