MOL NAPOS A wave(iv) korrekcionak a 2940-nel lett vege, eleg szabalzyos a-b-c hullamokbol all. Elkezdodhetett wave(v of 3) felfele, a target (a V=i szokasos egyenloseg alapjan kb. 220 ponttal feljebbre varhato, szoval =3160 sav. (ha se DAX se SPY nem kezd osszeomlani) . http://keptarhely.eu/view.php?file=20230621v01xyn83h.jpeg
Igen, szerintem a nyaron meglehet, ha MOL tartani tudja a savban a heti 40-50 pont emelkedesi tempot. Akkor innen mar csak 6-8 hetre van a 3300-3400 target.
Kedves pomperj! Nagyon köszönöm az elemzeseid, elképesztő hasznosak számomra és sokat tudok tanulni belőle. Engem még a szelvény vágás utáni rész érdekelne! Tavaly nem esett semmit vissza az árfolyam kb egy hónapig ha jól emlékszem. Most mi várható? Érdemes tartani vagy ott visszaesik mint az mtelekom?
Törölt felhasználó2023. 06. 21. 11:47
A nagyeladó, aki eladta 2960-on, az most hol a kurva anyjában van? Senki ne mondja hogy ez nem tőzsdei manipulálás. Ügyészség!!!
Hangos gondolatok: próbálom megfejteni, hogy akik 3k körül eladnak vajon elengedték az osztalékot vagy arra spekulálnak, hogy alacsonyabban vissza vehetik? Az elmúlt két hét fejleményeit látva igen merész speka lehet. Maradt még 20 kereskedési nap ami elég is lehetne,de a vevők nagyon kitartóak és a 3k már nem lélektani szint. Így látom.
Azok adták el akik nyertek vele így is eleget. Aki meg mégtöbbet akar vele nyerni az kockáztat és majd akkor adja el, ha mégtöbbet nyer. Az emberi kapzsiság, gyarlóság mondanak neked valamit?
Pénteken mínősités, ez lehetséges ok lehet. Az előzőleg megfogalmazott kockázatok nem tűntek el, nem oldódtak meg. Viszont nem is romlottak tovább. Legjobb esetben is elhalasztják a mínősítést ami már jó hír, további emelkedés szempontjából...
Ez akkor igaz, ha úgy gondolják, hogy osztalékvágásig ennél feljebb már nem megy. Nem hiszem szvsz. Gyarlóság, kapzsiság felvetést pedig értelmezni sem tudom. Tőled folyamatosan negatív kicsengésű kommenteket olvasok, miért van ez? Befektetési cél miért lenne gyarlóság vagy kapzsiság ? nem is értem!
Mert az emberek nagy része nem elégedett azzal ami van. Még többet akarnak. Költsd el a pénzed (ha van) saját és családod boldugulására! Persze ha tőzsdén kerested meg az eddigi pénzedet is és nem értesz máshoz, akkor csak várjad itt, hogy minél több hasznod legyen, mert biztos, hogy a MOL részvény annyira jó, hogy ha veszel, az örökre megold minden problémádat. Jövőre 5 ezer lesz, utána meg határ a csillagos ég! (Remélem nem voltam pesszimista. )
Nagyon érdekes szemlélet másnak a vagyonát ,majd te megmondod miként költse el. Hatalmas keveredés van a fejedben és fejekben: el kellene dönteni, hogy szocializmust vagy kapitalizmust szeretnél? Tőzsde világa nem a szocializmus elveire épül , remélem ez tiszta és tudtommal nem szocializmusban akarunk élni 1990-óta!!!!! Még Kína is gazdaságilag kapitalista elvekhez közeli magatartást élvez, politikailag szocializmust. Én nagyon nem szeretném ezt a megoldást elfogadni hazánkban pedig nagyon ebbe az irányba haladunk. Szóval tőzsde és Mol: mindenki annyit keressen amennyit csak akar!
dehogy mutatta. a brent egy éve esik, ezzel szemben a mol nem. rakd egymásra a két chartot. ha a mol követné a brent trendjét, akkor most 2400 körül lenne a mol...
Ki mondta, hogy a Molhoz viszonyítva? Látod megint előbb írtál ,mint gondolkoztál volna. Molt meg sem említettem. Napi széljárásra értve a gondolatmenet.
A politikusok rendet tesznek a fejekben! A MOL főnököknek nem ez a feladata. A kapzsiság meg a gyarlóság viszont ár felhajtó tényező. Emelkedésre vagyunk ítélve!
Mi volt a rossz állítás? Hogy le leszünk minősítve vagy a MOL-t annyira nem tépázza meg, csak az OTP-t? Hangsúlyoznám, hogy nem szeretnék semmiféle leminősítést.
1) mi az, hogy "megint"? nem emlékszem, hogy beszélgettünk volna ezelőtt. kicsit vegyél vissza az arcodból 2) napi széljárás? nézd vissza pomperj eredeti hozzászólását, és azt hogy én mit reagáltam arra. szó nem volt egy napos időtávról (arról nem is beszélve, hogy ilyen rövid időtávon korrelációt keresni butaság). spy és mol kapcsolatából indult ki az egész beszélgetés, te keverted bele a brentet meg a dow jonest utólag (mindezt napin, amit sehol sem írtál le egyértelműen)
Akkor vegyük fel azt a bizonyos kesztyűt! 1. Az általad említett beszélgetésbe nem kapcsolódtam bele, saját gondolatomat írtam meg, melynek semmi köze a Molhoz. 2, Arcod neked van, mert félreértelmezted és képtelen vagy elismerni helyette támadsz megsértődve. Kritikával te illettél és nem én , azaz megint csak neked van arcod ember! 3. Rossz hírem van számodra: Spy nem szólt közbe! Brent azonnali 77 usd felett, Mol R. 3014 miközben usa csökkenőben. Gondolod folytathatjuk ,de felesleges. Ide tévedtél mostanában, nyilván szeretnél Molt venni olcsóbban, az elmúlt beírásaid erre utalnak. Sok sikert neked is.
ez jó tanács ezesetben. ha legközelebb egy új beszélgetés szálat szeretnél indítani, nem pedig egy meglévő beszélgetésbe bekapcsolódni (annak kontextusánal továbbgörgetésével), akkor haszáld felül az "Új hozzászólás" gombot a "Válasz erre" gomb(ok) helyett. szép napot!
....látva a környezeted, mégcsak nem is a reálgazdasági folyamatókat mondom, de boltokat, embereket, eus pénzeket, mellyel a hitelminősítőnek gondja volt a "kilátásba" helyezésnél, szóval te hogy látod: sokat javultak a területek, és fel lehet minősíteni? Szakpolitika is jó? semmi adhoc, semmi kapkodás, minden bejön amit unortodoxiával kitaláltak? Mivel se jobb se rosszabb nem lett a beavatkozásaik hatására, ezért nagyon örülnék már egy szinten tartásnál is....
Esett kemény 6 Ft-ot...😂 fidesz csicska meg ezen élvezkedik.. szánalmas vagy ember...mini feri...böff
Törölt felhasználó2023. 06. 22. 20:47
Nincs értelme ebben a topikban küszködni. Felesleges. Részemről a másik topikban képzelem el a jövőt. Aki még bírja annak sok sikert, de nem érdemes a végleteket megvárni. szvsz.
Nekünk meg a szerbek felől kapott gáz, a cikkben benne van, csak a cím sarkítja ki a dolgot! Egyébként nem az olaj az igazi problémája M.o.-nak, egyértelműen a gázellátás. Arról szól minden valójában.
Május eleje óta a 70-80 dolláros sávban ingadozik a brent. A sávtető közelében az olajár drágulása ellen küzdő erők avatkoznak be, a sáv alsó határa közelében meg az olaj árának gyengülése ellen küzdők. Ez így most szabályozott oldalazásnak tűnik. A sávon belül a MOL-nak egyébként teljesen komfortos az olajár. Úgy tűnik az egymással küzdő gigantikus szereplőknek is.
MOL-ra ellentétes erők hatnak, ilyenkor nem kizárt, hogy átmenetileg megtorpan az emelkedés, vagy veszett emelkedésbe kezd. Hosszabb távon viszont az 5.000 elérése reális célár.
Áruld már el, hogy egy olyan papírnál, aminek a történelmi maximuma 3.877 forint volt 16 évvel ezelőtt 2007-ben, hogy jön ki 5K reális célárnak, amikor a 3K-val hosszú ideje úgy küzd mint disznó a jégen? A jelenlegi gazdasági, politikai környezetben az 5K reális célár? Előbb talán a 3K-t kellene elhagyni és felette maradni stabilan. A MOL jó cég, mehet magasabbra az árfolyam, de az 5K-t megindokolnád, vagy csak jól hangzik bedobni?
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.