Most annyira nem értem a kérdésed, bocs ha nem arra válaszolok: a súlya nő az indexben 4.55-ről 4,60-ra, tehát vételi erőt hoz, kis forgalmú napokon talán jelentősebbet. De az is esélyes hogy záróban lerendezik. Mindegy, csak vegyék.
Azért , mert el akarta adni a 250k-t :) Valószínű korábban is bent volt a könyvbe, amikor 2940 környékén volt az indikativ, csak kivette, mert feltételezhetően magasabb áron akarta eladni. Ezért is rakta be a végén, hátha valaki ráharap. De ezek szerint megmaradt neki jövőhétre.
Kb 1 %-al nőtt a MOL, az OTP és a Richter súlya is. Sokkal érdekesebb, hogy a MOL kevesebbet esett, de nagyobb volt a forgalma. Az átsúlyozás nem jelent automatikus árfolyamnövekedést.
MO-ban egyértelműen korrekció indult, de ez még elég lightos ( túlvett volt.)A mai forgalom jórészt CECE átkötések voltak, ha igazi eladók lettek volna akkor a 10 mrd közeli forgalomhoz nem ennyi, hanem 4-5% esés dukált volna.Ennek ellenére még tart, vagy tarthat itt a korrekció, oldalazás. Majd (esetleg) lehet még osztirally, de a 3200-3300 célok már egyre kevésbé látszanak rövidtávon.DE! Mivel a kinti piacoknál tart még jóhangulat, lehet reménykedni persze. OTP két alatt sokat ment vagy 20%-t hírtelen, vagyis elvileg megérett ott is a kisebb-nagyobb korrekció, bizonytalankodás. A nagyközönség csak nehezen tudja felbecsülni az események kimenetelét és a tőzsdére gyakorolt hatását. A spekuláns viszont olykor az alkoholistához hasonlítható: sírva fakad a jó hírek hallatán, és nevet, ha rossz hírt hall. (Kosztolányi)
Ad reményt, hogy ekkora forgalommal átsúlyozás nagyon ritkán látható 10Ft csökkenéssel! 2970 volt 17h-kor az utolsó kötés, záróban hatalmas darabszám ellenére csak 10 Ft esés történt. Ez ritka és azt jelöli, hogy a vevő bőven 3k felett várja a molt. Pletser 2950 célár? Nem hiteles. Fenti gondolatmenet akkor nem igaz, ha short pozit nyitottak volna, de ez nem az volt! Napközben is bőven 2mrd forgalom alakult, alig mozdult az árfolyam így nem gondolnám,hgy igaz lenne a nagy esés víziója ,pláne 10mrd forgalom átsúlyozás nélküli napon nem is emlékszem mikor volt Molban. Kitartást, jó lesz ez!
Nagy Mol vevő pontosan tudta, hogy a hét második fele nagy záró forgalmakat fog generálni.( CECE ) Szépen hátralépett és gyűjtögeti a részvényeket, talán még megtámogatta a záró árakat is. Korrekció igazolt, de igen ez nagyon enyhe főleg a vevő folyamatos vásárlásai miatt.
Ámen. Szerintetek amúgy a BÉT egy ekkora volumenű tranzakciót nem felügyel? Annak nem látom racionalitását, hogy valaki büntetlenül vagy felügyelet nélkül a piacra verjen egy ekkora pakkot. Így viszont kételkedve nézem a jövőt az elmúlt napok lecsorgása okán (ha valaki most azt hiszi szakadást vizionálok, TÉVED).
Köszi, értelek, de engem egy valami aggaszt, ezért vagyok negatív hangulatban. Ha megnézed a nap végi utolsó impulzus vételt/eladást, egyedül a MOL kandikál lefelé. MTEL, OTP és Richter mind felfelé rántódott, csak a MOL csavarodott lefelé. Vélemény?
Szerintem a lényeg, hogy majd 10 Mrd-ért MOL-t adtak el ma és nem mást. Adhattak mást is, de MOL-t adtak! Ez könnyen megérthető. Amit csinálsz, azt kognitív torzításnak hívják. Olvass utána. Kellő szándék és akarat felruházhat, hogy a helyes világkép és értékítélet visszaáljon, de ehhez önfegyelem kell. Enélkül viszont bármennyi tőzsdei év vagy tapasztalat van a hátad mögött sose leszel még csak jó befektető sem. És nem a rosszindulat szól belőlem, ha mélyen magadba nézel és megérted mire célzok, az első lépés megvan.
A MOL pedig a BÉT egyik ékköve, hasonlóan az OTPhez vagy a RICHTERhez. Nélküle nincs bux. Hogy merre megy? Hosszú távon fölfelé szoktak a bluek, ez miért lenne más. Ciklikussága miatt akadnak periódusok amikor lefelé. Egy fejőstehén az osztalék miatt. A kiosztott csomagok nem remegő kezekben, hosszú távon fognak a MOLon élősködni, de emiatt a gazdatestet nem fogják elpusztítani. A világ változásai viszont bármit okozhatnak, az ellen nincs kibúvás. Hol van most pl a kazettás magnó. Ha valami lemarad vagy valami fölött átlép a technológia vezérelt világ, annak annyi. Olyankor nem segít ha az ember szurkol neki. A tőzsde ilyen aki csak remél az kiesik. Vannak szabályok diverzifikálás, tőkevédelem, fedezeti trédek, stb...... ezek visznek sikerre, nem a szemellenzős mantra.
Oké, nem értesz. Elfogadom, élj továbbra is biciklibelsőben ( már ami a befektetések kultikus világat illeti ) hazudj magadnak :) ...aztán egyszer vagy leesik a lényeg, vagy nem De ez ilyen
Azert ne Balinnak kelljen már magyarázkodnia. Ő pont azon kevesek egyike akik a klasszikus befektetői stratégiát / nem pillanatnyi csoda-, vagy világvége várást/ képviseli. A cég fundamentuma alapján hosszú távra fektet be. Bízva a cég pénz termelő képességében. Egy részt osztalék más részt árfolyam emelkedés formájában ..Véleménye évek óta azonos.. Részvényeit a mostaninál jóval alacsonyabb. árfolyamon vette.. Hagy ne neki kelljen már 50-60 pontos korrekciókon görcsölnie. Érdekes olvasni , mikor olyanok szólják meg akik ki be ugrálnak 70 -110 ponos hasznokért. Amin szolgáltatójuk kétségtelenül a klf díjakon keres , .. Az átlaguk meg rosszabb esetben mászik felfele.. Elérve a 3K s árfolyamot ök váltak egyre tanácstalanabbakká, bizonytalanná, hogy most mi lesz... Biztosan fordul az árfolyam mint mindig...Mi van ha nem ? 👀 Meddig mehet akkor stb, van baj gond egyből... Nos ilyenkor nem árt kicsit utána nézni magának a cégnek akár, híreknek stb nem mástól várni a megoldást...👀
Nem történt semmi, olaj változatlanul érkezik. Ukránoknak azért annyi merszük nincs, hogy a saját belső területeiken robbancsák fel a vezetéket, pontosan tudják, hogy az hátrányosan érintené őket. Front vonalban Orosz területeket célozzák, mert akkor rá lehet fogni az Orosz félre, de ott a RUS légvédelem leszedi őket. Helyzet változatlan már több,mint egy éve. Tudom egyeseknek nagyon nem tetszik, de az Urali olaj jött, jön és jönni fog! Mind két háborús félnek érdeke. HUN,CZE,SVK tagállamoknak pláne.
Hát Gyula ez lepkefing ahhoz képest, hogy Oroszországban korlátozták a bankok eladását, valamint nem lehet kihozni a nyereséget. De az se néz ki túl jól, ha valamely EU-s bank kiszáll az EU országokban meglévő piacairól, mert nem bírja a versenyt, és helyette a vadkeletre viszi a cégvagyont kockáztatni.
Ja, biztos, hogy 17 és 17:05 között hirtelen összejött kb 3 mill db MOL részvényre eladó és vevő. Az még meg sem fordult meg gondolati szinten sem, hogy a közel 10 mrd Ft-os MOL záróforgalom jelentős része önkötés volt, gazdasági,, adózási, v egyéb okokból kifolyólag?
Ez nem úgy működik, hogy akkor kell "hirtelen összejönnie" 2.8m darabnak. Az átsúlyozások, egyéb sokmilliárdos kötések nem véletlenül a záró szakaszban szoktak teljesülni. Pontosan tudják a szereplők, hogy mekkora eladó (vagy ha úgy hozza akkor vevői) mennyiségre lehet számítani és ennek megfelelően felkészülnek. Most is úgy nézett ki az aukciós szakasz, hogy ott volt a milliós vétel, mert épp azt rakták be előbb, mivel tudták, hogy jön rá a megbeszélt eladó mennyiség.
Akkor mégegyszer: Orosz területen - front vonal mögött - próbálták drónnal támadni. ha támadni akarták a vezetéket?! Minden infót ami tényleges támadással nem járt, fenntartással kezeljünk amíg az ukrán fél nem erősíti meg!!!!. UKR-nek sem érdeke a barátság vezetéket felrobbantani, egy ilyen cselekmény elég jól bizonyítható ( röppálya stb.) Amennyiben ténylegesen megtennék az Ukránok akkor elbúcsúzhatnak NATO és EU tagságtól sok évre. Ráadásul több tagállamot is gazdaságilag nehéz helyzetbe hoznának! Sokkal több a negatív hozadéka egy ilyen cselekménynek, nem véletlen,hogy 15 hónapja érdemi cselekmény nem történt a barátság olajvezetékkel. Eltévedhet egy UKR bomba, ez benne van, de azt gondolom akkor is több ország hibáztatná Zelenszkijt, teljesen mindegy mit mond. Északi áramlat 2.!!! lett felrobbantva, egy használaton kívüli vezeték.
Ahogy írod, egyáltalán nem megnyugtató. Arra kell számítani, hogy amíg a konfliktus tart és amíg azon a vezetéken jön az olaj addig lesznek ilyen hírek. Hogy mekkora a jelentőssége az teljesen mindegy, az árfolyam rövid távú mozgatására alkalmas.
.
Sikeres támadás esetén a vezeték esetleges sérülése egyébként nem lenne akkora dolog. Amennyiben mindkét fél a javításban és használatban érdekelt úgy nincs olyan hiba amit a készletek kimerülése előtt ne lehetne elhárítani.
komplexum évente 205 ezer tonna poliéter poliol előállítására lesz képes. A poliolt számos különböző iparágban használják, fontos alapanyag a bútoriparban, az autóiparban és az építőiparban, felhasználási területe rendkívül széles körű és sokrétű.A vállalat 2030-ig szóló hosszú távú stratégiájában kiemelt szerepet szán a vegyipari értéklánc bővítésének, és 4,5 milliárd dollár értékű petrokémiai beruházást tervez. A poliol komplexummal egy időben a propilén gyáruk építése is a terveknek megfelelően halad, a propiléngyártás várhatóan 2024 második felében indulhat – közölte a Mol.
-Equiasa heti:--A heti gyengülést elszenvedő Mol-papírokkal kapcsolatban az elemzés azt
emelte ki, hogy a lengyel PKO BP Securities 2608 forintról 2355 forintra
csökkentette a Mol részvényeire vonatkozó, 12 havi célárfolyamát, az
ajánlást vételről tartásra módosította.
Kérdezz már rá légyszives az ersténél, hogy ha egy 3000 Ft promt árfolyam körül mozgó papírt az erste 2300- ra vár akkor miért ajánlja "tartás"-ra...és ha már beszéltek: mit tudnak, hogy 13 elemző közül egyedüliként van 3000 alatt (ráadásul jóval) a célár várakozásuk... Vagy tudnak valamit, vagy nagyon hiteltelenek....
Látom vannak akik a célárakra hegyezték ki irományaikat, a kiegyensúlyozottság jegyében további tények: Raiffeisen 03.02. 3100 célár, mBank ( Lengyel brókerház !!! ) 06.14. 4.048 célár , HSBC London 06.02. 3700 célár , Santander Bank Polska !! 06.02. 2900 vételre ajánlással. stb. Szerintem a PKO hiteltelen a teljesen egyedüli célárával.
Nyugalom! Én 3152-re állítottam be az eladásomat. Vagy elmegy vagy nem, de ez biztos. Nekem ez így is megéri bőven, ha nem legfeljebb lesz osztalék, de igazából ez sem izgat. Sajnos a tőzsdéhez türelem kell és idegegrendszer. Lehet olvasni mindenkinek a beírásit, én is olvasom mindig, de a döntés az én döntésem. Nem tudom, hogy mennyire kényes számodra a nyereség, de nekem van időm várni. Napizni nem tudok, megtanultam, és vesztettem, most roppant egyszerű a képlet. Ha úgy látom, hogy valamelyik papír sokat esett, akkor veszek, utána beállítok egy limitet, hogy mennyit szeretnék nyerni, de ezt inkább nem mondom meg, mert néhány embernél kiverné a biztosítékot. Mielött megkérdeznéd most éppen a MOL-ban és az OTP-ben vagyok érdekelt, mindkettő plusszos, de még várok. Mielőtt tovább kérdeznéd valutában és lakásban is vannak érdekeltségeim. Én így próbálom megtartani a pénezem értékállóságát, de mindenki másképp teszi! Jó kereskedést, és nyerést kívánok!:-) ( Ezzel mindig az a gond, ha valaki nyer, akkor valakinek veszetenie kell. Nem szeretnék az ő helyükben lenni, de voltam. )
Ha már így kitárulkoztál akkor kicsit én is. Március közepétől április végéig vásároltam magam be a Mol-ba. Soha nem mertem a napizni. Ahhoz kicsit beszari vagyok asszem. Volt egy jó húzásom BIF-el amikor kihirdették az osztalékot. Ott viszonylag gyorsan 2 hét alatt csináltam 10%-ot,de maradhattam volna benne még. Én most úgy vagyok vele hogy tartom a pakkom. Sőt lehet az osztit is vissza forgatom. Nem idegeskedek amúgy,csak brahiból válaszoltam a 2900-as jóslatra. Én 3152-ért nem adom a pakkom.
Minnél nagyobb a várható nyereség, annál nagyobb a kockázat!:-) Én 30 éve fizetem a hülyék adóját ( lottó ). Legnagyobb nyereségem 30eFt volt. Szerinted ha mind ezt a pénzt betettem volna egy perselybe most mennyi pénzem lenne? Csak egy adalék, havonta veszek öthetes, ötös, hatos lottót, plusz eurojakpotot, ez havi kb kb 22eFt. Most akkor hülye vagyok vagy sem? MOL-lal kapcsolatban csak halkan mondom: 2452-t vettem. Ezért vagyok nyugodt! OTP egy kicsit nagyon rossz befektetés volt, de itt is 10% pluszban vagyok, tehát minimum 25%-t kell, hogy kapjak. Akkor kezdek el gondolkodni, hogy mikor adjam. Mindenkinek jó kereskedést!
Amikor egyre jobban megközelíti a célárat az aktuális érték úgy szoktak sorban emelni is. Valahogy mindig korrigálják fel-le. Hiába ér 4-5 ezret mondjuk, ha van egy nagyobb esés akkor csökkentik a célárat is. Reméljük szépen emelgetnek majd rajta most is.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.