Ő is,a rablógazdálkodás módban érdekelt politikai elithez tartozik.Viszlát neki is.Egyébként úgy is egy másfajta köntösbe bújtatva ,a húsos fazék mellett fog továbbra is páváskodni.
Én szeretném továbbra is olvasni/látni az elemzéseidet, számomra nagyon hasznosak. Szerintem az egyik legjobb elemző vagy a fórumon. Kérlek ne foglalkozz a Balin féle kommentekkel, szerintem bármelyiket nézzük értelmezhetetlen és elfogult. A provokációnak ne ülj fel maradjunk a tényeknél.A nyugodtság fél egészség. ;-) Én köszönöm neked!
Van érzéked hozzá az látszik az írásaidból,és az benne még az életszerű,hogy longra-shorta is vannak iránymutatások a chartjaidban,pipre pontra nincsen még elixír egyelőre,de akik tudnak a sorok között értelmezni azoknak hasznos tud lenni az írásod.Szvsz.
Mol: Tartásról eladásra módosította tegnap a PKO BP Securities elemzője a Mol részvényére adott ajánlását. Ezzel együtt az ajánlásban szereplő célár is visszavágásra került 2608 forintról 2355 forintra, így a konszenzusos célár már 3170 forintra csökkent le, ami 4,3 százalékkal magasabb a tegnapi záróárnál
Kedves Farkasfu! Engedd el Balint a lelkinyugalmad érdekében, Neked lesz jobb. A forumozók többségének Balin jelenléte nem ad semmilyen pluszt, Veled ellentétben. Persze tudom, hogy vannak akiknek hiányozna, de így jó, mert nem gondolkodunk egyformán. Hála istennek. Lehet fényesíteni a MOL-t, de inkább nézzézek meg a chartot, mert olyan részvényről beszélünk, aminek a csúcsa 2007 szeptemberében volt, 3877 ft-al. Olyan árfolyammal, ami még most 16! év után is nagyon messze van. Izlelgessétek: 2007 szeptember! 3877! Ki az aki nem lenne elégedett ennyivel 2023-ban? Inflációt számolva mennyinek is kéne lennie most? 5000-6000 között? Vagy több?
Megkerestem a forrást: BÉT - Iránykeresés várható nyitásban a Budapesti Értéktőzsdén az elemző szerint (webradio.hu)A molról teljességében ennyit ír: Az elemző jelezte azt is, hogy a Mol árfolyama a 3000 forintos szint felett stabilizálódik a következő ellenállási szintek 3040, illetve 3100 forintnál húzódnak. A részvény a keddi kereskedésben nem változott, árfolyama 3040 forint maradt, 2,7 milliárd forintos forgalomban. "Kedden a lengyel PKO BP Securities 2608 forintról 2355 forintra csökkentette a Mol részvényeire vonatkozó, 12 havi célárfolyamát, az ajánlást vételről tartásra módosította. " Ezt nem értem, hogy ha 2300-ra várja egy éven belül, akkor miért "tartás". De talán ez lényegesebb: A részvényt követő 12 elemző közül hét vételre, három tartásra, egy eladásra javasolja a Molt, a medián célárfolyam 3220 forint - közölte.
Arról is volt itt szó hogy előre megyünk nem hátra,meg hogy a magyarok nem fizetik mega háború árát,stb!Azt mindenki nézze meg magát nyugodtan,ha nem politikus rokon,vagy azoknak a lehuzó cégeibe van,hogy hová ment!annyi mese megy itt 6éve,Andersen forog a sirjába!!
A PKO BP meg már a másik véglet, vicc, 350es osztalékkal, ilyen kilátásokkal 2355? Mintha lemaradtak volna a jó vételekről...
Törölt felhasználó2023. 06. 14. 09:20
Rászálltatok Balinra.....gondolatom: soha nem fogjátok tudni, hogy ki kezdte a provokációt OTP-Mol hasonlítás alapon.....ezért minden önkéntes igazságosztó eme topikban véleménye minimum fenntartásokkal kezelendő....bármelyik oldalt nézem.... ennél fontosabb meglátás: miközben folyamatosan ti magatok is az összehasonlításokat pártóljátok és/vagy OTP-t istenítitek Mol topikban , az általatok elvárt kiegyensúlyozottságra törekvés csíráját sem lehet felfedezni.....pl. tegnap reggel beírt egy OTP-s , hogy 'abban van az erő mindenki menjen át....." egyetlen egy OTP-s sem kérte ki magának azt, hogy minek ez a provokálás Mol tulajokkal szemben..... innentől kezdve pedig senki nem mondhatja senkire vádjait, mert ő maga sem tesz ellene....
PKO egyértelműen Lengyel politikai célokat elégít ki......egy éve folyamatosan és tudatosan rendkívüli mértékben alulértékeli a Molt....ok: Orosz olaj vétele+ lengyel belső piaci verseny .....konklúzió: a kutya se figyel rájuk.... ami a Mol Lengyel piaci szerepét illeti nyilván lehet piac befolyásoló hatása POL gazdaságban.....cserébe az Orlen sem fog sok sót megenni hazánkban, ha ezt az utat folytatják....
Kitartást farkasfű! Megintcsak tudnám reklámozni a másik fórumot, amit csináltam, de kicsit ráuntam, majd jöttök amikor jöttök, csak kérlek, ne hagyjátok abba a chart gyártást. Nekem segítségek vagytok. Én kb fél éve hagytam abba a röhögést rajtuk, inkább más szórakozást keresek magamnak 😂 kicsit már nyomasztó nekem ez az érzelmi hullámvasút.
Ez a legkönnyebb. Sokan vannak, vagy sok nick névvel. Mindegy is. Én egyébként csak tükröt tatok nekik, az elfogultság felemlegetésével is! :) Nem egyedül farkasfűnek szólt. Bár ő is elfogult szerintem, bármennyire is TA bajnok. OTP-ben rajzolgatja, hogy még meddig mehet fel, a MOL-ra meg, hogy már rég le kellett volna fordulnia! :) De ez is az ő, meg a többi fétises problémája! Legkevésbé érdekel, hogy mi van az egykori sztárrészvénnyel! :)
sokadszorra írom: farkasfu TA elemzései sokat adnak a Mol topikhoz.....amennyiben szorosan az elemzések mentén marad...sajnos őt is elkapta a hév és olykor kilép a "fényre" ami óhatatlanul provokációkat von maga után....kértem ne tegye, mert TA alapon van rá szükség.... sajnos nem látok változást..... az már egy másik kérdés, hogy TA elemzés sem elég befektetési döntésekhez.....
Szépen megtámasztották reggel! Nem megy ez már 3K alá oszti előtt! Én bízom benne, hogy utána sem. A PKO meg majd célárat módosít, ha már nagyon ciki lesz nekik.
Támadna a kormánynak némi ötlete, hogyan kellene elvonni a plusz nyereséget.
Törölt felhasználó2023. 06. 14. 09:55
bármennyire anonim a fórumozó kiléte, maga az irányultság tökéletesen látszik....mikor Molnak jól megy napi alapon, estére megszaporodnak a negatív jelzések Mollal szemben és/vagy Mol részvényesekkel szemben.....tipikus Magyar mentalítás...nekem szar napom volt hát dögöljön meg az akinek jól megy.....undorító szemlélet... ennek két kifejlete lehet? ez a topik végérvényesen elfelejtheti a minőségi vélemény alkotást vagy az összes Mol tulajdonos elkezdi az OTP topikot szabotálni/trollkodni....ha itt lehet akkor ott is alapon....ennek semmi értelmét nem látom.... ,ha ez így megy tovább akkor Coulthard topikjában fogom folytatni....
Előfordul nálunk is, lásd tavaly Vecsés-2 találat. Általában ezek arra jók, hogy a csökkenő kitermelést szinten tartsák, de azért pozitívum. Nálunk látszott az árfolyamon is.
Órás charton figyeltem most, mivel nincs érdemleges elmozdulás! Van egy hosszú magentás és egy rövid piros emelkedő csatink! Rsi piros fordulós tengelyt is érdemes figyelgetni. Az árfolyam mozgásról annyit, hogy a meredek emelkedést követően elérte a 3010-s célárat és a csati tetőt! Evvel ki is merült egy időre és nem tud tovább emelkedni, ahogy látszik a többszörös tetőzés is! Elkezdett oldalazni, bár most már felszúrhat 3060 környékére, de lefele is simán! Nagyon nincs értelme tovább felfele száguldani, amikor ezen a szinten is van bőven eladó! Remélem mindenki tudja, hogy nem a felhúzás a lényeg, hanem a kívánt tétel vásárlása. Valamilyen okból!!! Ezen kár is vitatkozni, hogy mi az ok, mert, csak tippelni lehet! Szóval kioldalazhat akár a magenta alsó széléig, bár ahhoz nagyobb szórás kell, de lehet egy alsó 2940-s hullám is! Itt van jelenleg az órás pingi, persze felette van támasz szint is! Nem tettem oda, mert a napos/hetes szintek úgy is ott vannak, ami támasz lehet! Egy ilyen alsó hullám után, simán fordulhat felfel ismét! Jelenleg ez jobban belefér, mint egy nagy emelkedés és ráadásul az osztalék után nagy eladói nyomás lesz, ez mindig így van! Hogy akkor is kitart még a nagy vevő, vagy már most is csak tartja a szintet és így gyűjt? hmm Még szerencse, hogy vannak akik 5K-t és vannak akik 2.5K-t várnak, így mindig van vevő és eladó!! :)) https://ibb.co/rHCXVff
Érdekes dolog ez a pártatlan, kiegyensúlyozott TA-ra építő tájékoztatás! :) Pedig én látom a kedvenc ex-sztár részvénynél a kifulladás TA jeleit. Forgalom megcsappant, nem kicsit. Nem bír már az előző napi záró fölött sem megkapaszkodni. A lejtőt már tegnap felrajzoltam. :) Mástól ott nem láttam hasonlót, pedig a TA elvileg pártatlan! Ja, az érzelmek azok nem, persze! :) Ezt tudjuk, emberek vagyunk mindannyian. Esendő emberek.
szepen minuszoljak Balin-t. en meg mindig adom neki a like-ot. de megmondom oszinten, van olyan is akinek meg nyomom a minuszt, fuggetlenul attol h mit ir :)
Még jó, hogy ez egy MOL tulajok topic. :) Akkor látod már te is, ami nekem régen feltűnt! Egy darabig elnéztem szótlanul. Aztán úgy döntöttem, nem hagyom szó nélkül. De persze én vagyok AZ ELFOGULT a saját részvényem topicjában. :) Nem tudom az feltűnt-e, hogy mikor Huti óvatosan tett néhány próbálkozást a trollok megregulázására, milyen kritikai támadások kereszttűzébe került, a szólásszabadság okán. Persze, ha én beírok a másik topicba egy nem túl népszerű véleményt (közelébe nincs annak az alja szintnek, ami itt néha megy - én csak a tökéletesség apró hibáira szoktam felhívni a figyelmet), akkor tömeges felhorkanás történik itt, ebben a topicban. :) "Elfogulatlanok serege" egy elfogulttal szemben!!!
Nincs itt semmi elakadás. A napi átlagos forgalmak 2-3 Mrd között, stabil az érdeklődés. A kijelölt pályán halad, az oldalazások pedig a hiányolt korrekciók. Ennyire erős!!! A mostani pedig enyhén emelkedő oldalazás! :) https://invst.ly/10dauw
Nagyon szépen kérlek titeket, hogy más részvények elemzését (legalábbis ami nem szektortárs) ne ebben a topicban tegyétek, ott pedig mindenki viselkedjen úgy, mint ahogy azt itt is elvárja a többiektől! Ez a legtöbb amit mi tehetünk. Nekem arra nincs befolyásom, hogy az OTP topicban ki és mit ír, de azon tessék elgondolkodni, hogy így soha nem lesz vége ennek a parttalan vitának és egymásra mutogatásnak!
regebben volt itt egy tag, Nikklíszon na o csinalta azt mint mostansag farkasfu. nagyon oksonak akart mindig latszani. latom h februar ota nem irt a forumra, remelem jol van, nem szemelyesen volt vele bajom, csak a hozzaallasaval. egyebkent ismet csak megerositem h en jul 19ig meg kivanok szabadulni a MOL reszvenyeimtol. 2020 ota megvannak, az osztikat MOL reszvenybe fograttam mindig vissza, szep nagy pakk, de eleg volt. Ugy gondolom meg addig van benne 200-250 Ft plusz, azt nem hagynam benne, de utana kiszalok meg az oszti elott. Addig elvezem a beszelgeteseket, meg szorakozom egyes beirasokon :)
TA alapon, miért ne mehetne 800-1000, vagy akár 1200 pontot? :) A 800-100 pontra volt már példa többször is, emlékeim szerint. Miért ne lehetne most akár az emelkedés mértékében is csúcsot dönteni? Nem a pont a lényeg, hanem a %, egyébként is, ha már TA alapon. :)
Ha valaki szektoron belül szeretne maradni HUF/politikai kockázat nélkül akkor szerintem az OMV nem egy rossz választás, vagy egy korrekció után a Shell. Én személy szerint nem tervezek kiszállni, főleg ha innen még menne 100-150Ft-ot, mert az TA alapon is teljesen új helyzetet teremtene. A másik az, hogy előbb-utóbb csökken a politikai kockázat okozta alulárazottság a MOL-ban és az óriási potenciállal kecsegtet. Ez több éves távlat, de szerintem érdemes kivárni, mert ilyen vállalatot ennyire olcsón legközelebb Braziliában tudsz venni.
Értem és köszi! Most már értem, miért tűnnek el azok, akik az elemzéssel foglalkoznak! Vsz. te nem! Egyébként mindent az adatokból felhasznált és képletek alapján kijött számok/eredmények amit közzéteszek, persze nem lehet feltüntetni az összeset. Kell hozzá némi szöveg is, pont úgy, ahogy előadod te is! Sok sikert nektek.
Ahogy Balin is írta, hogy ez a tulajok topikja. Aki pedig tulaj az azért az, mert emelkedést vár a bekerülési összegéhez képest. Minden olyan elemzés akát TA, akár funda, ami nem az emelkedést támassza alá, vagy akár korrekciót vetíthet előre az komoly kritikát kap. Ezért egy idő után a hozzáértők, a várakozásaikat közzétevők elmennek. Miért is maradna? Hogy a tőzsdéhez hozzátartozik a korrekció? Hogy nincs emelkedés nélküle? Ugyan már... Hogy azok akik kritizálnak csak a vágyaikat vetítik ki és csak annak megfelelő híreket, chartot látják? Ezért nem marad senki aki TA alapon elemez....
Az nem vágy, hogy a MOL-nak benne kell maradni egy sávban, mert akkor lehet tovább swingelni? :) Vagy pl. annak a pszichónak a kivetülése, hogy mindig le fog fordulni egy szintnél, okozhatta esetleg a csökkenő hsz-t, amire alapozva, most a MOL-nak 2000 Ft körül kellene lennie? :) Mennyire vágytak erre itt többen is! Igazi tulajdonosi szemlélettel! :) Hiszen, ha mindenki arra számít, hogy le fog fordulni, akkor egy kicsit előbb eladja, mint ahogy most is beírták többen 2800 körül. Mindig egy kicsit korábban, hiszen aki a végére marad az lemarad? Szerencsére ebből a negatív spirálból kitört a MOL. Támogatja az erős funda, és a rendszeres, magas osztalék. Szóval az előttünk álló ellenállások sorra dőlni fognak! :) Lehet ezt vágyakozásnak hívni, szerintem meg a racionalitás ehhez áll közelebb.
Nem igaz hogy aki longos az ne lenne tisztába a korrekció , a trendek , a szintek fogalmával valamilyen szinten .. vagyunk sokan akik nem tiszta TA alapon kereskedünk.. Érdekes mert az eltérő megközelítések sokszor ugyanazon a szinten találkoznak . Sok kezdő úgy tekint a TAra mint a siker biztos kulcsára.. Mérges lesz ha leírják a rutinosabbak hogy az önmagába kevés..Farkasfűvel szerintem igazából senkinek nincsen baja , van néha vélemény különbség.. Én pl néha akarok egy kis hangulatot is bevinni a fórumba .. Aki beír az mindenki kap kritikát. Minél többen bírnak annál többen meg nem . Ez ilyen játék
te olvasod mit írsz?.....azért mert Mol tulaj emelkedést lát és pl. farkasfu csütörtök óta esést lát akkor miért a Mol tulaj a hibás vagy kötözködő?...pláne egy hete csak emelkedik.... miért lenne elvakult amikor látható a vételi erő és a "zakó" mai napig nem következett be?....ez pl. pénteken volt.....lesz korrekció, ezt mindenki tudja és leírta, de sem TA sem funda sem más alapon senki nem tudja a tutit ahogy farkasfu vagy pomperj is írta....ma szerda van...csak egy hetes periódusban azoknak volt igaza aki az emelkedést várták folyamatosan.......lehet holnap fordul, de lehet megy tovább.....miért is a TA lenne az igazság osztó etalon?....vicc....főleg hazánkban...
MOL daytrade Igen, ez a lenyeg: hogy a kis oldalazos korrekcio, ami itt vartunk, http://keptarhely.eu/view.php?file=20230612v00xkf3x6.jpeg . es ami most 26 oraja, mar 4. napja tart, annak vege, es keszen van. Tehat ujra kitoresben van felfele, a kovetkezik egy kis wave(v), aminek a vege a rajzon a piros(iii) csucs. Nagyon nehez a target kalkulacio, mert kicsik a hullamok, de 3080-3120 savban varhato.
sajnos a longos Mol tulajok véleménye nem releváns .........köszönhetően neked is.... shortosok? Shorttime csendben, annyit nem tett meg, hogy elnézést kérjen a mocskos szóhasználataiért.....te sem tetted meg .....egyszer igen, ígérted megváltozol aztán jött a Mol hullazsák beírásod.....az már csak hab a tortán, hogy a longosoknak volt igazuk a mai napig....holnapot nem tudom, véleményemet elmondtam.....
Min. egy 0 hiányzik mögüle, de az se lenne baj, ha 3-assal kezdődne! Persze csak ha be akarja érni a MOL-t! Szóval toljátok, meg olajozzátok azt a szekeret!
Én nem vagyok nagy tőzsde guru, de megnéztem a MOL RSI grafikonját és az elmúlt 6 évben csak 3 alkalom volt amikor a mostani RSI szintről még kicsit tudott emelkedni. Szerintem most már nagyon túlvett, valószínűnek tartok egy erősebb korrekciót hamarosan.
Szerintem ez a túlvettség dolog már szóba került párszor az elmúlt napokban:) Milyen Tf-n nézed egyébként? Naposon volt többször 80% fölött is az RSI 2021-22-ben. Most 75% Hetesen, meg havin nem is túlvett, pedig annak is el kell jönnie! :)
Persze a tőzsdén semmire nincs garancia, de a tendencia azért látszik. Erről az RSI szintről szinte mindig volt visszaesés. Ami az osztit illeti, ahogy közeledünk a szelvényvágáshoz, sokan fogják eladni a részvényt azok közül, akiknek a nyeresége eléri az osztalék hozam szintjét, hogy ne kelljen szja-t fizetniük és a hozam 100%-át tudják esetleges veszteség kompenzálásra fordítani. Aztán osztalék után vissza is szállhatnak a MOL-ba.
Balin miért gondolod,hogy felfelé megy mindig!!! Előbb útobb elfogy a lendület!! Osztalék julius 28-adikán van..Mert gondolod,hogy addig csak felfelé fog menni??? Ezt,te se gondolod komolyan...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.