Látjátuk feleim szümtükhel, mik vannak Balin testvír nem lenné topikbun Molika csak esék, mint a kű Imádkozzatok az Ő eljővetelére Kövér bikát hoz jelenléte Ámen
Igazad van, de akkor tulajdonképpen topicozni is felesleges. Nekem nincs bajom azzal, ha az OTP emelkedik. A valóság relativizálásával van bajom. Ez egy tulajdonosi topic, amibe azért jár az ember, hogy más tulajdonosokkal véleményt cseréljen. Ezért kezdtem a topicba írni, sok.sok év "néma" tőzsdézés után. Nagyon feltűnő az OTP fetisizálása, ami még mindig nem érdekelne. Ami zavar, az a MOL szemben tapasztalható negatív hangulatkeltés. 2 tábora van. Az egyik rendre shortolni szeretné, a másik frusztrált , és azért jár ide. Természetesen ezek között is van bőven átfedés.
Erste: "Fontos adat érkezik az USA-ból Magyar idő szerint ma 14:30-kor teszik közzé az Egyesült Államokban a májusi inflációs adatokat. A várakozások szerint az áremelkedés mértéke 4,9-ről 4,1 százalékra lassult éves összevetésben, a maginfláció pedig 5,5-ről 5,2 százalékra. A befektetők optimisták, mivel arra számítanak, hogy az enyhülést jelző inflációs adatok után szerdán a Fed szünetelteti a kamatemelést. Tegnap az S&P 500 közel 1 százalékot, a Nasdaq pedig 1,5 százalékot emelkedett."
Ez jo hír lenne minden reszvenyre De nálunk ugye tudnak hozzatenni a szakértők, hogy egész más irányba menjünk. Egybeknet a részvényeket osztalékot sztem az alapítványok miatt nem adoztatjak De lehet erre is kitalalnak valamit.
Nagyon fontos dátum július 19-e A Mol Nyrt. április 27-ei, budapesti közgyűlésén a cég befektetőinek rendkívül kedvező döntés született, ugyanis az alap osztalék 100-ról 150 forintra emelése mellett az igazgatóság további 200 forint körüli rendkívüli osztalék kifizetését is javasolta.Az olajcég tehát részvényenként összesen kb. 350 forint osztalékot fizet majd a befektetőinek, ami nagyon jelentős, 11% feletti osztalékhozamot jelent (3000 ft/részvény áron számítva).Az osztalékfizetés kezdőnapja 2023. július 28-a, viszont a 2022. évi osztalékra jogosító Mol részvényeket utoljára július 19-én lehet megvásárolni. A MOL rekordéve volt 2022Magyarország legnagyobb cége a története legjobb évét zárta, a nettó nyereség 628 milliárd forint.„A Mol eddig erősebben jött ki minden válságos helyzetből, most is sokkal erősebb a vállalat, mint a válság kirobbanása előtt” – mondta Hernádi Zsolt vezérigazgató a közgyűlésen.A magyar tőzsdei cégek által fizetett teljes osztalék összeg több, mint fele a Molhoz köthető. A második az OTP (kb. 84 milliárd ft), a harmadik pedig a Richter (kb. 72 milliárd ft).
Mindegy itt osztalék, vagy adó, szvsz semmi jelentősége! Amikor jött a covid, elkezdtek kitárazni a befektetők. Aztán háború és bankválság/infláció! Most úgy néz ki, hogy visszaveszik...! Akkor sem tudtuk, hogy meddig esik és miért kell ekkora zakó, hát most se, hogy hol a határ! Ez nem a megszokott kereskedési tempó, persze nem a MOL-ra gondolok csak, hanem az egész piacra! Lehet számolgatni az ellenállásokat, korrekciókat, de csak fenntartással, mert sok az új belépő ilyenkor és nem a kicsikre gondolok..!!
-Jó napot! Private Banking friss:-.-MOL napi: Az emelkedés kezd erősen túlvett lenni, de az emelkedő trendvonal még nem tört. A 2969 felett a 3125-nél található a következő szint. Amikor a vastag ideális zöld trendvonal törik, akkor fog megállni és korrigálni lefele. Erős támasz csak 2500 körül található, a trendtörés esetén a vételi helyeket ide érdemes letenni. Ellenállások: 3125; 3438. Támaszok: 2813; 2500; 2375.
Üdv Gyula! Mik az infók az oszti szocho állásfoglalás kérésről a NAV-tól? Azt melyik cég elemzéséből másoltad? Az nem volt feltüntetve sajnos, hiába néztem meg tüzetesebben.
ebben viszont eltérő a véleményem: pontosan az a lényege az oszti hatásnak, hogy az aktuális trendtől eltérően mozgathatja az árazást... olyan időket élünk, hogy szinte mindent feltételes módban kell fogadnunk....R.3022
Csak érdekességképpen egy rövid sztori: Egy ismerősöm egy utánfutónyi sittet eddig 3-4000 körül tudott lerakni a megfelelő helyen, ez most 10x!!!! változott, jelenleg 30k-ért hagyhatja ott... A kérdésem a következő: Ez azt segíti elő ebben az országban, hogy szebb, tisztább környzetben éljünk? Vagy az illegális lerakók száma fog megszaporodni? Esetleg az infla megint megugrik egy picit, mert drágább lesz a bontás... A kérdés költői!
Hát azépen tartja magát MOL. RSI is hűlt! A jelenlegi árfolyamnál a mai napra kívánni se lehetne jobbat, ha ez lenne záró! Ha ez felett akkor az csak plussz! Tapad fel! Jó lesz!
Az hogy eltérő, nem probléma, de szerintem nem gondoltad végig amit írtam! Hogyan érzékelhető az oszti hatása, ha az álltalános trend emelkedő lesz abban az időszakban??? Mitől fog emelkedni? Az oszti hatástól, vagy az amúgy is emelkedő trendtől? A kutya nem mondja meg akkor! Ezért mondtam, hogy a hatás függ a trendtől, mert nem lehet érzékelni, tudni, hogy melyik viszi. :))
nézd meg jobban, ez nem eladás volt......felső vezetők részvényérték alapú ösztönző program alapján részvényekhez jutott.......nincs részvény mozgás kereskedésben....
megint az lesz, hogy az osztalékig itt csorgatjuk a nyálunkat, hogy majd benéz háromezerháromszázra, meg, hogy így fundáns meg úgy alulértékelt, azt osztalék után megy vissza 2700-2500 közé és kezdődik újra a felmászás
Lám nem csak savanyú, esést várók olvassák a topicot! Üdv! :)
Törölt felhasználó2023. 06. 13. 19:11
....sajnos átjönnek ide egyesek véleményüket kifejteni,na nem szóban.........ez ellen a moderátor semmit nem tehet....max. elkönyveljük, savanyú a szőlő.....
Valamikor még azt várták hogy osztalék után 2300-2400-ahhoz képest már 2500-2700 at írsz..Ami elég széles sáv egy osztalékvágás utánra..Bár eleve a gondolatmenet ott nem stimmel,hogy nem tudjuk meddig fog felmászni osztalékvágásig. De gyanítom hogy még sokan befognak addig szállni . Tehát valószínűsithetően 150-200 pont benne van még---abból lehet minuszolni...Ma is erős zárót produkálta MOL és ráadásul nagy forgalommal..Azert az valamit jelent hogy jó ideje stabilan emelkedett és stabilan 3K felett van..Funda alapon tényleg benne a 3700
sajnos? Na ezen nem csodálkozom, hogy átjönnek !! Valószínű csak válaszolnak az áttért trollkodó kollegának! Nem kell ezen csodálkozni! Aki hergeli a bikát az vállalja a következményét! 😃😃 nem neked szólt!! :)
Elfogult vagyok? 🤣🤣 Név nélkül írtam, amit írtam! Érdekes, de mindenki tudja itt, hogy kiről/miről van szó?? Régóta figyelem az OTP fóbiádat, nem szóltam bele! Aztán kezdtél próbálkozni, hogy belevigyél a magad oldalán. Van amivel egyetértek veled, de te csak egy irányt látsz mindig, a ta-ban meg nincs olyan! Biztos elfogult vagy. :)) Feltűnt, hogy állandóan az OTP emlegetted a hozzászólásaidban, pedig nem is volt téma! húúú ez már gáz....:)) Ma alig vártad, hogy odanyomj valami megjegyzést a topikban. Kaptál is mindjárt választ rá! 🤣🤣🤣🤣 Persze Bpali szerint, csak chart volt, ja ismerem Bpalit már! Szia Pali, szöveget nem láttál a charthoz? :)) Meg kell hagyni fiuk, nagyon jó a műsor! Igaz Anya hülyének néz, hogy mit röhögök itt magamban, de tetszik!!! 😃😃
Semmi extra... munkát vállalt az rtl-nél. Gondolom ha kiesik az egyik NER kosárból hülyén nézne ki hogyha a másikban bent maradna. Vagy lehet sok neki már ez a Kálmán nevü alkotó művész....
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.