Nem tudom Te mit képzelsz Magadról! Orkhadnak nevezni a fórumtársat, fórumtársakat?! Ki a fene vagy Te, hogy úgy gondolod mindent megengedhetsz Magadnak? Ezt a topikot Te baszod szét egyébként, a normális, hozzáértő embereket elüldözöd. A moderátornak úgy látszik tetszik a folyamatos flood, az értékes beírásokra való böfögéseid, támadásaid.. Választ nem várok.
A Shell jelenlegi ára 58,84 dollár . Az egy részvényre jutó könyv szerinti értéke a 2023 márciusával végződött negyedévben 56,39 dollár volt . Ezért a Shell (első negyedév) PB-aránya 1,04 .Az elmúlt 13 év során a Shell legmagasabb P/B aránya 1,60 volt . A legalacsonyabb 0,47 volt . A medián pedig 1,15 volt .A Shell PLC részvények PB-aránya (=0,99) közel egy éves mélyponthoz, 0,95
Nekem egyébként 15% csak az osztalékból meglesz, nincs nagy kihívás elé állítva a rv árfolyamnyereség szempobtból. Ennek ellenére simán összejöhet nekem a MOL-al dupla MÁP hozam, csak erre az évre! :)
Feltételezem, hogy nagyon ügyes vagyok, 30 százalékot nyerek valamely részvény eladása kapcsán. Abból 15 százalék nyereség adót be kell fizetnem. Tehát a valós nyereségem 15 százalék. (Így gondoltam.)
Sokan várják a korrekciót. Ebből az apropóból merült fel pár gondolat bennem. Ha az ábrákat nézzők akkor mindig is volt kissebb korrekció. De a legtöbben itt sok száz forintra gondolnak. De miért is? Olyankor mindig valami rossz dolog történt a világban. Miért elképzelhetetlen az, hogy a magyar papírok is tudnának emelkedni több tíz %-ot kissebb korrekciókkal? Ha megnézzük az amerikai részvényeket, csak olyat látni amit mintha vonalzóval húztak volna fel. Persze lett utána korrekció, de itt sokan azt várják, hogy ha nincs semmi gond( ami ritka) akkor is korrigáljon jó nagyot a papír. A Kelet-Európai tőzsdék jócskán el vannak maradva világ szinten. Több cikk arról szól, hogy ebbe az irányba mozdul több tőke a világon. Ahol már jócskán túlvett minden. Az hogy a papírjaink évek óta nem törtek ki a szintekből is jól mutatja. Amerikában már rég felette voltak, vannak. Szóval én is tudom, hogy kell korrekció. De miért nem férhet bele, ha nem mondanak be valami szőrnyűséget, hogy itt is legyenek nagyobb kitörések is végre!? Persze a szinteket nézni kell. De ha azon a 3040 illetve 3180-as szintnél magasabbra emelkednénk jöhetne a 3360 és azután a 4000-es. Szóval annyit akartam csak megjegyezni, hogy jóval többet ér a papír és sokan várják a 2500 meg alatta lévő szinteket. A kovidot is túlreagálta a papír. Ha ott akkorát esett, mehet annyit fel is. Szerintem ha nagy baj nem lesz azokat már hiába várják, hogy hatalmasat essen megint. Talán egy jobb időszak nyílik meg, ha átmenetileg is. Lehet pár nap, hét, de én bizakodó vagyok és szerintem most az látszik, hogy több az ilyen ember mint a negatív. Csak ennyit akartam leírni. Persze mindenki máshogy gondolja. Én így.
A 30% az milyen formában jön ki? Illetve azt a kifejezést hogy "garantál" ebben az országban szerintem nem értelmezhető. Pár hozzászólassal előttem írta talán Beze ,hogy milyen okoskodasok lehetnek az állampapírokkal. De persze ha azt gondolod menj abba az irányba, remélem jön majd az amit vársz. Nekem nem opció .. És amúgy is ez MOL topik. Sok hasznot kívánok!!!!
Majd meglátjuk mennyire lesz az. Vágás után 350 ft fel oszti nélkül nem lesz egyszerű ezt a mostani szinten is 2700ról mióta görcsölte már... Oszti után 3k felett maradna én lennék a legboldogabb. Igaz sajna akkor jó sokáig nem lesz mibe fektetni mert moslékdrága lenne visszavenni
Elfogadom, hogy így érzel, én is hasonlóan, de kérdezlek: melyik az a részvény ami 30%nál több nyereséget garantál jövő évben? Mert ha van ilyen azzal még mindíg az állampapír hozama alatt vagy. Nem akarok itt reklámozni semmit, csak én magam is elgondolkodom.
ok köszönöm....ebből is tanulok......osztiról én nem beszéltem, sőt számomra is még megfejtésre vár miért most kezdték el erőteljesen venni a Molt.....véleményem van, ezt is megírtam pro és kontra..... TA alapon annyit kérnék tőled, hogy nézd el nekem, ha valamit nem jól értek.....azt pedig nem kívánhatom tőled sem, hogy részletesebben fejtsd ki az elemzéseidet... erre nincs idő így igyekszem egyes esetekben szakember véleményét is kikérni.... igen az kérdés mikor száll ki a nagy vevő.....egyelőre nekem nem tiszta a kép, 3k átlépése után egyből beállt védeni a 3k szintet.....ez 2022-ben sem így volt....ez is utalhat egy tartós szint lépésre....korrekció lesz....mindig van....mely szintről és mekkora mélységben.....?????? több ellenállást is olvastam pl. 3030 (tied 3060-80, ) vagy 3164.... , támasz 2916, 2840 körül......figyelem
Az a kérdés, és jó lenne tudni, hogy most mi hajtja a buxot, mert azzal megy a mol is. Ez még nem osztiralli. Ez nem TA. Nem funda. Talán ez így jobb is, hogy most megy ezzel a hullámmal, ha pedig elfogyna, na pont kezdődhetnek az oszti miatti vételek, vagy a fundás hírek miattiak.
Semmi köze a célárhoz, abszolút nem érdekel már! Az viszont nagyon idegesítő, amikor beírsz egy választ egy hsz után és nincs címzettje, ráadásul legtöbbször gúnyos megjegyzést tartalmaz! Miért nincs címzett, ha egy válasz, vagy megjegyzés! Nem csak nálam fordult elő, sőt nálam ritkán, vagy nem lehet beazonosítani a címzettet! Több topikban is így csinálod! Szóval nagyon zavaros így!! Elnézést, ha félreértettem volna!
Nem fogom belekeverni a fundát, a technikai elemzésbe és kétnaponta módosítani, mert ilyen hírek aztán vissza, mert mégsem..stb! A nagy elemzőházak célárai, mind ta alapon vannak, csak nyomnak hozzá egy rizsát!! Nemrég feltettem a hetes chartot, ahol látszanak a következő szintek! 3182-nél kezdődik a kövi! Mivel a mostani célár sávon találkozunk egy csökkenő trendvonallal és fibo is támogatja, az rsi igen túlvett lesz, ezért céloztam meg a 3060-80-s szintet! Egy kis korrekció után tovább tudna menetelni! Amennyiben egyből a következő szintig elmegyünk, akkor kemény korra számítok utána! Az persze remélem nem gondolod, hogy az oszti miatt húzzák ennyire? ...és itt a bibi! Ha nem az osztiért és kiáll a vevő, akkor ki, vagy mi fogja megtartani az árfolyamot??? hmm Senkit nem bíztattam/bíztatok eladásra, csupán figyelemfelkeltés, hogy kezdik túllihegni és valahol a közelben megakadhat! Nem lovalok bele senkit a vételekbe, mint ahogy teszitek páran, persze nem kell szó szerint érteni! Valami nagy alapkezelő, nagybüfi veszi, de ha végzett, akkor nem érdekli tovább az árfolyam, egy jó darabig! Akkor pedig csíkot fogunk húzni a charton!!!
Nekem is fura, és rengeteg van belőle. Volt egy cikk a múltkor , hogy a visszaváltással simán lehet trükközni, most 1%, de bármikor mondhatja hogy 2-3-5-10%, sőt azt is hogy nem váltom vissza, és ez nem államcsőd! Hiszen a kamatokat ha fizeti rá évente, akkor ennyi!
a lejárat előtti visszaváltások bűnti díjával fognak variálni, ha bele akarnak nyúlni.....jelenleg 1% .ha jól tudom, viszont szerződés szinten nem garantált ez az érték azaz bármennyi lehet később....én erről hallottam...
Balint megvédem én is..ugyanis aki fórumot olvas régebb óta..Az láthatta..Ő egy éve fél éve stb már leírta a 3K-s árfolyamot...2300 Ft os árfolyamnál ugyanúgy mint 2800 nál.....a 3750 et Pompoerj chartja is mutatta onnan vettem pl én..
Onanntól kezdve hogy ajánlott kategóriába került a választhatóból - logikus a bizalmatlanság. Nem jelenthető ki száz százalékosan hogy trükközni fognak../infláció kamuszámítását most ne vegyük ide /De biztos vagyok benne és nem csak én hanem nálam komolyabb elemzők is pedzegették már podcastekben klf elemzésekben, hogy igen először a visszaváltásokkal fognak játszadozni..Egyik reggel arra ébred az emebr amit anno vett 14 százalékra mr 12-t fizet csak...viszzaváltáskor meg mondjuk 1-2 százalék stb..
oldridernek irtam, de mire beirtam irtak mások is...eltévesztettem a topikot...Más topikokba megszoktam irunk egész nap 4-5 hozzászólást..van idő reagálni és nem maradsz le kinek írtad.. Nem értem mirét engem találsz meg..nem én szidlak:_)) Mindig irom 3150 es MOL céláradat első körbe.
Ez az állampapír nekem egyre jobban bűzlik. Nem értek hozzá és mégis van belőle. Valahogy mégis fura érzésem van és erről már volt szó jó pár hete itt valamelyik topikban. Valami csavar biztos lesz! Ki tudja mi jöhet????? A visszaváltással fognak trükközni???
Kinek hívják azokat, akik nem mernek szemtől szembe, vagyis a válaszukat nem merik az illetőre címezni, csak gyorsan bedobják a semmibe? Te ebbe viszed a prímet a fórumon! Fárasztó lehet, mert itt kell ülni, hogy gyorsan kontrázni tudj! :))
Én is legalább odavárom. A csatitető legalább is kb. ott van. Onnan majd visszateszteli azt a csökkenő trendvonalat, amivel farkasfu riogat. Utána még oszti előtt vissza 3300-3400 közé. Ott lehet majd szelvényt vágni. Az 5-6 K közötti árfolyam nem idén lesz, ezt nem is állítottam soha. A 3700 elérése azonban reális lehet 1 éven belül.
én nem mondtam, hogy TA alapon nyilvánulok meg, sőt az ellenkezőjét állítottam mindig....az értékek pedig példák voltak és nem konkrét támaszok vagy ellenállások....túlságosan szívedre veszed pedig nem kritikának szánom.... az is hiba , ha kizárólag TA alapon alkotsz véleményt.....jelen piacon mindenképp.... te se és én sem tudjuk a tutit, ilyen nincs....korábban mindent megírtam ....kár, hogy azt átugrottad.....
ez volna alogikus amit írsz..erre mivan? tetszhalott OTPbe 16 MRD forgalom...Mol masszívan menetel...lényegteln hogy lesz nem lesz mikor lesza közeli napokban korrekció. A trend egyértelmű összeállt minden...Orbánék túl tolják a biciklit.Egyet nem értett meg soha.Az emberek nem szeretik,ha megmondják nekik a tutit..Más...Ott van Kari Geri....olyan amilyen nem minősítem inkább..szakmaisága nem tul sok..Addig nyomták az alkalmatlan szlogent amég agyonverte Tarlóst...Miért? mert dacból csak azert is...visszatérve PMÁP..annyira erőltetik hogy az emberek elgondolkodnak--eza Viki nem egy Teréz anyuci.. ..ennek nagyon kell a mi pénzünk...mi f..sz köze a mi pénzünkhöz...persze majd a Lőrinczkének kéne..ja és mindneki emlékezzen a manyupra...szóval van jövője a tőzsdének Orbán erőltetett terelése nem biztos hogy úgy sül el ahogy ő gondolta...persze 100 ezer mari nénit be lehet erőltetni..sok befektető meg ugy lesz vele én ezeknek na ne már..
OTP-t ma mi mozgatta meg akkor?... mást látunk......az állampapír pedig nem versenyképes a részvényhozam +osztalékkal...főleg a nagy befektetőknek aki mozgathatják a napi árfolyamokat ezen a kis piacon......béten a napi Mol 2-3mrd már soknak tűnik, annyira elszoktunk az érdemi forgalmaktól...de ez porszemnyi a nagy tortából....az is lehet még, hogy az alapok június 30-ig pörgetnek egyet a részvényeken.....aug. 01-ig kell megfelelniük az új állampapír szabályoknak, ha jól emlékszem.....Mol osztalék is beleférhet nekik....hu van verzió bőségesen....
Persze...., ezt már ismerem! Nem mindenki érti a viccet! Leírtam a lényeget, de az nem tűnt fel! Mondjuk ilyent még nem hallottam, hogy azért menjünk feljebb, hogy a korrekció beleférjen 3000-ig! Mégis mi alapon? Mekkora korrekcióval? Ennek semmi köze a ta-hoz, ez inkább álmodozás kategória, olyan 5k-s...! Na jó hagyjuk ezt! Igazad van!
Én pedig mindenkinél kevésbé hozzáértőként nem fogalmazhatok úgy, hogy tudom, ezért inkább írom, hogy érzem, ez az osztalék előtti időszak a "vip" kiszálló. Bocsánat akit sért a gondolatom, de ahogyan végig tekintek a magyar részvények során azt látom, hogy mély altatásban, hibernált állapotban vannak. A bluekat még mozgatja(ta) picit az osztalék, de egyébként az adómentes állampapírok felé fordulunk. Elnézést kérek!
Én sokkal kevésbé hozzáértőként azt gondolom hogy túl sokan várják a korrekciót. Ezért még lehet hogy az várat magára egy kicsit. Majd ha még többen bevásároltak a felsőbb szinteken...
--péntek óta jelzed a zakót és az esőt.....7.-napra csak bejön?.....nem tudom, én még érzek erőt a vevőben... korrekciót is számolva jóval 3,1k felett kellene fordulnia, hogy a 3k szint megmaradjon.... szerintem ezen munkálkodnak.... pl. 3170 lehet a célár....onnan jöhet egy korrekció 3k környékéig.... esetleg napon belül alá majd vissza...
Stayerke neked nem Hamilton volt eddig beallitva profilkepnek? Csak mint Formula-1-et szereto embernek (Coulthard...) feltunt a valtas :) Egyebkent nem tudom milyen megsertodesrol van szo Balinnal, de Balin szamomra a forum motorja, en nagyon birom az irasait es a humorat is.
OTP/MOL Maxos záró!!!!!!!!!!!! Ilyenkor láttam már sokszor karón varjút! :))))) Vagyis másnap réses nyitás és piros gyertya záró...! Erre odafigyelni, ha napközben le akarna fordulni!
Törölt felhasználó2023. 06. 08. 17:12
Shorttime: élc nélkül értsd: most nekem jött be a meglátásom, de biztosan lesz olyan amikor a te short irányod lesz helyes, sok sikert neked is!
persze ok, ha ez eufória.... nekem nem annak tűnik egyelőre...inkább részvény felhalmozásnak....de meglátjuk... záró: 3010 137k db, forg. 2,06 mrd HUF.... 18k db eladói ajánlat még....
ok én figyelek rád is.....TA alapon meg nem tudok egyeztetnék veled....alapokat tanulom....amit viszont a kereskedési könyvben látok , infókat kapok azt megosztom....de minden lehet ahogy írtad korábban is...
én még ellátok 3060-80 ig! Utána meg... hmmm szemüveg kell majd:)
Törölt felhasználó2023. 06. 08. 16:53
itt valami nagy huncutság van a levegőben...kelet felől fúj a szél? ....OTP/Mol párost nagyon veszik......nem tudom, de lehet nem TA alapon kell most értékelnünk.... és ez nem ellenkezést jelent a TA elemzőkkel szemben...
A BUX nálam ilyen, kevésbé követem, mert nem mindig frissül és az idegesít...:)) A cél nincs messze, de előtte egy csatitető! Lehet ismétli magát az előző trendnél hasonlóan? BUX/D https://ibb.co/pyh80Y2
Törölt felhasználó2023. 06. 08. 16:14
nagyon szépen veszi tovább...... OTP is emelkedik végre.... Mol R. 3008 !
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.