Mai körökből kimaradtam, de lehetett volna játszani megint, amint említettem a 2450-2500 most már 2550-2600 lett. Amíg nem ugrik megint szintet ezeknek a közelében lehet adni-venni.
Szerintem nem. A 2550 ma is megfogta. Át kell lendülnie a 200 órás mozgón, ma is azzal küzdött. A 100 órással is elbírkozótt néhány napot, mire leküzdötte. Ha holnap átviszi a mozgót, jöhet a 2600 feletti tartomány!
Na szóval, Mol miatt jöttem amúgy, nem azért, hogy az OTP be vagánykodjak 😂 Tehát a 30 napos bemondás ma kifutott, gondolom ma már nem mondanak semmit oszti ügyben! Akkor maradt a következő időpontunkig a bejelentés, ami április 6.a, a 21 napos törvényi határidő, jővő hét csütörtök, nagy péntek elötti húsvéti ajándék! Evvel az a bajom, hogy addig nagyon le tudják csapni, ha akarják, főleg ha kint elromlik a hangulat! Szépen ki centizik! Aztán lenne egy másik bejelentési mód, de erre még nem térek ki! Később, ha aktualizálódik!
Leszámítva a lehetséges osztalék mértékét mi az a pozitívum, amiért venni fogják a nagyok? Eredményvárakozást nem adott ki a cég, lehet gyenge is lesz, politikai kockázatok, az állam az EU-s pénz nélkül folyamatosan más zsebében fog turkálni. Szerintem is lehet vele keresni, ha jó lesz az osztalék, de résen kell lenni. Ha ugrik egyet fel, akkor el kell adni. Nagyok is ezt fogják tenni. OTP is hasonló, de ott még hatalmas osztalék sem lesz.
ebben csak az a durva ha véletlen 250 lenne ugyhogy az erste miatt mindneki tényként kezeli a 390 et... én is azok közé tartozom aki nyugodtabb lett az erste után..de.._))
Szerintem az osztalék mértékének a hatása túl van becsülve. Egy magas osztalék egy egyszeri ugrást hozhat, akkor el kell adni, mert utána nem lesz miért tartani.
Ők nem blöffölnek, ez a várakozásuk! Max nem jön be! Telekom nál 15 öt vártak, 30 lett! A lényeg, lehet hogy még 8 hosszú napot kell várnunk! De lehet csak egyet ;)
Kúrva jól teljesít a magyar kormány, úgy hogy lassan a molt,az egyik fejőstehenét is levágja,a részvény befektetőknek pedig háborút hírdetett egy jó ideje.
Egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb pénztermelő vállalat élén ráadásúl.
Törölt felhasználó2023. 03. 30. 04:50
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva. Mit mutat az összkép? A fentiek alapján összességében azt mondhatjuk, hogy - bár a rendelet több részletét is nehéz egyelőre beárazni - csak egy adóátrendezést hajtott végre a kormány a Mol által fizetendő extraprofitadók összetételében a termelés és importfolyamatok befolyásolása/ösztönzése céljából, és most nem költségvetési bevételnövelés volt a fő szándék (hiszen ha a kormány célja a büdzsébevételek növelése lett volna, akkor a most kihirdetett rendeletnek nem lett volna 3. és 4. paragrafusa Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Időzíteni tudtak mindig.Az talán most adhat némi "reményt" a reggeli nyitásra, hogy kicsit több időt hagytak a befektetőknek átgondolni a lehetőségeket a mol részvény befektetéseikkel kapcsolatban.Nem napközben adták be az infórmációt súnyi módon.
Csak és kizárólagosan a saját érdekeiket tartják szem előtt, kisrészvényesi érdek a nullával egyenértékű.
Törölt felhasználó2023. 03. 30. 05:09
Basszátok már meg! Beszéltek össze vissza, mint a kofák! Tényleg ennyi balfasz van ebben a topicban???????? Mossa már ki mindenki a szemét, és utána károgjon!!! Akik írták a hülyeségeket fórumozók, azok nyugodtan menjenek el a lehető legbbbb oda! Szerettem volna visszaaludni, de ennyi lázadó, buta barom mellett nehéz! Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva. Vagyis ha a fenti számításaink helyesek, akkor a szerda esti kormányrendelet negyedik paragrafusa a Mol szempontjából egy 130-170 milliárd forintos adóelengedést jelent. Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Ez nem igaz, szándékosan úgy ír a portfólió hónapok óta, hogy vérlázító legyen a cikk! Éppen ezért az utóbbi időkben én már visszafelé olvasom a cikket...de NEM én állítom be így, hanem a portfólió, csak direkt ír 90%ban idegesítő stílusban, majd a végén a lényeget.
Ebben igazad van. Az elmebeteg liftezes már mondhatni normális régóta...kis túlzással lassan olyan lesz, mint a Masterplast 2020-ban...bár én azt élveztem...3 gépen figyeltem az árfolyamot és percenként adtam vettem... azért remélem, hogy reggelig el tudja olvasni MINDENKI annyi alkalommal, amennyire szüksége van az sz.állománynak......
Most olvastam el harmadszor a cikket. Amúgy igazad van ez nem rossz a Mol számára. Hogy közlik majd reggel még,ez nagyon fontos. Ha ez kereskedés közben jött volna ki,boritékolható lett volna az azonnali 5-7%- os mínusz. Talán menthető még ha ők is úgy akarják.
Ezért írtam, hogy olvassa el mindenki többször. Ezt nyilván tudták páran...ezért ment ennyit az utóbbi pár napban... lassan jön az osztalék és ugrik a nyuszi hopp -hopp!
Törölt felhasználó2023. 03. 30. 05:46
Egyébként azt gondolom, hogy inkább össze kellene állni itt a topicban és a portfóliót beperelni piacbefolyasolas miatt.....mert már többször írt szándékosan más témában is erősen nem valós és befolyásoló cikket!
Nem,a cikk maga nem rossz! Csak a befektető ,maga az emberi reakció rá nagyon kényes. Az első szakaszban pánik és már nyomod is az eladás gombot. Nincs a cikkel semmi baj,azt írja le,ami történt. Extra profit adó módosítás,de ettől már minden részvényesnek izzad a homloka. Aztán szépen leír minden a portfolio részletesen. Engem is levert a víz első olvasásra nem kicsit :)))
Törölt felhasználó2023. 03. 30. 05:57
Tegnap írtam, hogy a 10es könyvben semmi nagyobb pakk nem volt, mégse mozdulat egy órán keresztül a papír és pont 2572on pakolták pakolták vissza, ahogy fogyott...15-16 óra között folyamatosan... iszonyatosan jól járt, aki 2800on eladta és várt egy ideig, majd 2400on visszavette....és az az érdekes, hogy én többször mondogattam, hogy idén is jó lenne 2350 körül, de marha voltam és tartottam, hogy nincs olyan, hogy újból lesz 2400 környékén...
Dehogy nincs baj..., ha korrekt lenne, és nem idegesíteni akarna a népet, akkor írna mondjuk egy ilyen címet: "Éjszakai kormányrendelet, ami végre a MOL további emelkedését szolgálhatja!"
Én úgy gondolom azért volt erre szükség, hogy pontos összeggel tudjanak számolni a költségvetésben...ugye eddig úgy volt hogy -tól -ig lehet az extra profit adó...de azzal hogy számoljanak? Lehet ennyi lesz, lehet annyi, nekik kellett egy fix szám, csak nem tudjuk ezt a 2,8%-ot honnan szopták...és miért nem engedték el a teljes extra profit adót a spreadre...
Hatalmas a baj, hogy ilyen húzások megtörténhetnek. Ezért adták jólértesültek már egy jó ideje a papírt, ezért esett be 2400 alá 2800 feletti szintről. Azt gondolom, hogy teljesen mindegy milyen cikkek fognak megjelenni, ma hatalmas zakó lesz. Nemhogy enyhült volna a bizonytalanság abban az irányban, hogy ez a kormány bármikor bármennyit lenyúlhat termelő cégektől, hanem egyenesen nőtt! Felém ennek egy üzenete van, vigyem a pénzem innen és minden olyan befektetéstől távol, amibe ez a kormány bele tud nyúlni!
-3% minimum....És 2500-tel majd megint sz*rakódik hónapokig... De akik otthagyták az OTP-t (esetleg bukóval) csak nem szállnak ki ebből a papírból is...
A portfolió amit cikket leközölt, abban van egy kép amelyen az látszik,hogy orbán jóbbkezénél nagy marcika, a balján herr nádi figyeli árgus szemmel, füllel az inkvizitor szavait( orbán)ha ez a fotó a tegnapi svédasztalos "banketten" készült.
Szerintem nem lesz zakó, akinek van esze, az tartja, ha már eddig tartotta. Aki akart, az már tegnap realizált....az utóbbi pár nap erdemenyet követően..
Lesz itt mínusz nyugi, 2500 biztos, de szerintem is napon belül megoldódik a helyzet, ha jön valami értelmesebb cikk ami kifejti, hogy mi mennyi... Mindenesetre a jövő évi osztalék nem lesz 300...az fix
Az a legszebb ,hogy pl a kerekasztanál ahol tegnap ültek mindenki tudja,tudta!!már a bennfentes infót az osztalékkal kapcsolatban, meg persze ennek a sleppnek bennfentes körei, ezek szerint nem kevesen.A kisrészvényeseken kivül természeresen, ahogy illik.
Hát nyilván...egy ilyen változtatást nem 5 perc alatt találtak ki... éppen ezért is gondolom, hogy nem véletlen vettek napok óta...itt most a majom kisbufi fogja dobni..a nagyok szépen összeszedik...és majd lesz hiszti, ha délután jön a az oszti javaslat és megy tovább fel...
akkor a különadó módosítás megmagyarázza miért nem volt az osztalék mértékéről eddig bejelentés.... de ez azt is jelenti hogy hamarosan bejelentik mennyi az annyi...
Este megint összegyűltek a vájúnál a malacok egy esti közös csámcsogáshoz... Ahogy így elnézem a palota-malac ismét jól megszívatta a részvényeseket....
Nézd meg picit jobban. Az első részben a 2,8 %-al 270 mrd körüli összeget elvesz. Majd a ebből "visszaad" 130-170-et. Ez így is még 100-140 mrd mínusz, amivel megtarhálják a MOL-t. Igazuk volt azoknak, akiknek gyanús lett a lófasz árfolyam, és az, hogy folyamatosan adják. Valószínűsítem, hogy ezt már megint sokan tudták előre. Ilyen mocsok, elbaszott szemét kormánya a világon nincs senkinek!
Valahonnan fizetni kell a NEReseket….a keszletek kifogyoban…zunijo nem fizet…megsarcolni a nyeresseges vallaltokat….lesz ez meg viccesebb is. Amugy megint egy ejszaka hoztak uj szabalyt😀….senkinek nem uti meg az ingerszintjet?
Csak azt kell megnézni, a törvényhozóink miben nevelkedtek. Ez egyértelműen a szocit idézi, mikor a politika szabta meg, mit csinál a piac. A politikusok szabják meg az árakat, a hitelkamatokat, a hiteltörlesztést, a cégek nyereségét. Mi jön még? A szövetkezetesítés, csak nem államosítva lesz minden hanem lölösítve??? Azt már látjuk, hogy ahol felbukkan a NER, ott a kisembernek nincs mit keresnie. Nagyon gyorsan ki tudják talicskázni a pénzt a hátsó ajtón, ami azonnal elveszti a közpénz jellegét és a csókosok zsebébe vándorol. Én nagyon szívesen megnéznék valamilyen hiteles tanulmányt, eddig a fidesz mennyit nyúlt le valójában. Nem csak a csúcsvezetők, hanem a strómanok, meg a helyi fideszcsicska kiskirályok.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.