Két nap a hónap zárásához, valszeg csökkenteni fogom a kitettséget, hamár a lokál min környékén sikerült egy nagyon torz 100% részvény portfóliót kialakítanom, de bízok a további felfelé korrekcióban.
Először én is erre gondoltam, de csütörtökönként van igazgatósági, és elvileg felügyelőbizottságnak is jóvá kel hagynia. Elég átlátszó lenne, ha aznap dönt az igazgatóság, és még aznap rákerül a pecsét az fb részéről is (elég nagy anyag, átolvasása és legalább a főbb számok ellenőrzése is időigényes). Én ezért sakkozztam ki a holnapot. Meglátjuk, már nem kell sokat várni, de a négy napos miatt (is) tényleg a holnap lenne a legjobb...
Jó ideje csak egymásnak adjuk vesszük, longolunk shortolunk, de igazából nem nagyon változik a tőke mennyisége, ami a béten cirkulál. OTP-nek köszönhető egyedül, hogy egy kis friss lovetta jelenik meg, lassú araszolást vizionálok a bét egészére nézve. Infla csökkenése és brüsszeli források fognak csak érdemi elmozdulst okozni.
Törölt felhasználó2023. 03. 29. 16:05
10es könyvben 2.588-on van 22.941 eladó, de körülötte is van 4-5 és 9 ezres eladások...hm...ehhez nagyobb forgalom kellene, hogy 2600 fölé menjünk...
Az nem tegnap volt, hanem mikor 2450-2500 szélés sávjában mozgott napokig. Azóta szintet lépett 550-600-ra. No meg a daytrade amúgy is más tészta...Attól hogy ha megint lesz 2500 nem zárja ki nyárra a 2800-at..
Nekem most 2800 a céláram, szóval ha addig elmegy, dobom. Ha oztalékra ugrik az árfolyam és lesz rés, akkor szelvényvágás előtt úgyis töltik, vissza lehet szállni. De tippem, hogy holnap, kereskedési idő után kijön, hogy mennyi az annyi, addig meg itt eldekkolunk, a 2550-2600-as sávban.
Nem olvastam és tőle kérdezd, nem szeretnék beleszólni! Ciklusok ott vannak a kereskedésben, emelkedő/süllyedő..! A ciklusokon belül is van még, elsődleges, másodlagos. pl: Elliott 5 ciklus= 3 emelkedő, 2 lefele, de ezen belül is megtalálod az öt rövidebb ciklust! Valószínű egy 60napos kifutásúra gondolt...
Szerintem, hogy hol lesz az árfolyam a ciklus végén, azt ebből az elméleti megközelítésből nem lehet megmondani. Csak a mikort, azt is kb., néhány napos sávban. A célárakhoz használd farkasfű fibós pinguijeit, azzal talán közelebb jutsz! És arra figyelj még, hogy most emelkedő ciklus indult, szóval ne mélypontot keress! :) Huti rajza nekem tetszik, használható farkasfű pinguijeivel.
Nehéz megmondani, mert én pl nem tudok olyan egyértelmű X napos szabályt felfedezni, inkább azt látom, hogy Decembertől hosszabbodnak a ciklusok, szóval nehéz megtippelni időben a végét. Térben még lehetne azt mondani, hogy valószínűleg a csatornatető fordítja, de hova tervezzük majd abban az esetben, ha kitör belőle pl egy komolyabb osztalék hírére?
Mert manipulált a kereskedése. Kicsi a forgalom, oda terelik, ahova akarják. Néhány 100 Misi elég hozzá. Annyit meg még össze tudnak kaparni a magyar brókerek is, főleg ha össze is beszélnek. Jujj, csúnyát írtam! kezemre is csaptam :)
Az az érdekesség még kb tavaly December óta, hogy a MOL simán töri akár lefelé, akár felfelé a mozgóátlagokat, szóval nem biztos, hogy olyan nehéz lesz. Teljesen el van szakadva a klasszikus TA-tól.
Ez OK, egy rossz szavam se lehet rá, neked nincsenek elcsúszva a ciklusaid, csak a MOLly-nak! :) De hát mint tudjuk, elég hisztis egy teremtés a szentem! :)
Valójában a 2662-2696 közötti sáv lesz nehéz, ha csak nem jelentik már be addig az osztalékot! Ott tömörül jelenleg az összes fontosabb napos mozgó (50,100, 200): https://invst.ly/-npnb
Az a lényege, hogy annyira felülpolitizált már a MOL és annyi a külső tényező, hogy nem lehet alkalmazni a hagyományos TA elemzést. Ha ránézel egy hosszabb timeframe chartra akkor azt látod, hogy a mélypontok és a csúcsok elég kiszámíthatóan váltakoznak. Ez nem egy életbiztosítás, de ha feltétlen elemezni kell valamit és már semmi nem működik akkor nem nagyon tud az ember máshoz nyúlni.
.
Ez Nem Pomperj chartja, hanem az enyém, de a lényeg nagyjából ugyanaz:
. https://invst.ly/-npl9
Csak halkan jegyzem meg, ha a 2022.dec.8-tól számolná, amikor beverték a MOL árfolyamát a kormányinfóra, attól 59 kereskedési napra van a 2023.márc.16. az pont benne volt az 55-60 napos ciklusban. :) Én egy kis szándékosságot véltem felfedezni ebben a mélypont csúsztatásban, és a teória felvázolásában itt a fórumon, de lehet hogy csak benézte!
Nagyon bele zúgtál ebbe Gaben. segítek :) Szerinte 55-60 napos ciklusokban mozog a MOL árfolyama. Értsd, 55-60 naponta üt egy mélypontot, ami az RSI-ben is azonosítható. Szeinte a legutóbbi ilyen mélypont 2022.dec.16-án volt. Azóta a mai a 61-ik kereskedési nap. Szerinted mi fog ebből kisülni? :) Én látok egy olyan mélypontot, amit ő jelezni akart 2023. márc. 16-án a napos charton. Az RSI is ott volt legalacsonyabban legutóbb. Igaz, az nem 60 kereskedési napra van 2022.dec.16-hoz képest, hanem 52-re. Ezért írtam neki, hogy szerintem el van csúszva a ciklusa. A nőkkel is elő szokott fordulni. Természetes jelenség. :)
Szerintem ha elmenne 2700-ig oszti bejelentés előtt, már beárazott lenne a kb. 300 ft. Bejelentésre lesz még egy megugrás, aztán csorog le. Én meglepődnék ha 2800 felett lenne vágáskor. De azért 500-as osztit a népnek! :)
Lehet egyébként az OTP topicba akarta írni, mert ott lenne értelme! Néha bele szokott zavarodni a topicok és a hozzájuk használt nick-ek kavalkádjába. Az azért súlyos szerintem, ha nem tudja valaki vállalni a véleményét 1 nick név alatt. De ez az ő problémája.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.