Nekem Te ne dumálj az igazságot mondom nem színes álmokat dédelgetek hogy jaj 400 ftos osztalék biztos venni fogják hipp hopp 3200 lesz....ez az év nem a tavalyi kisapám...de majd meglátjuk kinek lesz igaza de ugy látom idén Nekem...Mol 2023ba 2023 ft csodás éve lesz...
Pomperj téged többre tartalak annál, hogy az osztalék vágás napján és a következő napjain egy általános sémát elfogadjak tőled. Nézd meg légyszíves az elmúlt év osztalékvágás mintáját. Bizony az teljesen más képet mutat,mint a te állításod. Természetesen arra is van példa , mert sok mindentől függ az osztalék utáni árazás,ezért sem érdemes általánosítani. TA elemzéseiddel soha nem vitatkoznék, de azért azt is látnunk kell, hogy nagyon gyorsan változhatnak az elemzés értékei pl. egy 400-500 Ft osztalék mértéke is megdobhatja az árazást. Nyilván ezt a TA nem tudja előre jelezni
Ugyan ezt mondták nekem októberben 285 ös telkónál is, amit nemrég dobtam 400 on, meg tavaly februárban mikor full tőkével shortoltam a buxot, a molt, meg otit, hülye vagy ember 30k lesz az oti! Most januárban is kaptam eleget 11300-500 otinál mikor ment a fomo aztán shortoltam!Igaz minden nem jöhet be, de elbírnám a terhet:) Kis kincstárjegyem is van, igaz emlitésre se méltó :) https://i.imgur.com/mS690U6.png
Azért van arcod rendes ember!!! Ahogy Steve is írta jobban tennéd, ha csöndben maradnál. Egyrészt ,ha már folyamatosan az állampapírt favorizálod egyáltalán nem dőltek el még a kérdések, éves alapon illik vizsgálni és nem a mai pillanatot kiemelni, de ezt is mások írták már. Ami a politikai nézeteidet illeti, milyen alapon osztasz ki más fórumozókat, amikor tudja mindenki, hogy szeretett Orbán Viktorod a legfőbb oka annak, hogy a bétet kerülik a külföldi befektetők!!!!! Javasolnám az állampapír topikban jeleskedjél az önigazolásaiddal, mert ez Mol topik.
Én most arra reagáltam hogy full tőkével beszálltál a Molba,szerintem nem volt szerencsés ötlet,Én is kivárok nem a PMÁP rövidtávra,ezt Balin se Steve nem érti meg,hogy hiába a funda a hozamszabály most más diktál a tőke nem ide jön...
De értjük, nem vagyunk ám teljesen sügerek! Csak egy speka mikor máskor venne bele, mint emelkedő csati alljon, fibo 38 on, rakás támasz felett, elvileg jó oszti bejelentés elött, beékelődve, kitörés elött/valamerre/! Nincs a szívemhez nőve, nem arra m1 kuka, nálam ez ennyi nem több!
Ezzel nem tudok és nem is akarok vitatkozni, de szerintem nem lett sokkal elemezhetőbb TA alapján, mint egy héttel ezelőtt. Rizikó van, stoppok legyenek bent mindenkinek. Érdemes az 1500-ról indult emelkedő trendvonal alá valamivel, de óvatosan, mert ha mégis felfelé veszi az irányt akkor is lesz benne még legalább egy leszúrás.
Nem értitek a hozamszabályt:Ha 16% kamatot adnak szinte kockázatmentesen,akinek több száz millió forintja van nem fog vacakolni osztalékkal,háború esetén ekkora inflációs környezetbe...Ezért nem veszi a kutya se,és nem is fogja tavaly szuper osztaléknál se vették,pláne most miért vennék???
Csúnyán fest, minden féle szempontból, ha a hosszútávú emelkedő csatit is letörné 2540 körül, az még adna neki! Ez a szint azért sokszor megfogta, csak kihuzza még ezt a pár napot bejelentésig! /vagy nem/ Azért egy 400-500 közötti miharabbi oszti bejelentés, segítene neki pár száz pontot ugrani, meg a szakadást kicsit eltolni időben, ha mást nem is! Meg a spekáknak egy jó kiszállót adni!
Csakhogy most mar nem az a rizikod, hogy nem lesz meg a vart szep nagy osztalekod. (amugy meg, amikor kifizetik, aznap epp akkorat fog esni az arfolyam is mint az osztalekod lett). , Hanem az, hogy leszakadt az utolso heten a szerkezet. Es mar BEAR struktura alakul. Lefele, sokkal. A piac latja: a MOL az allam fejostehene, es mindent lesziv belole, mert kell neki. Most mar az a rizikod, amit ez a chart mutat. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20230311v02xh6fiv.jpeg
Ez világos, csak el nem fogadható. Mintha valaki olyannal online pókereznél, aki látja a lapjaidat és ha nem jó a lapjárás még a szabályokat is módosítja menetközben. Ez még egy ilyen, aljasságtól visszanemriadó, kormányzattól is szokatlan. Vagy kritikus az államháztartás helyzete vagy minden önmérsékletüket elvesztették esetleg mindkettő. Meglepődnének, ha ilyen nyomott részvényárak mellet megindulna egy ellenséges felvásárlás a magyar regionális multiknál...
Mindössze arról van szó, hogy nem szabad a részvénynek (és másnak sem...) jövedelmezőbbnek lennie, mint az állampapír. Ez az állampapír kibocsátójának elemi érdeke.
Nem várok! :-)) Ez van amikor nincs forgalom, és a cég hallgat, holott lenne téma ami érinti a céget, és talán kötelezettségük is lenne. Mi van az alteoval, a szlovén kutakkal, a lengyelekkel, a brentre állással, a horvát kártérítéssel, a hidrogénnel,poliollal, reptérrel, osztalékkal. Ilyenkor megy az önszórakoztatás, illetve az egymás piszkálása. Természetesen várok, és bizakodom egy 4-essel kezdődő osztimértékben.
Erre egyetlen megoldás létezik, tömegesen kinyilvánítani a részvényesi érdek védelmét. Akár székház előtt tűntetni vagy más módokon. Petíciót átadni személyesen Hernádi kezébe vagy más igazgatósági tagnak - milyen lenne Csányinak átadni - , de ehez összefogás kell. Kicsit vissza az osztalékra: igazgatósági tagok már megkapták premizált javadalmazásukat 2022 évi eredmény után és még van a részvényérték alapú ösztönző ill. osztalék részesedés is. Nem gondolnám, hogy a részvényesek szemét kiszúrnák 300 vagy az alatti értékkel. Lehet sok mindent mondani a vezetésre, de azt nem, hogy az osztalékot ne a lehető legmagasabb szintre emelje. Várakozásom 350-500 HUF közötti érték.
Csak az nem illeszkedne abba a narratívába, miszerint a kormány egyfajta Robin Hoodként szedi be a gonosz cégektől az ölükbe hullott profitot és újra elosztja azt a kisemberek között. A valóság az, hogy a menedzsment asszisztál ehhez, mert nem a saját pénzüket ajándékozzák el.
Remélem kiáll hernádi, és bemondja úgy ahogy van: Tisztelt részvényesek, az extraadó miatt hiába tudnánk 500-Ft-ot fizetni, most csak 300,-Ft-ot adunk. Önök fizetik az állami gázvásárlásokat, illetve a nem részvényesek rezsijét is, mert az állam nem képes rá. Nem erre vannak. És hogy miért pont önök? Nem tudni.
illetve, szerencsére az államnak nincs közvetlen befolyásolási lehetősége az oszti mértékének meghatározására...(minek írok ilyeneket?) elveszi/elvette adóba.. Kiállhatna hernádi és úgy jelentené be, ahogy az van: Kedves részvényesek, a mol képes lenne a tavalyi eredménye után 500 ft osztit fizetni, de az extra adó miatt most csak 300-at tudunk..
Pontosan ezért komoly hiányosság a Mol kommunikációk nem létezése. éjjel-nappal nyomni kellene, hogy 95% extra profit adóból tartják fent a rezsicsökkentést, így a kisember sem hőzöngene! R. 2600 ,ha ezt veszem bázisnak akkor egy 300 Ft osztalék is kb.11,5% hozam, 400 Ft osztalék 15% feletti hozamot jelenten és így tovább ( 15% adó még levonásra kerül ). Szerintem bőven benne van 400 körüli érték. 300 sem elhanyagolható, de kissé csalódás lenne, a 400 és fölötti érték viszont nagyot dobna az árazáson. pl. 380 is szerintem
összességében igaz, hogy nagyobb osztalék, nagyobb adóbefiz, ugyanakkor a tbsz-re nem vonatkozik, illetve a vállalkozásoknál szintén nem kell szja-t fizetni, de ezt csak a pontosítás miatt, amúgy nem érdekes.
Ez egy teljesen valós érv a magas osztalék mellett. 300 HUF osztalék nagyjából 36mrd adóbevétel a kifizetéskor. 400 HUF után nagyjából 48mrd adóbevétel keletkezne.
Szerintem per pillanat akár a minél magasabb osztalékban is érdekelt lehet az állam, nem is az alapítványok miatt, hanem a már leadózott eredményből beszedhető 15%-os osztalékadó miatt. Az biztos bevétel, ellenben, ha "bent hagyják", az olyan bizonytalan költségvetésileg.
Kismilliószor le lett már írva, hogy hivatalosan ugyan akkor szavaznak az osztalékról, de a mértéke nem akkor lesz meghatározva, hanem korábban. Az igazgatóság javasolja a közgyűlés számára elfogadásra. A kgy. előtt legkésőbb 30 nappal kell, hogy legyen osztalékjavaslat, különben nem lehet róla szavazni.
Ebben már felesleges logikát keresni, hiszen annyi mindenben nincs amit a kormány kommunikál. Én úgy érzem, hogy az új ellenség a részvénypiac és a befektetők. Az átlag emberben úgyis él egy olyan kép, hogy ez a "gazdagok" sportja akiket senki nem sajnál kizsigerelni. Rá lehet nézni a BÉT-re. Meg lesz ennek azonban a következménye és azt már nagyon nehéz lesz visszacsinálni. A MOL, OTP, Ricsi helyében én dobbantanék a BÉT-ről mondjuk Frankfurtba, de azon is elgondolkoznék, hogy a vállalatirányítást, a székhelyet is elköltöztessem.
Beteg az ország. Bárki vehet mol részvényt, tehát az nem lehet érv, hogy a kisembertől veszik el az ársapkát. A lakásárakat megháromszorozták 10 év alatt. A mol az otp osztalékkal együtt nem hozott ennyit. Akkor miről beszélünk?
Legyen így! De az extraprofit adó legutóbbi bővítésekor is még arra számítottak, hogy hamarosan jönni fog az EU pénz. A dolgok jelenlegi állása szerint ez már nem valószínű, a költségvetésben tátongó lyukakat viszont pótolni kell. Azóta ráadásul újabb osztogatásokat is bejelentettek a haveri köröknek. Már nincs az a pénz ami elég lenne.
A költségvetési mol hozzájárulást már megkérte extraprofit adó formájában! Az egy másik kör! Sok kör van ám akit ki kell szolgálni! Vitya senkiról sem feledkezik meg! Nem feledkezhet meg! Különben nem lenne ott ahol!
Vityának jelenleg szerintem fontosabb, hogy a költségvetésbe menjen a MOL eredménye, az alapítvány másodlagos. A rezsivédelmi alapból is ki tudják lopni a haverok amit akarnak.
Aligha lenne igazi hírértéke egy MOL osztaléknak. A mai Mo-n az sem okozna közfelháborodást, ha Hernádi nyilvánosan lepisilné a várost a tornya tetejéről. Akkora osztalékot nem fognak adni, amely állampapírral versenyre kellhet (a Dunahouse ugye ilyet tervez idén és szépen tartja is magát), de az alapítványok életbentartása miatt túl kicsit sem lehet (pláne most, hogy az uniós pénzek lenyúlására irányuló eredeti alapítványi üzleti tervek bizonytalanná váltak).
Szerinted Vitya engedné, hogy ebből a rekord profitból, az alapítványoknak, meg a haveroknak ne jusson bőségesen?! Számomra elképzelhetetlen! Hernádi azt csinálja amit Vitya mond, különben jön az interpool érte :)
Két dolog lehet: Valami pofátlanul alacsony osztalék lesz (pl 120Ft alap és 100Ft Horvát pénz) és a haverok már tudják. A másik lehetőség, hogy jó osztalék lesz (innen már a 300Ft is jó, a 400 kiemelkedő) és az utolsó pillanatig nem szólnak, mert közfelháborodás lenne abból, hogy a MOL befektetők jól járnak, míg a "kisembertől" elvették az ársapkát.
Ha 2860 ról indult volna az oszti bemondás, nem innen körül, akkor még nagyobb profit lenne az árfolyamon! Innen meg lehet, hogy csak épp 2860 ig megy osztibemondásra! Még van 13 napjuk valamit böfögni!
Egy 300 ft-os tavalyi mértékű osztaléknál, elméletben felfelé kellene araszólni erről a szintről,annál kevesebbnél viszont első körben szerintem páran megnyomnák a katapúlt gombot molra.
Ennek is megvan az oka. Le kellett nyomni az árfolyamot, hogy bevásároljanak, hogy osztalék után szelvényvágáskor ne bukjanak az árfolyamon, ellenben zsebben legyen az osztalékprofit. Nagyban játszanak ezek, a kicsiket ők magasról lesz...ják.
Hát igen, sajnos sok múlik azon, hogy "MOLék" sz@rnak ránk... pedig mondhatott volna valamit, elég lett volna egy célzás is pl. hogy az elemzői középérték várható vagy valami hasonlót.
Meg a Herr Nádiék is elég Nyomorékok, hogy ki kell várni az oszti bejelentéssel, az utolsó pillanatig! Mikor ha már bejelentették volna, nem hagyták volna erodálni az árfolyamot, egy hete bemondják akkor 3000 felett lenne, nem 2600 alatt!
Hát elég nyomorékok.. Komolyra fordítva a szót. Nem mindig van részvénymozgás a certi vétel, eladás mögött, nem mindig promt követi. Van amikor igen, sokszor nem. Én abbahagytam 14 év után a certizést, mert beböfögések után kicsapkodják hipp-hopp, meg eltűnik a jegyző, stb. Erste már adott miatta kedvezményt is, mikor beszélgettem Velük, milyen károkat okoztak stb. Inkább nagyobb tőkét mozgatok, mint certi, nyugisabb.
Ne idegeskedj már, mert mindjárt beszórom a pakkom, aztán repül a certid 🤭 Meg majd az Erste akkor beszórja a többi pakkot is, és lemegy 2300-ra, Tankör tudjon venni. Vagy Tánckar 🤭
Ha letakarom az otp marketing körítését, mert azok sokkal jobban tálalják az eseményeket - szóval az otp jó is lehetett volna, ha a konszolidált adózott eredménye nem mínusz 5% lenne, illetve a jövőképe nem lenne ilyen borús. Na ezért jelezte a kormány, hogy (mivel túltolta az adóztatást) ezért igazít majd rajta.
Tanckar is gondolom rövid távra tartja az állampapírokat,Én is ezt teszem!DE kizárolag rövidtávra 1-2 év,ha kapok 2300ért Molt venni fogok ne aggódj....Vagy 8000ért OTPét
Szerinted lesz élethosszig tartó MNB elnöki pozíció vagy esetleg örökölhető is lesz, ha nem beszél ilyen csúnyán a NER gazdaságpolitikájáról? Vagy kitalálnak valami extra bankadó csomagot, hogy alacsonyabb legyen a jegybanki alapkamat?
Nem unod ezt az állampapirozást?Vagy azért kapod a zsét hogy ezt írogatod napok óta?Ha szerinted az akkora buli,vegyél sokat!Egy rakás szar az is!!!Aki tőzsdézik,és részvényei vannak,az nem fog venni!Én legalábbis biztos nem!Ha 25% ot ad,akkor sem!Ott is buksz ,évi 20-30% al ér kevesebb a pénzed egy év alatt majd,ha így megy tovább!2022ben szintén ez volt!Mielőtt még mennybe mennél a hatalmas hozammal!Amúgy meg holnap ki akarná venni mindenki,tippeld meg hányan kapnák vissza!
Mol, Bp, Eni, Repsol, PKN, OMV, Shell, Exxon, Chevron, Conoco olajtársaságok relativ chartja 1 éves távon https://tinyurl.hu/AG3L > 10 felett https://tinyurl.hu/n2C0 Mindegyik eu-s és usa olajcég tavaly extra profitot ért el, ergo ennyire értékeli a piac ma az olajtársaságokat..
Könnyű dolguk van veled! :) Ez -3,8% és a megtakarítások arányát mutatja... :) Ilyen információk alapján fektetsz be? Akkor neked a lottószelvény lenne a testhezálló. :) Persze az is bejöhet...csak ahogy egy "matematikus" mondta, kétszer nagyobb az esély arra, hogy a lépcsőházban beléd csapjon a villám, mint hogy telitalálatod legyen a lottón. Mindettől eltekintve, ha nincs elvi kifogásod, akkor jó befektetés lehet az állampapír, nem akarlak eltántorítani tőle.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.