Én meg pont azt mondom, hogy simán kell legyen 4 Mrd USD felett az EBITDA, azt sem lehet kizárni, hogy meghaladja a 2022-est. Amiben tanácstalanság van, az az adózás utáni eredmény. Nem egít sokat a vállalatvezetés, mert nem akarják magukra vonni a "figyelmet". Mindenesetre a tavalyi év után nehéz következteni, mivel az év nagy részében még a sapka is működött. De több ellenhatás is van, mert belépnek új bevételi elemek is, mint pl. lengyel kúthálózat, új poliol üzem, stb.
Ebidtára várnám a két év közötti vállalást, 3-4 mrd usd között. Adózott eredmény sort feszegettem, hogy ebben az esetben rosszabb lehet 2021-nél. És hát akkor az oszti fizetés is 300 Ft körül lehet jövőre. Ezen töprengtem.
Olyan mintha az otp jelentést és oszti kihirdetést várná be.(10-én) 2023-ra szóló prezentáció és célkitűzés is esedékes lenne, hiszen ehhez kell kötni a vezetői prémiumokat is. Kérdés, hogy mit fogadunk el jónak. A 2022-es erős volt, és nem valószínű, hogy vállalható. Tehát valahol 2021-es eredmény és 2022-es között lehet. Viszont ilyen adóteher mellett, ha kevesebbet vállal mint a tavalyi (aminek az adózott eredménye ép hogy meghaladta a 2021-ét) akkor kevesebb lesz az adózott eredménye és az osztalékvárakozása, mint 2021. Holott EBITDA szinten még jó is lehet. Nehéz ügy.
Viszont egy meghatározó oszti javaslatnál,ezen szintek szelvényvágásig is termőre fordulnának szépen,szelvényvágás előtt kidob, majd szelvényvágás után vissza lépcsőzetesen.
topiktárs hozzászólása: "beszéltem kutas ismerőssel, nem csökkent a forgalom". KSH: "az üzemanyag-kiskereskedelemben 9,7%-kal csökkent az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene"
A vezető részvények közül a legnagyobb mértékben a Mol gyengült. 2662 forintos pénteki záróértéke 4,18 százalékkal, 116 forinttal kevesebb az előző hetinél, összforgalma meghaladta a 8,5 milliárd forintot.Az OTP 10 550 forintig gyengült, a múlt pénteki záráshoz képest 2,31 százalékot, 250 forintot vesztett az értékéből 14,676 milliárdos heti forgalom mellett.
Sajnálnám, ha te is elhagynád a topikot! Kiegyensúlyozottságra törekvésed, megfontoltságod és értelmes hozzászólásaid hiányoznának innen! Remélem, még ide is benézel azért és hozzaszólsz, színesítedet a topikot!
Nézd! Kezeld helyén a topicot, és akkor nincs gond. Ez nem egy szűrt, válogatott társaság szintere. Ide sajnos, nem sajnos mindenki írhat, és ami jobb hogy még többen olvashatják mint ahányan írnak. Ez ilyen, és ennyi. Halható a nép hangja, a közvélemény. A pofonokhoz meg két ember kell, és mondjuk ki, hogy azért beleálltok egy két olyan beszélgetésbe, amibe a fentiek okán nem kellene. Ha van mondanivalód akkor oszd meg továbbra is. Ha az oviba Pistike mindig rosszalkodik, és mindenki észrevételezi, akkor még jobban mórikálja magát. Ha elkerülik és nem foglakoznak vele akkor majd elmegy másfele mert nem talál közönséget. Most egyesek miatt nem kell elmenni, tedd "tiltólistára" akit nem bírsz, ezeket ne olvasd, ne reagálj. Így lesz ez előbb utóbb boldog topic...
Ma reggel keresem a cikket a portfólion, hogyan is döntött a moodys. A 17- ki cikk volt, és csak akkor találtam meg, amikor láttam itt topicban a beszélgetést róla....köszi. Meg a portfóliónak is.
Pozitív persze! Arra értettem amit írtam, hogy a Pf csalódott, azért is a semmitmondó cím. Azt várták, hogy majd vérengzés jöhet, lehet szidni a gazdaságot. Így, hogy pozitív az üzenete az egésznek, mégis olyan címet adnak, aminek negatív a kicsengése.
Hát azért ezt nem így érdemes nézni, sőt! Részvényesi szempontból ez most pozitív, hiszen ennek hatására a nagyok legalább nem fognak kiszállni.... hiszen nem kerül tiltólistára....hogy nem vehetnek....jó lenne 1-2 héten belül valamilyen pozitív hír még, és egy komolyabb osztalék javaslat. Én ezt egyértelműen pozitívnak veszem most.
Már a Pf cikk címe is.. azok is a a kárörvendési lehetőséget várták, a címből is lejön. "Nem foglalkozott..." mintha szóra sem érdemesnek találta volna, azt akarják ezzel sugallni.
Amen, találkozunk a "MOL tulajok normálisan" topicban!
Törölt felhasználó2023. 03. 04. 00:28
Részemről véglegesen és önként bojkottálom ezt a topikot. Köszönöm a megtisztelő figyelmet, de van egy szint ami alá nem vagyok hajlandó lemenni. Egyet kérek gaben ,tankar és társaitól: én nem fogom többet véleményemmel zavarni köreiket viszont megkérem, hogy a másik topikba ne írjanak...Bakter szerint szuper ez a topik akkor tartsuk be ezt a minimális szabályt....... HuTi, Balin felesleges itt vergődni, de komolyan.....se időm se kedvem vitázni minősíthetetlen beírásokkal.....aki még is maradna annak kitartást kívánok és csak tanácsolhatom, hogy ne hallgasson a negatív hangokra..... Gaben egész héten a Moodys-sal riogatott, hiába írtam,irtuk páran, hogy nem fog leminősíteni....aki egy kicsit látja a nemzetközi politikát az tudja, hogy a hitelminősítők is kiszolgálnak egyes politikai érdekeket...no de minek is magyarázzam pl. Gabennek akinek fogalma sincs erről,mert a narancs szín teljes józanságát elvette, tudás vágy pedig soha nem ösztönözte, mint tudjuk utálja a tanárokat...gondolom most már az orvosokat, szakdolgozókat is.........ennyi volt, ez volt az utolsó beírásom ebbe a topikba.
Nyilván elsüllyedt a sok okosság és a hangzatos kijelentések mellett, de azért páran felhívtuk rá a figyelmet korábban, hogy nem a Moody’s a legszigorúbb a három minősítő közül. A kilátás negatívra rontása szerintem be volt árazva, ehhez képest a változatlanul hagyott stabil kilátás kifejezetten pozitív.
Megszoktad, hogy amit mondtok az úgy is van, pedig nem. Majd rájössz! Konoly személyiség torzulásokat okoz a VR-ben huzamosabb ideig tartózkodni, olvass utána! Talán még nem késő! Szakember segítségét mindenképpen kérjed!
Balin valami Bankholdingos mellett lakhat. Onnan kapja az OTP esés tippeket, MOL longokat, de már aggódik. Ez onnan látszik, hogy egyre lejebb írja a támaszokat ))
"Ők" mivel buktak le? Én nem emlékszem, akkor szerintem nem olvastam a témát. Az feltűnő, hogy Tanckar 13 év alatt írt évente (!) átlag kb 80 kommentet, erre az elmúlt hetekben naponta több tucatszor ír, általában Gabennel tandemben.
Az igazi kockázat a ki-be ugrálás, na azzal le lehetett amortizálni a tőkét rendesen. Persze lehet látni a hintában a nagy nyerő lehetőségét is, de legalább akkora lehetőség a nagy bukó-é is. Csak rendre rosszul kell elkapni a ritmust. Most pl. nagy rábeszélés volt hogy menekülni kell a rv.-ből! :)
Egyébként pont ebből az ábrából is látszik, hogy MOL-t éppen nem volt butaság tartani 2020 óta longra. Szemben pl. az OTP-vel ami már 4x nézett vissza a 2020-as mélypontjára, és idén is van rá esély még 1x legalább. A rekord szar eddig az MTEL, ami benézett 2020 óta az akkori mélypontja alá is, nem is kicsit. OTP viszont versenyben lehet még ezért a legszarabb címért, és 2023-ban elveheti az MTEL-től. De zen tények ellenére továbbra is itt kell gyülekezni mindenkinek, a MOL-ért aggódva. Természetesen. Kockázat minden rv.-ben van. A MOL-ban is. Higgye el mindenki, hogy tisztában vagyok vele. És szó sincs róla, hogy a MOL csak felfelé mehet. Az ábrán is látszik mekkora himbi- limbi volt benne, a trend azonban felfelé tart továbbra is. Mert ebben van tartás. És amikor összefossa magát, akkor sem bokáig! :)
Hogy egy, a topikban divatossá vált fordulattal éljek: valid lesz az a 2540-es alj és trendforduló... jövő héten meglátjuk, hogy leszúr addig vagy elindul felfelé.
Így van. Megértem azokat is akik ennyire bíznak, de ez a tőzsde és ráadásul a magyar ezt azért nem szabad kihagyni a számításból! Lesz ez még rosszabb is ! :)))))))
Igen, mit olvasnánk egyébként? 2810? Na ugye venni kellett volna. 2710? Aki most nem vesz, az lemarad. 2660? Most korrekciózik, most kell venni. 2680? Megindult, mindenki lemaradt, megmondtam. 2660? KIváló záró, látszik, hogy megveszik ennyiért.
Törölt felhasználó2023. 03. 03. 17:11
Tanckar és Gaben nélkül tök unalmas lenne ez a fórum!
Szia. Ez így van. Szebben nem lehetett volna összefoglalni. Kitartás. Ez a magyar BET nevezetű kereskedési "plattform". Kellemes hétvégét mindenkinek. HAJRÁ MOL
Euróval televettem a spájzban lévő legnagyobb dunsztosüveget ! Oti-ból van több tonna. Mol certit is bitorolok, valamelyik most már elindulhatna a kellő irányba!!
A korábban vázolt helyzet sajátossága, hogy felfelé pillanatok alatt viszonylag nagyot tud ugrani ha jön egy jó hír. Egy megindulás esetén nehéz lesz beszállni, mert akinek ezeken a szinteken nem lehet kicsavarni a kezéből az feljebb sem fogja odaadni.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.