emberünk mindig is otp fan volt...aki nézte a portfolio online oktatásait azoknak ez nem újdonság......mol osztalékról egy szót sem ejtett, pedig az mindenek felett magas hozamot igér a béten...
nem mondtam hogy buta közel 20 éve olvasgatom itt a portfolió-n a különböző fórumokat (előtte a tozsdeforum fóruma volt a működőképes) úgy érzem, hogy most, ez erről a szintről felfelé megy (az hogy a veszteséges 85%-ba, vagy a nyertes 15%-ba fogok ezzel a befektetéssel tartozni, majd az idő megmutatja) jó spekit és sok nyerőt
Éves alapon a RICHTER-t is 14% hozza. Nekem a PMÁP meg 16% fizet később meg 17-18 közé várom. Ráfordítás semmi . Árfolyamot nézni? Nem kell. Pénzszámlára napra pontosan jött a pénz. Várom a folytatást. Veszek viszont OTP -t egy csomagot még és aztán befejeztem egy időre. Balin mintájára 1évre összevetem. A PMÁP MARAD!! Az többet hoz jelenleg. Itt OV bármikor meg...hat. Remélem a kamatadó nem marad különben azonnal dobok majd mindent.
Szia. Hát igen. Pedig pont ezek a kérdések azok amire rávilágított és a MOL-nak ezekre reagálni kéne. Nem képes valamiért. A bácsi amúgy nem buta megsúgom. Nem adom el én sem de érdekes megvilágításba helyezte a papírt. Sok nyerőt.
Egyetértek. Ráadásul elvárható, hogy ne a Telekom vigye a babérokat a legmagasabb %-os osztalék kifizetés címen! Látható, hogy egy 10% közeli osztaléknak is tudnak örülni a befektetők. Erről beszéltem. 3 hónapos időtávra ez egy remek hozam. Az állampapírok hozamai évesített hozamok. Itt a tőzsdén be lehet zsebelni még jelen környezetben is jóval magasabb hozamot éves szinten azoknál. Persze nem azt állítom, hogy nincs értelme kivenni közben onnan is 1-3 hónapos távokon néhány százalékot, csak az éves, vagy hosszabb táv szerintem továbbra sem éri meg.
Szia. Remélem is!! A forgalom 27 milla! EGY VICC BALIN. Neked is több van egyedül!!! Elszomorító komolyan. Írj te is ha időd engedi!!!!!!! Rengeteg papírod van. Neked is "elég gyakran" van itt hozzászólásod...:)
Az a baj, hogy szerintem magasról tesznek a kisrészvényesek leveleire, igényeire. Aktívabb kommunikációt, párbeszédet, jobb transzparenciát csak az intézményi befektetők, elemzők hőbörgése tudna kikényszeríteni, nyílt levél, aktív szerepvállalás, közgyűlésen “számon kérés” (ahogy talán volt is vmi eredménye pl. a Telekom, GSPARK és más cégek esetében a világban.)
Itt mást "lengettek be". Az árfolyamon látni...Megérdemelne mindenki egy ilyen év után 400-450 FT osztalékot. Egy nyilatkozatot kiadhatna igazán a MOL. Na nem írok többet mert a levél így nem készül el soha. Sok nyerőt. UI: Telekom 7,3 % . Gratula akinek volt.
Szia írok én is!!. "igen próbáljunk részvényesként hatást gyakorolni a Mol vezetésére, hogy a kommunikációs gyakorlatát változtassa meg ." Hiányzik a megfelelő kommunikáció a "két fél között" szerintem. Személyi változásokat kellene eszközölni talán ezen a téren. Ez mindig is egy olyan sarkalatos pontja volt a MOL-nak. A KOMMUNIKÁCIÓ hiánya. Szebb napokat.
Szia. "OV odabaszott a MOL-nak miközben a függetlenedés lenne a cél, " Igaz sajnos mert különben a MOL már rég 3K felett mozogna egy ilyen brutálisan jó év után. https://www.vg.hu/kozelet/2023/02/orban-ennek-a-haborunak-nem-lehet-gyoztese Az oldal utolsó bekezdése... ( még büszke is rá ). Két kézzel szórni a pénzt a választás előtt két majd egyszerűen el...ni ... Na de az embereknek ez kell otthon. Nem sajnálok senkit. Max magunkat részvényeseket. Meg ez!! : Az ország állapota: https://pestibulvar.hu/2023/02/20/nagy-fero-bedurvult-az-fog-tortenni-amit-mi-mondunk/ 3perc 30! de igazán (Kossuth-díjas!!) maga az egész videó. Pontosan a tükörképe a jelenlegi morális lelki viszonyoknak. Kitartok a MOL részvényeim mellett de keserű sajna amit otthon már megcsinálhatnak minden szinten...Sok nyerőt és elnézést hogy ez a hozzászólás nem csak a MOL-t érintette. Ettől függetlenül, azonban legyen fantasztikusan szép napotok. Pozitív gondolkodás számomra a testi lelki motor alapja. SOK NYERŐT
elfelejtettem, hogy ez shortos topik..... mivel én Mol tulajdonos vagyok és ez Mol tulajok topikja, gondolom nem fogok újat írni: nem szurkolok a sikereitekért shortosok...sőt ...
igen próbáljunk részvényesként hatást gyakorolni a Mol vezetésére, hogy a kommunikációs gyakorlatát változtassa meg . Legalább osztalék okán tájékoztassa a részvényeseket az éves jelentés közlésekor!!!! Más tőzsdei cég meg tudja tenni.... jó lenne minél többen írnánk, mert akkor fogják komolyan venni.... nem egy transzparens megoldás, hogy saját javadalmazásukat az éves jelentés után pár nappal bejelentik míg a részvényeseket hónapokig váratják...... ha maguknak milliárdokat fizetnek ki akkor olyan nagy változás már nem lehet a Mol profitjában, beruházások stb. gondolok elsősorban, ami esetleg befolyásolhatja az osztalék mértékét....
Normális világban úgy van a matek, ahogy írod. De ez nem normális világ, ha van oszti, az az egyedüli biztos jövedelem a részvényesnek, az eredmény többi részére még ráteheti a kezét így vagy úgy a politika.
Túl nagy jelentőséget tulajdonítotok az osztinak. Mind1, hogy egy részvény mennyi osztit fizet a lényeg, hogy mennyi a profitja. OV odabaszott a MOL-nak miközben a függetlenedés lenne a cél, ahhoz meg lóvé kellett volna. Most meg brüsszelből próbálnak koldulni az egyéb fejlesztésekért. Sajnos a politikai kockázat magyarhonban még mindig nagyon nagy. Az összes különadó egy baromság.
Azért a telekom az éves eredmény publikálásánál, arra is képes, hogy az osztalékkal kapcsolatos információkat közölje a részvényeseivel, a mol erre még ezek szerint mindig képtelen, azt viszont széles mosollyal közli a befektetőivel, hogy a vezetőséget mindig képes szarrá jutalmazni , még mielőtt tájékoztatnák a részvényeseket az osztalékkal kapcsolatos paraméterekről.
Látom már a Ricsinek szurkolsz :) ui. Kint lehet élni és hagyják is az embert, itt meg mindent megtesznek, hogy a jobbágyokat minél jobban leszedjék a hűbérurak... már azt is megmondják, hogy miről mit kell gondolnod... persze csak azt lehet, amit a fityesz!
Mert kint születnek a gyerekek!! MARADNAK IS KINT!! Max látogatóba kell hazajönni az öregekhez. Áldom az eszem hogy nem vártam. Na de ez a MOL fórum. HAJRÁ MOL. Ma szerintem le az irány
Vicces a kolostor malacunk ismét kapar a jégen... túl sok pénzt szórakoztak el a stadionokra, hobbikra, amit még az unokáink is fizetni fognak! Esetleg az is megérne egy nemzeti konzultásiót, ahogy a TAO-s pénzek is... szánalmas egy banda :(
Zavarosban egyszerűbb halászni, vagy a nagy magyar vezetők példamutatása alapján lopni.... Sajnos ezeket saját magukon kívül semmi más nem érdekel, így gátlástalanúl annyit lopnak el amennyit csak tudnak :( Majd ráfogják valamire, hogy miért is tartunk itt és persze mindenkit hülyének néznek és röhögnek rajtunk.... mi pedig szokás megyünk ismét szívni :( Ezek után ne is csodálkozunk, ha fogy a magyar népesség vagy inkább mondjuk úgy, hogy a haldokló nyugatra költözött....
Jelentés után elemzői kérdésre a Mol nyilatkozta: nem adnak ki ez évi várakozást, mert korábban alábecsülték az éves eredmény előrejelzéseiket...konkrétan rábízzák a piacra.. Gaál Gellért Concorde ..... tehát se finomítói marzsok havi jelentése, se éves profit előrejelzés....aranyos.. sokat mondó, hogy a Mol még mindig nem közli a havi finomítói árrés adatokat....túl magasak lehetnek a számok....
Én hivatalos menedzsment várakozást az idei évre még nem olvastam, nem hallottam. Elemzők fogalmaztak már meg véleményt, de másról nem tudok. Egyébként, ha a menedzsment visszafogott véleményt jelez előre, az egyáltalán nem szokatlan a MOL-nál. 2021-ben és 2022-ben is így volt. Mindkét évben jóval magasabbak lettek a bevételek és a realizált eredmény is annál, amit a menedzsment előre jelzett.
Ez is benne van: " Mindenesetre a Mol a tavalyi rekordhoz képest visszafogottabb
várakozással futott neki az idei évnek. Az osztalék azonban a tavalyi
302 forint után idén a 350–400 forintos sávba emelkedhet. "
Ennek az az oka, hogy a MOL-ban minimális forgalom volt egész nap, úgy tűnik ezeken a szinteken már kevesen akarják adni. Ami eladás van, az is inkább short certi lehet. Nap végén valami átsúlyozás volt, az egész BUX-ot vették szerencsére.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.