azt hittem nem nézed ma már az árfolyamot.....szerintem valakik már tudják az osztalék mértékét és elkezdtek betárazni...123 k db záró manapság nem szokványos.....pl.
Törölt felhasználó2023. 02. 21. 17:14
Nem voltam egész nap, nem is rossz, ha így megy holnap sem leszek!
Szia, sok nyerőt neked is! sokadszorra írom és remélhetőleg utoljára: ha összehasonlítunk állampapírt és részvényt hozam szempontjából akkor határozzuk meg az alap értékeket: kezdő dátum, futamidő stb. Részvény sokkal likvidebb,mint az állampapír....akik ősszel bevásároltak Molból 2300-2400 környékén azok most eleve nagyobb nyerőben vannak és az osztalék esetében is minimális rizikóval számolhatnak azaz osztalék vágás után is várhatóan bőven nyerőben lesznek..., lényeg: minden viszonyítás kérdése.....kb. az állampapír magas hozama is szeptembertől indult, az én befektetésem egy része is , idén ősszel majd eredményt hirdetünk....legyen mindenki nyerőben....
70 Milla forgalom. VICC hogy egy BET-en ezt meg tudja tenni!! Kár hogy a papír nem 18 K akkor talán nehezebb lenne a "dolguk". Mentem most. Aki marad és nézi a nagy semmit annak kitartást. Legyen szép napotok. Sok nyerőt
Szia. Igazad van a témát többet nem hozom fel!! Nekem is van MOL részvény pakk. Én bevallom csak a korábbi PMÁP lebeszélő kritikákra és hozzászólásokra reagáltam. Sok nyerőt nekünk itt MOL részvényekkel. Real 2702/ 2708 ..sajnos.:( Rekord bevételek után!! . Remélem az osztalékkal kiengesztelnek mindenkit egy ilyen vérzivataros év után! Nem csak a menedzsmentet !!
Ahogy valamelyik kispapírnál történt. Mert az aznapi kereskedés 40%-át adta az eladó és ezzel megtévesztette a befektetőket :D Vicc ami ebben az országban megy. Mi a megtévesztő abban, hogy lófasz forgalom van mostmár a blue chipekben is, a kis papírokban meg pláne? MOL-ban az egész napi forgalom nem érte el az én pakkom méretét, pedig messze nem én vagyok pl itt a fórumon a legnagyobb játékos.
Én őszintén nem értem, hogy miért kell pár naponta beírni, hogy kinek, mikor, mennyit fizetett a PMÁP. Az állampapír, ez meg részvény. Ha önigazolásnak kell beírni akkor értem. Írom mindezt úgy, hogy jó döntés volt részedről, csak a MOL befektetőket (de lehet ez Richter vagy OTP is) kevésbé érdekli.
Szia. Ezt a Richter fórumba írtam Beze -nek, de ide is aktuális szerintem. Szia jó reggelt "Egyelőre a PMÁP áll nyerésre, én kitartást kívánok mindenkinek, már én is letettem az emelkedésről. :(". Ez így igaz. Nekem ma fizet nem keveset. Mit veszítettem a tőzsdén? Semmit!!! Ma vásárolhatok bármit MOL , OTP , Richter -t. Az árfolyam kilőtt ? Itt hagyott? Nem. Ráadásul magasabb kamatfokozatba kapcsol a papírom. MOL-t értékelték a mega bevételre....:( Richtert is padlóra teszik szerintem. OTP -re kíváncsi vagyok. Tudom neked is ott van a megtakarításod nagy része (PMÁP). Korábban hőbörögtél hogy buta voltál nem ide hoztál több pénzt. Utóbbi időben mintha a véleményed más lenne. Jó döntést hoztál már most az utóbbi 4 hónapban is. Én a mostani kifizetésből veszek majd részvényt. Várok viszont : Putin ma beszél, USA-DAX mind mínuszban. Ráérek. A pénz kamatozik tovább. Adót - kötési költségem nincs PMÁP után. Itt a pici nyerőd után 15%. Vagy TBSZ 5évre lekötve. Na azt már nem!! Inkább a 16% vagy talán a 17-18% kamat. Sok nyerőt a BET posványban. Remélem a részvényesek is profitálnak lassan egy keveset mert ez így nagyon gyenge szerintem. UI: MOL-t vettem egy közepes pakkot de az is lagymatag jelenleg. Sok nyerőt mindenkinek legyen bármiben a pénze. Szép napot és forgalmat!!! kívánok mert az utóbbi időben az is hiányzik a a BÉT nevezetű porondról. A Richterbe ma betettem ajánlatot a certi kiütési ár környékére. Szerintem teljesül..SP indi 4048!! Kint minden piros!!
megkérdeztem a Molt , válaszuk szerint nem kell igazgatósági ülés az osztalék meghatározásához......bármikor bejelenthetik a javaslatot és majd ápr. 27.-én véglegesen elfogadják. Szerintem már pontosan tudják a mértéket.... mindenkit megnyugtatok meglesz a 400 vagy a fölötti osztalék.... hiába próbálják egyesek ennek ellenkezőjét állítani....nyilván érdekből teszik, venni szeretnének vagy shortolnak.....megértem
Mindenképp hamarabb derül ki, mert 27-én szavazni kell róla a közgyűlésen. Lesz egy igazgatósági ülés valamikor valószínűleg Márciusban és ott tesz javaslatot a menedzsment az osztalék mértékére.
Ellenzékiként írom: ez megint olyan cikk mely tele van csúsztatásokkal. Eleve az eu követelménye hazánk felé az urali olajról leválás ill. alternatív olaj beszerzések. RRF programok pontosan ezen fejlesztéseket támogatják. Amennyiben nem kapnánk pénzt- ez csak politikai alapon történhet, ezen forrásoknak nincs köze a jogállamisági és más követelményekhez. Célzott támogatások, kizárólag energetikai felhasználásra. Ne felejtsük el most már mindenki ellenőrizheti az eu források felhasználását. Akár az eu is kezdeményezhet bírósági eljárásokat hazánkban, ha úgy látja, nem megfelelően lett felhasználva a támogatás. Pláne, hogy a további programok kifizetését is kockáztatná Orbán. Szóbal nem értek egyet a felvetéseddel, semmi alapja ennek. A tegnapi vezetői részvény juttatások is a magas osztalék kifizetését támogatják.
-Jó napot! Private Banking friss:A MOL árfolyamemelkedése gyorsan behalt, egy napig sem bírt a 2813 felett maradni, ami feltétele lehetett volna a további emelkedésnek. Mivel visszaesett a hosszú csökkenő trendvonal (2813) alá, emiatt a vételi lehetőség megint tolódott, jóval lejjebb lehet jobb ötlet venni-MOL napi: A piros vékony hosszú távú trendvonal fölötti mozgás gyorsan elhalt, ezzel letörölte a további emelkedési esélyt a görbe. A 2813 ellenállásá vált. A 2656 alatt nyílhatna tér, így a long oldalra állni újra tárgytalannak tűnik. A piros vastag csökkenő trendvonalat érdemes követni, amíg ez nem törik, újabb long esély nem jöhet. Ellenállások: 2969; 3125; 3438. Támaszok: 2656; 2500; 2375; 2250; 2125.
Úgy vélem, hogy ennek nem sok köze lesz az osztalék mértékében. Ez nem egy újkeletű dolog, ez már régebb óta tervben van a MOL-nál. Ha pedig nem jön RRF, kényszerből akkor is kell adnia az államnak lóvét a fejlesztésekre. Tulajdonképpen egyik zsebből teszik a másikba, de nem gondolom, hogy nem ez indokolná a több/kevesebb osztaléknak a mértékét.
nem e miatt. Hernádi Zsolt tavalyi becslései szerint körülbelül 500–600 millió dollárba (180–220 milliárd forintba) kerülne a Mol-finomítók átalakítása az orosz Ural-típuson kívüli olajfajták kezelésére, az átálláshoz szükséges időt pedig 2–4 évben jelölte meg. Tekintve, hogy a Mol a 2022-es évet 1665 millió dolláros adózott eredménnyel zárta – ezzel a benzinárstop és az extraprofitadó ellenére is rekordot döntött – nem okozna különösebb nehézséget, ha ezt saját erőből fedezné.
Én mit kaptam tőletek az objektív meglátásaimért? Igen, szembesítelek a saját magad kitermelt látásmóddal, meg ha jön a nagy balin is neki is állítok egy tükröt!
Itt a válasz, hogy miért táraztak ki a vezetők. Akkor is megírtuk, hogy valószínűleg kapják a következő pakkot. Ezek után meglepne ha a várakozásoknál kevesebb osztalékot fizetnének.
"A fentieken kívül részesült még a részvényjuttatásban Simola József pénzügyi vezérigazgató-helyettes is, akinek frissen megszerzett 19 279 darabos Mol-pakettje 52 milliárd forintot ér." Az komoly lenne :D
Gaben ez a non plusz ultra hozzászólásod.....először az osztalék mértéke beépül az árfolyamba.....majd vágás után eshet osztalékkal....te jó ég..... bár felesleges, mert a tudás vágy nem motivál, de emlékeztetnélek , hogy 2022 nyarán 3050ről osztalék nélkül nyitáskor 2730 volt az árazás majd 2-3 nap alatt vissza ment 2900-ig..... hagyjatok már ezzel az osztalék nem éri meg dumákkal.....
Lehet, hogy így lesz, de napos charton addig nem biztos amíg nincs lezárva a napos gyertya. Lehet, hogy csak a kanóc megy a trendvonal alá és a test felette marad.
Csak a IV. negyedév lett veszteséges, mert a Q4-ben számolták el az éves extraprofit adót. PROFIT TEKINTETÉBEN AZ UTOLSÓ NEGYEDÉVES VESZTESÉG ELLENÉRE IS TÖRTÉNELMI REKORDOT ÉRT EL 2022-BEN A MOL, a vállalat adózott eredménye végül 1665 millió dolláron alakult. Az eredmény persze egyáltalán nem meglepő, miután a második és a harmadik negyedévben egymás után kétszer is soha nem látott számokat tudott közölni az olajcég. https://www.portfolio.hu/befektetes/20230217/brutalis-evet-zart-a-mol-meglett-a-rekordprofit-597534
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.