Ezzel én is így vagyok, hatalmas csalódás ismét.... sajnos már ezek a reményt is ellopják az embertől :( Szépen lassan pedig megölik a BÉT-et is, mivel itt mindent meg lehet tenni és csak szívatják a népet....
Csak részvény után kapsz osztalékot!!!!
T napon ami E-7 nap
zárás után amennyivel rendelkezel annyi után kapsz.
T+1napon
ami E-6 nap már el is adhatod, ez a szelvényvágás napja.
T+2
vagy E-5 nap a megfeleltetés napja. Technikai dolog ,(ekkor kerül a
nevedre)ne foglalkozz vele!
T+7 vagy E nap , ezen a napon kezdik
utalni a pénzt.
Csak a munkanapok számítanak, amikor nyitva a
BÉT. szombat, vasárnap, ünnepnap kiesik.
Certi, warrant és
egyéb dolgokra osztalék nem jár!!!!
Pánikol a fene, inkább felbasz, hogy itt mindent meg lehet csinálni. Mondjuk annyira nem újdonság nekem, de az ember azt gondolja legközelebb máshogy lesz...
A mondandód első része 100% ban igaz!egyetértek!én nem adom el,megvárom az osztit,addig nem ugrálok,ha az se lesz szuper jó,és az árfolyam sem lesz helyretéve,én is eladom!Bét azóta egy rakás szar,hogy az X helyrekerült!utána hétfő reggeltől indult is a befektetők kivéreztetése!Opusz,Delta,pont a NER es papírokat verték be egyből,amire mindenki emelkedést várt!utána csorgatták le folyamatosan az összes többit!4ig 700,stb!
Még most is látható a portfóliós cikkben egy helyen: "...a vállalat adózott eredménye végül 1665 milliárd dolláron alakult." Az kicsit erős :D Mindig elképedek, hogy a számokkal sokan nincsenek tisztában, na de hogy a portfólió, és még mindig ott van a hiba az vicc.
Nem tájékoztatok félre senkit, leírom, amit látok/gondolok. De nyugodtan javítsd ki, ha tárgyi tévedést írtam - a személyeskedést pedig kérlek, tarts meg magadnak! Köszönöm!
látszik nem is érdekel a könyvelés , eredmény részletei...én látom hol a profit, te nem....de nem fogok segíteni, mert tudatosan félretájékoztatod az embereket.....
Te pedig a grafikonra nézz rá... meg fogja mutatni, ahogy eddig is tette. Meg az osztalék mértékére (amit csak adózott eredményből fizethet ki a cég, vagy eredménytartalékból) - ugyanis ebből a kettőből részesülhetsz te is a Mol eredményeiből. A könyvelés pont senkit nem érdekel, részvényesként...
Szuper, de sötét a jövő sajnos vagyis inkább ködös...nem látod hol a következő bukkanó...most még csak az extra profitot viszik, de ha nagy lesz a baj visznek minden profitot szvsz
mielőtt temetni szeretnétek a MOL-t: csak kérdezem úgy finoman, hogy a 2100 Ft-os egy részvényre jutó éves EBITDA az szerintetek milyen érték? illetve az 1450 Ft-os egy részvényre jutó FCF (éves szabad cashflow) az szerintetek milyen érték?
Senki nem erre számított... még a 13%-os év/év adózott eredmény növekedést sem sikerült hozni, pedig az is karcsú volt... 4% lett. Mindent visz az extraprofit adó, a MOL részvényesei gyakorlatilag nem részesülnek a '22-es kiemelkedő eredményekből.
Nyitóban megpróbálom dobni a teljes pakkomat, szerintem megyünk vissza 2500-ig. Vagy 2350-ig, bár a 2500 valószínűbb, hogy megfogja. És legalább már tudjuk, miért nem húzták jelentés előtt... valószínűleg tudták vagy jól kalkuláltak, hogy mínuszos lesz és a '21-es eredményeket éppen hogy sikerül hozni. 300 Ft osztinak pedig lehet majd örülni, ha valaki azért tartotta, többre szerintem nincs esély.
szerintem meg a q4 is kimagasló eredményt mutat, az egyszeri tétel- adófizetés elszámolása - megtévesztő lehet, de a tényleges termelési értéket és a Mol profit képességét max. csak halványíthatja....másik topikban megírtam véleményemet a jelentésről.... osztalék javaslat nem érkezett, szerintem pár hét és bejelentésre kerül, hatalmas kp. állományon csücsül a Mol így a 400Ft vagy e feletti osztalék kifizetése bőven reális megközelítés. Szvsz. a második negyedév végén ki is fogják fizetni, most nem húzódik el nyár végére..... két dolog még amit érdemes befektetői szemmel értékelni a jelentésből: az eladósodottsági érték ami 10-11% rendkívül jó érték a szektor 20%-os átlagához képest és a Slovnaft finomító átállítása Brent tipusú olaj feldolgozására is!!! ami a további export lehetőségeket támogatja -szankciók elkerülésével....
A számok nagyok. Azonban az adó mindent vitt: az adózott eredmény 21-ről/ 22-re 1605 M USD/1665 M USD, azaz nem nincs 4%,. Nem mi kaptuk az extra osztit.
Törölt felhasználó2023. 02. 17. 07:50
Balin, Te mit gondolsz? Erre szamitottal? Mit érzel mára, köv hétre?
Nem az éves eredményre utalt a mondat. Q1-3at tudtuk, viszont a Q4 nem lett túl fényes...és ugye ez volt a kakukktojás ma hajnalig. Ettől függetlenül én örülnék a legjobban, ha 3000 fölé ugrana!
Augusztus körül lesz osztalék ráérnek még vele. Még ki kell mutyizni kinek mennyi jusson aztán nyomják az éterbe a számokat. Érzésre 350ft-nál nem lesz több kioasztva
Te merre voltál eddig? Ez a magyar tőzsde.... amikor semmi sincs mennek nagyot aztán ha jó hír van esik.2600--> 2800 ez volt a semmire menetel most jön a jó hír megyünk vissza 2.6-ra... Oda előbb mint a sokak által csodaként vár 3200+ os szintekre..
Nagyon max lesz egy 320 forintos osztalék...bár én kevesebbet tippeltem, de kell most a lóvé a hulladék bizniszre, Alteora, levállni az orosz olajról, külön adóra ...etc.etc.etc Amúgy nem szakadt be amerika! Majd 5% mínusznál szakad
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.