Igen már én is erre jutottam, be is írtam korábban többször is, Concorde-tól függetlenül. De legyen csak 400-500 Ft között valahol. én bizony elégedett leszek!
A Concorde megpendítette hírlevélben az 500 ft-os osztalékot. Ha a cég követné a tavalyi mértéket az eredményhez viszonyítva, akkor ennyi lehet(ne). A tavalyi mértéket magas valószínűségűnek gondolják.
Mit nem tudsz róla? :) Richternek és a MOL-nak kirobbanó éve volt 2022, az OTP az ami gyengélkedik továbbra is. A kormánymanipulációk heves reakciókat váltottak ki a tőzsdén, valójában csak a felszínt karcolgatták. A MOL minden negyedéve nyereséges, és az éves eredménye meg fogja haladni a 2021-et. Év közben emeltek a várakozáson, és nem jött rá warning. Szóval meg lesz, de lehet még több is!
Szerintem hosszabb távon azért ez a félelem nem túl megalapozott. A MOL a háború, az energiaválság végeztével és a piaci viszonyok visszarendeződése után is egy teljesen más vállalat lesz, mint mondjuk a Covid előtt. Ha úgy tekintünk a jelenlegi rekordokat halmozó időszakra, mint ami meg sem történik, akkor is jelentősen nőni fog a vállalat pénztermelő képessége a jövőben a közelmúlt akvizícióinak és fejlesztéseinek köszönhetően. A befektetők, spekulánsok jelenleg nagyon rövid távon elemzik csak a MOL-ra gyakorolt hatásokat.
Nem tudom tegnap még örültem milyen jó hogy visszament 2700 közelébe tudok még certit venni, ma meg azon gondolkozom én hülye már megint belenyúltam ebbe...az OTP-t nem féltem, meg a Richtert se (bár a 8k alatt kezd meleg lenni) de ezt a MOL-t nem tudom hova tenni mostmár...itt fosok a legjobban hogy sose megy már fel 3k közelébe
Ha egy kedves barátom kérné a véleményem, akkor azt mondanám neki, hogy várja meg amíg fordul és akkor kezdje el venni. Ha rólam lenne szó, akkor szűk stoppal belevennék.
Törölt felhasználó2023. 01. 31. 16:33
Itt most vagy venni kell vagy eladni, melyik lesz jó? :)
Az a baj, hogy a BÉT egyszerűen nem fog elbírni egy újabb kör lehúzást, ha most kitalálják, hogy a soha meg nem érkező EU pénzeket az OTP és a MOL kasszájából pótolják. Számomra ez a legnagyobb félelem.
Bennem lassan az a kérdés fogalmazódik meg, hogy ugye nem a haveri kör ad el egy újabb bejelentés előtt? Ez már teljesen indokolatlan, ha töri az emelkedő trendet akkor ahhoz valami hír is fog jönni.
Nem kell, hogy akkora tulaj legyen. Elég az, hogy a béten kisbüfi már nem vesz semmit, intézményik sem vesznek épp és még egy eladó is színre lépett. Igazság szerint ilyenkor még az is hülye lenne venni aki eddig gyűjtögette, inkább megveszi olcsóbban.
Ez valamelyik alap lesz akinek el kell adnia. Most visszautalnék pár nappal ezelőttre. Valóban nem a céget minősítették le, hanem az országot, csakhogy befektetői szemmel egyik se jó. Így bóvli felett egy hajszállal kétszer is meggondolják az intézményik, hogy mit érdemes tartani ebben az országban.
Én csak annyit tudok javasolni, ha be is szállsz, csak esésben. BÉT-en manapság csak igy lehet kereskedni. Igy havonta 2-3, de kb kéthavonta 4-5 %-ot tudsz valamelyik papíron fogni. Aztán mindig leverik valami hírrel, addigra ki kell szállni, aztán lent visszavenni... Én egyszer ültem be idén a MOL-ba naivan, hogy épp megy fel lassan, akkor majd emelkedik, aztán jól be is ejtették. Azóta csak ezekre a lepattanókra játszom, még bejött. Ilyen gazdasági helyzetben, ahol teljesen kaotikus állapotok vannak és ritka a jó hír, de emelkedés arra se sok, én emelkedésben többet nem veszek.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.