Én értettem a trendre utalásod. Mind e melett nem érdemes olyan cikket idetenni amit nem lehet elolvasni. Érdemes inkább egy mondatban leírni a lényegét. Szvsz. Amúgy tényleg jó hír és köszi. Egy vállalkozás középtávú eredménye verje meg az állampapírokat. Oszti után tudjuk csak meg hogy hogy hogy alakul a máphoz, vagy mondjuk hogy alakult az elmúlt 3-5 év összességében.
Lehet, de nem fizethetek elő mindenkinek. Egyébként a cím magáért beszél. Nekem az a szerény logikam, ha esnek az állampapírok, akkor elkezdik a befektetők előnyben részesíteni a részvényeket talán...ami valljuk be, hogy a Molnak jót tenne... tehát nem zavar a logikus mínusz, de a hülyeséget nem szeretem. Bízzunk egy szép következő heti emelkedésben!
"Az első hétvége lázongásai és rémhírei után már nem is olyan rossz a nyár; a benzinsorok végérvényesen megrövidültek. Stavros szerint az olajcégek keresztülnyomták az áremelést, hiszen ez volt a céljuk, a kormány pedig megmondta nekik, hogy ne nagyon ugráljanak tovább, különben jön az extraprofitadó." John Updike: Nyúlháj, 21. Századi Kiadó (1979-ből) Nincs új a nap alatt... :)
Ez jó hír a molnak https://www.portfolio.hu/uzlet/20230113/ideiglenes-megallapodast-kotott-a-mol-a-horvatokkal-megsem-kell-a-tobbszoros-arat-fizetnunk-az-olajtranzitert-590414
Reméljük, hogy nem jelent rosszat. Általában akkor szoktak eladni vezetők (többen is, év végén vagy tavasszal?), amikor felszabadul és eladható egy korábbi részvényjuttatásuk. Vagy pl. OV FB poszt / kormányinfó előtt. (pl. amikor a Molnár adott el 200 M-ért a benzinsapka bejelentése előtt).
hosszútávon egy vegyipari konszerné alakul, rövid távon pedig magas osztalékot fizet...van aki ezért vesz.....a kockázat persze mindig van egy vállalkozásnál..
Egy régi cikk arról, hogy minden nehézség és adóztatás ellenére duplázza az ebidtát, és másfélszerezi az adózott eredményt. https://www.portfolio.hu/befektetes/20221104/boduletes-rekordok-a-molnal-minden-varakozast-felulmult-a-ceg-576401
9 hónap alatt 740 milliárd az adózott eredmény, novemberben 27%-kal több üzemanyagot vettünk. Ez ad némi bizakodásra okot az éves eredményt illetően, a dec 7-en (24 napra) 95%-ra felemelt különadó ellenére. Idén a profit 46%-át fizették ki 737milliárd profit után.
500 forintot??? Érdekes lesz,ha annyit fizet! Szerintem örüljünk,ha 300-forintot fizet,nem pedig 500 forintot?? Mire fel fizetne extra prófit adó,meg válság van!! Örüljünk,ha fizet!!!...
A pmáp egy év alatt hoz 16%-ot, a mol kb. 4 hónap múlva fizet 300,- (11%) - 500 (18,5%) osztalékot, igaz bruttó. Szerintem jelenleg nem alternatíva a pmáp.
Ha belegondolsz,és ugyan olyan mint amit megszüntetnek 11,70%! Akkor mért nem maradt az,mért kell megszüntetni és helyette 15-16%-alékosat kihozni???? Megkérdezhetem??
Nézőpont kérdése, ha 2000 ért akar venni, akkor drága... Amúgy tényleg kevesebben vannak az utakon, Pesten napközben egészen látványosan kevesebben, de mivel többet keres most, így valszeg ez kiegyenlítődik
A kutak üresek. Láthatóan kevesebben tankolnak, gondolom kv és hotdog se fogy, ahogy eddig. Lesz itt nagy meglepődés hamarosan. Szerintem drága a papír. Hiába fizet 300-350 forint osztit, az a múlt (a pmáp amúgyis jobb) a jövő pedig nem túl fényes. Na de majd látjuk.
A 2700-as szintet érdemes visszanézni 2017-ig, ez egy komoly vízválasztó vonal/sáv. Az viszont nem kérdés számomra, hogy innen felfelé van az út. És remélhetőleg hosszabb távon többet leszünk már 2700 felett, mint alatta!
Jó kérdés! Péntek van, és bár nem vagyok babonás, ettől más még igen, 13.napja a hónapnak. Lehet nem ma fog megindulni? Pedig épp itt lenne már az ideje! Bakker!
Szia. "ez a fos "?? Minek veszel certit ha nem bízol a papírban? Légy türelmes vagy hagyd az egészet. Mindenki azonnal pénzt akar...:). EZ a BET kérem szépen. Sok nyerőt azért.
A mol több és egyre több lábon (üzletágon) áll. Kitermel, feldolgoz/finomít, a kutak szolgáltatásai, gáz. Minden egyes üzletágában sokkal jobb várható mint tavaly. Hogy most azon a kereskedési lábán, hogy az összes felhasznált olaj azon részén amit az oroszoktól vesz, már nem képződik újabb profit, ez roppant botrányos és útszéli, de összességében nézve és koncentrálva a tavalyi évhez viszonyításra, sokkal nyereségesebb éve volt a 2022, mint a 2021. Várhatóan az ebitda soron durván, az adózott nyereség soron pedig nagyon, kb 60%+, a q3 adatait nézve..Tavaly sok osztalékot fizetett 300,-Ft. Ebből következik, hogy idén is, remélve, hogy arányosan az eredménnyel. Az árfolyam meg olyan alacsony a várt osztihoz képest, hogy az már 2*MÁP. A februári termékimport eu szankció ami zavaró a képben, de úgy látszik, hogy készül rá a mol, és talán annyi olajat vesz a JANÁN, hogy az importot ki tudja szolgálni. Ezért lehet az optimizmus és pozitív jövőkép várás. (+kuka, +poliol)
https://www.portfolio.hu/uzlet/20230112/ezert-lehet-a-regioban-a-legdragabb-a-hazai-uzemanyag-590210 Adóztatási kérdések kapcsán három momentumot említek: 1. Egy picivel alacsonyabb kulcs nem biztos hogy összességében kevesebb bevételt eredményezne. 2. A fenti intézkedés politikailag eladható ( bár nyilván az ellenzék és a közvélemény ( fogyasztók) többet akarnának. 3.Az ÁFA és a jövedéki adó tekintetében csökkentésre most nincs reális esély: a politikai gazdasági helyzet miatt erre nincs esély.
Ezért is nem véletlen a rezsivédelem.Az olcsó munkaerőt kell biztosítani a privatizált saját magánvállalatokba, meg a meggazdagodni vágyó kis és középvállalkozásokba.
"Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva. Magyarország nem csak egyszerűen áthárította a rezsiárakat az emberekre, hanem rezsivédelmi alapot hozott létre, és ebből finanszírozta a rezsicsökkentést - többek között ezt érti a miniszterelnök aktív cselekvésnek. Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva".Ez így van,na de akkor mi lenne ha a nem támogatott rezsit kellene kifizetnie a magyar ember 75% nak a mesterségesen alacsony(Nagy Marci szinten) tartott minimálbérből.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.