MOL: Napi szinten is fordulásra utaló jeleket látni, de nagy emelkedést ne várjunk tőle, viszont a másodjára
hagyott résig nincs ellenállás. 19800ft jó támasz, de ha elesik sokat eshet még.
Szerintem... széttépik... :)
Így 20.200-20.300... lassan be fog gyűrűzni az olaj árába az orosz "incidens"... mindenki el kezd kifelé tekintgetni... a Barátságból ohne olaj, így máshol kell gondoskodni a naftáról! :) Tehát hajrá Mol, hajrá BUX! :)
csak úgy oroszosan:
Vlagyimir Putyin orosz elnök a mai napon kormányülést hívott össze az ügyben, melyen az is felmerült, hogy az olajcégeknek az exportproblémák miatt a termelés visszafogását javasolják.
ez inkább olyan csaucseszkús volt
elvtársak nem tudjuk elszállítani az olajat
termeljenek kevesebbet mert nincs hova rakni
valszeg erre azok nem is gondoltak
(az eredeti kb.: sűrűbben kell vetni, akkor több lesz a termés)
"A mai napon megjelenő heti kőolaj és olajtermék készletadatokkal kapcsolatban vegyes várakozásai vannak a piacnak. Miközben a Firmat elemzői a kőolajkészletek mintegy 1.6 millió hordós növekedésére számítanak, addig a Wachovia 2 millió hordós, a Man Financial pedig 1 és 2 millió hordó közötti csökkenést jósol. "
Törölt felhasználó2007. 01. 10. 11:15
szerintem 20050 lesz a záro eddig kikapják a halálra rémisztett eladokat.
Hú, gyerekek, ennek nem lesz jó vége, egy ideje úgy esünk 'across the board' mint a kútba ejtett kő. Ha áttöri a 19k-t, az első felpattanáskor megszabadulok tőle.
"Nincs itt az ideje egy korrekciónak, még a héten? (19800-ról 20400-ra kb.)" - sőt, attól félek, hogy lefelé korrekció lesz. Nézzétek meg a BUX-ot, június óta csak hegymenet volt. Asszem vissza fog ereszkedni 20k-ig. Ezt benyeltük.
Persze hogy nem, az OTP-nek már nagyon kinézett a trendfordulás. Nekem ettől függetlenül kezd nagyon rossz érzésem lenni. A MOL edig sem húzta fényesen az ívet, most meg világszerte önt mindenki mindent.
Plusz megmondaná valaki nagytudású, hogy mire fel szaggatják már napok óta a TVK-t!?
szerintetek ha 2-3 napon belül megnyitják az olajcsapot Ivánék, akkor várható valami komolyabb elmozdulás erről a 19-20k közötti szintről (persze leginkább felfelé)? vagy a MOL árfolyamát jelenleg nem ez mozgatja?
Dobbantót sokszor építettek már, eddig mind beszakadt.
Reggel az oroszok és a NYEU-sok rendezték le a piacot. Nemsokára felkelnek New Yorkban, öntenek ők is egy nagyot, és mára konyec filma.
Az oljszállításban nincs egyezség! Nem haverkodik Igor és Dimitrij.Távolodnak az áélláspontok ! A CREDIT SUSSE pedig vételi ajánlást lát a Mol és PKN részvényekre ! 12,35-ös hirek
Lukashenko: megállapodás született az olajvita ügyében
2007-01-10 13:17
Alexander Lukashenko, Fehéroroszország elnöke a saját honlapján tette közzé, hogy a két fél megállapodott az olajvita ügyében, mely korábban egészen odáig vezetett, hogy Oroszország elzárta a csapokat.
A közleményben az áll, hogy a két ország elnöke telefonbeszélgetések útján jutott egyezségre - tájékoztat a Bloomberg
Törölt felhasználó2007. 01. 10. 13:28
Ha nem jön az olaj,akkor az arab térségből veszünk majd? Ha igen akkor az OPEc-nek új ügyfelei leszünk + régió? Akkor mi lesz az olaj ára ? És ha így lesz , mi lesz orosz piaccal ? Stb......stb.......
az oroszok sem fogják sokáig húzni ezt a jön olaj(gáz) vagy nem jön témát. Bár az unió erősen támaszkodik az orosz szénhidrogénre, de az oroszok jelenleg főként ide tudják eladni a termelt cuccot, tehát nem érdekük, hogy komolyan változzon a status quo. majd akkor ha megépülnek a kina és india felé menő vezetékek...
16:30 EIA múlt heti olajkészletek
Előző: -1,3 milliárd hordó, várt: -1 és 1,6 millliárd hordó között
A múlt héten közzétett adatok szerint az olajtartalékok a várt csökkenésnél (800 ezer hordó) nagyobb mértékben, 1,3 millió hordóval 319,7 millió hordóra csökkentek, az e hétre vonatkozó várakozások széles skálán mozognak ismét, az emelkedés azonban hat hét után következne be ismételten.
Gyors megegyezés lesz, óriási tétek forognak kockán, a bátyuskának is, és Putyinnak is komoly aduk vannak a kezében. Mindenesetre Lukasenkónak ezzel befellegzik, a hálátlan disznaja, Putyin le fogja venni róla a kezét, eddig is csak ő tartotta fenn a bátyuska 70-es évekből ittfelejtett cucurizmusát.
pontosabban: ha az olaj lefelé vette az irányt, akkor a MOL is, de felfelé ez csak ritkán és rövid időre esett meg.
az igazság az, hogy 26k óta az cumizott, aki nem realizált. a C&W jóval többet hozott +-ban, mint a MOL --ban azóta :) vagy a KLM is jól ment. nem értem, miért kell mindig egy döglött lovat noszogatni. (jó cég a MOL, node vannak mások is a világon)
az energiaszektort nyár óta ütik - 1x csak véget ér (vagy nem...)
szóval szép dolog a ragaszkodás, de azért nem mindig célravezető...
Teljes mértékben igazad van AKS kolléga, de jónéhányan alaposan bele vagyunk ragadva a papírba, és el kell döntenünk, hogy kiüljük, vagy veszteséggel kiszállunk.
Forgalom van, jól tartjuk magunkat... jó lenne, ha az 1-2 apró jó hír (olajár nem esik tovább, most ez a CS-hír) mellett most már a piac is lenyugodna...
A blúcsipek közül a MOL tartja magát a legjobban. 13 óra körül óvatos nagybefektetői csipegetés volt. Aki viszont a napokban-hetekben OTP-t vett, arra nagyon csúf dolgok jönnek. Richtert lassan újra figyelőlistára lehet tenni, nagyon dönget a 40k felé felülről.
A második sor viszont elég jól muzsikál (IEB, Grafi, Synerg, Émász, TVK)
Tegnap fejtegettem hogy a bluek előbb-utóbb kiegyenlítik egymást, és azt reméltem hogy a molly megy oti-hoz, most az a szcenárió következett be hogy oti jött mollyhoz.
Ezt nem akartam b@ssza meg, de jól éreztem hogy eltűnik a kettő közötti diszkont.
kiülni? az mit jelent? 1év vagy 3 hónap fér bele? attraktív vétel, CS-ékkel egyet lehet érteni - más kérdés, hogy van más, még jobb attraktív vétel is...
egy tisztességes broki tartásra ajánlaná, de azért kérdezd meg a brókered. vmi nekem azt súgja, ez még nem az alja. de HT jó cucc, sztem jobb az otinál. valszeg én is elkezdeném venni, ha nem lennék Gazprombuzi :) dehát azon jókat lehet fogni, kb. mintha a hatin moloznék, csak nincs klíring, nem kell görgetni, ha lejáratkor még nem akarom zárni, stb. no és persze a PVGO sem csodás a molnál...
nézzétek csak meg a Cable and Wireless vagy a KLM-Air France chartját... (és ezek relatíve nagy és lomha, uncsi papírok)
Talán azért tartja 20k körül magát a mollyka, mert akik a priviben bevásároltak-alapok nagybüfik-, most kénytelenek rávenni, hogy ne szopjanak mint a torkos borz.
szvsz a héten kisüt a nap a hónap vége 22,5k
láttam már -5 ből +10 közelelébe menni tavaly napon belül
a legnagyobb diszkontos papír
OTPból ide jönnek a cápák
Neked mintha a BÉT derogálna. Nem tudom, hogy mozgott a KLM, azt sem tudom, mi az a HT. A PVGO-ról meg végképp nincs gőzöm se. Utánanézhetnék, de inkább hagyom. Ha gondolod, majd elmondod.
Nézd meg te is az OTP chartját szeptembertől, a Linamarét áprilistól, a Graphiét augusztus végétől, a Rábáét június végétől, vagy az IEB-ét május elejétől.
Na jó, én nagyon kezdő vagyok a szakmában, nem hatizok és nem tdt-zek, de súlyos tévedés azt gondolni, hogy a BÉT-en nem lehet "pörögni". Most egy kicsit belenyúltunk, de lesz majd az jobb is.
Ja, hogy mit jelent a "kiülni"? Úgy kb. február végéig hagyom alakulni, aztán meglátom...
én azt láttam molban inkább hogy amikor
ment a langyos folyás akokr valaki bedobot vevői oldalra egy 6000 db os tételt és az
elinditot egy lavinát!
erre mondtam hogy egy fecske nem csinál nyarat!
de 6000 db ok most is meg elötte is repkedtek!
ez annyira nagy tétel lenne??????
vicc:tudom bennem van a hiba :))))))
ne vigyél bele érzelmeket keresztapa mondta
"nem személyes ez üzlet"
gondolkodhatunk másképp is. én nem szeretnék most otp tulaj lenni.
tavaly látszott amikor molból ment át a zs otpbe most megy vissza.
"akik a priviben bevásároltak-alapok nagybüfik-, most kénytelenek rávenni, hogy ne szopjanak mint a torkos borz." - pedig ők aztán tudhatják, hogy piaccal szembemenni, széllel szemben hugyozni...
Figyeljük az alját: a múltkor ugye 19.300 volt. Ha előtte megfordul, biztosan 22k fölé megy. Ha nem, elkezdhetünk kalkulálni, hogy mekkora buktával szálljunk ki...
Nem tom, kolléga, annyi zsé nem megy a MOL-ba, amennyi az OTP-ből folyik most szanaszét, sőt, lehet, hogy semmi se megy...Ha oda menne, emelkedne az árfolyam, nem?
Mára befejeztem, további kellemes kereskedést és spekulálást!
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.