látszik etetés etetés 3,8 dbal utána 250dbos fogás valami kispálya csak az esést látja gyorsan belead.
én gyűjtőgetést látok ez biztus jele az emelkedésnek nálam.
2006-12-18 | 14:09:36
A Statoil norvég olajkonszern átveszi a Norsk Hydro-t, és így a világ legnagyobb offshore-olajtermelöjévé válik. A két vállalkozás közölte, hogy az új olajkonszern termelése a napi 1,9 millió hordós érték körül mozog majd. A vállalkozás így jóval megelözi a brit–holland Shell-konszernt, a brazil Petrobas-t, és a brit BP-t. Még nem határoztak a 62,5%-os állami részesedésü konszern nevéröl. A Brent januári kontraktusát 63,13 dolláron jegyzik.
Visszatérve erre a huf erősödésre.
portfolios cikk 060512, Elemzői vélemények:
Vágó Attila, a Concorde elemzője: "A vegyipari profit szintén javulhat az év hátralevő részében, hiszen az olajár növekedés negatív hatását a gyengülő dollár mérsékli" . USDHUF ekkor még 205Ft fölött volt,olaj meg 70usd körül. Olajár azóta lejött cca 63, HUF megerősödött 193-ra! Mindkét tényező pozitív írányba korrigált -> ebből mi következik? -> Elemzői következtetés -> MOL rosszul járt! :-))
Ezt nem értem! (bár igaz másik elemző véleménye, de legalább a hatások irányában egyetérthetnének!)
Másik, a Mol felvett hitelei nagyrészt euróban vannak nyilvántartva. Azokon mekkora Ft erősödés pozitív hatása? Na mindegy. Azért ezt a 10Ft gyengülés a dolláron, az cca 15mrd veszteség a molnál, ennek a részleteése azért érdekelne, úgy unblokk a Ft erősödéssel egyetemben, hitelekkel meg minden.
Az nem túl jó, de a tökönszúrást talán még nem éri meg. :) Majd valahol 20k körül. :)
Törölt felhasználó2006. 12. 18. 15:54
Totál bevan szükülve, a kérdés csak az mi/kiáll ezen folyamat mögött. Mert egyértelműen azonnal veszik ha esik és azonnal adják ha csak 2%ot is emelkedett.
Molli meg tényleg meglehetősen komótos. :o) Nincs semmi különösebb hangulati elem körülötte, legalábbis úgy tűnik. Majd talán akkor lesz nagyobb jelentősége a különféle marzsoknak, devizahatásoknak újra, ha vmilyen pozitív vagy negatív esemény kibillenti ebből a helyzetből. Majd akkor előveszik, hogy rátegyenek egy lapáttal az aktuális irányra. :o)
Sziasztok!
Az a baj ezzel a nyűves papperrel, hogyha méregből kivágod, akkor meg megindul fölfelé.
Hányszor megfogadtam már hogy 22200 fölött kib@szom mint macskát szarni, de mindig bízom benne ha odaér, és nem vágok a szeme közé az ótvaros cédának.
Tegnap megint egy gyönyörű kiszállás lett volna, és mégsem tettem.
Valamiért bízom a retkesben, pedig még pluszban vagyok vele nagy kár nem érne ha kiQrnám a rohadékot.
Most már azt hiszem megvárom a 23k-s szintet, mert még ilyet nem láttam, hogy 14 szer visszafordul egy papper ua.-ról a szintről.
Várlak benneteket a 23k-ek táborába.
Nicht Beszáren! :-)))
Dehogy vagy... türelem.... nekem kellett volna kivágnom tegnap 22.246-os átlagárral 22.464-en voltam nullán. De persze egyből 23e-re kilőtt volna, ha ezt meglépem.
Nem lehet ezt bírni, rájöttem, hogy ha az olajár esik akkor Mol is, ha az olajár nő, akkor is esik. Ti biztos régebben jártok Mollyval mint én..Mikor szokott emelkedni?
Én már tökön szúrtam magamat az idén, az oti miatt, most tökön szúrtam magam molly miatt, de ez nem fájt, mert már fatökű vagyok.
Hogy b@szná meg az öreganyját ez a tetű pszcihorészvény.
Azért is tartom 23k -ig mert fafejű is vagyok.
legutobb 19k rol 23k ig ment!
tehát a 4k az reális
tehát ha a 20k felett tud maradni akkor talán 24k
persze az időt megmondani azt marhára nem lehet
eltalálni!
nyugi csak disznóvágás volt meg az áfonya elkerülése.
összehozták a hasznosat a kellemessel.
tegnap vett magánszemély ma meg eladott a cégének januárban meg majd vissza.
Sajnos leírtam, hogy ez még megtörténhet, egy jó nagy kirázás, aztán mehet fel... Ebben a pillanatban Mo. legerősebb vállalata senkit nem érdekel, így éppen sz@rt sem ér. Csak indok az oil esése, nem mozog az olaj áf.-mal együtt. A BUX pedig nem lesz képes tovább emelkedni a MOL nélkül, a további emelkedéshez szükség van rá. Megfogják találni a befektetők, még enneél az olaj árnál is 23k felett kellene már lennie. A sz@ros elemzőktől meg kérdem, melyik papír nyújtott jó sztorit??? Nem a MOL-ról jöttek folyamatosan kedvező hírek? És Ricsi, az otp? Ezekről milyen hírek jöttek az elmúlt hetekben??? Pár 1000 Ft/rv adós a MOLLY nekem, a béna (Mekk mester) elemzőkről meg ne is beszéljünk!
Ha olyan sz@r cég lesz mint az Mtelekom! :))) Figyeld meg! Vagy törvényi szabályozás alá fog kerülni, és még a dev. áf sem lesz jó. Vagy gázos privatizáció előtt áll. Na jó, az Mtkomnál az osztalék fizetés és a csökkenő hozam szint áll a középpontban rövid távon, de akkor is egy folyamatosan erős profittal működő cégnél, melyről az elmúlt hetekben pozitív hírek érkeztek, miért ütik ennyire? Ez a magyar valóság, ez a magyar BÉT, ahol a logikátlan a logikus! :))
kissa nemtudom mire fogni a mai -4%ot. Aukció, spekiket... már elvitte az, hogy kimaradt az elöző heti ralybol. Ha OTPvel együt ment volna 25Kfelett kéne legyen az ára!
A -4%os esés továbbra se tudom mire vélni, nagyspekik hagyják bezuhanni, hagyják sőt lehet rásegítenek, hogy kilegyenek ütve a stop-lossok? Elöző héten is milyen durván kilettek ütve....
Ez vígasztal engem is, hogy arányaiban már legalább 24-25 között kellene lennie, úgyhogy ha egyszer kiesik a fölötte lévő dugó, remélem, vacuum várja, és felszippantja 24-re. Úgyhogy türelem.... (ezt hiába mondtam fotinál, le is maradtam a 40-50 pontos rallyról... de most MOL-ban nem akarok elszalasztani hasonlót...).
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.