vagy nem :) ebben semmilyen pozit nem vettem fel, de egisszel együtt jól megshortolom, ha a piac megindulna lefelé... ők esnének a legtöbbet sztem egy nagy zuttyban
Erre majd később visszatérek, előkeresem a régi chartot, amin szerepelnek dátumok! Olyan nincs hogy év vége, csak célárak és dátumok, ha jól emlékszem! Annyit tudok most hírtelen, hogy jelenleg a célárnál/sávban tartunk, ahol a korrekció esedékes! Persze amikor meghatároztam tavasszal, az osztit még nem lehetet tudni, hogy mikor, hogyan! Bár a matekba úgysem szólt volna bele...! Az egyik ta, a másik funda...
Csörög a kassza a Molnál, százmillió euróhoz jut az olajvállalatA magyar olajtársaság közel 37 milliárd forintnak megfelelő osztalékot vehetett fel a horvát leánycégétől, az INA-tól, melynek 49 százalékát birtokolja.22 órája | Szerző: K. T.HirdetésKözel százmillió euró – jelenlegi árfolyamon mintegy 37 milliárd forint – osztalékot fizetett ki a Molnak horvát leánycége, az INA a 2022-es eredményéből szerdán.Fotó: Kallus György / VilággazdaságA horvát olajcég az orosz–ukrán háború következtében megugró energiaáraknak köszönhetően 2022-ben 1,84 milliárd kuna – 244 millió euró – nyereséget termelt, ebből pedig 1,5 milliárd kunát – 200 millió eurót – a vállalat tulajdonosainak fizetett ki, részvényenként 20 eurót – emlékeztet a Danica.hr horvát hírportál.Ennek az összegnek az oroszlánrészén a két főtulajdonos, az irányítói jogokat gyakorló Mol és a horvát állam osztozik. Az előbbi 49,1 százalékos, az utóbbi 44,8 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik, míg a kisbefektetők és a kisebb intézményi szereplők kezén összesen 6,1 százaléknyi INA-papír van.A magyar olajvállalatnak 98,2 millió euró – 36,87 milliárd forint – osztalékot fizetett ki a horvát leány, amely szerdán kezdte meg a részvényesi juttatások folyósítását.
Nem vagy bróker és nem is voltam! Sajnos pecsenyesütő sem, ezt sajnálom! Szóval ne kattints a linkre, ha nem tetszik!!! Irány shoppingolni! .. folyt. MOL h1 https://ibb.co/cLJFkPX
Én ugyanazt, mint tavaly: itt tartják vagy minimálisan visszahúzzák, leesik az oszti, abból valamennyit visszajön (2950-ig, max. a 3030-as ellenállásig). Aztán jön Q2, a tavalyi rekordhoz képest nyilván halványabb számokkal, de ez pont elég lesz ahhoz, hogy elkezdjék lenyomni a 2500-2600-as sávba (ha ősszel mordul a nemzetköz, akkor 2350 sem kizárt). Nekem az is rejtély, hogy mikor lesz újra ilyen magasan: eredményvárakozás nincs, különadó - mégha csökkentett mértékben, de - maradt és jelenleg nem is látni, mikor megy ki a divatból. Háborús kockázat adott sajnos, változatlanul. Poliol és hulladék eredménytermelése tök homály. Nem lett transzparensebb a cég, se kevésbé NER-függő. Orosz olajról leválás: szintén köd. Osztalék összege igazodik az eredményhez (ami idén nyilvàn kevesebb lesz), szóval az se tornázza majd idáig. 2500 alatt jó buli. 2800-nál már óvatosan! 3000 felett csak ha nagyon sok pénzed van és másutt már nem tudod égetni, akárhogy is próbáltad...
MOL_Hetes_Log_Chart https://kepkuldes.com/image/BnJWJF Tavaly szelvényvágás előtti 3 nap alatt 4,9%-ot emelkedett. Amennyiben ezt jövőhéten sikerül megismételni, akkor kb. betölti a 2019.es szelvényvágás után keletkező 3178-3260 közötti GAP-et. Tavaly is és idén is közel volt/van a szelvényvágás és a Q2 gy.jelentés köözti időszak. Tavaly sikerült rövid időn belül a szel.vágás utáni GAP-et betölteni. Igaz akkor brutális volt az eredmény várakozás a brent/ural spread miatt. Idén kérdés mire lesz elegendő a gyj. várakozás.
Az egyikben laknak a normálisak. (ide én már nem írhatok) A másikban a nem nagyon normálisak. (ide még igen) A harmadikban meg mi . ( na ez jó) NA JÓ EZ VICC SENKI NE VEGYE A SZÍVÉRE! Még az sem aki soha nem nyert VB-ét!
Normáliséknál David hozza a legszebb házmester hagyományokat. Tulajéknál emelkedés a menü akkor is, ha éppen nincs hozzávaló. Itt meg el lehet lenni: lehet lefelé vagy éppen felfelé várni, ki hogy gondolja. Hát így vagyunk, mindenki választhat, kedve szerint.
Na ez nem éppen egy friss chart, de nagyon sok minden leolvasható rajta! Meddig mehet, meddig eshet, stb! Bejelöltem rajt az év végét és a találkozási pontot a csökkenő trendvonallal! AZ 5K-nak híre hamva sincs a közelben, de lehet álmodozni róla! :) Van három célár/pingi, rövid/kék, közép/piros, és hosszútávú/magenta színű! Persze mindezek havi idősíkon és több ellenállás is van még előttük! Jelenleg egy emelkedő csatornában mozog az árfolyam a 61.8%-s ellenállásnál. Ammenyiben nem tudna tovább emelkedni, akkor nyilván lefele korrigál és az már oldalazó mozgásnak fog a charton látszani! Az meg leolvasható, hogy mettől meddig ...! Egyelőre ennyi, majd Q2 után többet látni! Napos idősikon ettől még lehet kedvező a kép és sokaknál égig nőnek a fák, de nem árt messzebbről is rápillantani néha! folyt: MOL M https://ibb.co/t4QFyG0
MOL topik