vagy nem :) ebben semmilyen pozit nem vettem fel, de egisszel együtt jól megshortolom, ha a piac megindulna lefelé... ők esnének a legtöbbet sztem egy nagy zuttyban
Valóban túl van misztifikálva, de csak mert szar az itthoni osztalékpolitika. Évente 1 helyett negyedévente kellene, és akkor nem vernék szét minden egyes alkalommal az árfolyamot. Azonban hatását kár elbagatelizálni. Ha 3k papír mellett csak a beígért 150ft-ot adja, már az is 5%, éves viszonylatban 10%(innen, azaz fél évet nézve). Ennél csak több lehet, és arra lehet számítani hogy ennyiért utána el tudja adni, vagy a tetején.
Szarnak ezek rá.. majd kapnak megint milliárdokért saját részvényt. Kezdek kiábrándulni ebből a fosból.. mindent elszaladt felfelé, de ez a rakás fos egyhelyben toporog.
Nem voltam gép előtt aznap, amikor 3000 felett járt... Eladtam záróban a fenébe, majd lesz más lehetőség. Ez kínszenvedés, amit csinál(nak ezzel). Játszótér néhány brokicégnek/nagybüfinek.
Miért lenne túlmisztifálva. Tavaly az osztalékra rallyzott egy nagyot és kb ugyanott van most az árfolyam, mint vágás után. Tehát nincs bukóban még az sem, aki a vége felé vette. Itt minden az állampapír és a makrogazdaság körül forog nem a mol valódi tevékenysége körül. Az osztit is az ÁP hozamokhoz lövik be, az oszti meg meghatározza az árfolyamot. lásd a Telekom esetében már a 7-8% között osztinak is nagyon örülnének és a 2025-ös osztalékra baziroz már mindenki.
egy éve egyszer valaki csinált egy inflációval korrigált árfolyamot, nem volt olyan vészes. De szívesen megnézném újra frisebb adatokkal. Tradingview tud olyat?
MOL topik