Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
novotrade 2019. 11. 03. 09:16
Előzmény: #30759  novotrade
#30760
"Október 25-én, a román hadsereg napján a temetőben tartott megemlékezés keretében Constantin Toma, Darmanesti polgármestere kitüntette a június 6-i román megmozdulás szervezőit, az emlékművet felszentelő ortodox papok egyikét, valamint azt a gyermeket, aki elsőként hatolt a temetőbe, és a második világháborúban elesett magyar hősök emlékművére felmászva lobogtatta a román zászlót."
(MTI)
.
 Ezeket e fiatalokat akarja az EU egy EEÁ-ba integrálni! 
Európa országait a mai napig számtalan belső és külső etnikai feszültség terheli!
Képtelenség egy "országként" működtetni Európát!  :(
novotrade 2019. 11. 03. 08:53
Előzmény: #30756  novotrade
#30759
A park szabadon használható füves területeit félti az az 1500 ember is, akik petícióban kérték a Fővárosi Önkormányzatot, hogy állítsa le az építkezést és kezdje meg az egyeztetést a helyiekkel.
Miattuk döntött úgy Karácsony Gergely hogy a Fővárosi Közgyűlés első ülésén kezdeményezi a szoborállítás felfüggesztését: "Egy egyeztetést szeretnénk a helyi lakókkal, a tervezővel, illetve a parkot üzemeltető Főkerttel annak érdekében, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk ki. Két megoldás van. Az egyik az, hogy ugyanez a szobor a park egy másik helyén kerül kihelyezésre, a másik pedig az, hogy ezt a szobrot Budapest egy másik pontján állítjuk föl."
Szent István tervezett emlékművétől alig 30 méterre már csak a hűlt helyét látni Lukács György szobrának. A Fővárosi Közgyűlés 2017 januárjában fogadta el a Jobbik javaslatát, amely arról szólt, hogy távolítsák el a Tanácsköztársaság idején politikai szerepet vállaló filozófus emlékművét és helyette az államalapító királynak állítsanak szobrot.
A Jobbik budapesti elnöke szerint nagyon rossz üzenete lenne annak, hogyha Karácsony Gergely úgy döntene, hogy ne legyen Szent István szobor a parkban.
"Amikor a különböző ellenzéki politikai attitűdű embereknek az integrálására szerződik valaki, mint például Karácsony Gergely is, akkor fontos lenne, hogy a szimbolikus politika terén próbáljunk olyan hősöket felvonultatni, akik szélesebb közmegbecsülésnek örvendenek." -fejtette ki Bencsik János.
Karácsony Gergely hangsúlyozta, támogatja a Szent Istvánnak emléket állító alkotást, de szerinte a legfontosabb, hogy előtte egyeztessenek róla a környéken lakókkal."
.
.
.
 Kezdődik!  :))))
novotrade 2019. 11. 03. 08:39
Előzmény: #30756  novotrade
#30758
Október 26-án líbiai vizeken vette fedélzetére a migránsokat, a műveletet a líbiai parti őrség megpróbálta megakadályozni a vízbe és levegőbe leadott lövésekkel. Az Alan Kurdi pénteken lépett be olasz vizekre, miután hetedik napja várakozott arra, hogy Olaszország biztonságos kikötőt jelöljön ki számára. Az olasz hatóságok ezzel késlekedtek, ezért az Alan Kurdi kapitánya elindult Szicília irányába. Róma végül egy másik kikötőt, a Puglia tartományban található Tarantót jelölte ki.
A jobboldali Liga helyi politikusai bejelentették, hogy az Alan Kurdi érkezésével egy időben migránsellenes tüntetést hirdettek a tarantói kikötőben. Tarantóba legutoljára október 16-án az Ocean Viking – az Sos Mediterranée és az Orvosok határok nélkül (Msf) szervezetek közös hajója – érkezett meg 176 migránssal. A Sea-Watch nem kormányzati szervezet bejelentette, hogy péntek éjjel Líbia magasságában az olasz zászló alatt hajózó Asso30 teherhajó 200 személyt vett fedélzetére nemzetközi vizeken. A Sea-Watch a csoport azonnali partraszállásának engedélyezését szorgalmazta az EU-tól."
.
.
Folyamatosan érkeznek.
novotrade 2019. 11. 03. 08:20
Előzmény: #30754  Phylaxa
#30757
"Budapest főpolgármestere azt írja, nem tudja és nem is akarja betiltani a lapot, de az abban folyó gyűlöletkeltő anyagok terjesztéséhez nem szeretne asszisztálni."
.
.
 Van még olyan választási ígérete amiből nem "táncolt" ki vagy nem "értelmezett" újra?  :))))
.
Hiába, más dolog nyerni és más dolog DOLGOZNI.
novotrade 2019. 11. 03. 08:18
Előzmény: #30754  Phylaxa
#30756
Aggasztó méreteket ölthet a súlyos éhezés a dél-afrikai fejlesztési közösség (SADC) 16 államában a következő hónapokban; 45 millió embert sújthat az éhezés.
Kilenc dél-afrikai országot súlyos élelmezési válság fenyegetAz ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO), a Nemzetközi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap (IFAD) és a Világélelmezési Program azonnali lépéseket sürget a súlyos krízis elkerülése érdekében. Egyúttal felszólították a nemzetközi közösséget további hosszú távú beruházásokra, hogy segítsék az időjárási sokkok hatásával való megküzdést.
Már jelenleg is több mint 11 millió ember helyezete válságos kilenc dél-afrikai országban.
„Az elmúlt 35 év legkeményebb aszályos időszaka van mögöttünk, amely a kontinens középső és nyugati részeit sújtotta a vegetációs időszakban” – mondta Margaret Malu, a Világélelmezési Program dél-afrikai ügyvezető igazgatója.
Míg Afrika déli részén, ahol a mezőgazdaság gerincét a kistermelők képezik, az elmúlt öt szezon során csupán egyszer hullott elegendő csapadék, miközben tartós szárazság, ciklonok és áradások veszélyeztették a termést.
A súlyosbodó élelmezési válságot, mely a városi és vidéki térségekben lakókat egyaránt érinti, az emelkedő élelmiszerárak, a haszonállatok pusztulása és a munkanélküliség tovább növeli."
.
.
.
 Akiknek nincsen mit enni és inni.... azoknak nincsen VESZTENIVALÓJUK !!!!  útnak fognak indulni a még élhető területek felé!
Időzített "bomba" amit az emberiség "fejlődés" címen végez!!!  :(
novotrade 2019. 11. 03. 08:13
Előzmény: #30753  novotrade
#30755
Bőrük alá helyezett mikrochippel nyitják irodájuk ajtaját és fizetnek a büfében a TUI német-brit utazásszervező skandináv részlegének alkalmazottjai, akik számára így a jövőben fölöslegessé válhatnak a kulcskártyák vagy a jelszavak.
A konszern 500 észak-európai alkalmazottja közül 115 önként vállalkozott az újításra, amelyet nem a központból rendeltek el, hanem saját kezdeményezésre vezettek be. A svédországi leányvállalat egyfajta digitális laboratóriumnak tekinthető a TUI számára, az ottani alkalmazottak nagyon nyitottak a digitális újdonságokra - közölte pénteken Hannoverben Kuzey Esener, a vállalat szóvivője.
A szóvivő szerint nincsenek tervek a bőr alá beültetett mikrochip bevezetésére más részlegeknél vagy az ügyfelek körében."
.
.
Első fecskék ezen a teljesen új területen.  :((((
Phylaxa 2019. 11. 02. 15:55
Előzmény: #30753  novotrade
#30754
Na beleolvasgattam a törvénytervezetbe. A fizetéseket a technikumok megalakításával nem csökkenthetik. Ez benne van, tehát netto 133K-nál nem kaphatnak kevesebbet a kezdő tanárok. A továbbiakban a szakképző intézetek többlettámogatást kaphatnak a bérfejlesztésre, hiszen az ott oktatók kikerülnek közalkalmazotti jogviszonyból és sima munkaviszonyba kerülnek át. De a bérfejlesztést a szakképző intézetek vezetői döntik el. Ez nem semmi. Menekülni fognak az oktatók a jobb helyekre, ahol a "bérfeszültségre" szarnak és a tudást akarják fejleszteni. Jól olvastam? Ha valaki elolvasta, akkor szóljon hozzá legyen szíves!  :)
novotrade 2019. 11. 02. 14:22
Előzmény: #30752  Phylaxa
#30753
Egy ismerősöm így lépett ki azonnal!
Az igazgató kérlelte, hogy vigye végig az évet, de ő közölte már másnap !!!  se megy be!
Phylaxa 2019. 11. 02. 12:44
Előzmény: #30750  novotrade
#30752
Igen, régen voltak olyan állások, amik "köztiszteletnek" örvendtek, az orvos is ilyen volt. 
     
De tehet. Ott lehet bármikor hagyni azt az állást, ahol veszélyeztetve érzi magát bárki. Az, hogy a törvények ilyet biztosítanak, ez a törvényhozás felelőssége. Ebben semmi szakmaiság sincs. Ha egy munkahelyen valaki veri a másikat és a törvény ezt engedi, azt azonnal ott kell hagyni. Majd azok jönnek ott idővel össze, akik verekedni szeretnek. Ott ne keress különben se szakmaiságot vagy tudást. Az az ilyen helyekről elsőnek távozik.  :)
novotrade 2019. 11. 02. 12:01
Előzmény: #30748  Phylaxa
#30751
Én "értelmet" nem várok a testülettől!  :((((
.
Folyamatosan a többségi Európa akarta ellen dolgoznak!  :(
novotrade 2019. 11. 02. 12:00
Előzmény: #30746  Phylaxa
#30750
A tanár létszám a "megbecsülés" miatt is csökken!
70 éve még a településen az első 5 "méltóság" közé tartozott!
.
 Most meg egy 10 éves gyermek simán "belerúg" és ő igazából semmit sem tehet.....
.
Egy sima "szakmává"  alakult át....
novotrade 2019. 11. 02. 11:56
Előzmény: #30747  euler
#30749
Mi fog történni, ha nem támogatják a meghallgatás során és Orbán nem jelöl mást?
Most ez a kérdés, akkor mi lesz?
Phylaxa 2019. 11. 02. 11:51
Előzmény: #30745  novotrade
#30748
Én elolvasok mindent. AZ, hogy ki a hülye engem nem érdekel. Értelmes véleményt szeretek olvasni. Valóban kevés van. Vagy az izmusokat rágják, vagy szidnak valakit. Ez engem nem érdekel. :)
    
Fogalmam sincs, hogy min tökölnek annyit az EB-ben. Az égvilágon semmi információm sincs. Abban bízom, hogy ha megalakul, akkor végre értelmes irányba fordul a munka. :)
euler 2019. 11. 02. 11:50
Előzmény: #30745  novotrade
#30747

Nem emlékszem, hogy bármelyik nem fideszes magyar jelölttel szemben ilyen már-már undorszerű visszautasítás lett volna. Tehát indokolatlan a MI használata, ez a fidesz, azaz Orbán jelöltjeire érvényes.
Ideje lenne már előítéletek nélkül elgondolkodni az okán.
Orbán egyre nagyobb öngólokat lő, Várhelyi bővítési biztosi posztját szinte biztos, hogy bakui (Türk országok konferenciája), Törökországnak és Azerbajdzsánnak tett "ígérete" intézte el véglegesen.
https://168ora.hu/kulfold/dobrev-klara-europai-bizottsag-varhelyi-oliver-biztos-orban-viktor-torokorszag-176662?fbclid=IwAR1qkKUgotC8aKDxwT_FfGUTCN_RteQ-LMqy-7eJySOxuw6HRrZHOrOpKnQ
Phylaxa 2019. 11. 02. 11:48
Előzmény: #30744  novotrade
#30746
Nyilván beszélhetünk másról is mint a pénz, de csak azután, hogy egyáltalán van fizetés. Amíg ez nincs, addig minek menne tanárnak bárki?! Én azt vettem észre, hogy a gyerekek (középiskolások) igénylik a fegyelmet, de el is várnak valamit cserébe. Ezért én például tanítom őket és követelek tőlük. Elmondom azt, hogy nálam mi lesz és ehhez tartsa mindenki magát. Cserébe olyan tudást kap, amit először is az érettségin (nem remegő lábakkal érkezik), majd a piacon tud kamatoztatni. Ezeknek a szaktanári és egyéb beírásoknak semmi, de semmi értelmük. Ettől nem fognak tudni, legfeljebb azzal dicsekednek, hogy kinek mennyi van már. Azzal persze már nem dicsekednek, hogy nem tudnak semmit. :)
      
Tehát lehet beszélgetni a fenti dolgokról, de ettől még nem lesz tanár. Én így látom. Sőt azt is látom, hogy már elkéstek. Néhányan visszajönnek óraadónak, de ők inkább nyugdíjasok. De ettől még az ingyenes helyettesítés hegyek nőnek és a tanítás színvonala romlik. Az iskola mint szociális intézmény pedig megszűnik, mert az óraadók leadják az órájukat aztán köszönik szépen. Ezen egyébként valóban spórolnak? Mert netto 133K-ért biztosan nem adnék órát, egy hónapban 26-ot. :)
novotrade 2019. 11. 02. 10:06
Előzmény: #30743  Phylaxa
#30745
Reggelente átfutom a közösségi médiát, és szembesülök azzal, hogy annyira nem tudja az ellenzék eljuttatni a véleményét az emberekhez, hogy  csak Kormánykritikus posztokkal találkozom!   :))))
.
más.
.
nov. 1-el fel kellett volna állnia az EU Bizottságának.
???????
  kérik az új biztosjelöltet és mi BIANKÓ jelöltet adhatunk csak....mert még azt  sem tudjuk, hogy melyik területre fog kerülni?

Szerinted ez normális????
.
Újabb példa arra, hogy nincsen létjogosultsága ennek a közösségnek ebben a formában!
.
0 szakmai munka, tisztán POLITIKAI érdekek mentén születnek a döntések!  :(((
.
Vagy átalakítják működőképessé, vagy fel kell oszlatni!
novotrade 2019. 11. 02. 10:00
Előzmény: #30743  Phylaxa
#30744
A pedagógus pálya több sebből is vérzik! :(
.
Mivel napjainkban a fiatalok pályaválasztásánál a pénz a legfontosabb tényező ezért csak arról szoktak beszélni.
Szerintem a többi terület ami nem beszédtéma, mint pl. a fegyelmezés kérdéskör.... alig kerül szóba.
Pedig az is egy eléggé nyomos érv, hogy nem mennek arra a pályára azok akiknek ott lenne a helyük!
Így csak( ahogyan én nevezem őket) megélhetési pedagógusokat képzünk zömében!  :(
.
10-20  év és megoldódik a probléma, jönnek a ROBOT tanárok.
:(
Phylaxa 2019. 11. 02. 08:58
Előzmény: #30742  gambadoro
#30743
Hanem mi a teljes kifizetés? Írd már le légyszi! Mert ennyi és nem több! :)
gambadoro 2019. 11. 01. 22:14
Előzmény: #30741  gambadoro
#30742
illetve most helyesbítek
középiskolainak biztosan nincs
jóval több a kezdő bér - mindegy miből tevődik össze
te kevered szerintem az illetményalapot ami 195 ezer bruttóval indul
de nem ez a teljes kifizetés!
gambadoro 2019. 11. 01. 22:05
Előzmény: #30739  Phylaxa
#30741
nincs 133 ezer forintos nettó kifizetés pedagógusnak
Phylaxa 2019. 11. 01. 18:43
Előzmény: #30737  gambadoro
#30740
Nem az oktatás színvonaláról diskurálunk, hanem arról, hogy nálunk nincs és ha így folytatódik nem is lesz tanár. :)
Phylaxa 2019. 11. 01. 18:40
Előzmény: #30738  gambadoro
#30739
Együtt válaszolok a kettőre, de csak ismételni tudom magam. A gyakornok és kezdő tanár (aki nyilván gyakornok) netto 133K-t kap. Ez van. Nem is jön senki. Ugyan minek? Az pedig, hogy ez hazugság azt annak meséld, aki nincs benne. Nekik mondhatod nyugodtan. :)
       
Az oktatás színvonaláról nem írtam semmit. Nyilván, ha az a probléma, hogy nincs tanár, akkor az oktatás színvonaláról értelmetlen írni bármit is. Márpedig nincs és nem is lesz. Az egyházi oktatás pedig állami oktatás, ugyanis az adófizetők fizetik és ők is fogják. Nem a fizetés miatt népszerű egyébként. :) 
     
Én elhiszem, hogy senkit sem érdekel, de néha azért megírom erről a véleményem. A duálisban például ki fogja tanítani a gyerekeket szakmára? Mert a suliban nem marad tanár. A gyárban majd a cégek a hasznukból kifizetik a szakit, hogy a munkája helyett tanítson?  Ha így is lenne, az nem duális képzés, hanem gyári. Az iskolábann ugyanis nem lesz aki tanítson.  :)
gambadoro 2019. 11. 01. 18:21
Előzmény: #30735  Phylaxa
#30738

azért kérdeztem mert én ismerek nem egy 30 alatti pedagógust bár igaz, a többség nem állami oktatásban tanít
a 130 netto meg nem igaz :)
gambadoro 2019. 11. 01. 18:21
Előzmény: #30736  Phylaxa
#30737

mondjuk ezt nem teljesen értem segíts
tehát nem tanítanak most sem senkit vége a világnak
én azt látom bpesten mikor itt vagyok h egy halom jól működő iskola van
egy része magán másik egyházi - ezek tehát szerinted nem készítenek fel semmire, de robotikára it-re biztosan nem
ok
vannak ezek mellett bőven elitképzést adó állami iskolák is
hogy néhányat említsek
fazekas
városmajor - bár most szebedy ugye meggyengült
toldy
randóti
apáczai
és persze vidéken is
mi a gond?
a világon szinte mindenhol az átlagoktatás gyenge, ha nem így lenne, akkor ki menne mondjuk eladónak?
Phylaxa 2019. 11. 01. 18:16
Előzmény: #30734  gambadoro
#30736
Jaaaa, bocs, tehát a magánban és az egyháziban tanítják majd ki a robotikai szakembereket, a fejlesztőket, karbantartókat és üzemeltetőket. Az egyháziban kevesebb a fizetés. Ja és az egyéb szakik majd jönnek külföldről OK. Hát akkor rendben is lesznek a dolgok. :)
Phylaxa 2019. 11. 01. 18:10
Előzmény: #30733  gambadoro
#30735
Igen. Az egész országra igaz.De ha logikusan gondolkozol, akkor Budapest drágább mint vidék, tehát ott még inkább lótúrót kerestek és keresnek a kezdő tanárok. Vidéken még egy kicsit elviselhetőbb, de ettől még a probléma erősödik. 
gambadoro 2019. 11. 01. 18:07
Előzmény: #30732  Phylaxa
#30734

a robotikára?
láttam néhány átállást még mint tolmács/betanítás területről nézve
pl volt olyan textil üzem, ahol 80 százalékát küldték el a dolgozóknak a robotok miatt
ha most azt nézem, hogy elitképzésre áll át a magyar oktatás, nem hiszem, hogy probléma lesz egy ilyen közepes üzemben a 2+2 mérnök/technikust megtalálni :)
az állami oktatás ugyan leépül de pl az egyházi szárnyal a magánról ne mis beszélve
gambadoro 2019. 11. 01. 18:05
Előzmény: #30730  Phylaxa
#30733

én nem álmodozom, időben megoldottam, hogy ne legyek érdekelt a magyar oktatásban
vannak viszont pedagógus ismerőseim
ez a korfa budapestre is áll?
Phylaxa 2019. 11. 01. 18:03
Előzmény: #30728  gambadoro
#30732
És ki tanítja ki a munkaerőt a robotikához? Van ötleted? Informatika tanárok sem jönnek, nem ettek meszet. :)
Phylaxa 2019. 11. 01. 18:02
Előzmény: #30728  gambadoro
#30731
AMi a végéhez közelít a kontinensen. AZ a konjunktúra. :)
Phylaxa 2019. 11. 01. 18:01
Előzmény: #30728  gambadoro
#30730
Na idefigyelj! 34 éves a legfiatalabb tanár egy rakat középiskolában, ez azt jelenti, hogy 10 éve nem jönnek. A kezdő bér gyakornokként és kezdőtanárként netto 133K. Tehát hiába álmodozol, nem fognak jönni. Most pedig beadták a parlamentnek, hogy a minimálbér, mely nem vonatkozik a tanárokra legyen 215 bruttó. 3 éven belül a 15%-a a tanároknak nyugdíjba megy. A korfa megmutatja, de álmodozz csak tovább. Jönni fognak külföldi szakik a mieink helyett. Ez a stratégia, ha jól látom. Nem értek vele egyet. Ennyi.
gambadoro 2019. 11. 01. 17:55
Előzmény: #30726  Phylaxa
#30729

simán jó lenne egyébként ilyen bérszínvonal, ha nem tolták volna fel az árakat a sokszorosára szinte minden téren
a magyar gdp már ezt sem viseli el, ami a mérhetetlen feketemunkában csúcsosodik ki
egy kkv nem tudja a mostani béreket sem kifizetni
gambadoro 2019. 11. 01. 17:53
Előzmény: #30727  Phylaxa
#30728

kb 250 ezret keres egy 40 éves tanár netto
milyen 133 ezer?
az alapbért nem kell összekeverni a kifizetéssel
az is kevés persze de messze nem annyi
egy mesterképzéses tanár 30 éves munkaviszonnyal megközelíti a netto 300 ezret
ok, lehetne több nyilván
milyen szakik? milyen munka?
arra gondolsz, hogy ez a remek kormány egy általános konjuktúra idején megtolta az építőipart, hogy gdp növekedést generáljon?
az még egy év legfeljebb
és akkor a robotikát, automatizálást nem is említettem
felére, harmadára le fog zuhanni a szakiigény :) és ezt németek sem szívják fel
délen jelenleg is 20 százalékos a munkanélküliség (olasz, spanyol, görög) a fiatalok körében
mi lesz egy recessziós időszakban?
Phylaxa 2019. 11. 01. 17:49
Előzmény: #30725  gambadoro
#30727
Tanárt? Hazánk fia nem megy tanárnak 133K-ért, majd gondolod, hogy máshonnan idejönnek emiatt? A szakik fognak jönni, mert képzés nem lesz, de jól fizető munka bőven. :)
Phylaxa 2019. 11. 01. 17:47
Előzmény: #30722  Shortelek
#30726
Most még csak a konjunktúra miatt. A közeljövőben viszont már a tanárhiány miatt és az már szerkezeti hiba. Na de majd meglátjuk. Egyelőre csak arról tudok, amit beadtak. 
gambadoro 2019. 11. 01. 17:44
Előzmény: #30724  Phylaxa
#30725

ezért tanárt elég nehéz importálni:)
ahhoz tökéletesen kell tudni magyarul + ismerni a magyar tantervet
ok nyelvtanár jöhet
Phylaxa 2019. 11. 01. 17:41
Előzmény: #30712  Peterbond
#30724
Ha nincs szakember, mert nincs tanár, akkor be fognak jönni mások. Méghozzá annyian, amennyi a piacnak kell, a kontinensről.
    
Te tudsz párhuzamosan kezelni dolgokat? Ja, nem. Ok.
momentum-trader 2019. 11. 01. 17:18
Törölt hozzászólás
#30723
Shortelek 2019. 11. 01. 17:06
Előzmény: #30704  Phylaxa
#30722
A munkahelyeken már most is sok a magyarul nem tudó ukrán!
gambadoro 2019. 11. 01. 16:38
Előzmény: törölt hozzászólás
#30721
egyetértünk
sima agitátor vagy
sok sikert

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók