Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
novotrade 2019. 11. 12. 11:30
Előzmény: #79999  novotrade
#80000
"Áder János ismét felhívta a figyelmet arra, hogy az emberiség vízfogyasztása kétszer, energiafelhasználása pedig háromszor gyorsabban emelkedik, mint amilyen ütemben nő a Föld lakossága. Mindennek következményeként a földfelszíni hőmérséklet legalább tizenötször gyorsabban emelkedik, mint bármely korábbi földtörténeti korban –mondta."
novotrade 2019. 11. 08. 08:14
Előzmény: #79998  badsector1
#79999

Nem a gyermekre! Látom, és olvasom!   :))))
badsector1
badsector1 2019. 11. 08. 07:47
Előzmény: #79997  novotrade
#79998
A fidesz propaganda még károsabb a gyerekek agyi fejlődésére.
novotrade 2019. 11. 08. 07:46
Előzmény: #79995  novotrade
#79997
Ahogy nő a telefonok és tabletek népszerűsége, úgy készül egyre több tanulmány a hatásukról. Egy friss kutatás szerint a képernyők káros hatással vannak a gyerekek agyi fejlődésére – írja a CNN.
„Szintén Amerikában figyelték meg, hogy ma egy 15 hónapos gyerek már nagyon jól kezeli a tabletet. Nem lehet percre megmondani, hogy hány percig szabad használni az eszközöket, és meddig nem” – mondta a kutatással kapcsolatban az ATV Start című műsorában Póta György.
A Házi Gyermekorvosok Szövetségének elnöke szerint nagyobb probléma az, hogy már egészen kiskortól rászoknak ezekre az eszközökre a gyerekek, hogy az egész gondolkodásukat befolyásolják. Hozzátette: a szem fejlődését nagyon rontja, ha nagyon fókuszálva figyelik a képernyőt. „Nyilvánvaló, hogy az idegrendszert egyirányú inger éri, ez is befolyásolja a fejlődését.
Az egyéb képességeknek a hiánya, ami abból adódik, hogy semmi mással nem foglalkoznak, csak ezzel, ez egészen súlyos problémákat fognak okoznak” – fejtette ki Póta György.
John Hutton, a Cincinnati Gyermekkórház orvosa és kutatója három és öt év közötti gyerekek agyát vizsgálta MRI-vel, és azt vette észre, hogy azoknál, akik az ajánlott napi egy óránál többet néznek képernyőket, a fehérállomány lassabban fejlődik. A fehérállomány fontos szerepet játszik a nyelvtanulás, az olvasás és a kognitív képességek fejlődésében. Olvasással, zenetanulással, sőt akár zsonglőrködéssel is fejleszthető a fehérállomány szerkezete és felépülése.
Póta György szerint a hír igaz, ilyen következményekkel járhat, ha a gyerek napi egy óránál többet nézi a képernyőt. A szövetségi elnök hozzátette: tudományos értelemben akkor lehetne bizonyítani, ha ugyanazokat a gyerekeket, megfelelő időközönként vizsgálnák és objektíven meghatároznák a fehérjeállomány megfelelő mérőszámait.
A szakember hangsúlyozta, hogy egy egész generációnál felfedezhető a Scheuermann-kór. Ezt azt jelenti, hogy meghajlik a nyaki gerinc, ez főként a tinédzser korosztályra jellemző. „Ez azt jelenti, hogy egy 20-25 éves ember nem tudja rendesen kiegyenesíteni a nyakát” – jelentette ki."
atv.hu
Dehogynincs
Dehogynincs 2019. 11. 07. 09:12
Előzmény: #79995  novotrade
#79996
Már a jégember Ötzi is mobiltelefonokkal kereskedett. Megtalálták a batyuját és nem találtak benne mobilt és tabletet. Mikor lenyilazták, addigra már mindet eladta.
Mi abban a meglepő, hogy használjuk az új találmányokat? Pár nemzedékkel ezelőtt a tévé, a rádió, a repülőgép és a vasút volt az újdonság.
novotrade 2019. 11. 07. 08:32
Előzmény: #79969  SeldonKuper
#79995
A gyerekek digitális eszközhasználatáról készült kutatás az ELTÉ-n több mint ezer szülő megkérdezésével. A felmérés szerint a gyerekek egyre korábban és nagyobb arányban használnak digitális eszközöket, így már a kétévesek fele „kütyüzik”. A kutatók megállapításai között szerepel, hogy a szülők személyes példája is hatással van a gyerekek digitális eszközhasználatára: ha egy gyerek azt látja, hogy a szülő folyton mobilozik, és érzelmileg fontos számára a telefon, akkor a gyerek is fontosnak tartja majd, és többet fog foglalkozni vele.    
A kutatás során az Etológia Tanszéken működő Alfa Generáció Labor munkatársai azt vizsgálják, hogy a 2010 után született gyerekek (ők az Alfa Generáció) milyen mértékben használnak digitális eszközöket, és ez hogyan hat a fejlődésükre. Első lépésként a kutatók 1270 szülő megkérdezésével készítettek felmérést – olvasható az ELTE honlapján. A kutatás eredményéről készült publikáció a Journal of Children and Media szaklapban jelent meg november 4-én.
Az eredmények alapján a gyerekek egyre korábban és egyre nagyobb arányban használnak digitális eszközöket. A vizsgált korosztály 44 százaléka rendszeresen használ mobilt vagy tabletet, átlagosan napi fél órát. Kétéves kortól már a gyerekek fele „kütyüzik”, a négy év feletti gyerekeknél ez az arány pedig már 60 százalék.
Az eredmények azt mutatták, hogy már az 1 és 2 év közöttieknek is több mint egyharmada használja a mobileszközöket. „Ez azért lényeges, mert ekkor az agy még nagyon plasztikus, fejlődésben van, és e korai élményeknek nagy hatása lehet a gyerekek fejlődésére, akár pozitív, akár negatív irányban” – idézik a beszámolóban Konok Veronikát, a publikáció első szerzőjét.
A kutatásból az is kiderül, hogy a gyerekek egyre korábbi életkorban kezdik el használni a mobileszközöket. Míg például 2013-ban a két és három év közötti gyerekeknek még csak a 10 százaléka mobilozott, addig a felmérés idején (2017-ben) ugyanezen korosztálynak már a 40 százaléka használt ilyen eszközöket.
„Kutatásunkból azt is megállapíthatjuk, hogy a gyerek mobilozási, tabletezési szokásaira a szülő véleménye és személyes példája is hatással van. A gyerek többet használja a digitális eszközöket, ha a szülő erősebben kötődik a mobiljához. Ha egy gyerek azt látja, hogy a szülő folyton mobilozik és érzelmileg fontos számára a telefon, akkor a gyerek is fontosnak tartja majd és többet fog foglalkozni vele – idézi a cikk Bunford Nórát, a publikáció egyik szerzőjét.
A szülő digitális nevelési stílusa szintén befolyásolja, hogy mennyit „kütyüzik” a gyereke. A pszichológiai kutatások alapján a szülők nevelési stílusa alapvetően négy típus valamelyikébe tartozik: tekintélyelvű, mérvadó, elkényeztető és elhanyagoló. Mint írják, az Alfa Generáció Labor kutatói elsőként mutatták ki, hogy a szülők a gyerekek digitális tevékenységére is ugyanezen nevelési stílusok valamelyikével reagálnak. Az is kiderült, hogy az elkényeztető és mérvadó szülők gyerekei többet kütyüznek, míg a tekintélyelvűeké kevesebbet.
„Azt feltételezzük, hogy ilyen kis korban a gyerekeknek még szükségük van szülői iránymutatásra a digitális eszközök használatához, ezért azok a gyerekek kütyüznek többet, akiknek a szülei jobban bevonódnak és érdeklődnek az iránt, hogy mit csinál a gyerek az eszközön, esetleg tanítgatják is őt” – idézik Miklósi Ádámot, az Etológia Tanszék vezetőjét.
Az Alfa Generáció Labor frissen lezárult, megjelenés előtt álló kutatásában, amely a digitális eszközhasználat hatásait vizsgálta, megállapítják, hogy a gyerekek kognitív és önkontroll folyamataira, valamint társas készségeire is hat a digitális eszközök használata. Ezért a laborban dolgozó pszichológusok, biológusok és informatikusok kifejlesztettek egy olyan applikációcsomagot, amelynek célja, hogy keretek közé szorítsa a túlzásba vitt digitális eszközhasználatot és kompenzálja annak feltételezett negatív hatásait."
.
Amikor az használt technológia "okosabb" mit a használója..... az lesz a VÉG!
Mondta egy okos ember valamikor a XX. szd. közepén.
Peterbond 2019. 11. 05. 22:56
Előzmény: #79993  euler
#79994
Szeribtem jobbara annak szolt a Durci hogy mig neki aki polgarmesterkent nyert nem adtak poziciot az altala tamadott a parkolasi ugybe is belekeveredet Pal Tibort akit meg a keruleti tanacsba se szavaztak be a lakosok azt bezzeg igen. Szvsz en is kurvara fel lennek haborodva hogy mit keres ott az az ember.
euler 2019. 11. 05. 22:47
Előzmény: #79992  Peterbond
#79993

Baranyi egy kicsit korán vágta be a durcit. Nem volt túl szimpatikus és megfontolt politikusra valló a kijelentése miután megtudta, hogy nem kapott helyet, hogy akkor ő most már ezután semmit nem szavaz meg.
Szerencsétlen dolog volt nyilván, hogy a pártok a nagy osztozkodásban megfeledkeztek róla mint függetlenről, de én azt se értem, hogy miért "jár neki" egy hely? A függetlenek általában csak kapni szoktak helyet. Fel lesz neki kínálva, kérdés elfogadja-e?
De az se baj ha csak a kerületével foglalkozik, van ott tennivaló bőven. A fővárost elsősorban Karácsony és helyettesei fogják vinni. (Mondjuk a Tüttő Katát kakukktojásnak tartom, de ki tudja hogy vannak ezek a dolgok).
Peterbond 2019. 11. 05. 22:07
Előzmény: #79981  signal2
#79992
Pont ezért pl én Baranyinak adnám a költségvetési bizottság ( vagy pontosan mi a neve nem tudom ) elnöki posztját. Teljesen független és a Fideszesekkel együtt a helyi MSZP-s mutyizókat se kíméli. Mondjuk kérdéses hogy a Momentum végül ezt a bizottságot adná neki mert szerintem nekik is fontos ez a terület itt kelll nekik felmutatni hogy igenis nem engedik a mutyikat ők se. Majd meglátjuk.
euler 2019. 11. 05. 21:56
Előzmény: törölt hozzászólás
#79991

Szerintem még 1/3-ban se gáz. Az hogy valakinek a neve előtt ott szerepel, hogy volt szdsz-es vagy volt mszp-s nem jelent eleve szakmai alkalmatlanságot. Érdemes lenne összevetni őket azokkal akiket váltanak, akiket szerintem nem is ismerünk, kb. ilyen fontos a szerepük.
Az biztos, hogy első olvasatban néhány mszp-st jobb lett volna mellőzni, pl. Pál Tibort és Czeglédy Gergőt, de majd elválik a .... 
euler 2019. 11. 05. 21:46
Előzmény: törölt hozzászólás
#79990

Kár volt visszatáncolnia, már ebbe bele kellett volna buknia.
A parkolóórás buli elég durvának látszik.
A 444 egy kicsit érzékletesebben hozza:
https://444.hu/2019/11/05/zuglo-most-azoktol-vesz-egy-rakas-parkoloautomatat-akiket-korabban-tobb-tizezer-rendbeli-parkolasi-csalasert-eliteltek?fbclid=IwAR3am5fjesQuKJLc0zmqweXE13PdjalKfFIUEyjwF95XSQRlQq8PT1YTBmI
trollbamondo 2019. 11. 05. 21:12
Törölt hozzászólás
#79989
trollbamondo 2019. 11. 05. 21:11
Törölt hozzászólás
#79988
signal2
signal2 2019. 11. 05. 21:00
Előzmény: törölt hozzászólás
#79986
trollbamondo 2019. 11. 05. 20:56
Törölt hozzászólás
#79985
qwrtzq 2019. 11. 05. 20:31
Előzmény: #79981  signal2
#79984
neked tényleg ez jött le? én inkább úgy vettem észre hogy körberajongják a nagy semmit
miközben olyan alpolgármeserek vannak, hogy gy németh erzsébet
signal2
signal2 2019. 11. 05. 20:14
Előzmény: törölt hozzászólás
#79983
Pont azt írtam, hogy nem a fideszes médiában olvastam ezeket. Pusztán a ténynek örülök, hogy gyorsan megírják.
trollbamondo 2019. 11. 05. 20:00
Törölt hozzászólás
#79982
signal2
signal2 2019. 11. 05. 19:55
Előzmény: #79976  euler
#79981
Egészen pontosan Budapesten a fidesz az ellenzék.
Nekem egyébként nagyon nem tetszik, hogy a fővárosi cégek testületeibe szakemberek helyett beraķták a sok kivénhedt szocit, és az sem, hogy Horvát Csaba máris építi mutyisztánt Zuglóban.
Az viszont jó, hogy a nemfideszes igazib sajtó ezt egyből figyeli és egyből megírja. Tartsák csak rövid pórázon a kihalófélben lévő szocikat

Topik gazda

saru
4 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek