Topiknyitó: pampa 2011. 06. 23. 08:21

Mesterházy: Orbánt le fogják váltani az emberek 2014-ben  

A szocialista párt elnöke szerint egyre többen gondolnak az MSZP-re tényleges váltópártként - írja a Népszava."Erre már nem annyira. Inkább azt tudnám elképzelni, hogy sem az MSZP sem a Fidesz nem tud 50%+1 mandátumot begyűjteni.

És akkor jöhet a "3. feketeleves adag" MSZP-Fidesz nagykoalíció....szvsz
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szoda 2011. 06. 23. 13:45
Előzmény: #164  xenosz2
#180
fogalmam sincs hogy hol és ki most az agymosott ..

én azt gondolom , hogy minden éra mossa az agyakat folyamatosan , és azt hirdeti magáról hogy ő a legjobb éra ami létezett ideáig ..

csakhogy nem érák készülnek a különböző műhelyekben , hanem a fejlődésből adódóak kényszerítenek társadalmilag is egy - az előbbinél magasabb fokot .

ehhez vagy asszisztálnak az emberek , vagy nem .

sztem ez a két rendszer nem annyira elütő egymástól, csak a látszat és a magyarázat szerint az ..

míg az egyik az elnyomással operált , a másik a szabadsággal babrál ki veled - ami utóbbi szintén erőszakos csak ügyesebben vezényli ezt le az elmédben..

a lényeg: neked mindig szar legyen , mert a te pénzedre a két kezed munkájából jővő haszonnak nagy szüksége van a volt a kommunista rendszernek is, meg a mostani akárminek is..

csakhogy mindkét rendszernek / és a régebbi történelmieknek is/ a tőled származó hasznod nem neked juttatja vissza államilag sem csak tizedannyit sem , hanem a mindenkori szűk rétegnek a zsebébe landol/landolt a nagyobb része mindenféle jól hangzó címszavak mögé bujtatva .

jöhet itt bármi "jó" ez a tézis fenn fog állni amióta a közigazgatás megvalósult az okori keleti államok jóvoltából akik rendszerezték a haszon útvonalát és a koncentrációját is ..

hehehe 2011. 06. 23. 13:44
Előzmény: #175  rockmaster
#179
Az a baj, hogy már elvették azt, amire szükségük volt!
Szinte az összes rendszerváltónak 100 milliós nagyságrendű vagyona van, ŐK MÁR HIÁBA MUTATNAK PÉLDÁT!
Ugyanez a helyzet a RENDSZERVÁLTÓ SZOCIKNÁL!

Szerintem nincs kispénzű politikus az egész országházban, legfeljebb csak szegény ÁGHrólszakadt! :)

Őneki nem volt egyedül megtakarítása néhány éve, a kötelező vagyonbevallásnál!!! :)
Brumex 2011. 06. 23. 13:43
Előzmény: #177  Brumex
#178
egyébként a dél amerikai módszer is ugyanez: devizaszámlák zárolása és a helyi pénz értéktelenné inflálása.

fizikailag nem kell elvenni a pénzedet, elég ha elértéktelenítik, állam szempontjából ez még jobb is.
Brumex 2011. 06. 23. 13:42
Előzmény: #176  Kivlov11
#177
jövőre jönnek a bankszámlák is, nem zörög a haraszt...
Kivlov11 2011. 06. 23. 13:41
Előzmény: #175  rockmaster
#176
"...elnézi ahogy a maradék pénzt is elveszik..."

Olyan pénzeket vesznek el, amiket oda sem kellett volna adni! Mint volt pl a 13 havi nyögdíj. vagy lesz az adójóváírás, a segélyhegyek, a kamurokik, a 40 éves nyuggerek...
rockmaster 2011. 06. 23. 13:35
Előzmény: #164  xenosz2
#175
"A mai hazug világ is részben sztem a komcsi időszak agymosásából maradt ránk. Az elferdült gondolkodás ma is hat az emberekre. 20 év után sem sikerült felfogni sokaknak,hogy nem azért élnek nyugaton jobban ,mert szerencsésebb helyre születtek,mert ott sem a pénzfáról szedik a lóvét. Felépítették sok-sok évtized alatt az országaikat kialakították a tisztességes versenyre épülő gazdaságukat. Ott hatékony a piacgazdaság,itt meg nem nagyon."

Politikusoknak kellene példát mutatni, de itt csak a negatív példát látni, nem csoda ha lezüllik a társadalom. Pont azért kellene példát mutatniuk, mert fiatal a demokráciánk, emiatt sokan a régi, megszokott megoldásokhoz nyúlnak.
Orbánék se csinálnak mást, csak gazdaságilag, társadalmilag roppantják az országot, elképesztőbbnél elképesztőbb javaslatokkal. A nép meg birka h elnézi ahogy a maradék pénzt is elveszik. Lehetne normálisan is csinálni ezt, de az lenne a nehezebb nyilván. Ezek csak látásból, hallomásból ismerik a jogbiztonságot, nagy ívben tojnak mindenre, csak a saját hatalmukat építgetik, rabolják az országot.
Brumex 2011. 06. 23. 13:35
Előzmény: #172  apocca
#174
az a baj apóca hogy valamit mindíg kevernek az ellenkezők.

Senki nem az állítja hogy a "fejlett jól működő nyugat" vs kádár rsz összehasonlításban volt jobb a kádár.
NEM!
anno nekem szerencsém volt és a 80-as években sokat jártam nyugat németbe, ausztriába (oda ki nem) meg svéd és finn országba..tehát megvolt a tapasztalatom.főleg mivel ismerősök is voltak kinn akik mindenféle véresszájú komcsizás nélkül tudták bemutatni az ottani életet.
AKKOR SOHA NEM IS MONDTAM HOGY JOBBAN ÉLÜNK MINT ŐK!

ÉN azt állítom csak (és szerintem még igen sokan) hogy a KÁdár rsz vs. rendszerváltás utáni rendszerek (antall, horn, orbán1., megyó, gyurcsány meg ez a horror orbán2.) üsszehasonlításban eddig rendre KÁDÁR A JOBB AZ ÉLHETŐBB..

UNDERSTAND?
csendeske 2011. 06. 23. 13:34
Törölt hozzászólás
#173
apocca
apocca 2011. 06. 23. 13:29
Előzmény: #170  hehehe
#172
Milyen jó kis retro filling alakult itt ki a Kádár-rendszerről:):)
Brumex 2011. 06. 23. 13:27
Előzmény: #167  xenosz2
#171
olyan jó ez az elmegy duma.
ne aggódj aki teheti el is megy, lásd fiatal diplomások, orvosok, nővérek, mérnökök..stb.

de hová menjen az aki már túl öreg ehhez, vagy akinek olyanok a családi körülményei?
az már magyarországon belül sem mobilis!

hehehe 2011. 06. 23. 13:26
Előzmény: #167  xenosz2
#170
Szerintem az a probléma, hogy csak TV-ből, rádióból, újságokból tudsz valamit a szocialista rendszer utolsó 20 évéről, mert túl fiatal vagy!
Brumex 2011. 06. 23. 13:25
Előzmény: #165  hehehe
#169
az tuti.
de inkább a feudalizmus ahol ők a királyok a többi meg szolgáló.

egyébként Antall józsef volt a legnagyobb féreg ő rontotta el, utána meg hornék, akkor viktorék még csak pofáztak de minek.

antall kezdte a gyárbezárásokat meg a privatizációkat, ha indokolt volt ha nem.
miközben jobb helyeken azt amit érdemes volt megtartottak, itt mindent lezúztak a cukorgyáraktól az ikarusig.
gyengébbek kedvéért: pl. lengyelországban vagy csehországban is bezárták a ráfizetéses kohókat meg acélműveket...viszont nem tették nullára a saját mezőgazdaságukat, energiaszektorukat sem adták el a külföldnek, és megtartották a hasznos iparágakat (pl. járműipar..stb)
itt hazánkban mindent válogatás nélkül.
és ez elsősorban antall bűne.

meg az is hogy magára hagyták azokat akiket százezrével rúgtak ki munkahelyeikről, ahelyett hogy már akkor állami átképzésekkel készítették volna fel őket pl. a vállakozásra.
ugyanis jobb helyeken ilyen is volt.

orbánék csak később jöttek, de első 4 évük is tragédia volt, ott is látszott hogy csak egy új rablóbandát kaptunk akik nem akarnak kiamardni a fosztogatásból..
ami most történik az viszont mindenen túltesz, ez tulképp a feudalizmus építése, munkatáborok, elvett emberi jogok..stb...no comment
csendeske 2011. 06. 23. 13:21
Törölt hozzászólás
#168
xenosz2
xenosz2 2011. 06. 23. 13:20
Előzmény: törölt hozzászólás
#167
De! Szabadok vagyunk. Akinek van lehetősége elmegy,akinek nincs nem megy el. Ilyen egyszerű. Ez a különbség az elöző rendszertől,hogy megvan a lehetőség ,hogy másképp éljél. Az más kérdés,hogy mik a korlátok,amiket lehet vagy nem lehet leküzdeni.
hehehe 2011. 06. 23. 13:17
Előzmény: #164  xenosz2
#166
Hány éves vagy Xenosz?
hehehe 2011. 06. 23. 13:15
Előzmény: #158  Brumex
#165
Viktor nagyon lájkolja a kapitalizmust, pedig Ő és cimborái tehetnek róla, hogy az egész rendszerváltás el lett cseszve!!

Egy nagy gondjuk volt a fiúknak, 20-as éveik elején túl sok energiájuk volt a srácoknak! Túl sok ösztöndíjat kaptak a magyar adófizetők zsebéből, nem kellett dolgozniuk a megélhatésért, barátnőik se voltak, mert nagyon szégyellősek voltak szegénykék, nem csoda hogy a tanulásban felgyűlt túl sok feszültség a rendszer elleni bajkeverésben csúcsosodott ki!

A diákoknak minden rendszerben ez a bajuk, most Párizsban, Amszterdamban, Athénban tüntetnek a kapitalizmus ellen baloldali fiatalok, a szocializmusban ugyanezt csinálták a Viktorék ellentétes előjellel!
Ha maradt volna '45 utána Horthy rendszer viktorék lehetséges, hogy valamilyen vörös földalatti mozgalomban ütötték volna agyon szabad idejüket és energiáikat! :) :)
xenosz2
xenosz2 2011. 06. 23. 13:11
Előzmény: #155  szoda
#164
A mai hazug világ is részben sztem a komcsi időszak agymosásából maradt ránk. Az elferdült gondolkodás ma is hat az emberekre. 20 év után sem sikerült felfogni sokaknak,hogy nem azért élnek nyugaton jobban ,mert szerencsésebb helyre születtek,mert ott sem a pénzfáról szedik a lóvét. Felépítették sok-sok évtized alatt az országaikat kialakították a tisztességes versenyre épülő gazdaságukat. Ott hatékony a piacgazdaság,itt meg nem nagyon.
A gondolkodást kell átprogramozni,hogy a munkának becsülete legyen. Ne mindenki azt nézze hol lehet csalni,lopni.
Beteg a társadalmunk.
Az anyagiak is fontosak,de ugyanolyan lényeges a szabadság is.Mit ér a szabadság pénz nélkül,és fordítva?
Egyébként ,ha az emberek nagy része nem költene feleslegesen mindenféle hülyeségre,akkor sokkal jobban kijönnének,és nem az életszínvonalat szidnák.
Visszatérve a telefonra,Trabantra. Ezeket azért említettem,mert egy kocsi vagy telefon mindennapi használati eszköz is mégsem lehetett csak úgy hozzájutni,mint ahogy külföldre se mehettél kedved szerint. És az emberek fejében ez benne volt,hogy hiába élünk viszonylag szolídan jól,de mégis el vagyunk nyomva. Ennél ezerszer jobb a mostani helyzet .Azért megdögleni most sem döglesz meg,de legalább szabad vagy. Csak megszoktuk ezt az érzést,és elfelejtettük milyen volt,amikor hazugságban éltünk. (kivéve akik akkor is pozicióban voltak)
Viszont ebben a tekintetben most is elég szar a helyzet,de ez már nem a rendszer hibája,hanem az emberi gyarlóság az oka.
szoda 2011. 06. 23. 13:10
Előzmény: #162  Brumex
#163
a megoldás egyszerű a francia és ott is adózó magyar min.elnöki főtanácsadó szerint:

tessék kökényt szedni ..

a problémákat meg helyi szinten kell kezelni.

/vajon azt a tíz milkát amit eddig kapott ezekért és mint profit kiviszi az országból ?/
Brumex 2011. 06. 23. 13:03
Előzmény: törölt hozzászólás
#162
igen, ha végigolvasod: elhelyezés lakókonténerekben....a rendőröknek konfortosabban...
érdekes ez.

aztán valahol benne van hogy napi egyszeri étkezést mikor kell biztosítani, amúgy meg csak a lehetőségét...szóval mondjuk munka után kimehet a mekibe vagy az étterembe...na igen de mennyiért, miből? havi 30 ezerből? főleg aki 1 hétig ott van és csak hétvégére megy haza, az még szendvicset sem vihet magának.

vagy majd eszik napi 2 parizeres zsömlét...
persze lehe4t megoldják okosba, elvégre volt katonák, rendőrök beröffentenek egy tábori gulyáságyút és minden kész, alapanyagot meg összedobják...lehet jó lesz ez olyan építőtábor jellegű:-)

az 55 éves fegyőrszázados hamar összekovácsolódik a soha nem dolgozott munkakerülő cigóval....majd mesélnek egymásnak a börtönéveikről ... a kubikra fogott magyartanár meg lehet elmegy közben özvegy mancikával aki kora miatt már sehol nem kap munkát....
B A N Z A I !!!

LAZÍTÁS UTÁN ORBÁN BÁNYÁIBAN A KŐTÖRÉS IS JOBBAN FOG MENNI!
csendeske 2011. 06. 23. 12:57
Törölt hozzászólás
#161

Topik gazda

pampa
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek