"és az első, éppen be nem futó hely kapja a mandátumot" Ezalatt azt értettem, hogy az összes jelölő szervezet tekintetében, tehát akár másik párt is. Mintha eggyel több helyünk lett volna ország szinten összesen.
Szerintem van. Odarakja a Fidesz Trócsányit, rá szavazok, aztán kiderül, hogy Orgován Béla (*) megy helyette? Vagy, hogy a szocikra nem szavazok, mert Szanyi kapitány csak a harmadik, erre kiderül, hogy mégis ő menne? Vagy, hogy életszerűbb legyek: ha tudom, hogy Jávor Benedek megy, akkor odanyomok, a többiekre eszemben sincs. (*) aki megmondja, honnan ismerjük ezt a nevet, kap egy pluszt :-)
Pontosan. Nem kötelezek senkit semmire. Nem lövöm főbe, nem kerül dutyiba, nincs pénzbírság. Nem veszít semmit, csak a helyet, amire látszólag pályázott, gyakorlatilag pedig nem tölt be. Majd betölti más, semmi gond, szokott lenni jelentkező :-) Lemondás esetén hasonlóan. Nyilván kellenek kivételek, de azokat a kutyám lábköröm-gyulladásánál lényegesen magasabban húznám meg.
Nem tudom, miért került ő az első helyre, de hezitálás van, azt olvastam, mert más uniós feladat is várhat rá. Hát, várjon, basszus. Nem gondolom, hogy a Fidesz esetében lényeges lett volna, hogy ki van a lista elején, de a szoci-p lista esetében szerintem kifejezetten lehetett. Úgy gondolom, hogy ha tőlem kérnek egy ikszet öt évre, akkor tudják már eldönteni ők is, hogy igen vagy nem - rendben, extrém esetektől eltekintve.
ja, nem csak a fajlagos kampányköltés az érdekes (mindent beleszámolva a fideszre jutó szavazatok darabja 100 ezer forintba is kerülhetett), hanem hogy miből. . a kutyapárt 3 milliójának megvan a forrása (a játékpénzekből is nagyon sokat adtak el a NAV reklám nyomán), a momentumnak is keveset költött és van tagdíjbevétele -- nade a többiek? . a maszopnak a parkolási maffia csorgat vissza talán. de az LMP? és a DK?
a fidesz kampánykiadásai meg érthetőek: minél szarabb a termék annál drágább reklám kell, ha el akarják adni. . a kampánykiadások is mutatják, hogy a fidesz százszor szarabb, mint akár elkúró ferenc felesége.
jön ujabb devizahitelválság forinthitel válság babaváro hitel válság és
kisvállalkozoi hitel válság,mindenkitöl államositanak,éljen ezt akarták
szavazzon a fideszre.
a BB sorsa már meg van írva: . miután az MKB az uniós banki stabilitási kritériumok egyikének sem felel meg (a bank tulajdonosának életképtelen cégeit finanszírozza a betétesek pénzéből), fuzionálni kell az ilyen szempontból még kevésbé szennyezett BB-vel, a kettő együtt már csak egy véres torkú, de legalább nem inszolvens pénzintézet lehet.
Nem a della számított.!!!! 1./ momentumnak, DK nak volt érthető programja. ,2./ többiek pedig a választások után szétverték magukat. Pl: Tisztújítás veszekedés, balhé, stb. jobbik, mászop, LMP, Ennyike. !)))))
ez az érthető program ez egy nagy bullshit, a szavazók ezrelékénél kevesebb foglalkozik a programmal. . még olyan nagyságrendű dolgokat is érzelmi alapon vásárolunk, mint egy autó, pedig az jópár milliós kiadás. a szavazásért még fizetni sem kell (ott helyben). az egyik kispárt elnöke mondta hogy bölcsész, egy este össze tudna ollózni egy vonzó programot, ha ez lenne a célja.
ja, én is úgy gondolom hogy a fúziót követően újabb projekthiteleket fognak folyósítani a lőrinc cégeinek, és az egyesített bank hamar megint inszolvens lesz :)
attól tartok a 2008 óta indított "válságkezelés" egyenes úton vezet majd egy komplett államcsődsorozathoz, lényegében az un. "jóléti" modell csődjéhez és a sztori végén még olyanokat is deregulálni és privatizálni fognak mint az oktatás és az egészségügy... az infrastrukturális elemekről már nem is beszélve...
látom nemcsak nekem ragadt meg ez az érdekes momentum:) "Kerensky's father was the teacher of Vladimir Ulyanov (Lenin), and members of the Kerensky and Ulyanov families were friends." https://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Kerensky#Early_life_and_activism máskülönben nem emelted volna ki pont ezt:) különben mondhatsz bármit ekkora belterjesség tényleg felettébb furcsa... különösen ha a cári állam kolosszális méreteit is tekintetbe veszed...
Tényleg érdekes (bár a témához nem sok köze van :) ), különösen, hogy később Szentpéterváron Kerenszkij mint ideiglenes kormányfő, ki is végeztethette volna a letartóztatott Lenint.
"A korábbi
gyakorlathoz hasonlóan közös megegyezést ajánlottak a munkatársaknak.
Így váltak meg a belpolitikai és közéleti közös rovatvezetőtől, egy
főmunkatárstól és egy lapszerkesztőtől is. Emellett egy titoktartási
nyilatkozatot is aláírattak velük. Úgy tudjuk, rajtuk kívül önként állt
fel két korrektor is. Hogy miért pont az újabb Fidesz győzelem utánra időzítették a változást, nem tudni." . Dehogynem, csak szürreális az egész. Vidéken Csongrádban szerepelt a legrosszabbul a fidesz...
itt sokkal többről van szó... "His academic record was also a testament to his work ethics. Lenin
climbed through the high-school curriculum without pause and each year
with merit. His language and literary teacher, Fyodor Kerensky, the
father of Alexander Kerensky, would set his writing as an example to
others and rewarded him with the highest mark, and spoke of him as
“exceptionally talented, constantly diligent and accurate.” When meeting
with parents, the principal never failed to praise this pupil. " https://www.bolshevik.info/lenin-his-youth-and-his-formation.htm
az index elemezgeti az EP választás eredményét Orbán szempontjából. . 1. nem teljesítette a Néppárt három elvárását (a plakátokat leszedték de folytatták a brüsszelezést, puszilkodott Salvinivel és az azóta megbukott Strachéval, fikázta a néppárt jelöltjét, Webert, a CEU továbbra sem kapta meg a kormány jóváhagyását, nem fogadta Budapesten a háromtagú bizottságot) . 2. a választás előtt kiderült, hogy a radikális frakcióban Salvini és Le Pen mögött csak harmadhegedűs lehet, ami neki nem igazán fekszik (ezért próbált óvatosan visszatáncolni a Néppárt irányába). . 3. a választáson a vártnál rosszabbul szerepelt a fidesz is (13 mandátum a tervezett 15 helyett) és a radikálisok sem erősödtek annyira, amit Schöpflin vizionált, hogy a blokkoló kisebbség szintjét elérjék. Erősödtek ezzel szemben a liberális frakciók. . 4. Még mindig a Néppárt a legnagyobb frakció, tehát valószínűleg ők jelölik az új biztost, a szocdemekkel, vagy a liberálisokkal és a zöldekkel kell megállapodniuk, de mindezen partnerek feltételként szabták Orbán kizárását. . 5. Az új hétéves költségvetés tervezése ugyan még nem zárult le, de az eddigi irányokból is látszik, hogy a volt keleti blokk kevesebb pénzt kap, a déli államok meg többet, és ez szintén nem erősíti a kirekesztők összefogását: Orbánnak kb azért kellene lobbiznia, hogy Salvini kevesebbet kapjon. . 6. Az index azt írja még, hogy Orbán "maradása" mellett egyetlen érv, hogy kizárása esetén tovább radikalizálódna. Erre meg mások azt mondják, hogy Orbán semmilyen megállapodást nem tart be, és úgy sem lehet megfékezni, a csoporton belül maradva csak még többet rombolna.
Valóban lenyűgöző. A kérdés, hogy igaz-e. Nem az, hogy a tanítója volt Kerenszkij papa, annak talán nem is olyan nehéz tényszerűen a nyomára lelni. De, hogy ennyire dicsérte meg példaképnek állította, szóval, a hangulata az egész feltételezésnek ... erről, mondjuk a korabeli bizonyítványok meg tudnának talán győzni, vagy feljegyzések, vagy évkönyvek (ilyet, mondjuk, egy elemitől nem várnék el, persze), vagy családi levelezés. HA nincsenek ilyenek, akkor inkább a szóbeszéd, pletyka, kis színes kategóriába sorolnám, nem a történelmi tényekébe, amely mély összefüggést hordoz. -------- Az orosz fordító jó működésének lehet az az oka, hogy az angol és az orosz szerkezete hasonló (nem úgy, mint a magyaré, ugye), mondjuk igeidőkben sokkal egyszerűbb (*), és jóval kevesebb a kivétel, legalább is ezek az emlékeim, és egy időben elég jól ment. (*) érdekes lenne megnézni, hogy a fordító kihasználja-e az oroszról angolra vagy franciára irány esetén a cél nyelvek igeidőinek sokrétűségét.
a guglifordító nem a nyelvek hasonló szerkezetét használja ki, ennél sokkal "egyszerűbb" -- rengeteg angol - orosz fordítás a nyersanyaga, és egy elég jó deep learning mechanizmussal próbálják kitalálni, hogy adott kontextusban egy mondat(típus)nak mi a legjobb fordítása. . ha két olyan nyelvet nézel, amelyiknek nincsen érdemi fordítási adatbázisa (ugyanaz a mű a két nyelven), például japán - szuahéli, akkor hiába hasonló a szerkezte: a google valamilyen közös nyelven át két lépésben fordít, és annak többnyire tragikus az eredménye.
Lássunk néhány véleményt kormányoldalról is: (Kéretik nem röhögni, ezek csupa komoly emberek, hazánkban is ismert nemzetközi tekintélyek véleményei, lehozta az MTI is). A Századvég Alapítvány Európa választ! – Az értékelés című rendezvényén: - ...büszke lehet Magyarország, hogy itt az EP-választási kampány európai témák körül forgott, most a választásból megerősödötten kikerült kormánypártok állnak szemben “egy romokban lévő ellenzékkel”. Orbán
Balázs felidézte: a DK kampánya az európai egyesült államok ideáját
propagálta, több Brüsszelt és kevesebb Magyarországot szeretne, és ilyen
a magyar politikatörténetben még nem volt. Azt
is mondta: a választási kampányban volt egy nemzeti kormány és egy
nemzetközi ellenzék, ezért támogatták a magyarok ilyen nagy arányban a
kormánypártokat. Orbán Balázs
közölte: egyértelmű felhatalmazást kapott a Fidesz a politikája
folytatására, és a párt európai jövője szempontjából az a kérdés, hogy
van-e erre tér az Európai Néppárton (EPP) belül. A magyar
választópolgárok képviselete a legfontosabb – jelentette ki. - …
Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezérigazgatója hangsúlyozta:
nincs olyan megközelítés, amely szerint ne a Fidesz nyert volna
vasárnap. A magas részvétel oka, hogy a migrációs válság óta nem volt
olyan választás, ahol a magyarok közvetlenül az európai ügyekbe
beleszólhattak volna – vélte. Közölte: az EPP tekintetében fontos, hogy
Orbán Viktor kapcsolatot tud teremteni az új jobboldallal, ő tudja
megerősíteni a jobboldali identitását a néppártnak. - …
Lánczi Tamás szerint a Fidesz szempontjából nem biztos, hogy olyan nagy
jelentősége van, melyik pártcsaládban ül, hiszen sok, nem
EPP-tagpárttal is jó kapcsolatot ápol a Fidesz. Alapvetően mindig a
nemzetállami érdekek a meghatározók – tette hozzá. - … G. Fodor
Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke arról beszélt, hogy nem könnyű
elbírni a győzelmet, főleg akkor, “ha folyton nyer az ember, márpedig a
Fidesszel mintha mindig ez történne”. Egy olyan világban győz mindig a
Fidesz, amely folytonos mozgásban van, változnak a pártok, az
erőviszonyok, a témák – vélekedett. Hozzátette: “el kell bírni a
győzelmet”, ami azt jelenti, hogy ha valaki folyamatosan győz, a léc
mindig magasan van.
hát ez nem elemzés, ez a kampány folytatása :D . kettő HITELES kormánypárti reakciót láttam eddig. . 1. a legrosszabbul szereplő megyében az újság szerkesztőit kirúgták . 2. zsoltika elkezdte kétségbeesen támadni a momentum listavezetőjét. a választás UTÁN. szóval a momentum bejutására sem számítottak, nemhogy két mandátumra. ezt bealudták.
ad1. Csongrád megye, Délmagyarország ad2. Zsóti arra is rájött, hogy mivel a zöldek erősödtek az ep-ben és nem a fasiszták, nincs is klímaváltozás, mert az időjárás mindig is változott.
Jó pár órát bogarászta Lukács Csaba
a román választási iroda honlapját és összeállt a kép: így szerzett
román szavazatokat az RMDSZ. Nagy kérdés, hogy ezért cserébe mit kell
tennie. Megvan a trükk - így juthatott be az RMDSZ
az ekb elnöke nem olyan mint putyin hogy egyszemélyi hatalma van. . egyébként orbán jól lecsüszott mindenhonnan az elmúlt napokban. kb a túlélésért küzd.
Sokan próbáljuk magyarnak érezni magunkat, de gyakran nagyon kínos :-( . Mi lenne, ha legközelebb az Ukrajnából ide bejelentett szavazókat inkább oda jelentenék be, és oda fuvaroznák? Akkor legalább az itteni szavazás tisztább lenne. . Nekem az sem teljesen tiszta, hogy ha él mondjuk másfél millió magyar ott, akkor miért ennyire határeset a 450 ezer szavazat. De lehet, hogy ez természetes, és ennyire nehéz megmozgatni őket, szerencsére sosem voltam kampányfőnök. . Az volt szép és elegáns eljárás, hogy 2014-ben Tőkés Lászlót a Fidesz felvette -befutó helyre- a listájára.
Az csak egy ember kisérlet volt ezért le kellett mennem iguazu szintjére, ezért továbbítom neki a kritikádat, de te is megteheted, ha nem egy csapatban fociztok.
na mondtam a minap, a választások első következménye volt a legrosszabbul szereplő megyében a megyei lap szerkesztőségének kirúgása. láthatóan nyers indulatból jött, semmi haszna nincsen. . második következmény bayer zsoltika kóstolgatja a momentumos EP listavezetőt. látszik, hogy nagyon szegényes nyersanyagból kellett dolgozni, kapkodva írta. a fidesz átaludta a momentum erősödését. . és az imént bejelentették az eddigi legerősebb jelét annak, hogy orbán komoly léket kapott: FELFÜGGESZTETTÉK A FIDESZBÍRÓSÁGOKRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNY VÉGREHAJTÁSÁT.
A momentum országos középpárttá vált. A választók nem szeretnek elveszett szavazatokat leadni köszöb alá várható pártokra, de a momentum 10%-a kétszerese a küszöbnek. Nem tartom kizártnak, hogy a hajdan nemzedéki pártként induló fideszt és mostani, kézből etetett formáis ellenzékét egy másik nemzedéki párt söpri el.
újabb következmény: Handó Tünde tovább akarta növelni akarta a hatalmát a bíróságok fölött -- a kormány ma már nem támogatja. . a Vezér nagy bajban lehet, egyre több fronton vonul vissza.
"A választók nem szeretnek elveszett szavazatokat leadni köszöb alá várható pártokra" . szerintem elég nagy baj, ha egy pártnak az az egyetlen vonzereje, hogy várhatóan a köszöb fölött lesz :) . de a momentum nem ezért kapott sok szavazatot. a választás előtt bizonytalan volt hogy elérik-e az 5%-ot. a talpasok viszont nagyon keményen dolgoztak a múlt héten, az egész országban. akárcsak a DK talpasai. a maszopnak és a kutyapártnak nincsenek talpasai, a jobbik pedig ... öö ... vona gábor távozása óta a párt lényegében eltűnt. nincs arca, nincs programja, nincs hangja, nincs értékrendje.
Személyes példámmal tudom igazolni, hogy a küszöb fölöttiség nem vonzerő. Életemben először most adtam le elveszett szavazatot, pedig tudtam előre, hogy el fog veszni.
Középpárt? Majd az önkorinál meglátjuk. Ez egy uniós szavazás volt.
A DK-nál arra szavaztak az emberek, hogy Brüsszelnek adják a törvényhozói jogaikat és nem kívánnak Magyarországon semmilyen törvényhozást fenntartani, kizárólag végrehajtást. Hogy nem-e? Majd csak figyeld a szavazásokat. Mindent meg fognak szavazni ezzel kapcsolatban, az elkövetkező 5 évben. Ahogyan eddig is tették. Végül is korrektül el is mondják, tehát a választóik is ezt akarják. :)
Szerintem meg 1. az őszi önkormányzati előválasztása volt 2. tisztán belpolitikai választás volt A fidesz tematizálta a bevándorlás témájával. Az ep-ben nem számít sokat ez a 21 mandátum. A dk négy mandátumos részhalmaza még annyit sem. 3. a dk-sok a Gyurcsány "brand"-re szavaztak. Csakúgy, ahogy a fideszesek au Orbán "brand"-re.
Szerintem a DK nem ezt mondta, hanem az Európai Egyesült Államokat, az meg nem ugyanaz, az USA-ban a tagállamok elég nagy önállósággal bírnak, saját törvényhozással. Persze főbb dolgokban szövetségi jogszabályok vannak, de ilyenek már vannak az EU-ban is (pl. Áfa irányelv).
A MOMENTUM egy réteget képviselő párt. pontosan mint anno az SZDSZ..... . majd a romjaiból kihajtó LMP.... akarom mondani SZDSZ.2 eladták magukat azzal, hogy LehetMásPolitika.... miután megértették a választók, hogy nem lett más..... . elporladtak és megjelent az SZDSZ.3 :))))) . már előre fogadni mernék rá, hogy lesz SZDSZ.4 is! :))))
A DK esetében szerintem sokan a karakteres unió-párti kampányra szavaztak. Ha oda szavaztam volna, biztosan ezért, és nem a Gyurcsány-brand miatt. Hogy kicsit pontosítsak: épp amiatt nem szavaztam rájuk. Tudom, hogy GyF a vezető, így is feltehetően rájuk szavaztam volna, és közvetlenül Dobrev Klárával sincs bajom, kivéve, hogy nem-e lehetett-e volna-e a második-e helyre-e tenni-e. Engem a Momentum nem győzött meg, amikor személyesen láttam őket. Mindenesetre, nekem abszolút megfelel az ellenzéki átrendeződés, a DK és a Momentum előretörése. Biztos, hogy rengeteg munkájuk van ebben a (rész-)sikerben. Úgy vélem, a neheze még hátra van.
Megszületett a végeredmény - nagy meglepetések az EP-választáson