Az csak egy ember kisérlet volt ezért le kellett mennem iguazu szintjére, ezért továbbítom neki a kritikádat, de te is megteheted, ha nem egy csapatban fociztok.
na mondtam a minap, a választások első következménye volt a legrosszabbul szereplő megyében a megyei lap szerkesztőségének kirúgása. láthatóan nyers indulatból jött, semmi haszna nincsen. . második következmény bayer zsoltika kóstolgatja a momentumos EP listavezetőt. látszik, hogy nagyon szegényes nyersanyagból kellett dolgozni, kapkodva írta. a fidesz átaludta a momentum erősödését. . és az imént bejelentették az eddigi legerősebb jelét annak, hogy orbán komoly léket kapott: FELFÜGGESZTETTÉK A FIDESZBÍRÓSÁGOKRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNY VÉGREHAJTÁSÁT.
A momentum országos középpárttá vált. A választók nem szeretnek elveszett szavazatokat leadni köszöb alá várható pártokra, de a momentum 10%-a kétszerese a küszöbnek. Nem tartom kizártnak, hogy a hajdan nemzedéki pártként induló fideszt és mostani, kézből etetett formáis ellenzékét egy másik nemzedéki párt söpri el.
újabb következmény: Handó Tünde tovább akarta növelni akarta a hatalmát a bíróságok fölött -- a kormány ma már nem támogatja. . a Vezér nagy bajban lehet, egyre több fronton vonul vissza.
"A választók nem szeretnek elveszett szavazatokat leadni köszöb alá várható pártokra" . szerintem elég nagy baj, ha egy pártnak az az egyetlen vonzereje, hogy várhatóan a köszöb fölött lesz :) . de a momentum nem ezért kapott sok szavazatot. a választás előtt bizonytalan volt hogy elérik-e az 5%-ot. a talpasok viszont nagyon keményen dolgoztak a múlt héten, az egész országban. akárcsak a DK talpasai. a maszopnak és a kutyapártnak nincsenek talpasai, a jobbik pedig ... öö ... vona gábor távozása óta a párt lényegében eltűnt. nincs arca, nincs programja, nincs hangja, nincs értékrendje.
Személyes példámmal tudom igazolni, hogy a küszöb fölöttiség nem vonzerő. Életemben először most adtam le elveszett szavazatot, pedig tudtam előre, hogy el fog veszni.
Középpárt? Majd az önkorinál meglátjuk. Ez egy uniós szavazás volt.
A DK-nál arra szavaztak az emberek, hogy Brüsszelnek adják a törvényhozói jogaikat és nem kívánnak Magyarországon semmilyen törvényhozást fenntartani, kizárólag végrehajtást. Hogy nem-e? Majd csak figyeld a szavazásokat. Mindent meg fognak szavazni ezzel kapcsolatban, az elkövetkező 5 évben. Ahogyan eddig is tették. Végül is korrektül el is mondják, tehát a választóik is ezt akarják. :)
Szerintem meg 1. az őszi önkormányzati előválasztása volt 2. tisztán belpolitikai választás volt A fidesz tematizálta a bevándorlás témájával. Az ep-ben nem számít sokat ez a 21 mandátum. A dk négy mandátumos részhalmaza még annyit sem. 3. a dk-sok a Gyurcsány "brand"-re szavaztak. Csakúgy, ahogy a fideszesek au Orbán "brand"-re.
Szerintem a DK nem ezt mondta, hanem az Európai Egyesült Államokat, az meg nem ugyanaz, az USA-ban a tagállamok elég nagy önállósággal bírnak, saját törvényhozással. Persze főbb dolgokban szövetségi jogszabályok vannak, de ilyenek már vannak az EU-ban is (pl. Áfa irányelv).
A MOMENTUM egy réteget képviselő párt. pontosan mint anno az SZDSZ..... . majd a romjaiból kihajtó LMP.... akarom mondani SZDSZ.2 eladták magukat azzal, hogy LehetMásPolitika.... miután megértették a választók, hogy nem lett más..... . elporladtak és megjelent az SZDSZ.3 :))))) . már előre fogadni mernék rá, hogy lesz SZDSZ.4 is! :))))
A DK esetében szerintem sokan a karakteres unió-párti kampányra szavaztak. Ha oda szavaztam volna, biztosan ezért, és nem a Gyurcsány-brand miatt. Hogy kicsit pontosítsak: épp amiatt nem szavaztam rájuk. Tudom, hogy GyF a vezető, így is feltehetően rájuk szavaztam volna, és közvetlenül Dobrev Klárával sincs bajom, kivéve, hogy nem-e lehetett-e volna-e a második-e helyre-e tenni-e. Engem a Momentum nem győzött meg, amikor személyesen láttam őket. Mindenesetre, nekem abszolút megfelel az ellenzéki átrendeződés, a DK és a Momentum előretörése. Biztos, hogy rengeteg munkájuk van ebben a (rész-)sikerben. Úgy vélem, a neheze még hátra van.
Megszületett a végeredmény - nagy meglepetések az EP-választáson