Pont ezaz, hogy még több millió eladó van ha a tegnapi csúcsot nézzük. Nem látni hogy hol a vége. Azért ha össze tudott az ember kaparani 500k-1 millió részvényt 4ft-os átlaggal (ami nem is volt nehéz), érthető miért szórogatja ki 250 000-esével 5 fölött. Keres rajta egy szépet aztán megint nem fog senki figyelni rá. Egyébként szimpatikus amit csinálnak, de nagyon kevés az árbevétel sajnos.
Hát a napi forgalom tükrözi hogy mennyire érdekes egy részvény. Persze az csak az én véleményem. Az ember kicsit számolgat akkor rájön, hogy ez az 5ft nagyon sok érte. Persze ha spekulálni akarsz semmi nem kevés, vagy semmi nem sok. De ha érték alapú befektetéseket akarsz, akkor szerintem ez felejtős elég keményen.
Ha lesz egy átlagos forgalma ,és látod hogy le lehet kereskedni adott irányba akkor az mondhatjuk megéri foglalkozni vele.De ahhoz itt a fórumon is és a cégnél is olyan kommunikáció is kell hozzá .Ez nem nyerte el az emberek tetszését egy biztos.
Hát ez ilyen semilyen részvény. Bevonnak tőkét aztán részükről ennyi volt. Pedig nemhiszem hogy nehéz lenne erre is figyelni. Ez az ok ami miatt csak bohóckodok a hazai tőzsdén, dmkert is azért vettem mert éppen olyan napom volt... Nyertem rajta, de hát ez rulett, én meg nem spekuláns vagyok konkrétan. min. 1-2-3 évre venném a papírokat, de hát ezekből egyik sem érdemes arra.
Valamikor a MOL is tőzsdére ment, és a többi is. Aki a kezdetekkor száll be, az nyer általában a legtöbbet, főleg ha egy kis osztalék is leesik, az mégjobb. Most keresek itthon ilyen részvényt, de ez csak játszótér. A MOL-ba belevettem, természetesen keményen megy majd még feljebb, főleg amennyi plusuba vagyok már most vele... Nemhiszem hogy ha hosszú távra terveznék, akkor ki kéne hagynom akár 1 céget is. Szóval teljesen jó helyen vagyok.
Az alancsony közkéz nem garancia semmire, lásd még sok részvény. Ha a megrendelések növekednek mindenképp jó, de eddig számokat nem látok. Árbevétel eleve kevés ahoz hogy 10-15 forintokról beszéljünk. A pár ft-os árfolyamról pedig egy véleményen vagyunk.
Persze, de milyen nagy tételben kéne már csinálni hogy érdemben keresni tudj rajta? Ha nagyon kicsibe csinálja valaki, akkor sem hiszem el hogy 3-4000ft miatt hajlandó kockáztatni. Mondjuk biztos van ilyen, mert 15-20.000 értékben adtak vettek ma is dmkert amit nem is értek, hogy mit szeretne ilyen árfolyamon. Ez a részvény amúgy el lett felejtve, vagy nem tudom. Amíg nincs hír, nem is tudom mi az amennyiért hajlandó lennék venni.
Miért ne lehetnék itt? Csak az jár egy fórum topicba aki venni akar? Bőven elég ha érdekel a részvény, és a véleményetek. Nem nehéz kiszámolni hogy mi a reális értéke egy cégnek, de látom neked fáj az igazság. Nem sajnálom senkitől a pénzt, félreértés ne essék. De így hogy elkezdtem az itthoni tőzsdével foglalkozni, inkább szánalom amit érzek, mert csak játszótérnek használják sokan, és 2-3000ft-ért kiszúrja a másik szemét. Ennek ellenére érdekelnek a frissen bevezetett részvények, mert ha jó buli akkor beszállok játszós pénzel.
Ha játszós pénznél ennyit kell gondolkodnod akkor te még 50 ft-nál is agyalni fogsz. :) Elférsz itt nem arról van szó. Csak annyira negatív vagy, mint aki bottal sem piszkálná meg....
Azért van annyi pénzem amennyi, mert 50ft-on is gondolkodok. Máshogy sajnos nem tud fejlődni az ember egy ilyen országban, főleg ha alkalmazottkéne tengeti napjait. A játszós pénzem pedig egy átlag fizu sokszorosa, így persze hogy meggondolom mibe fektetek. Eddig jól sült el a BÉT-es pályafutásom, ugyan akkor a telekom miatt már keményen elgondolkodok hogy mitévő legyek. Bár plusszban, de bennt ragadtam ott rendesen. Itt jöttem rá arra, hogy nem lehet a tőzsdénket egy külföldihez hasonlítani, mert a fundamentális elemzés itt konkrétan semmi. Ez az egész egy nagy rulett.
Jól hangzik hogy 4 forint, de ha érdemben keresni akarsz rajta akkor 100.000 darabokat kéne venni, és kivárni. Csalóka nekem, ezért jobban örülnék egy 100-as szorzónak legalább.
Nekem még a 3,9 ft is sok érte, a jelenlegi számaihoz viszonyítva. Bár pár éve a lélek sem vitt be hozzájuk, pedig régen sok gépet béreltünk tőlük. Valamit idővel durranthatnának.....
A jelenlegi számok tényleg nem jók. Nézegettem mielőtt vettem. Lehet direkt lefelé van kozmetikázva, így később csak jobb lesz... Amire ugorhat majd az árfolyam... Folyamatosan fejlődnek....
Belevettél a matávba, aminél nincs rosszabb üzlet.... :) 50-ért vennél, de 4.6-ért most nem, de 3,9-ért meg igen. :) Ameikai piacról jössz... Lassan Pomperji magasságokba emeled magad. Ha ismered az itteni (magyar tőzsde) munkásságát....
Pár hónapja figyelő listás nálam. A szar számok mellett még nem szeretem ha pl.: ekkora mennyiség van egy kézben (Langmáhrnál). Vonzhatna be valakit, vagy valaha nyilatkozott, hogy mi a terve az rv-kkel (én nem emlékszem rá)?
Megakrán Nyrt.
Bevétel: 1.452M Forint
Adózott eredmény: 10,5M Forint
Saját tőke: 798M Forint