Igen, vétetlen egybeesés, hogy most, mikor befektetnéd a kamatot, a 2027/N nem vehető feb 26-ig. Ha valaki újrabefektet, figyeljen, nehogy a 2029-es BMÁP-ra kattintson, ha 2027-est szeretne, még várnia kell.
Sziasztok! Elakadtam, help plz. Gyermekem start számlájára átvezettem 1.2mFt és ott van a pénz, de hiába venném belőle a babakötvényt, szürke a mező, ahol a kiegyenlítés módját kiválasztanám, hogy pénzszámla. Valamu bug, vagy automatikusan megveszi majd, vagy mivan? Köszi
Ma vettem nagyon kevés Fixmápot. Eredeti terv 2027-es BMÁP volt, de az most napokig nem kapható. Ahogy írod, kockázatmentes forint eszközként van esélye, hogy jobb lesz, mint a PMÁP és BMÁP. Lejárata egészen elfogadható.
Mint ha kimásoltad volna egy tankönyvből, de nehéz lenne vitatkozni vele! Persze itt a fórumon vannak jó páran, akik állandóan verik a piaci átlagot, még a 18-19%-os fix kamatra is csak legyintettek.
Az optimális beszálló eltalálása esélytelen. Nekem eddig SP500 és MSCI World ETF-em volt, utóbbi is 60+% SP500, kb együtt mozognak. MSCI EM lemaradó az elmúlt években, és van helye a portfólióban. SP500 ETF (SXR8) kb két éve volt hasonló helyzetben, ahol a 438 csúcs után 369-ig korrigált, majd elindult egy újabb emelkedés. Most a 492 csúcs után én 450 alatt venném csak. De mi van, ha sose megy le oda? Ha visszafordul 460-nál? Akkor sose veszek? Ezért 3 havonta akkor is veszek egy pakkot belőle, ha épp akárhol lesz. Allin beszállópont 410-nél, ha közben odaér, az erre idén szánt pénzt mind betolom. Jövőre is lesz ideszánt pénz, több is, mint idén, hosszú távon nekem bőven elég hozni a piacot. A portfólió építés lassú és unalmas dolog, szerintem a siker záloga, ha nem gondoljuk túl, és nem halogatunk a végtelenségig.
Amit délután írtál az Etf vásárlással kapcsolatban, az amúgy rendben van. Inkább csak az optikája nem szép, hogy folyamatos csúcsdöntéskor történik! Persze tudni előre nem lehet, de érzésre nekem most nagyobb tér van le, mint fel, főleg Usa-ban!
Magyar Állampapír tulajok