Ha jelentősen nem fog gyengülni a forint akkor nem lesz semmi, jó lesz az embereknek az 5,5% is....Még az is lehet , hogy évekig marad a fixmáp..... 2033/I amivel kezdem ha úgy alakul...
Nem fogják visszaváltani, mindent lenyúlnak, sőt a devizahiteleket sem fogják visszaadni azt is lenyúlják, és ez senkit sem fog érdekelni, ugyanúgy vagy még jobban veszi majd a lakosság az állampapírokat és egymással versengenek a hitelezők hogy minél alacsonyabb kamattal adhassanak kölcsön az országnak, annak ellenére hogy tudják Orbánéktól sosem kapják majd vissza a pénzüket. :D Meneküljön mindenki amerre lát!!! :D Érdekes hogy a topik létrehozása óta mindig ugyanazok a varjak pedzegetik ezt a témát, ami már nem kicsit unalmas. :)
az enyém 2030-as. végülis ha 4% infla lesz, 5,5% kamat sem rossz. Viszont a többi jóval ez alatt lesz valószínűleg. így nem biztos,h sokan kiveszik (MÁP+-ot is elég sokáig őrizgette a nép), mire észrevettékk,h mekkora Bukta papír a PMÁP-hoz képest. (bár az visszaváltható bármikor! szerződés szerint is!!) BMÁP PMÁP nem.
Csak mínuszolnak ,de írni nem mernek. Simán jogosan kérdezted,h ATH-ról ATH-ra ugrálunk, már más résekkel, és pont most long... :D Végülis, ha valaki 1 évig akar ülni,h újra zöldüljön, miért ne. Persze long trend van, amíg nem pirosodik a gyertya.
A kamat 1/8-ából vettem. Most meghatároztam előre még olyan random időpontokat (hónapok múlva), amikor fogok venni ETF-et (nem ezt, másikat). HUF árfolyam kockázat és eszköz kockázat is van egy ilyen portfóliós átalakításnál, nem lesz optimális az időpontválasztás, de az álmoskönyv szerint az optimális beszállóra várás stratégia a legtöbb esetben rosszabb eredményt hoz, mint az - amikor van pénz, veszek stratégia, vagy a - meghatározott időszakonként veszek stratégia.
Ha jól értettem kamatból történt a portfolio bővítése. Amit én "kifogásoltam" az csak annyi, hogy jelen környezetben miért részvény long felé bővül a portfolio?
Magyar Állampapír tulajok