Hathortól előre is elnézést, jelentős állampapír kitettségem mellé azért én ma vettem befektetési aranyat. Lehet az ütem nem jó , de ha havonta vagy két havonta veszek talán nem lesz nagy baj belőle.
Lassan eljutunk addig, hogy egy vevő lesz, a marci. Vesz 1 milkáért 2%-on,az akk meg majd eredményesnek tekinti az aukciót. Vannak kockázatok, amikkel előre még sem számoltam!
Átlaghozam 6,78% lett, 6 bázisponttal alacsonyabb az előző ugyanilyen akciónál A bónusz kamata ezektől az átlaghozamoktól függ, jól látható, hogy az ÁKK inkább kevesebb ajánlatot fogad be, de próbálja lejjebb vinni ezt az átlaghozamot.
Ha most betol valaki egyszer 1,2 M-ót (és megteheti), az nem a világ vége. Ez 18 évesen kb elég egy elfogadható laptopra, egy telefonra és egy jogsira, és el is fogyott az egész.
Igy van, lehet eső, lehet hó, nem mindig nevelés kérdése ez, pedig mindenki asziszi, de leginkább tudja hogy az ő gyereke majd tuti nem.. csak ez is olyan mint a tippmix/tőzsde, csak a nyerőről hallani mindig, a bukóról mindenki mélyen hallgat, éppezért becsülöm a kommentedet :) Olyan van, hogy "Nekem mindegy, azaz ő pénze", az OK, de azért ne toljuk már ide a családi vagyont hitelre, me most jó a kamat 1-2 évig.
Szerintem gyengébb lesz a forint 2025 tavaszán, nem fogják erősíteni, amiatt, mert nem akarják, hogy a jövő tavasszal esedékes PMÁP kamatok idején a tőkét is visszaváltsák devizába forgatás céljából.
Kérdés, hogy a valós infla lesz annyi vagy a kreatív KSH? Ha a tényleges infla 1-2%-al a KSH felett lesz akkor nem lesz túl jó a PMÁP. Persze mibdig lesz viszonyítási alap amihez képest jó. Mi is jól élünk Jemenhez vagy Etiópiához képest.
Honnan tudod, hogy a GDP nincs egy kicsit kozmetikázva. Pl -1,5 helyett -0.8%. Papíron a kiskerforgalmon is lehet javítani, mibt a kommunizmusban a malacok számán.:)
Mikor még ifjú titán voltam, egy öreg róka mentorom erre mondta: garbage in, garbage out. Ha sz@r adatokat töltesz be egy rendszerbe, akkor sz@r eredményt fogsz kapni.
Pontosan. A boltban a valódi infláció szerint fogunk vásárolni. Hiába mutatnak ki papíron pl 2% reálbér növekedést, ha teszemazt kreatívan 3%-ot lehazudnak az inflációban, akkor a belső kereslet valójában nem nő, hanem 1%-kal még zsugorodik is, Marci pedig nyöszöröghet tovább kínjában. Nagyjából ezt a műsort nézegetjük most.
Az inflációs adatot tudták megfelelően hamisítani, de a GDP adatot már nem.A tények magukért beszélnek. ☝️ "Csak átmeneti a GDP megtorpanása – próbál nyugtatni a nemzetgazdasági miniszter.0,8 százalékkal visszaesett a magyar gazdaság teljesítménye 2023-ban, ráadásul a harmadikról a negyedik negyedévre stagnált a gazdaság – közölte a KSH." 😁 Ezt valahogy nem tudták kellőképpen hamisítani, mint az inflációs adatot❓ 🤔 "A miniszter meg is találta, mi okozta a bajt. Az egyik probléma szerinte az, hogy Németország gyengélkedik, ami kihat a magyar ipar és a külkereskedelem teljesítményére.De persze talált felelőst Magyarországon is: a reálkamat „rendkívül magas” – vagyis a Magyar Nemzeti Bank jócskán az infláció fölött tartja az alapkamatot –, emiatt a cégeket nem a fejlesztésekre ösztönzik, hanem megtakarításra."
Magyar Állampapír tulajok