Csak azért küldtem ezt újból,hogy varga szorgalmazta egyébként, hogy a kiskaput be kell zárni a amatőr spekáktól, a profik jelezték neki, hogy ők már végeztek a babával.
szerintem amint csökken a kamat szépen ki is vezetik ezt a szabályt. Van olyan babakötvény amire 1Mrd HUF-ot. raktak. Biztos volt pár haver akit még meg kellett várni.
Az évi 1.2 millió az havi 100.000 az nem kevés? Ha a gyereket el akarom indítani és ne Albérletben vagy 25 éves hitellel kezdjen ahhoz ez a pénz nevetséges! Kiváncsi vagyok márciusban mikor automatikusan megy a családi befogadja e mert januárban lett 2 millió / gyerek beutalva és nem egyértelmű, hogy mától vagy január 1 től él az évi 1.2 millió
A másik oldal is játékelméleti helyzetben van. Lakossági állampapírt elsősorban meglevő ügyfelek vesznek, új ügyfél bevonása nem olyan egyszerű, akinek most a magas kamatok időszakában nincs ilyenje, annak a későbbiekben az alacsonyabb kamatoknál se nagyon lesz. Egy barátságtalan lépéssel azt kockáztatja, hogy a kamatfizetéskor az újrabefektetési döntésnél eltántorítja az ügyfelet az épp aktuális kondíciókkal történő vásárlástól, illetve új pénzek esetleges állampapírba tételétől. Költség-haszon elven gondolkodnak a másik oldalon is.
azért a gyomorgörcs erős túlzás volt. jól bírom a kockázatot, ha beragad az egész álompapír futamidő végéig is túlélem. morcos leszek, de túlélem - és nem számítok ilyenre amúgy.
Ez egy klasszikus játékelméleti kérdés, aminek nincs egzakt megoldása. Döntési kényszerben vagy, megint csak egyéni élethelyzet függvénye. Ha úgy gondolod, hogy a kilépés esetleges megnehezítése nagyobb veszteséget jelentene neked, mint lemondani az azonnali kilépéssel a hátralevő magas kamatról, akkor lépj ki. Ha neked gyomorgörcsöd van, akkor lépj ki azonnal, ne menjen az egészségedre, annyit ez nem ér.
Azért egy-két dolgot nem árt tisztázni: 1. a babakötvényhez a gyerek 18 éves koráig nem lehet hozzányúlni. Havaria esetén sem, tehát csak valóban teljesen nélkülözhető pénz menjen ide. 2. nem lehet fedezetként felhasználni semmilyen ügylethez. 3. jogilag a gyereké, nem kötelezheted rá, hogy visszaadja neked. A fenti keretrendszerben amit mégis erre szánsz, azt a limit erejéig érdemes idetenni (15 év feletti gyereknél szinte kötelezően ide kell tenni, 15 év alatt egyéni mérlegelés kérdése).
Ezt a kapu lezárást és a maximalizálást rêgen meg kellett volna csinálni! Most megint kapkodás van és felkúrják az összes tulaj agyát a hirtelen módosítgatással. Nem bizalomgerjesztő, de kérdem én amikor a PMÁp őt maximalizálták, akkor nem lehetett volna ezt bezárni?
Magyar Állampapír tulajok