Ha DKJ-t veszel 11 hónapra, akkor nyersz vele, ha kb 6 hónap múlva esik a hozam, mert van még idő a lejáratig, hogy a hozamcsökkenés értelmezhető árfolyam emelkedést jelentsen. Tehát most azt tippeled meg, hogy mi lesz szeptemberben.
Szerinted hozam csökkenés várható emelkedő infláció mellett? Költői kérdés, főleg. És nem kukacoskodás:D. Valami Isteni csoda folytán lehetséges. Gyakorlatilag kevésbé elképzelhető.
BMÁP, tökmindegy melyik, 7% feletti, az első 3 hónapra biztosan. És mivel emelkednek a 3 hó DKJ-k, így fél évig már kb. "tuti" bebiztosítva a 7-7.5 közötti kamat.
Most majd kapunk amerikai kölcsönt. Tisztára mint a Rokonok című regényben, illetve filmben. Donald Trump remélem olcsón megszámitja a 10 milliárd USD hitelt. 🙂
Én a Bonusz es a DKJ között hezitálok. A nehezitęs benne hogy nem tudom mi lesz az időtáv.Lehet fél év,de akár másfél év is . A bónusz kb 8 hónap alatt tudná ledolgozni a büntit, legalábbis a mai paraméterek szerint,utana elvileg nyerő.A dkj viszont likvid, ha jon egy jobb kondíciókat kinalo lehetőség, akkor meg az a nyerő. Dilemma.
"Azért a politikusnál nem igazán van jobban fizető "szakma" írtam párszor. Ne legyen illúziód a két szép szemedért mennek el a politikusnak a képviselőknek. Lásd kispesti politikusok videója, eus képviselők pénz talicskázása, most itt az újabb eus képviselői botrány. Az a választásod melyik politikus elhivatott, melyiknek van küldetéstudata, a kérdés az mennyi csurran cseppen vissza a népeknek. Ennyi a választások tétje. Csak példa, a komcsik idején békesi fancsali pofáját láttuk nincs pénz nincs pénz, vették fel a hiteleket miközben euban ott álltak az ingyen pénzek a 30%át hozták csak el. Most ugyanez a nyomoronc békesi meg a bodpéter állatira szakért, miközben szart sem csináltak amikor ott voltak.
Aki tartja a PMÁPot, az 2026 elején 4-5%-ot fog kapni, majd (ha így haladunk) 27 elején 5-6%-ot. Ez azért nem akkora biznisz, ezért kellene falba verni a fejünk?
Azért a politikusnál nem igazán van jobban fizető "szakma". Sokszorosát tudják félretenni a teljes keresetüknek. Bámulatos megtakarítások, és ez csak a bevallott, mennyi lehet még amit nem vallottak be. Megérdemlik, az EU legjobb gazdaságával, oktatásával és egészségügyével rendelkezünk.... ja mégsem.
Ti mondjátok megy fel a kamatkörnyezet, infláció. FixMAP rögtön 1%ot levon. Az csak 5.5%/év, ha feltöröm. Nem 3%. 95.4%on veszem. Azaz decemberig majdnem 5%. Fejből most nem emlékszem. 4.5% körül. Addigra kiderül mennyi lesz sz aktuális DKJ, BMAP szint, és kb évex infláció is. Rövidebb lejàrat, mobilabb. Stb
Ismerem a terméket. 2023ban sokat pörgettem. Minden hónapban járt le. Kamatok, lejart PMAPok, FixMAP ksmatok, éves kamatok, és egyéb új forrasokra gondolok
Magyar Állampapír tulajok