7%os Fixnél 6%kal.indulok, időtáv meg jó, mert nincs egy év ezt nem igazán értem. 6%,ha kiveszed idő előtt (1 évnél), így érted? ha mégis jönne valami csoda papír? pl. MÁP+ újragondolva?
"Nekem óriási a PMAP kitettségem. " Nagyon helyes. Ugyanis így hogy Irán is beszállt a háborúba, elkezdett meredeken emelkedni az olajár . Már 90 USD fölött van a hordónkénti ár, amire az elmúlt fél évben nem volt példa. A magasabb benzinár (700-800,- HUF) pedig vinni fogja felfelé a többi termék árát is. Így az infláció visszapattanása valószínűsíthető. Az inflációt követő PMÁP pedig újra magasabb hozamot fog produkálni. A januári 3,8 majd a februári 3,7 illetve a márciusi 3,6 százalekos infláció innentől havi szinten emelkedni fog, szvsz.
Állam bácsi 3 műszakban valamelyik multinál ( talán akkugyárban ) robotol , így futja neki a gyerektartáson kívül még az esedékes PMÁP kamatfizetésre is. Erőt , egészséget és hosszú életet neki , ezáltal nekünk is.
Engem nem különösebben érdekel ha akár 1000 HUF is lesz egy liter benzin, csak legyen. És azt sem szeretném hogy hatósági áras legyen, mert nem olyan jó vicc 5 litereket tankolni egy benzinkúttól a másikig. Mindenkinek van főnöke. Úgy hívják hogy piac. .
25% meg még jobb. Maradjunk a realitásnál, a Dkj-knak s jelenlegi helyzetben 7-8% között kellene lenniük…persze ha nem avatkozna be a politika mesterségesen.
nem is értem a létjogosultságát. parasztvakítás. 27,4-et vagy mennyit ad 5 év alatt "kamatos kamattal" a MÁP+ míg a fixmáp 3 év alatt 21%-ot, úgy,h azt csinálsz a kamattal, amit akarsz.
Ez az egy előnye volt egyébként, hogy ugyanabban a sorozatban tőkésedett a kamat. Ez a Pmáp-nál is nagyon jó lett volna. Gondolj bele ezt jelentené, hogy a most tavasszal megkapott 16% kamatok is ugyanúgy 19,1% al kamatoznának tovább, mint a tőke.
Te is Marinéni vagy nem? Aki most rakja be a pénzét az csak ilyen állampapírba tud most. Amikor beraktad a pénzed ÁP-ba akkor kiválasztottad az akkori legjobbat, most ők is ezt teszik.
Januárban beírtam a 2024es várakozásomat. 6% infla és 4% növekedés de mindenképp az EU átlag feletti. május vége június 380 körüli eur ha nem lesz valami meglepi. Közben zsidók is náciskodnak, és még befigyelhet 2-3 háború. Ha az oroszok és zsidók lezárják az ügyeket akkor már nehéz lesz nem a fókuszban indítani agressziót, tehát mostanában kell. Kína kivár, jó poziban van, eldöntheti kivel haverkodik, orosszal? usával? Buta németek (EU is) most jönnek rá rossz végén vannak a brének, elvesztették piacuknak egy nagy részét, versenyképességét is 10évre, orosz függőséget usaira cserélték. Most gyorsan szaladt Scholz lepippantani kínát, miközben korábban usa parancsára lehúzták a redőnyt előtte, mókás lesz. esetleg ölébe pottyanhat tajvan? Japán is fegyverkezik. Szóval erre varrj gombot amikor befektetsz. A károgókkal szemben szép összegek jönnek szinte havi rendszerességgel ebben az évben, májusban egy komolyabb jön, beérett a gyümölcs (ha már gyümölcs, vannak akiknek savanyú a szőlő lemaradtak és mások gazdagodnak, van ennél rosszabb?:))) és idén még szebb termés várható bár sok a kártevő :DDD , .. nekem teccik :)
Pedig nem bonyolult, amit írtam... hétfőn kiderül, Mari nénik mennyi 6%-os 1MÁP-ot vettek (szerintem sokat), pedig vehettek volna helyette magasabb hozamra hasonló futamidejű DKJ-t is.
Valóban nem, de te is azt csinálod amit ők csak te vadászod a tizedeket. nem 5-10-20%okkal nyomod jobban. Te azért élsz jobban mert marinénik nem éltek annyira jól, egy 50-60-70 feletti embernek más a világképe és az ismerete a világról. Ezt láthatod akár a családodban is, szülők, nagyszülők. Lakóhely szerint: kisváros nagyváros, külföldi nagybácsi.. Az ide beírogatók zöme sem a kincstári leírásokból ismeri a papírokat hanem talán Hathor is hozzátett valamennyit. Az akkori sok röhögcsélő is egyre inkább vette a Áp.-okat miután megvilágosodtak. Másrészt gondolhatsz arra is, esetleg a marinénik adják meg neked a biztonságot. Hiszen ott motoszkál benned mi van ha nem adják oda a pénzed ezek a gazok, hiszen naponta jön valami zsebguru és elmondja eddig csak mákod volt és különben is mással 224,55%-al többet kaphattál volna ráadásul még a diktatúrát is finanszírozod. Marinénit nem szokás átb@szni mert ha megharagszik akkor az egy életre szól.
Nudli még nem olvasta az új kommunikációs kisokost. Elég gyakran jönnek ki új számok, érdemes lenne naponta nézni a spam mappát is. Kilométert írni egy fiktív világról úgy hogy ne legyek benne legalább önellentmondások, sosem volt könnyű. De nekifut ma vagy holnap, új nap, új narratíva, dübörög tovább a gépezet.
A piac átáraz (beáraz), mert : A 3 éves lejárat átlaghozama 7,2% lett, 41 bázisponttal magasabb, mint legutóbb. Az 5 éves lejárat átlaghozama 7,15% lett, 38 bázisponttal magasabb, mint legutóbb. A 10 éves lejárat átlaghozama 7,07% lett, 27 bázisponttal magasabb, mint legutóbb.
Nincs min csodálkozni. ez az USA 10 éves kamat: https://www.tradingview.com/symbols/TVC-US10Y/ rakd 6months-ra. év végén 3,8-on állt, most 4,63-on. 3 évesük. 4,8 5 évesük 4,7 felár nélkül (ami kb. 2 %) senki nem fogja venni. Valószínűleg ezért nem vitték le a FIXMÁP-ot sem 7 alá, mert borulna a bili. Jelenleg az a "legjobb papír", ami lássuk be ilyen körülmények között legalább 7-8%-nak kellene lennie. Értem a célt, hogy csökkenteni kell a kamatkiadásokat, de így elég nehéz lesz.
Igazad lehet. Talán kezdem belátni, hogy BMÁP FIXMÁP a sorrend, de 3 év sok idő. USA kamatcsökkentés, EKB kamatcsökkentés, ezen múlik. Már pedig ha beindul, MNB is csökkent. 1,5-2 évig mondjuk BMÁP jobb 1-1,,2 akár 1,5%-al, akkor BMÁP-nak elég az utolsó években a 4% is (3 hó dkj átlag), +2,5 prémium mellett (így össz 6,5%) Kicsivel jobb lesz, mint a Fixmáp. de csak az 5 éves ad az utolsó 2 évben +2,5% prémiumot, a 3. éves végig 1,5%-ot.
Magyar Állampapír tulajok