Én még beleforgatok :) Kamatbevételem eddig növekszik, és ez még őszig jobban fog növekedni a további lejáró papírok kamatnövekedésének köszönhetően, plusz a kamatok és új forrás beforgatása miatt
Egy kis (ördögtől való) kitekintés :)https://www.youtube.com/watch?v=SW6SPNueSaI Szerintem drasztikusan csökkenni fognak az állampapir kitettségek(kivéve talán marinéniket), ha leketyegnek itten a bűvös kamatok.. Ld. pl.:Hathor
A másik. senki ne építsen úgy házat majd itt laknak a gyerekek meg milyen fa..a lesz. Sok kolléga ott szédeleg a feleségével a nagy házban vagy a felső rész le van zárva. A gyerekek ahogy tehetik lepattannak. Nem akarják hallani amíg az én házamban vagy... meg az új asszony sem akarja.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy Te még az Apád útját járod. Lehet még a Gyereked is így tesz. De az Ő gyereke már a sokszoros "jóba" születik majd. Hiába tanítgatjátok neki, hogy mindenért keményen meg kell dolgozni és oda figyelni, takarékoskodni kell, nem fogja átérezni. "Hogy értsd, egy pohár víz mit ér, ahhoz hőség kell, ahhoz sivatag kell."
Nekem is voltak hiteleim, de fogyasztási cikkre sosem vettem fel, csak olyan dologra, ami pénzt termel. Ingatlan, teherautó, stb. Nem helyeslem a hitelfelvételt indokolatlan, a takarón túl lógó dolgokra, mint pl nagyobb, újabb autó annál, mint amire pènz amúgy lenne. Pl nekem van egy olyan szabályom, hogy 1 évnél többet nem dolgozok egy autóért.
Maga a hitel szerintem rossz példa! Mivel én is a mínusz nullából jövök, a dinamikus vagyonépítésben folyamatosan felértékelődik, hogy aktív koromban amíg lehet hitelképes keresetem és hitelezhető ingatlanjaim legyenek. Másképp nem megy sajnos. Nem azért mert elb@ssza a lóvét az ember az más tészta, itt konkrét tőke hiány van az aktív kor első 50%-ában legalább. Namost mivel az ember nem akar kib@szni a gyerekeivel 5x meggondolja mire és hogyan költ, aki meg elszórja a pízt, annak meg rohadtul mindegy, hogy a banké vagy a sajátja.
a DKJ átlagot számolják a Bónuszhoz. Nem az aktuális kamatot. tehát ha pl. 3 hónap alatt 10DKJ kerül a piacra, a 10 átlagát veszik figyelembe. Hát pont erről írtunk a napokban, én legalábbis. Kőkeményen le akarják vinni a kamatokat. BMÁP alapja a DKJ, 5,5 eesetén pont egyenlő a FIXMÁP-pal.. Főleg úgy, ha jön a 2027/Q2 FIXMÁP, ami már nem 7%-os lesz, hanem csak 6-6,5%-ot ad (miért ne?) én FIXMÁP-ot vettem, aztán majd kiderül,h Bónusz vagy Fixmáp lesz jobb idővel.
Ennyiért én már nem veszek DKJ-t. Inkább Bónusz vagy Fixmáp, azt max eladom 1%-s bukóval ha úgy alakulna. A magasabb kamata úgyis kitermeli ezt a különbséget mindkettőnek
Igen, ez oké, 1 nap telt csak el, párszáz Ft volt ahogy látom a felhalmozott kamat Viszont azt nézem hogy mire fel esett ma be a DKJ hozam 5.88%-ra? Délelőtt még 6.21% volt Ez a bónusz +1.5% bónusszal ketyeg, szóval 5.5%-s átlaghozam alatt már a Fixmáp jobb. Nem tudok arról hogy ma ennyire olcsón vették volna a nagybefektetők a diszkont kincstárjegyet, szóval nem értem a beesés miértjét.
hehe, akkor ezt jól benéztem, rá se néztem pénteken :D pedig én kérdezgettem hogy akkor nem felhalmozott kamattal meg tudom-e venni 26-án. Na akkor ezek szerint 25-én kell, vagy ha az hétvége, akkor az aktuális előtte lévő munkanapon
Pénteken vehetted volna felhalmozott kamat nélkül. Már pénteken is volt, akkor volt 100%. A kamatfizetés 26-án volt, tehát te holnaptól veszed, nem mától!. sokat agyaltam ezen a Bónuszon én is. Ti úgy látjátok,h az jobb, mint a fixmáp? 3 hó dkj nekem gyanúsnak tűnik,h elég hamar lemegy 5,5 alá.
Köszi, tényleg nem olvastam, igyekeztem jelezni hogy csak a címre reagálok. Amit írsz róla, az tényleg érdemben elgondolkoztató, bár ebben a formában Magyarországon max. a legfelső 1-5% számára lehet tisztán releváns. Ez alatt az örökség ugyanis jó eséllyel nem sokkal nagyobb mint amit egyébként az időskori egészségügyi/szociális gondozási kiadásokra amúgy racionális lehet félretenni (hiszen a lenullázás jól hangzik, csak a halál bizonytalan időpontja miatt viszonylag nehezen kivitelezhető:)
Konkrétan a kettőspont után volt még sok szöveg... hogy miért pont ott fáradt el ez a trágyadomb azt nem tudom és nem is érdekel. Észrevétel: ha vágólapról beillesztesz valamit ebbe a komment mezőbe ctrl+v-vel (vagy akár jobb-klikk paste): miért is ugrik a textarea-ban a 0 pozícióba a kurzor? A szar szoftverek nem feltétlenül a fejlesztők hibái, hanem vannak a fejükön (esetleg hasonlóan) alkalmatlan/világtalan vezetők-managerek és a koprodukció eredménye ez amit tapasztalunk itt és az egész informatikában. Minden lassú, minden összeomlik, kiszámíthatatlan... De van még sok-sok fura jelenség itt. Köszönöm, hogy próbálsz segíteni. (de 20 éve szoftvereket fejlesztek a nagyvilágban mindenfelé.)
írtam egy pár kettőspontot. nem tűnik problémának. ha túl hosszú szöveget írsz, túl sokáig van nyitva az ablak, másold ki egy txt-be, és csak úgy küldd be ide (Elküld) ha összefo$$a magát, akkor új comment: copy paste, nem veszik el.
Két gyerek sem egyforma, szokták mondani. Általában két gyerek pont ellentéte egymásnak. Érdekes amúgy! (nálunk is így volt, én előbbi, spórolós, jobban, testvérem a pénzszórós kategória)
Mivel úgy gondolkodtam, gondolkodom, ahogy Te és a gyerek nevelést is úgyanúgy gondolom, csak az én fiaim 18 és 16 évesek lesznek idén. Szeretném megosztani veled, hogy ami értékrendet és nevelést adsz, csak 1 dolog. Persze, nagyon fontos és hasznos, és kell! De a gyerekeid nem te vagy. Lehet hasonló, valamiben azonos, de nem te.
Ez ismerős. :D Mi is öcsémmel ugyanazt a nevelést kaptuk. Én addig tömtem a perselyt, míg fullra megtelt, öcsém 2 hét múlva összetörte, és elköltötte. Én mindig nagyobb célokra gyűjtöttem, ő nem tervezett csak élt. Nekem mindig volt pénzem, neki mindig volt hitele. :)
Ez nem mindig -csak- a szülőkön múlik, tesóm már gyermekkorunkban is felzabálta az én csokimat is a kredenc aljából, ha félretettem ínségesebb időkre, pedig ugyanazt kaptuk mindenből/nevelésből :D Én azóta is forintonként veszem az állampapírt, ő meg carpediem-álomhajó ;)
Hatás - ellen hatás. Van aki akiből a kezdeti kudarc hozza ki a következő és az azt következő sikereket. Rengeteg példa van erre. Pl egy 19. századi texasi mondás is: "Emlékezetek, emlékezetek, emlékezetek Alamora!" Vagyis az 1848-as mexikói vereségre. Tehát azért is megmutatjuk hozzáállás a lényeg..
Szóval azt a mintát látja, h hiába dolgozol, nincs gyümölcse. Ami amúgy inkább a szülök rossz takarékosodási és/vagy pályaválasttási képességének/döntésének köszönhető, nem a csúnya rossz igazságtalan világnak - persze azért annak is, mert a világ valóban igazságtalan, "kihasználják a balekot, s a balek azért balek, mert mást nem tehet", már Szabó Lőrinc is megírta anno.
Egyelőre meglehetősen takarékos a gyerek, ahogy a zsebpénzt kezeli. Ha pedig úgy dönt, hogy mindenképp külföldre megy, akkor is kap valamit kezdésre. Majd ráérek agyalni rajta, ha már ott tartunk, nem szeretném befolyásolni sem.
>>Mérlegelni kell persze azt is, hogy mennyire öli ki esetleg a tettvágyat
a gyerekből az, ha kap egy lakást. Mert hát ő innentől azt is
gondolhatja, hogy 'készen' van... nem kell megtanulni takarékoskodni,
hanem amit keres azt mindet elverheti ájfónra meg béemvére. " Én 30 körüli fiatalként a mikrokörnyezetemben pont azt látom, h az veri el a pénzét, aki albérletben lakik, azzal a felkiáltással, hogy úgysem fog tudni a büdös életben sem lakást venni. Eleve feladja. És lehet h azért lakik albérletben, mert a szülei nem tudtak vagyon felhalmozni, hiába dolgoztak x évtizedig becsülettel. Ezt a mintat látja. Aki meg örököl lakást, az azt látja, h a munkának van gyümölcse, mert a szülei fel tudnak mutatni egy saját lakást/házat meg meg plusz egyet.
Magyar Állampapír tulajok