vettem is egy kis dollárt 379-en. persze nem sokat, hisz államkötvényben van majdnem minden... mindegy, szerintem ez most jó beszálló. 2 nap alatt visszamehet 400-ra, ha úgy alakul...
Könyvelőnk mondta nemrég, vegyük ki a pénzt a kincstárból , mert több ügyfelei szerint , csődbe megy az ország... és, és, és. Röhögtem rajta, de azért félelmetes, az embereket hogyan bizonytalanítják el.
Mert Boby betamadta az Allampapirosokat, ne vegyek, jon csod, vegyenek euro, dollart, kulfoldi ertekpapirt. Ez ment allandoan. Magyar Allampapirosok meg elvesztek ott. Itt volt igeny ra. Itt en kimoderalom a trollsagot. Mi vagyunk csak, Magyar Allampapir tartok csak
Nekem tegnap jart le 12.14DKJ. Reggel meg 13.78 volt, estere 13.4. Este megvettem annyiert 13.4ert. atlag 13.5%on van belole jo sok nekemmindegy par tized nalam
amúgy én is gondban vagyok picit, van 1,5M 1228-i lejáratú DKJ-m, és nem tudom, mit vegyek majd belőle. Valószínűleg tegnap reggel kellett volna átteni mind májusiba 13,8%-ra... de most már mindegy. még az is lehet, hogy PMÁP-ot fogok venni belőle... meglátjuk, este mit mond powell, mert szerintem a magyar piac megint picit túltolta az optimizmust...
Ranezek holnap, stoppoltam buko poziaim. Van egy kis cash, de ez csak tartalek, ezert megy dkj be. Te mit ajanlasz 3-5 honapra. Koszi. Ahogy latom te ott vagy benne. Koszi
Na, helyes.. hat kb en is ezert nezegetem, ugralok. 05.17ben viszont jo sokan leszunk mar. Vagohidra terelnek minket :)
Törölt felhasználó2022. 12. 14. 13:20
Eladtam a D230628-amat 93,70%-on, és vettem belőle D230517-et 94,55%-on. Úgy kalkuláltam, hogy ez a 0,85% veszteség a 2023.05.17-2023.06.28 időszakban a 41 nap alatt bőven vissza fog jönni.
Igazad van , és a dollár szépen visszafog menni a helyére,tered adva a nyersanyagok emelkedésének ,ami a gazdaságok újraindulásánál alap. Hogy ez időben mikor, az kérdéses. Kapunk jelzést...
Magas inflációnál az bukik ( bukhat) legtöbbet akinek megtakarítása van. A cél ennek mérséklése. Hathor is ezen igyekszik. Odafigyeléssel most jobb befektetéseket csinálni , kevesebb kockázattal mint alacsony kamatkörnyezetben.
2029B-nél két kockázatod van. Az egyik a spread szélesítése, amit már meg is tapasztaltál. A másik, hogy a buborról máshova terelik a pénzeket, főleg a kamatmegállapítás környéki néhány napban. Az a nagy helyzet, hogy erre is képesek lennének.
Elkepzelheto, en forinton sosem bankodom. Dollar lejott 450rol 389re, 2001ben 300volt a dollar. 22evre 20% nem erdem. Kozben iden kozertben 100% emeles. Egy teli kozerttel jobban jartam volna
Németeknél volt egy vitaműsor, elemzők egybehangzó véleménye, hogy 2023-ban már belassul az infláció, 2024-ben meg többen is deflációt vetítenek előre. Orbánék is erre várnak, addig becsalogatnak mindenkit magas kamatokkal és utána szét-inflálják a forintot. Bármelyik pillanatban tudnak olyan döntést hozni, hogy befagyasztják a lejárat előtti kivéteket.
Ha csak euróban porosodik, az is hoz annyit, mint amennyi az állampapír. Még itt sincs az EU pénz, máris szórják. Lásd Bács megye, tegnap megszórták a településeket TOP pénzekkel (százmilliókkal). Továbbra is elinflálják a forintot, akkor már inkább euróban legyen.
En biztosan nem devizazok. Sem euro, sem dollarral nem kaszinozik. Napi 10-20Ftot ugral. Jatszom vele akinek ket elete van :) Nekem jo meg az Allampapir, csak ne szivassanak jobban. A lehezosegekhez kepest puffogok en is csak. Azert szep kamatot hoz negyed evente 2029B is :)
Tele van a tököm Makkmarcival. Van pl tbsz-en pénz, mert eladtam részvényt. Ez most pénzpiaci alapban hoz kb 10-11%-ot, mert megsapkázta ez a kretén. Lehet, ott is leváltom eurora, aztán lesz@rom a sapkáját. Ezek komplett hülyének nézik a népet.
Nekem is akkor jár le, majd januárban és májusban. Ha nem kell nekik, akkor lesz belőle nálam is euro. 400 alá úgyse nagyon fog menni (továbbra is elinflálás lesz a műsor), innen nagy bukó nem lehet a váltás.
Dec 28-án lejár egy adag DKJ. A kamattól függ, hogy DKJ vagy euro lesz- belőle. Felőlem csökkentsék csak nyugodtan a DKJ hozamot, ha nem kell nekik a pénzem.
Este bemegyek kozertbe. 750Ft a Magyar tej. Tudjak ezek, hogy 4tagu csaladban 1pohar semmi? 2liter/nap 1500Ft, csak tej. 1kenyer hozza 800 a csoro kozerti legolcsobb. Lassan rabolni fognak az emberek
En is mergelodom miatta. Kozben csokkengetiik 2029B visszavaltasat. Ott huznak le, ahol csak lehet. Jon a 24%infla, itt meg szukolkodnek, kozben 18%os 1napos beteteket fizetnek. A nep szopjon
Magyar Állampapír tulajok