Nekem eddig bejött, mondjuk az újba csak a régiek kamatát pakolom, de 10% kamattal az is gyűlik. Anno a 2025/x-t vettem, most már van 2026-os, 2028-asból kétféle.
Jelenlegi PMÁP ugyanúgy fog járni szerintem, mint a 6,6%-os. Most még jónak tűnik (ahogy a régi is még a nyár elején), de pár hónap múlva az akkori 15-16% körüli kamat közelében nem lesz az inflációnak. DKJ jobb lehet még egy darabig (szerintem egész 2023-ban), menni fog felfelé, utána esetleg PMÁP (2024-től?)
Ezt nem fogják meglépni, mert üres a kassza. Ebből pedig nagy lóvé jön be. Helyette lesz Brüsszelezés, Sorosozás. Ha nem gyengítették volna a forintot hülyére, már most olcsóbb lenne az üzemanyag, mint 480 Ft, mivel háború előtti szinten az olaj.
Az élelmiszer inflációnkban az a félelmetes, hogy a keresletet nem fogja vissza. Néha úgy érzem, a lakosság élelmiszer keresletének árrugalmassága kb nulla.
Én is májusra koncentráltam egy pakkal. A legnagyobb most járt le. Azért időzítettem így, mert amikor vettem, úgy írták, hogy kb. most lesz meg a döntés az EU pénzről. Ha jött volna a 380 Ft körüli euró, átváltottam volna minden forintot szinte. Ahogy a dolgok kinéznek, nemhogy a 380, de a 400 se nagyon fog jönni mostanában.
Számomra a májusi DKJ kamat nagyon gyanús, vajon, miért arra a lejáratra akarják koncentrálni a DKJ-ben lévő pénzeket? Lehet, hogy lesz valami kavarás megint a kamatokban? Viszont a BUBOR még mindig jó.
Időhúzás. Ha ez a lóvé PMÁP-ba megy, akkor 15-16% kamatot kell fizetni. Viszont továbbra is azt gondolom, hogy ez a 15-16% ugyanolyan versenyképtelen kamat lesz kb. tavaszra, mint a 6,6% volt szeptemberben, ami miatt kijött a 11,75%-os sorozat, ami mellesleg mostanra szintén nem jó (infláció 22,5%), mert van magasabb DKJ helyette. Inflációban még bőven van tartalék és EU pénz befagyasztással csak rosszabb lesz a helyzet.
A cikk is bizonyítja , az állam kénytelen egyre magasabb kamatokat kínálni , különben nem jegyzik le. Lesz ennél jóval magasabb is . Kényszerben vannak.
2029/I van jelenleg egy nagyobb csomagban. Még csorog be 4M, amit jelenleg eszközfejlesztésre költök a jövő év elején és mivel amúgy is megye váltás lenne 1-2 éven belül, most azon gondolkodom, hogy a lakásunkat is eldobom és egy évre elmennék albiba, az árából vennék 2029/J-t. Az I és J hozama bőven fedezné több mint 1 évig az albi és rezsi árát. Így nyernék egy kis időt és jobban megismernénk Győr környékét, hogy mégis merre költöznénk. Persze remélem, hogy sikerül berúgni a vállalkozást is és annak a profitjából lehet fedezni a lakhatást is, nem szeretném a hozamot felélni ha nem muszáj.
Igen.Most épp december van, fagyos északi szél fúj, mi pedig szembe vagyunk állítva vele, és úgy kell pisálni. Ha nyár lesz, kellemes szellő, hátszél, akkor senkit se fog zavarni semmi. Magyarul, most piszok nehéz megvédeni a befektetéseket, agyalni kell minden százalékért. Ha csökken a kamat, akkor minden vonzó lesz, és minden alternatív befektetés is boldogság lesz majd.
Magyar Állampapír tulajok