Na jó ez nem a sima Kádár kocka de igazad van nagyon durva árak és a vicc, hogy erre még kell minimum 30 millió, hogy betegyem a lábam az udvarra beálljak a kocsival egy normális kapun keresztül
Soha nem vennék mégegyszer amik voltak is inkább eladtuk szó szerint igénytelen mint a lakói többsége is! Plusz a albérlet szempontjából a fűtés elszámolás is egy Katasztrofa, a hangszigetelés nulla, folyamatos csőtörés ezeréves lépcsőházak egy pusztulat és szinte téglalakás árat kérnek érte
A vasbeton igénytelensége miatt lett és lesz egyre népszerűbb a panel, illetve adott lokációban, még mindig ez a legolcsóbb és komfortos a lakhatás, olcsó rezsi és felújítási költségek mellett.
"Elérte az alját a lakáspiac, nem érdemes tovább várni a vásárlással" Legalább könnyebb lesz kiszállni...Amint tudok a környékről is lelépek. Nekem ilyen horror áron nem üzlet az ingatlan.... Azért egy kockaházra 170-180 milliót kiírni, meg a kb.20 m2-es farostlemezből tákolt üzletek 45 ért... 40m2-es lakások 75-80 ért.... Ők is várják a vevőket...
-Ősszel kell foglalozni. És ezzel megfogni az árát. 2025. elején még kifizetni az ingatlan maradványát. Meglátjuk." Ez okos meglátás/tanács, amennyiben van olyan eladó, aki nyitott egy ilyen megoldásra. Meglátjuk. :)
Hihetetlen amúgy hogy az országhatárnál végetér az univerzum. Állampapír, ingatlan csak magyar, kis fűszernek részvény, jórészt magyar. Kb fél életünket az unióban leélve. Ha gondolkozunk honnan hova meget a befektetés a jövőben akkor csak ezek közt rotálhat. Nem jellemzem csak jelzem. Amúgy a határokon kívül van majdnem egy egész bolygó skacok. :D
"Kamat!" --- Ez lesz az önerő (egy része), mert még most kell lépni, mielőtt beindul az újabb rakéta. Egyes elméletek szerint van, aki még a 19 százalékos PMÁP-ot is feltöri, hogy véletlenül se maradjon le az induló mágnesvonatról...
Hiszen ezt már lehet tudni: természetesen mindenki ingatlanra költi, abból is a legtöbben természetesen panelra, mint minden lakhatási és befektetési lehetőség legjobbikára.
Önyp van nálunk is. Most jött az elszámolás, egészen jó volt a tavalyi 22,38% hozam. Igen, 3 évente kivesszük a hozamot és azt töltjük vissza, de ilyen nincs nyesz-nél. Lounak válasz, hogy a hozam 10 év után 3 évente adómentes, a tőke 20 év után, de csak arra a részre, ami 20 éve benn van adómentes. ÖNYP-ből lehet ilyen félg önjáró konstrukciót építeni ezzel a módszerrel, hogy egy idő után nem kell bele új pénz, és mindig lehajolsz az adójóváírásért.
Valamilyen állampapír lesz, a hozam kétséges, de valamekkora mindig volt a lakossági hozam. Végső esetben áthúzod TBSz-re aztán megszünteted egy évi adó visszatérítést buksz el. Nem kötelező nyeszt kötni, de szerintem érdemes természetesen csak akkor, ha van akkora jövedelmed, hogy évi 500 ezret el tudsz engedni. Milliomos nem leszek belőle, de tíz év alatt az a pár százalék is ingyen van. Ugyanúgy van ÖNYP-m is az sem rossz, igaz néha nem túl jó a hozam, de éves átlagban nem olyan rossz az elmúlt 25 évben. Ráadásul amikor van sok hozam kiveszed és visszarakod így friss tőke nélkül ismét megkapod az adó visszatérítést.
Elmondom én neked mi a legrosszabb benne! Forintban van. Én túráztattam és át is mentem OTP dinamikusba Ersteből, szép hozamok voltak, de az értékét széthordta az infláció mint a szél a falevelet. Rohadtul nem tud forintban értékkövető lenni (nem hasznot akarok), nekem ez a bajom!
Az adójóváírás "hozama" évről évre egyre kisebb. Tegyük fel, hogy évente befizetsz 500 ezret, és a matek kedvéért nincs egyéb hozam. 45 évesen kezded, 65 év a nyugdíjkorhatár. Első év, 500 ezer szla egyenleg, 100 ezer adójóváírás, 20% adóhozam. Második év, 1,1 millió egyenleg, 100 ezer adójóváírás, 9% adóhozam. ... 10. év, 5,9 millíó egyenleg, 100 ezer adójóváírás, 0,17% adóhozam. ... 20. év, 11,9 millió egyenleg, 100 ezer adójóváírás, 0,08% adóhozam. 20 év alatt befizettél 10 milliót, és kaptál összesen 2 millió adóhozamot.Húsz évre 20% összesen, egy évre mennyi is jut?
Én úgy számolom, hogy ha szja fizető vagy és veszel a NYESZ-edre bármit, pl. dkj-t, majd újraveszed, azt - korlátozott összegig persze - 20%-os "kamatfelárral" teszed. Ez középkorúan 10 évre a befektetés egy részének sztem megéri.
A NYESZ lejárata a hivatalos nyugdíjkorhatár, de minimum 10 év. Ennek akkor lenne értelme, ha a babakötvényhez hasonló papírt vezetnének be. Nézzünk már vissza csak 2 évet, hogy hány új PMÁP konstrukció jött ki, hányféle lejárattal és kamatprémiummal. A legtávolabbi lejárat most 2032, vagy van fix papír örök időkre (2051/G). Az, hogy vehetsz a kínálatból, de NYESZ-re, az nem sokat jelent, ha 20 év múlva megy nyugdíjba. A 20% szja jóváírás 20 évre elosztva kb 1%-ot ad ki, nem egy világmegváltás.
Bár engem nem érint, sztem ez jó hír lehet neked, éves 100.000 adójóváírással. Eddig csak bankoknál volt, indokolatlanul magas számlavezetési díjjal. Ennél a konstrukciónál a lenyúlás sztem nem kivitelezhető. Érdemes utánanézni ennek a NYESZ konstrukciónak.
Foglalj időpontot neten az OTP direktben, asszem 2 napra lehet legkorábban. Minél elöbb átrakod annál jobban jársz.. minden szempontból is.. Kerül amibe kerül.. ha tovább húzod akkor csak többe fog :) Nekem is van még ott egy kicsi.. sajnos.. nemsoká lejár
én is matekoztam egy kicsit.......... A mostani FIX a lejáratkor kamatos kamattal 22,5% -re jött ki abszolút szubjektív és óvatos újra befektetéssel kalkuláltam De az akkor 3 év A 2032/i nálam is 1 de max 2 év (ha a 2024-es infla nem lesz annyira alacsony) A cikket azért is tettem be, mert sok szcenáriót levezet!
Várakozó. Lehet ment valami jóléti szolgálatnak, vagy az államadósságba.:) mire megjelenik a számlán +1 nap, tehát vagy holnap esetleg, bár sztem inkább hétfő.
Jó a cikk, tetszik. én is kalkulálgattam. FixMáp tűrhető, jó, talán legjobb, szerintem. Bár lehet jobb lesz a BMÁP, de lutri, ha tényleg drasztikus kamatcsökkentések jönnek a "nagyvilágban" is (FED/EKB), akkor lehet,h 1.5 év múlva a maradék 1.5 évvel együtt kevesebbet hoz 3 év alatt, mint a fix 7-7-7%. a 9,9% annak éri meg, aki 2025 áprilisában kiveszi, HA az infla lemegy. Ha nem megy le, akkor érdemes volt továbbra is a PMÁP mellett maradni. (FixMáp,BMÁP -ot akkor veri)
Legyen mit elvenni?:D Mint a nyugdíjpénzeket? Mit ért akkor 3000 MRD forint, aztán "mivé lett az államadósság"? ha jól tudom 2010-ben szántották be az MNYP-t. Megy a kommunikáció, hogy 1x év alatt 3,5x-esére emelkedett a minimálbér, akkor ez is 10000 MRD-ot érne most ,amit szépen eltapsoltak. El se olvastam a cikket, l@fityiszt fogok félretenni nyugdíjra.
Sziasztok! OTP-ből az állampapír áttranszferálás mennyibe kerül? tudja valaki? A MÁK ügyintéző azt mondta,h az MBH Bank-nál tán a papíronkénti 4000 Ft-ot felemelték 1%-ra... Remélem az OTP nem vesz le 1%-ot, csak mert át akarom rakni a MÁK-hoz... még csak érdeklődök.. voltam bent egy bankfiókban, 1 órát ültem, nem sorsolták ki a számomat, nem haladtak semerre, otthagytam a francba, majd legközelebb. Próbálok közben utánajárni a neten is ilyen pdf-ekben...ha esetleg valamit találok, kérdezek... ha tudjátok, megköszönném!
PMÁP 2032/I Február hatig vásárolható (tegnap vettem jó pár milláért még belőle), meg persze nagyon jó a 9,9 százalékát elkapni, de az utána következő PMÁP 2032/J sem rossz a maga 7,9 százalékával. A 2032/J még jó lesz a február 20 21-én lejáró kamatok újrakötésére, aztán idénre részemről ennyi volt az államkötvények vásárlásának. 2025. elején újratervezés, persze még idén ősszel figyelni kell a befolyásoló tényezőket és lehetőségeket.✔️ Meglátjuk 🙂 📈
Évfordulónál nekem is kilüdték a sablon emelést (kgfb és casco). Ránéztem az összehasonlító oldalon, ha újat kötök ugyanott, olcsóbb. Felhívtam ügyfélszolgálatot, hogy lejátszuk-e a felmondást és új kötést vagy mehet azonnal az olcsóbb díj, azt mondták, mehet azonnal, és egy percen belül jött az új indexálás, mintha új ügyfél lettem volna. Ez van, ők is próbálkoznak.
https://www.portfolio.hu/uzlet/20240202/nem-erte-el-a-10-szazalekot-tavaly-a-casco-dragulasa-666783 Na ne vicceljünk már! Nekem az Uniqa a következő számokat merte bedobni 2024-re, totál balesetmentes 7 éves budapesti SuperB-mre: 2023 casco:146600, kgfb: 95616, lakás: 35800 2024 casco:166600, kgfb: 157800, lakás: 43000 Ezek rendre: 14%, 65%, 20%-os emelések. Panaszt tettem, válasz: "Amennyiben ajánlatunk nem megfelelő az Ön számára, szerződését az évforduló előtti 30.napig fel tudja mondani.Amennyiben panasszal szeretne élni, az alábbi felületen tudja megtenni:" Köszi, meglesz...
382 körül ma megvolt, amit jósoltam. Pedig armageddont, és 400 felett vizionáltak egyesek. (Ez elmaradt) Ha tanulni is akartok forex Témában, akkor a túlzásokat el kell felejteni. Részemről egyetlen stratégia van: látok egy meredek görbét, ami inkább már egyenes (RSI erős), azt megveszem 10 tételből 10/1 tétekkel, mert elvárom, hogy a csúcstól majd korrekciózik.. Vissza esik majd, mert korrekció mindig van, de azt a money managment segítii. Bocs, hogy rébuszokban osztottam ide komoly stratégiát. Nm kellett volna, utólóag majf megbánom, ha tinik viszik el előlem a pénzt. Talán nekem is marad belőle valami.... amiből kicserélhetem a most még nem létező protkómat... :D
Vettem PMÁP-ot, számláról a pénz lement, de se SimplePay e-mail, se elszámolás alatt, se tranzakció történetben a kártyás fizetés. És várakozó a papír is.
"Innentől kezdve a PMÁP-ok (és minden más állampapír) 2025-től véleményem szerint annyira lesznek versenyképesek a tudatos befektetők számára, ahogy az EUR ill. USD hozamok engedik. Ha kapok 4%-ot "tutira" külföldön, vagy 6%-ot fidesz felárral, akkor nem kérdés. Persze nem viszünk minden pénzt kifelé, főleg nem a most odaterelt Mari nénik és Jóska bácsik, akiket bevonzott az óriásplakát, aztán ott marad a pénzük a ki tudja hány %-on sok évre. Így viszont az itthon maradó nagyobb vagyonok jó része 2025-től szvsz ismét az ingatlan piacon fog lecsapódni - ki tudja meddig." --- Döntsük már el, hogy akkor most kérdés vagy nem kérdés, mert ha kapni 4%-ot "tutira" külföldön, akkor a pénz nem tud egyszerre ott is és az ingatlanpiacon is lecsapódni. (A Mari nénik és Jóska bácsik pénze meg PMÁP-ban marad sok évre, ahogy írod ugye.)
Idei évre burkoltan fogalmazva , egy éves befektetéssel valutába,természetesen otthon a szekrényfiókban tartva és nem ki- be "ugrálva"+5%,nyerő,egy kis tradet belekombinálva még plusz 1-2% meg lehet éven belül kis odafigyeléssel.
Ősz óta tudjuk, hogy az inflációt most már "megoldják". Majd trükköznek a volumenindexszel, ársapkát raknak a kosárban lévő termékekre, vagy betiltják, vagy akármit csinálnak, de a 2024-es (és ebből eredően a jövőbeli) inflációs értékek a szájízüknek megfelelően kellően alacsonyak lesznek. (Hogy az átlagember kosara hogy alakul, az le van szarva. Végül is az adósság egyetlen kezelési módja az elinflálás, a költségvetési egyensúly meg a növekedés meg most fontosabb nekik.) . Innentől kezdve a PMÁP-ok (és minden más állampapír) 2025-től véleményem szerint annyira lesznek versenyképesek a tudatos befektetők számára, ahogy az EUR ill. USD hozamok engedik. Ha kapok 4%-ot "tutira" külföldön, vagy 6%-ot fidesz felárral, akkor nem kérdés. Persze nem viszünk minden pénzt kifelé, főleg nem a most odaterelt Mari nénik és Jóska bácsik, akiket bevonzott az óriásplakát, aztán ott marad a pénzük a ki tudja hány %-on sok évre. Így viszont az itthon maradó nagyobb vagyonok jó része 2025-től szvsz ismét az ingatlan piacon fog lecsapódni - ki tudja meddig.
Én 2032/I-be tenném, vagy az új FixMáp-ba. A Fixmáp 3 éves, és 3 havonta fixen ad 1,75%-ot (azaz 17500 ft-ot). A bónusz hozama érzésem szerint lefelé fog menni, főleg több évre előre tekintve. De a lényeg, hogyha rossz lóra teszel, utólag ne foglalkozz vele, az kb 3 havonta max 5 ezer Ft különbség ekkora tőkére. A hozzáállásod jó, kis pénz is dolgozzon.
Lenne hozzád egy kérdésem: Febr 6. -án van időpontom PMAP irodába, beraknék egy millát még valami PMAP-ba. Most a 2032/I -t aznap még éppen lehet kapni de én Bonust vennék inkább mert azért jó lenne már a háromhavonta kis della. Rövidebb a időtartam is, és a kamatban alig van eltérés? Szerinted? Inkább 2032/I legyen?
le is nyilatkozta a kurali, hogy már nem cél, hogy növeljék a lakossági finanszírozás arányát. . most már az a cél, hogy költsd el a pénzt, pörgesd a gazdaságot :) én már költöm is, vettem kütyüket, meg minden. (Igaz, nem itt, hanem az amazonon, mert ott több száz euróval olcsóbb..., de a német állam biztos örül az áfa-bevételeinek :D )
Szerencsére a kamat kamatáról beszélgetünk csak. Tőkére vetítve 16% a kamat, ennek 2%-a a téma, vagyis a tőke 0,32%-a. Nem kell túllihegni, miközben 19,1%-ra fog ugrani a tőke kamatozása.
Elvileg azt mondták, hogy negyedévente, kamatfordulóján lesznek "újabb" sorozatok. 2027/Q1: 2024. január 9. ekkor indult, nagy valószínűséggel áprilisban jön a köv. bár lehet aaddig kiadnak egy Q1V2 (2-es variánst:D).. bár nem tudom mi értelme lenne. PMÁP vs. FIXMÁP, egyértelműen FixMÁP.
Magyar Állampapír tulajok