Egyelőre nagyobb összegű állampapírt,a magyar államkincstárnál gazdaságosabb elhelyezni.Sok sok milliót lehet vele megspórolni,csak a vissza váltásnál is.
Sziasztok, Szeretném megvilágosítani a másik oldalt is, a bankokat. Miért is alkalmaznak pl 98%-os visszaváltási árfolyamot. Higgyétek el, nem ők a rosszfiúk a jelen helyzetben. Elsődleges forgalmazóként jelentős állományt (kb. 40%) értékesítettek lakosági ügyfeleknek pár bázispont nyereségért cserébe lakossági állampapírból. Mint forgalmazóknak árjegyzési kötelezettségük van, hogy a likviditást biztosítsák a kötvényeknek. Ezeket az értékpapírokat, amiket visszavettek, havi 1 alkalommal visszavásárolta az AKK 99%-on. A (1) prémium kamat csökkenése és (2) Nagy Márton fenyegetése felborította az eddig jól megszokott folyamatot. (1) Bankok 1 éves időtávra 6,41%-on kötik le a pénzüket. Azaz ez a bankok garantált hozama. Árjegyzési kötelezettségük miatt meg kell venni ügyfelektől a 3,95%-os kamatozású kötvényt. Könnyű matekkal évi 2,46%-os veszteséget szenved el időarányosan, amíg a számlán tartja a kötvényt. És itt jön a (2) Nagy Márton a képbe: "önfinanszírozás fenntartása érdekében még a bankoktól való visszavásárlások korlátozását is belengette a miniszter" Egy pillanat alatt tönkretette a bizalmat, amit addig a pénzügyi csatornákon kiépült. Egyik bank sem akarja az ügyfél döntését (vett pl.. 2033-as kötvény) magára átvállalni és évi 2.46%-os veszteséggel, bizonytalan ideig vagy akár lejáratig a könyveibe tartani a lakossági állampapírt. Kiszámíthatóság nélkül, játékszabályok módosításával, fenyegetéssel sérül az egész piac.
Szemét munka az biztos,tartanak egy hatalmas állampapír, értékpapír számla vagyont,és számlán belül,és lényegében kettős adóztatást eszközöl,jelen esetben csányi,aki a legnagyobb uzsorás az országban,az állam után,és ez persze állami jóváhagyással működik.
Ha átcsoportosítanád más állampapírba pl.fixmápba, az első évben csak 4,5% lenne a hozamod.Csányi uzsorás jóvoltából.Nem elég neki hogy az értékpapír számlavezetésért is nagyobb összegnél lenyúlnak egy halom pénzt negyed évente.Még itt is leakasztanak rólad +1%-ot.
Nekem is az OTP van értékpapír számlám,ma reggel amikor kifizette a fixmáp q1,q2,q4,kamatait 98% ugrott vissza,ha pl.most ha el akarnám adni,-2% lenne névértékre a bünti.Persze a fixmápok maradnak,de mondjuk a 2030/I február 20 után is 98%ugrik majd vissza,akkor gyorsan át transzferálom a mák számlámra amit időközben megnyitottam.Mert azt le szeretném cserélni másra inkább 1% büntivel.
Igen, én egy kormányváltástól várom az ország jobb megítélését és az alapkamat csökkenését! Pl egy 4,2%-os alapkamatnál 7%-ot fizető papír jól mutat, bónuszként eladva egy nagyjából 125%-os árfolyamon...
A cikkből idéztem 2 részt. Összemosta... Ezt én írtam hozzá: Valószínűleg még nem lépték át az ingerküszöböt, főleg mert a legtöbb PMÁP még csak később fizet. "Akcióterv", háborús?........hiszem ha látom. Varga féle tervezés is jól bejött. 3-4x újratervezés után. (Nem jött be)
„Ha a lakosság továbbra is megtakarítani akarja ezt az összeget, akkor
ösztönzőket kell megnyitni, hogy a rendszeren belül maradjon a pénz” –
tette hozzá a miniszter, majd elárulta: létezik egy akcióterv a PMÁP-t
illetően. Ennek az a célja, hogy az inflációkövető papírokból
felszabaduló pénz ne hagyja el a hazai bankrendszert, illetve a Magyar
Államkincstárt. A terv részleteit azonban nem kívánta feltárni. „Ha
bizonyos határokat átlép az átcsoportosítás, akkor szükség lesz
kormányzati lépésekre” – vetítette előre Nagy, hozzáfűzve: a
minisztériumban napi szinten vizsgálják, hová vándorolnak ezek a pénzek. Ha az adósságkezelő nem áll elő egy olyan új államkötvény-sorozattal,
amely valamekkora extra kamat felajánlása mellett versenyképes lehet a
többi befektetési formával szemben, akkor a megtakarítók egy jelentős
része villámgyorsan el fogja vinni a PMÁP-ban tartott pénzét. Nem
számolok olyan forgatókönyvvel, hogy az ÁKK ezt ne lépné meg Valószínűleg még nem lépték át az ingerküszöböt, főleg mert a legtöbb PMÁP még csak később fizet,.
Magyar Állampapír tulajok