... se ért, akkor kellett venni MÁK 2027/B 2023-04-22 és eladni 2023-07-21 csak az banki emberem eltűnt, sajnos nem tudom melyik bankhoz ment ... 3 kötést csináltam a tanácsára, 19+% lett mind ... https://www.netfolio.hu/arfolyamok/kotveny/2027b_(a270422b20)_91330
Vagy szarul rögzítetted fel az átutalást a kincstárnál, és ott a kamatod, vagy ha az értékpapírod is az Ersténél van akkor ott fityeg a kamtod vagy a bef számládon vagy a tbsz számládon, ahonnan neked kellene átvezeti a folyószámládra. - Biztosan 33I amid van ?
Először is nézd meg, hogy biztosan 2033/I papírod van-e. Mert itt többen ledöbbentek, hogy nem is 33/I papírjuk van hanem 30/I...... 33/I január 20. 30/I február 20.
Folyékony kenyeret i hozattam, sajna a jelenleg akciós münchener helles nem volt 30% engedménnyel 12 euró körül, így az egyik legjobb német sört hozattam 21euró volt.. Nem olcsó de ez a kedvencem A rekeszes... Augustiner hell
Késve, de péntek este már a pénzszámlán volt. Ma 16 óra után eladtam az összes 33/I-t (nekem ebből volt legkevesebb) az rögtön a pénzszámlán volt. Kiutaltam bankszámlára a kamattal együtt a tőkét, azt várom hogy holnap megérkezzen.
Köszönöm 👍 Muszáj volt lépnem a KSH hamisított inflációja miatt.📉 Az ingatlan piacot támogató pénzesőt pedig nem vehettem figyelmen kívűl.📈 Alkalmazkodunk.
"Pro": MÁP+ még abból a szempontból előnyös, szerintem, hangsúlyozom, szerintem, hogy visszatőkésedik. Lehet (ki tudja?!), hogy 1 év múlva a kamatok lemennek 3-4%-ra, viszont a MÁP+ és a kamata is tovább fut éveken át egészen 6,75%-ig. Tehát nem kell azon agyalni, hogy mibe fektessem vissza a kamatot (már aki ivissza akarja fektetni 6%ra). További pici előny, éves kamatfordulónál (tehát évente 1x) visszaváltható bukta mentesen 5 napig Vagy bármikor,de akkor is -0,5%-ért,míg az összes többi papper -1%-os. "Kontra", ahogy már korábban többen írták: A régi MÁP+ csoda 1 évig tartott, utána jött az infla, a MÁP+ szart sem ért:D Akkor magasabb kamatokat adott a többi papírhoz képest, most kevésbé jót, bár 5 évre adja.
Valóban a BMÁP esetében nagy kérdés, hogy mennyire tud (ha fog) lecsökkenni a DKJ hozam, hiszen van olyan szcenárió amiben vastagon ez lehet a legrosszabb választás, persze sok a ha. Én ezért is osztottam el a különböző állampapírok között a pénzt, ugyanakkor egyelőre a legnagyobb súlyt a BMÁP kapta, aztán Fix és végül Plusz.
https://www.investing.com/rates-bonds/hungary-3-month-bond-yield Most 6% körül van a 3hó DKJ, persze ez nem átlag még, ez csak az aktuális érték. 5 % alá nem tudott menni. Kb. pont úgy van belőve a fixmáp (6,5%), hogy egyik sem legyen jobb a másiknál. Nekünk kell eldönteni, megtippelni, hogy hosszútávon melyik fog többet adni. Szerintem annyira nem egyértelmű. Tavaly a BMÁP talán 7,1-7,2% között hozott, míg a FIXMÁP (ha valaki megvette az első szériákat, az 7%-ot (3 éven át), fizetés gyakoriság azonos, 3 havonta, kijön a kamat a pénzszámlára, nem tőkésedik vissza egyiknél sem. Mind a kettőnek -1% a visszaváltási büntije. Ha valaki ránéz erre az investig grafikonra, elég hamar kilő de vissza is csökken a 3hó kamat. Az igazán "nagy" hype-fomo" 8> 15 > 8 1 év alatt lezajlott. Aki esetleg tartotta a 8> 15-öt, de a 8% visszazuhanásnál eladta, és PMÁP-ot vett, az járt a legjobban. Látva a korábbi 3 hó dkj átlagokat, ezeket a 0,1-1% körüli padlókat. BMÁP számomra nagy kérdőjel. MÁP+ tetszik, csak a kamata kevésbé, jobb lenne a 6,25%. Évente fizet, amennyit ki akarok venni, azt büntetlenül ki tudom venni, vagy átforgatni másba vagy elkölteni akármire.
Magyar Állampapír tulajok