A 2033 kamata már tegnap megjött a számlára. Ma meg a tőke is, egy perc alatt ott volt a számlámon. Január 22-én, pedig a Fixmáp kamatokat várom. Semmi gond nem volt eddig.
Akkor jól mutatja. A kettőnk közötti különbség annyi, hogy neked a 30I az 1,5% kamatprémiummal fut, a 26J pedig 0,75%-al. A 0.75 körüli különbség látszik az aktuális árfolyamok között. A Te példád is mutatja, hogy az OTP-nél csak 1% a bünti. Ha az aktuális árhoz hozzáteszed az 1%-ot, plusz a febr.20.-ig járó kb1.6-1,7%-ot, összejön a matek.
Nekem szintúgy az otp-nél van az értékpapír számla,2030/I, állampapírom van,neked is 2026/J február 20-án fizeti a kamatot,de nekem azt mutatja,hogy 116,38 az aktuális árfolyam,a változás pedig +15,82%.
Érdekesnek persze érdekes hogy most pont beállt mindegyik időtávra pont ugyanannyira, 01.14-én még volt minimális különbség, azóta eltűnt. Az alapkamat és a BUBOR között meg elég szoros pozitív korreláció van; az első meghatározza hogy a bankok mennyi kamatot kapnak az MNB-től, a második meg hogy mennyi kamatot kapnak a többi banktól. Az egyik erősen befolyásolja a ,másodikat.
Nézzél utána jobban. Az OTP is 99%-on tartja nyilván. Felesleges a transzfer. Szinte minden bank 98%, de az OTP még 99. Kicsit megijesztettél, mert éppen tegnap transzferáltam Rafiból OTP-be, de most néztem meg. Nem változott. 2026J- tudom példaként: MÁK: 115,79, KHB: 114,6, OTP: 115,7. Ez 10 perccel ezelőtti. A bankok egyébként úgy tudom a hétvégi kamatot csak hétfőn mutatják ezért rosszabb még pár tizeddel. Ha valakinek segít, a transzfer díjak: Rafi 5 000 Ft, KHB 800 Ft, MBH 20 000 Ft. Többit nem tudom, de érdekes különbségek vannak. Ilyen ez a magyar banki valóság. Ha valaki ismeri a többi résztvevő díjait érdekes lenne megosztani.
Amúgy - szigorúan szerintem - 33/l-ben nem érdemes hagyni semmit, én legalábbis mindet visszaváltottam. Ahogy többen írták állampapír fronton is van jobb kamat, az államkincstáron kívül pedig egy hozamvédett pénzpiaci alap is hoz ennyit adózás után, tőkevédelemmel. Ha az infláció meg elszalad ez a papír sem ad tökéletes védelmet, mivel az első évben ugyanúgy szívsz vele a visszatekintő kamatbázis miatt.
Magyar Állampapír tulajok