Arra gondolok, hogy ami most jónak tűnhet rövidesen (PMÁP kb. 14-15%), néhány hónapra rá már lesz helyette jobb, akár DKJ, akár más. 22,5% infla volt novemberben, decemberben 25-27% közé saccolják. Szolgáltatóiparban elég sok cég nagy óradíj emelést tervez januártól (25-40%) az őket érintő valós infláció + energia áremelkedés miatt. A december szerintem még nem az infláció tetőzéséről fog szólni, azt valamikor az I-II. negyedévre várnám. ...és igen. 25-27%-os inflációnál (ami itt van a kertek alatt, vélhetően decemberben ez már meglesz) nem 15% körüli PMÁP kell, mert nem vonzó. Főleg, hogy éves átlagos inflációval számolnak, amit kozmetikáznak a kommunista árstoppokkal. Ha kell az államnak a pénz, akkor tessék legalább annyit adni érte, hogy reálértékben ne bukjon rajta a lakosság. Minimum infláció + 3% lenne az alap ilyen környezet, kockázat mellett. 2029 messze van.
Csak azt ne felejtsd el, hogy a PMÁP most legalább két évig fog jó kamatot fizetni. Az inflációcsúcson az 1 éves DKJ lehet, hogy verni fogja, de szerintem inkább nem, vagy csak minimálisan (a hosszú DKJ kamata inkább 16% lesz jövőre). Két éves időtávon azonban meglepne, ha találnál jobbat.
Elírtam: A hosszú PMÁP kamata lesz 16%, hiszen 14.5% körüli lesz idén az átlagos infla. Másképp fogalmazva az előző hozzászólást: Amíg negatív reálkamatok vannak, akkor hogy akarsz megverni egy inflációkövető papírt? (Van időbeli eltolódás, de azon nem buksz annyit. Max ha máshová fektetnéd be azt a pénzt közben.)
Változót leveszik , helyette Fix kamatozásút készülnek piacra dobni, alacsony kamattal esetleg amit írtál 3% kamatprémiummal.... Az infláció követő nem buli az MNB-nek Pláne ha csak lassan csökken az infláció.
Sziasztok, szeretnék kérdezni egyet, bocs ha volt. Webkincsárban fizettem be EUR-t bankkártyával. Tranzakciók közt látszik, de az egyenlegben nem. Státusza "teljesíthető". Várni kell? Köszönöm!
Nekem az a benyomásom hogy az eurós tételeket kézzel írják jóvá. Múlt héten kedden tettem fel pénzt kártyával és pénteken érkezett meg a számlára. Amikor utoljára vettem akkor sokkal gyorsabb volt.
Közben a rövid DKJ állomány lakossági kézben nőtt kb 1300 milliárddal. Ez az 1300 milliárd éven belül le fog járni, és ez lehet az a pénz, amit megpróbálhatnak becsatornázni PMÁP-ba. Nem hiszem, hogy a jelenleginél rosszabb PMÁP feltételekkel ez sikerülne.
még egyszer fix-szel le nem szivatnak, a kárplusz volt a világ legnagyobb átverése. szerencsénk volt a fordulós ingyenes visszaváltással, legközelebb nem lesznek ekkora balf..zok. és én sem.
...és pont ezért gyanús nekem a PMÁP. Ugyanaz a média marketing megy körülötte, mint a MÁP Plusznál anno, hogy hű, mekkora kasza lesz ez a lakosságnak. Aztán látjuk, hogy mi történt...
Én is csak DKJ-t veszek egyelőre a forintból, kivéve, ha valami csoda folytán összejönne az EUR/HUF 380-390 közötti tartomány, mert akkor eldobok mindent és váltok. Az idei külker hiány csak bemegítés a jövő évihez. Nem sok minden szól szerintem a forint mellett. Orbán nem akar eurót, tovább akarják elértékteleníteni a forintot, ez elég egyértelmű üzenet volt. Euro esetén nem tudná leértékelni,szétinflálni a forintban lévő vagyont.
Nézegetem, ezt a 27B t. De 2.1 % a spread. Neked mennyi volt mikor vetted anno? En kicsit sokkalom. Felhalmozott kamat meg ,idaig 2.86%. Szoval neked errol mia velemenyed. Mert latom, hogy a 2029 B vel jatszol. A bubort negyetevente ujrabiraljak. Arrol mia prognozisod?meddig lesz ez 16 kornyeken?
Ja, nalam is fix csak dkj. Rovidre. Azt se.lehet tudni mi lesz 1 honap mulva a global gazdasagban, nem hogy még itthon!! Barmikor beuszhat az usabol vagy kinabol egy fekete hattyu. Aztan borul az asztal.
A kincstár sajnos a kártyás EUR befizetéseket tetű lassan írja jóvá... Nekem volt már 3 nap is és 10 nap is :) Valahol le van írva, hogy maximum hány napjuk van rá, úgy rémlik ez 6 munkanap. Szóval türelem, előbb utóbb ott lesz az EUR számládon.
Eddig jobban jott ki 2027B, mint 2029B. En augusztus 23.an vettem . 99.67%volt a veteli, 97%az eladasi arfolyam. Most jelenleg mar tobbet hoz, mint a DKJk, de a 3% spreadet ki kell hoznia eves szinten. Ha bubor itt marad,, vagy fentebb megy fel even at meg, akkor jo leszek
Voltam bent a kincstárban a napokban. Előttem egy 75 körüli nő fizetett be eur cash-t, és vett pemáp ot. Mondta, hogy gyorsan befizeti, mert úgy hallotta, hogy külföldön már nem lehet vele fizetni :-) Egy kicsit megnyugtatott rövidtávon huf ügyben.
Hát jövőre valószínűleg DKJ felejtős, mert a kibocsátás csökkenni fog jelentősen, ami lehúzza a hozamot. Ez betesz a bónusz állampapírnak is, aminek a kamata a DKJ-hez van kötve. Véleményem szerint kár volt bevezetni. A többi papír jelenleg zsákbamacska, mert ismeretlenek a feltételek.
Richter kivégezve..... és a többi gyógyszeres.... Rabolnak ahonnan tudnak.... Arra leszek kíváncsi, hogy mennyire fogják megszopatni az állampapírosokat....
Egyik este benyújtják, akár már másnaptól életbe lép vagy még aznap. Kiszámíthatalan környezet nem tesz jót. Ezektől 2 dolog kiszámítható. Az egyik, hogy már voltak és lesznek még ilyen lépéseik (nem ez volt az első és nem is az utolsó), a másik, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy továbbra se legyen árverseny (egyszereplős közbeszerzések) és a rajtuk élősködő holdudvar vigyen mindent, amit lehet.
"Egyik este benyújtják, akár már másnaptól életbe lép vagy még aznap." Ebben az esetben mennyivel van nagyobb biztonságban az általad vett DKJ a PMÁP-nál?
Annyival, hogy ha megnehezítik a kiszállást (az, hogy van visszaváltási árfolyam, az részükről nem kötelező, illetve a visszaváltási jutalék is módosítható bármennyire, amivel már egyszer éltek korábban), akkor a DKJ-ből hamarabb szabadulhatsz, míg a PMÁP-ból évek múlva vagy akár nagyobb %-os levonással. Ilyen rendszeres éjszakai jogalkotás mellett én egy cseppet sem bízom bennük. Mára virradóra a BÉT-ről a Richtereseket szívatták meg, múltkor a MOL-osokat.
Magyar Állampapír tulajok