Annyival, hogy ha megnehezítik a kiszállást (az, hogy van visszaváltási árfolyam, az részükről nem kötelező, illetve a visszaváltási jutalék is módosítható bármennyire, amivel már egyszer éltek korábban), akkor a DKJ-ből hamarabb szabadulhatsz, míg a PMÁP-ból évek múlva vagy akár nagyobb %-os levonással. Ilyen rendszeres éjszakai jogalkotás mellett én egy cseppet sem bízom bennük. Mára virradóra a BÉT-ről a Richtereseket szívatták meg, múltkor a MOL-osokat.
"Egyik este benyújtják, akár már másnaptól életbe lép vagy még aznap." Ebben az esetben mennyivel van nagyobb biztonságban az általad vett DKJ a PMÁP-nál?
Egyik este benyújtják, akár már másnaptól életbe lép vagy még aznap. Kiszámíthatalan környezet nem tesz jót. Ezektől 2 dolog kiszámítható. Az egyik, hogy már voltak és lesznek még ilyen lépéseik (nem ez volt az első és nem is az utolsó), a másik, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy továbbra se legyen árverseny (egyszereplős közbeszerzések) és a rajtuk élősködő holdudvar vigyen mindent, amit lehet.
Richter kivégezve..... és a többi gyógyszeres.... Rabolnak ahonnan tudnak.... Arra leszek kíváncsi, hogy mennyire fogják megszopatni az állampapírosokat....
Hát jövőre valószínűleg DKJ felejtős, mert a kibocsátás csökkenni fog jelentősen, ami lehúzza a hozamot. Ez betesz a bónusz állampapírnak is, aminek a kamata a DKJ-hez van kötve. Véleményem szerint kár volt bevezetni. A többi papír jelenleg zsákbamacska, mert ismeretlenek a feltételek.
Voltam bent a kincstárban a napokban. Előttem egy 75 körüli nő fizetett be eur cash-t, és vett pemáp ot. Mondta, hogy gyorsan befizeti, mert úgy hallotta, hogy külföldön már nem lehet vele fizetni :-) Egy kicsit megnyugtatott rövidtávon huf ügyben.
Eddig jobban jott ki 2027B, mint 2029B. En augusztus 23.an vettem . 99.67%volt a veteli, 97%az eladasi arfolyam. Most jelenleg mar tobbet hoz, mint a DKJk, de a 3% spreadet ki kell hoznia eves szinten. Ha bubor itt marad,, vagy fentebb megy fel even at meg, akkor jo leszek
A kincstár sajnos a kártyás EUR befizetéseket tetű lassan írja jóvá... Nekem volt már 3 nap is és 10 nap is :) Valahol le van írva, hogy maximum hány napjuk van rá, úgy rémlik ez 6 munkanap. Szóval türelem, előbb utóbb ott lesz az EUR számládon.
Ja, nalam is fix csak dkj. Rovidre. Azt se.lehet tudni mi lesz 1 honap mulva a global gazdasagban, nem hogy még itthon!! Barmikor beuszhat az usabol vagy kinabol egy fekete hattyu. Aztan borul az asztal.
Nézegetem, ezt a 27B t. De 2.1 % a spread. Neked mennyi volt mikor vetted anno? En kicsit sokkalom. Felhalmozott kamat meg ,idaig 2.86%. Szoval neked errol mia velemenyed. Mert latom, hogy a 2029 B vel jatszol. A bubort negyetevente ujrabiraljak. Arrol mia prognozisod?meddig lesz ez 16 kornyeken?
Én is csak DKJ-t veszek egyelőre a forintból, kivéve, ha valami csoda folytán összejönne az EUR/HUF 380-390 közötti tartomány, mert akkor eldobok mindent és váltok. Az idei külker hiány csak bemegítés a jövő évihez. Nem sok minden szól szerintem a forint mellett. Orbán nem akar eurót, tovább akarják elértékteleníteni a forintot, ez elég egyértelmű üzenet volt. Euro esetén nem tudná leértékelni,szétinflálni a forintban lévő vagyont.
...és pont ezért gyanús nekem a PMÁP. Ugyanaz a média marketing megy körülötte, mint a MÁP Plusznál anno, hogy hű, mekkora kasza lesz ez a lakosságnak. Aztán látjuk, hogy mi történt...
még egyszer fix-szel le nem szivatnak, a kárplusz volt a világ legnagyobb átverése. szerencsénk volt a fordulós ingyenes visszaváltással, legközelebb nem lesznek ekkora balf..zok. és én sem.
Közben a rövid DKJ állomány lakossági kézben nőtt kb 1300 milliárddal. Ez az 1300 milliárd éven belül le fog járni, és ez lehet az a pénz, amit megpróbálhatnak becsatornázni PMÁP-ba. Nem hiszem, hogy a jelenleginél rosszabb PMÁP feltételekkel ez sikerülne.
Nekem az a benyomásom hogy az eurós tételeket kézzel írják jóvá. Múlt héten kedden tettem fel pénzt kártyával és pénteken érkezett meg a számlára. Amikor utoljára vettem akkor sokkal gyorsabb volt.
Sziasztok, szeretnék kérdezni egyet, bocs ha volt. Webkincsárban fizettem be EUR-t bankkártyával. Tranzakciók közt látszik, de az egyenlegben nem. Státusza "teljesíthető". Várni kell? Köszönöm!
Változót leveszik , helyette Fix kamatozásút készülnek piacra dobni, alacsony kamattal esetleg amit írtál 3% kamatprémiummal.... Az infláció követő nem buli az MNB-nek Pláne ha csak lassan csökken az infláció.
Elírtam: A hosszú PMÁP kamata lesz 16%, hiszen 14.5% körüli lesz idén az átlagos infla. Másképp fogalmazva az előző hozzászólást: Amíg negatív reálkamatok vannak, akkor hogy akarsz megverni egy inflációkövető papírt? (Van időbeli eltolódás, de azon nem buksz annyit. Max ha máshová fektetnéd be azt a pénzt közben.)
Csak azt ne felejtsd el, hogy a PMÁP most legalább két évig fog jó kamatot fizetni. Az inflációcsúcson az 1 éves DKJ lehet, hogy verni fogja, de szerintem inkább nem, vagy csak minimálisan (a hosszú DKJ kamata inkább 16% lesz jövőre). Két éves időtávon azonban meglepne, ha találnál jobbat.
Arra gondolok, hogy ami most jónak tűnhet rövidesen (PMÁP kb. 14-15%), néhány hónapra rá már lesz helyette jobb, akár DKJ, akár más. 22,5% infla volt novemberben, decemberben 25-27% közé saccolják. Szolgáltatóiparban elég sok cég nagy óradíj emelést tervez januártól (25-40%) az őket érintő valós infláció + energia áremelkedés miatt. A december szerintem még nem az infláció tetőzéséről fog szólni, azt valamikor az I-II. negyedévre várnám. ...és igen. 25-27%-os inflációnál (ami itt van a kertek alatt, vélhetően decemberben ez már meglesz) nem 15% körüli PMÁP kell, mert nem vonzó. Főleg, hogy éves átlagos inflációval számolnak, amit kozmetikáznak a kommunista árstoppokkal. Ha kell az államnak a pénz, akkor tessék legalább annyit adni érte, hogy reálértékben ne bukjon rajta a lakosság. Minimum infláció + 3% lenne az alap ilyen környezet, kockázat mellett. 2029 messze van.
Magyar Állampapír tulajok