Portfolio Portfolio
5
5
1
2016. szeptember 27. | 13:23
#1

Líbia kiakadt Orbán ötletén  

ugrás a cikkhez
Közleményben bírálta a líbiai egységkormány külügyminisztériuma Orbán Viktor miniszterelnöknek azt a felvetését, hogy az észak-afrikai ország tengerpartjánál hozzanak létre egy"gigantikus menekültvárost", ahová "vissza kell majd vinni" az onnan...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=237909
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
2016. szeptember 27. | 18:46
előzmény: #34  bigyula
#40
Miért hasonlítasz egy ellenőrzött, kis létszámú, időben elosztott betelepedést ahhoz ami ma folyik Európában?

Egy ellenőrizetlen muszlim népvándorlás célterülete a kontinensünk, melynek még külső határa sincs.

Egyébként cáfold meg, hogy a vallásuk a más vallású társadalmak törvényeinek elfogadását és azok átvételét hirdeti. Nem fogod tudni. Nem is állított senki ilyesmit még rajtad kívül. Ha megkérdeznéd őket néznének rád, hogy te honnan való vagy? :)
2016. szeptember 27. | 18:39
előzmény: #33  Phylaxa
#39
Nyilván sok-sok tapasztalat, rengeteg kísérlet, elméleti és gyakorlati kutatás áll a véleményed mögött, hogy ilyen határozott vagy, én csak abból indultam ki, hogy emberi lényekről van szó, nyilván lehet rájuk hatni, de természetesen én tévedek.
2016. szeptember 27. | 18:37
előzmény: #36  torkosbrrrz
#38
Nem írtam Orbánról, és nem írtam Orbán törvényeiről... Ez hogy jött le neked?
2016. szeptember 27. | 18:34
előzmény: #26  Oszo
#37
Divide et impera!
and use fb.
2016. szeptember 27. | 18:31
előzmény: #34  bigyula
#36
Magyarországon elég régóta élnek muszlimok. És tiszteletben tartják az itteni törvényeket. bigyula

Érdekes vagy a zorbánról más a véleményed, pedig az Ő törvényeit tartják tiszteletben ezek a muszlimok!
Valami hasadás van a gondolkodásodban! Magad sem akarod tiszteletben tartani a törvényeinket, de a muszlimokról meg vagy győződve!

Kinek a törvényeit tartják a muszlimok tiszteletben, a tiedet vagy a zorbánét?

2016. szeptember 27. | 18:23
előzmény: #25  csa-csi
#35
Hány éves vagy királylány?
vagy csak bennünket nézel mesésen naívnak?
2016. szeptember 27. | 18:14
előzmény: #33  Phylaxa
#34
"Mivel nem ismernek el semmilyen más törvényt mint amit a vallásuk hirdet..."

Magyarországon elég régóta élnek muszlimok. És tiszteletben tartják az itteni törvényeket.
2016. szeptember 27. | 18:08
előzmény: #31  Oszo
#33
Mivel nem ismernek el semmilyen más törvényt mint amit a vallásuk hirdet, ezért esélyed sincs. Ezen ne kezdjünk el vitatkozni szerintem, mert te hiszel abban, hogy az iszlámot majd rábírod, hogy érdekeljék a törvényeid. Sok sikert. Ez az egyenes út a "Ki hitte volna...." végeredményhez. Csak tudod, ott játszódott egész életedben a Tv-ben az egész. Nem filmeken, hanem a napi híradókban.
De mindegy, a te dolgod. Ne foglalkozz a muszlim világgal, ott minden szép és jó, csak most kirándulnak. :)
2016. szeptember 27. | 18:03
előzmény: #25  csa-csi
#32
életteret" ... (höh, heil!) kereshetne szaud arábiban , kuvaitban, emirségekben , iránban , menjenek csak oda , ott ugyanolyan valláskorusultak laknak mint ők !
csupa oilgazdag ország mesés bevételekkel , megvan a lehetőségük segíteni !

ha európából üldöznék mondjuk a keresztényeket , akkor a közel keleten befogadnák őket ?
2016. szeptember 27. | 18:01
előzmény: #30  Phylaxa
#31
Mert abba, hogy mit csinálnak, abba az itteni kultúra, az itteni hatóságok, az itteni emberek soha, semmilyen módon nem tudnak beleavatkozni. Átdobják a segélyt a kerítésen és lesik a további kívánságokat. Más lehetőség nincs is!
2016. szeptember 27. | 17:58
előzmény: #28  torkosbrrrz
#30
Egy kis része radikalizálódik, a nagy része egyszerűen éldegél a segélyeken és szaporodik. Aztán amikor elérik a kritikus tömeget, akkor itt is összevesznek és pusztítják egymást. De mindenekelőtt az idegen törvényeket és kultúrát tüntetik el. Abban az egyben értenek egyet. Az "ősi iszlám Európa" nem viselhet más jegyeket.

Azoknak, akik Humanitáriusnak képzelik magukat, eszükbe sem jut, hogy nem segíthetnének ingyen, ha páran nem keresnének rajta óriási összegeket.
2016. szeptember 27. | 17:48
előzmény: #24  pitcairn2
#29
De a karaván utat, mely a fáraók óta biztosan működik nem verte szét. Tömegével áramlanak rajta Afrika belsejéből az emberek.

Líbiát nem érdekli, megvan a maga problémája. Hadd menjenek a tömegsírba, aki pedig túléli, az letelepedhet Európában. Visszafelé köszöni szépen nem kér senkit. Viszont nagy üzlet neki az egyirányú áramlás. Ha megfizetik, egész Afrikát hajókra rakja. :)
2016. szeptember 27. | 17:43
előzmény: #25  csa-csi
#28
Arra nem gondoltál, hogy az ilyen hozzáállás miatt menekülnek és fognak radikalizálódni?

Én is emberséges vagyok azokkal akiket fegyverrel űztek el az otthonaikból, de nem mindegy számomra, hogy kiknek a fegyverével kell szembenéznem, ha odamegyek ahonnan elüldözték őket!

Sőt minden "humanitárius" fegyverviselővel le is számolnék!

Aztán megsemmisíteném az összes fegyvert és fegyverszállítót!
2016. szeptember 27. | 17:37
előzmény: #14  evatavi
#27
Két dolog: Igazán jó látni, hogy vannak önfeláldozó magyarok, aki nem sajnálják MÁSOK pénzét,munkáját, területét, emberek kényelmét, szenvedését számolatlanul föláldozni, csak hogy nekünk jó legyen.
A másik, ami eszembe jutott, hogy ezek szerint Orbánnak annyi esze van, mint Pampának, esetleg kevesebb, mert őt utánozza.
-Hát, nem lettem optimista!
2016. szeptember 27. | 17:32
előzmény: #24  pitcairn2
#26
Igen, nekem is feltűnt mikor a helyi lakosok "Nem akarunk emberi jogokat!" felkiáltásokkal a testükkel védték a rendszert és Kadhafit, de a nyugat csak nyomult és vert szét mindent amit látott!
2016. szeptember 27. | 17:17
előzmény: #21  longolo
#25
Aki menedéket kér és helyette további üldöztetés a része, mit tehet mást, mint, hogy radikalizálódik. Életteret keres magának, a gyerekeinek, társainak,foggal, körömmel, idővel fegyverrel. Ha emberséget tapasztal, szeretetet érez, és bizalmat, akkor hálás együttműködő és alkalmazkodó. Hiszen nem a letelepedés a célja, hanem hogy valamilyen módon átvészelje azokat a hónapokat, esetleg éveket, amig hazájába rokonaihoz és szeretteihez visszatérhet.
2016. szeptember 27. | 16:57
előzmény: #22  csendben
#24
kitűnő hely volt az amíg a "jóakaratú" nyugat szét nem verte az egészet a "demokrácia" és az "emböri jooogok" nevében...
2016. szeptember 27. | 16:53
előzmény: #22  csendben
#23
Arra mindenesetre jó hogy ezrével szálljanak hajóra a semmiből előkerülve!

Csupa pusztaság mégis szüli a migránsokat!
2016. szeptember 27. | 16:47
előzmény: #20  torkosbrrrz
#22
Humánus...
Ismerkedj meg Líbiával:
link

"A keskeny parti síkság sok helyütt a sós sztyeppvidékétől keletre az Akdar-hegység fennsíkja, délre pedig a szaharai tábla néhány oázissal tarkított kő- és agyagsivatagja, valamint a Szahara legnagyobb egybefüggő homoktengere, a Líbiai-sivatag található. Legmagasabb pontja a Bikku-Bitti (2267 m), ami az ország déli határánál van.

A Tripoli környéki Dzsifára-síkságot délről a Nefúsza-hegység határolja, ettől délre magas fekvésű kősivatag terül el, még délebbre pedig egy hatalmas, buckás homoktenger az algériai határ és Szabhá között. Líbiában kevés a felszíni víz, és nincsenek állandó folyók, de sok a föld alatti vízfolyás és az artézi kút.

Nem rendelkezik állandó vízfolyással."

Egyszer kipróbálhatnál egy pár napot víz (és más folyadék nélkül)....
2016. szeptember 27. | 16:39
előzmény: #17  csa-csi
#21
Fegyveresek azok ellen is védenek akik elől menekülnek.Ha úgy hívják hotspot, kapu oldalszárnyakkal az már nem felháborító ? Meg a török egyezmény ahol rábízzák a törökökre a piszkos munkát, a határon bárkit lelőhetnek, ezek mennyivel humánusabb megoldások ? Plusz gyaloglás több ezer km-en keresztül veszélyeknek kitéve nem kevésbé megdöbbentő.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE