gyerekek, tudjátok mit vettem észre? ha baj van a tőzsdével, mindenki "sün" ha jó a hangulat a tőzsdén, dőlnek a "jópofik" megpróbálok nem panaszkodni, ha rossz lóra teszek, ez a takarék megint hullik vissza, megint a 400-hoz vonzódik, de azért hosszabb távra van egy olyan elképzelésem, hogy talán jobb lesz ez a "kis otp", mondhatjuk "mütyürövics mütyürke mütyür" , mint egy-két más papír
mai egyetlen "örömöm": van egy nagy konyhaszekrényem, 4 polcos, mindegyik polc 80 cm mély és az egyiken tartom a meggybefőtteket hátul, elővettem egyet joghurtos-citromos -meggyes muffinhoz, erre nézem, valami van mögötte ááááááá, 3 üveg ajvár !!!!! :) épp felírtam a vásárlólistára ma, hogy kell ajvár a sült halhoz mártásnak , erre a kincsek előkerültek gyorsan megnéztem a lejárati dátumokat, mert nem is emlékeztem, mikor vettem őket, 2024, tehát oké tanulság: nagyobb üvegek mögé ne sorakoztass kisebb üvegeket:)
gyerekek, kicsit büszke vagyok magamra utoljára 2830-on adtam mol-t és nem maradt egy darab sem ma 2730-on kaptam, épp 100 forinttal lejjebb nem kapkodtam talán végre először ----- még 18 forintos pluszba is kerültem vele zárásra:) hej, takarék, takarék, visszaadott minden emelkedést tegnap óta 420, mint tegnapelőtt, minusz 4,5% tegnaphoz képest ------ klassz
Zsuzsa segíts! ... ha jól érzem a "srác" nagyon jókat ír és érthetően. Szerinted? https://forum.portfolio.hu/topics/otp-szakmai-trollmentes/39082 https://forum.portfolio.hu/user/mab Rosszul nézed. Az első két fekete kör után a harmadikról nem lehet tudni, hogy alacsonyabb csúcs-e, csak akkor ha az árfolyam a 2. fekete kör alá megy. Ekkor válik a 3. alacsonyabb csúccsá, mivel csak ekkor biztos, hogy két minimumérték között (3 és ennél kisebb 4) ez lett a maximum. Addig oldalazás van az első két fekete kör között és akár új csúcsra is mehet.Ehhez hasonlóan a 8000-11100-9800-11600 emelkedő trendben a nemrég ütött 10535 egyelőre egy "ideiglenes" minimum, és akkor lesz végleges minimum, ha az árfolyam 11600 fölé megy. De előtte lemehet az árfolyam 10300-ra is, az emelkedő trend nem sérül, csak 9800 alatt. Az más kérdés, hogy valószínűleg egy 10300-as lemenetel hosszabb oldalzást és regenrálódást jelentne, mert az emelkedő trendvonal viszont törne (de ez nem azonos a csúcsok mélypontok alkotta emelkedő trenddel) volt egy elírás: mivel csak ekkor biztos, hogy két minimumérték között (***2*** és ennél kisebb 4) ez lett a maximum A Te karikáidra ez igaz, hogy 2 alatta van a felsőnek. Hacsak nem rajzolod őket egyvonalba 3 karikából 2 mindig alatta lesz a felsőnek. Azonban a 3. karika nem (végleges) csúcspont így nem lehet azt mondani, hogy csökkenő csúcsok alakultak ki. Ez egy gyakori benézés, az utolsó előtti jelölt akkor véglegesedik amikor az árfolyam meghaladja az azt megelőző előző maximumot vagy minimumot. Ez csúcspont-mélypont azonosítás alapja.
de már szívesen veszem lefelé, mert meggyőződtem, el tud rugaszkodni a 400-tól ó, ha ilyen könnyű lenne beszállni egy papírba és csak venni, venni , mert tudható, hogy sokszorosát éri majd
annyira szeretem a tatárbifszteket, hogy néha nem bírok ellenállni, hogy ne csináljak kb 3-4 hetente rámjön ez a vágy nyáron kevésbé , akkor nem is kívánom annyira és elég veszélyes is
te jó ég ez a takarék tényleg volt 2000 fölött? esküszöm, nem emlékszem rá, pedig szoktam emlékezni papírokra, ezek szerint egyáltalán nem figyeltem akkoriban
igen, a helyzet az, hogy ezek túl drága alapanyagok ahhoz, hogy az ember elrontsa :). Sima otthoni tűzhely nem tud akkora hőt leadni, ami egy t.bone sütéshez kell. De egy sima bélszínt meg lehet otthoni felszereléssel is csinálni.
ezért kérdeztem, hogy sütöttél-e már ilyet, mert borzalmas nehéznek tűnik ááááá, nem fogok ezzel kísérletezni, ha marhahúsra vágyom, veszek 30 deka darált bélszínt és csinálok tatárt belőle az mindig bejön
minden steak típusnak megvan a technikája hogyan kell profi módon megsutni. Otthoni körülmények között nem vagyok meggyőződve hogy lehet olyan profi módon elkészíteni mint egy erre felkészült étteremben.
ismerem, de még nem sutöttem. Ha jól tudom ez egy spec. Vágási technika ami az amcsiknál sokkal elterjedtebb, mint itthon. Mondjuk itthon eleve nem húsmrhákat vágnak, tehát ínyenc steak fan-ok eleve kintről hozott husikban gondolkoznak.
senior, már sütöttél t-bone steak-et? néztem délután egy főzőműsort, állítólag a T-bone steak fele hátszín, fele bélszín , egy kilós a cucc, és állítólag baromi nehéz jól megsütni huuuu, izgalmas lehet:)
"titkos kert, titkos ablak" mindig láttam Verát a hátsó kertben tevékenykedni, a madaraknak rakott ki mindig eleséget, biztos. hogy ezért csicsereg a sok madár a belső kertben , hozzászoktatta őket az évek során nagyon jó dolog, hogy nyáron a szúnyoghálós ablaknál madárcsicsergésre ébredek mindig rengeteg madárka van itt télen nyáron egy "őskert" a hálószobára nyíló ablakom hatalmas fák, bokrok, füves rész, és a sok madárka
szia senior, már alakul, sok időt töltöttünk a nyáron a hátsó kertben beszélgetéssel Vera levitt két fonott széket és egy asztalt, időnként lementem hozzá, és beszélgettünk
visszavittem a szomszédasszonyom lábosát, benne egy szelet sült husival, sült gombával és sült zöldségkörettel most hívott, hogy megette, isteni finom szerinte örülök neki, legalább egy ember van a házból, aki törődik a másikkal azaz most már kettő, én is nagyon hálás vagyok a verának, hogy törődött velem, amikor elesettnek látott
csináltam ma hús mellé zöldséges pogácsát, nagyon finom lett : fele édesburgonya, fele sima krumpli, hozzá sárgarépa, lilahagyma, mindez reszelve, préselt fokhagyma hozzá, só, bors , egy tojás, petrezselyem, hirtelen sütöttem ki ezeket a pogácsákat, félelmetes finom a húshoz a lényeg: minden alapanyag nyersen reszelve, utolsó pillanatban sózni sütés előtt, hogy ne csorogjon lé belőle, tényleg süljön, ne főjön egy másik serpenyőben néhány gombát pirítottam hozzá isteni lett sült hús, sült gomba és a zöldséges pogácsák jó szívvel ajánlom :)
még írok kicsit a piaci árakról is: hétvégén kaptam kígyóuborkát 380-ért, szép volt, friss, megvettem most nemrég beszéltem tasszkával, azt mondja, az ő piacukon 689 volt a kigyóuborka ma üzenem az mnb-nek: ne szórakozzon, hogy még mehet tovább az infláció, mert ez már tűrhetetlen üzenem a zöldségkereskedőknek : ne szórakozzanak tovább az emelésekkel
még írok egy kicsit a takarékról: olyan szintre süllyedt le, hogy már felkeltette a figyelmem kötés napokig nem volt benne, 400-ról szinte mindig visszaverték alá de én vettem 374-en, 384-en és 400-on is sok "csipszar" papírral egy árban volt 400-ig, én a takarékot választottam ezek közül remélem, megérte, hogy kineveztem "az én kicsi otp-mnek " az én kicsi pónim:)
csak egyetlen baja van: rettenetes illikviditásba fulladt Hathor, megnéznéd, mi volt az ATL-je és az ATH-ja és mikor? emlékszem egyszer 740 -re, mert ott adtam egy 500-as vételt, de már arra sem emlékszem, mikor volt , sok-sok évvel ezelőtt
leves