Sajnos nagyon többet nem tudok írni mint amit eddig. Esünk mint a kő, most épp egy másik szolgáltatónak dolgozom, szétkapta a saját nappaliját hogy munkát adjon az embereinek ... Én csak egyéni vállalkozó vagyok így annyira nem szorít a kabát, se hitel se elvállalt munka. Beragadt készlet az van de pár millió , kenyeret nem kér, majd eladjuk. kb. ennyi. Decemberben elkezdtem keresni újabb autót lett volna ÁFA. De elnapoltam még annyit nem esett az áruk mint az US500 :-) így várok. Ma US részvény nélkül alszok ... nem sikerült elkapni az alját.
egyszer régen Lázár Ervin és a felesége nálunk volt vendégségben adtam neki egy lázár ervin könyvet, beírna valamit a lányomnak? másnap láttam, beírt: "Katának sok szeretettel, aki már MOST vigyázni tud a szüleire " megértettem
Gratula! egy új baba születése mindig nagy öröm a családban.Nagyon szeretek babázni,olyan kis hálások,ha szeretetet és figyelme adsz nekik,vissza is kapod.
Anna tavaly volt nálam és kérdeztem, még mindig nem akarsz gyereket? de, mondta, már tervezik Márkkal, de még nem biztos mondtam, két programozó és még nincs gyerek? programozzátok be azon vagyunk, mondta Anna na meglett a programozott kicsi:)
lehet nem akar naponta ezzel foglalkozni,azt nem annyira egyszerű megtenni.Az idő értékes faktor mindannyiunk életében. Long-al még kivárok,inkább lemaradok 100-200 pontról.
Sajna bejönni látszik...ujra 10k...szép. mikor olvastam itt a beírást h kolega full longos lett rögtön éreztem korai volt :D na ismét jön a tojás korszak :)
az is igaz, hogy van olyan mikrobiológus, aki szerint az összes mikroelem, vitamin, nyomelem, stb már nem pótolható a sima kajákból, kell szedni cinket, szelént, d-vitamint, c-vitamint stb ráadásként is ahogy olvasgatom a topikokat, még hülyeség elleni vitaminra is szükség lenne HEV néven
a kicsin is látom ezt a változást, ha egy "húspogácsába " 40% húst teszek, például darált csirkét és a 60%-a sárgarépa vagy karfiol vagy brokkoli, vagy akármi is és még a fűszerezés is jó, kellő só, bors, fokhagyma, mustár stb,. nagyon szereti a fehérje fontos, de azt lehet tojással, sajttal, stb pótolni
mondjuk nekem nagyobb biztonságot adna, ha ízre lenne olyan vegán darálthús, azaz növényi alapon előállított "hús", ami ízre megfelelne "tatárbifszteknek"többféle fűszer hozzáadása után, mint a nyers marhahús , amiben több kockázat van
megint nagyon érdekes riportot hallgattam a rádióban: van az állati termékek húspiaca, van a vegán termékek "húspiaca" és van a laboratóriumi "húspiac" magyarországon állítólag 3 cég foglalkozik vegán hús forgalmazásával, a fiatalok közt egyre nagyobb népszerűséggel , ezt állítólag a magyar húslobbi ott gátolja, ahol csak tudja egy dologra emlékszem, kb 20 évvel ezelőtt a "kaiser üzletláncban" lehetett kapni rendszeresen vegakolbászt, nekem akkor nagyon ízlett, aztán eltűnt a piacról , pedig máig emlékszem, milyen finom volt
még egy kis beírás: kezdek néhány termék árával megelégedni, az idared alma /nagyon jó minőségű/ kilója 319, az édesburgonya kilója 499, a lilahagyma kilója 345, a banán kilója 499, mindez a penny-ben, tehát egy-két multi már kezd észhez térni az árazásban, úgy néz ki örültem ezeknek, mert sok almás sütit tervezek, sok lilahagymalekvárt, és sok sült édesburgonyát köretként
erről is hallgattam riportot a rádióban, hogy az ipar továbbra is a kapaszkodó, azon belül az építőipar és a turisztikát emelték még ki, hogy bár bezárt sok szálloda és panzió az ősszel, de mégis a megnövekedett turisztika miatt a nyitva maradottak nyereségesek lettek
aztán a vihogós riport után elgondolkodtam, hogy mennyire hiányoznak a kreatív agyak ennek a magyarországnak és hogyan bontja le az iskolarendszer a kreativitást aztán még egy riportot meghallgattam, hogy a 12 éves gyerekeket úgy versenyeztetik felvételire, mint a versenylovakat , és hogy például ez a finn iskolarendszerben tilos mármint a versenyeztetés túl fiatal korban mert az nem túl nagy kreatívság, hogy veszek molt x áron és adom feljebb x áron , de hogy mi lesz ebből az országból az a jelenlegi iskolapolitikán múlik
ma reggel félfüllel megint hallgattam egy beszélgetést a rádióban, szegedi krisztián, google fejlesztő, a mesterséges intelligencia témában, matematikus végzettségű egyébként, és azon vihogtam, hogy ő milyen jókat vihog bizonyos állításokon, szétröhögte magát az interjú alatt, félig sem értettem, mi a francról van szó, szingulatitás és egyéb olyan kifejezések és magyarázatok, hogy elképedtem, ez meg szétröhögte magát amerikából a google fejlesztő központból magyar agyak amerikában ----- ennyit megértettem azt is megértettem, miért megy egy zseniálisnak kinevezett magyar agy amerikába ---állítólag már egyetemen tanítják az állításait, fejlesztéseit de mivel nem igazán értettem, amiket mond, azon vihogtam, hogy szétvihogja magát és mondja, ő minden állítást megkérdőjelez ---vihogva vicces volt a riport
ma félfüllel reggel hallgattam a rádióban egy elemzőt, azt mondta, az építőiparé továbbra is a jövő és a jól képzett szakmunkásoké, akik pillanatok alatt összeszerelnek ausztriában házakat szóval magyar szakik ausztriában szerelnek össze házakat pikk-pakk
2752-es molt adtam el 2800-on, annyi eszem nem volt, hogy hozzácsapjam a 2780-as és 2802-es vételeim , pedig kegyelmi állapot lett volna hát persze, 2800-nál kezdtem reménykedni, hogy na, na , naaaaaaa azóta 2660 is volt a lolka -molka jó tanulság
Én még MOL tulaj vagyok, 2826-on hogy meglegyen hétfőn a 13% ... a 2746-ra :-) OTP long certivel indultam múlt pénteken amit még hétfőn nyitáskor eladtam volna kicsi bukóvak de persze 15 percig nem ment a kereskedés ... így egy gyenge 31.000 mínusszal lendültem neki az US piacnak. :-) ledogozva 11.000 mínuszra ... TSLA tulajként hétvégére ... a jövő hét is meredek lesz. :-)
meglátjuk a jövő hetet minden jót neked a hétvégére :) mi van ezzel a boborjánnal és a katonák fiatalításával? már talált varázsszert, amivel a fiatal jól képzett marhák nem mennek fejjel a falnak?
már kezdem a fejem a falba verni, amiért nem adtam a 10650-es vételt 10850-en rogy össze állandóan ez a büdös otp, a mol-ban legalább lehet vitorlázni 50-60 forintot megint a reménytelenség az otp-ben ... ááááá, inkább nem is írok semmit, de már megint kezdem a csodát várni benne csordát kellett volna írnom, csorda van benne mol-ban viszont az illikviditása miatt egy aránylag jól kiszámítható csorda kavar ...
Kitartó longos lettem, ebből most nem engedek! Ma még lehet kicsit buta elképzelésnek tűnik, de olyan seniortraderesen várok türelmesen és majd egyszer minimum 13k körül eladom. Addig a nyugi a tuti!
kac kac, a fogyókúráról: elmentem piacolni, el akartam osonni a kedvenc hentesem előtt, de egyedül volt, észrevett és kiszólt mosolyogva: tatár bifsztek? bamm, már kértem is 30 deka daráltat:) szóval nemsokára kikeverem és este legalább a felét bepuszilom , de szigorúan pirítóson igazából nem akarok fogyókúrázni, csak nem túl sokat enni este persze megint éhesen mentem vásárolni, itt az eredmény:) cukorfalat lolka-molkából vettem 2720-on, ha már tegnap sikerült eladni 2760-on, és amúgy is csak 2780-ról és 2802-ről van még a végén cukormol mániás leszek:) ma csak futurt tudtam adni, 2200 darabot 26.2-n és 1300 darabot 27-en, az egy félig teljesült tétel maradéka volt
logikusnak tűnt ez a fajta kaja, hogy először gyümölcs és esetleg valami zöldség, aztán este a nehezebb húsos kaja, mert olvastam régen, hogy a gyümölcs és a zöldség hamar átmegy a szervezeten emésztésben, viszont ha megakasztja valami, például egy pörköltre ráeszel gyümölcsöt, akkor az berohad a gyomrodban, és nem is hasznosul
azt képzeld el, hogy általában napközben nem vagyok éhes, dél körül valami gyümölcsöt eszem görög joghurttal, aztán estefelé már tényleg éhes vagyok, és kitaláltam régebben, hogy a "gladiátorok kajáját" követem, nap közben semmi, este egyszer kaja, de ezt sem tartom, mivel nap közben eszem valamit, valószínű nem egészséges így, merthogy nem is vagyok gladiátor:) tehát átváltok, kicsit többet eszem nap közben, és kevesebbet este egyelőre furcsa, ezért ettem bele a vöröskáposztasalátába
leves