még mindig felfelé gondolom az otp-t most mondja a barátnőm, hogy arancini -féle a rizsgombóc. amit csinált, csak nem rizotto-rizsből, hanem normálból csinálta és nem tett hozzá fehérbort sem a főzésnél, mert utálja, hanem csak zöldségalaplé és paradicsomszósz és parmezán, és a sajt összefogja annyira az egészet, hogy nem kell paníroznom sem, hanem csak zsemlemorzsában forgatni és sütni, és nem baj, ha laposabb lesz, nem gombóc forma, mert nincs olajsütőm, tehát csak teflonban tudom megsütni akkor arancini, ami "nemaz -rizsköret" és kész :)
ja, de senior a kacsazsírba csak főtt húst vágtam bele apró darabokban, és rengeteg hagymát, azt viszont a kacsazsírban sütöttem lassan és a végén a kápia paprikát is, és csak sóztam, borsoztam a cuccot, szóval nem volt már kedvem megint nyers marhahús-macerára barátnőm is mondta, nem így kellett volna, tudom, anyu is belesütötte a húst a zsírba, de megúszós lett, de finom
annyit nevettünk ma is, barátnőm próbált tanítani az okostelefon rejtelmeire, aztán közölte, hogy reménytelen vagyok de csak azért, mert vicceltem végig , szétvihogta magát rajtam :) azt hiszem, ezt a függetlenedést tartom a jövő héten is, legalábbis kedden és pénteken mindenképp , már edzőteremre akar rábeszélni, ahova neki bérlete van :) jön majd a "lógok a szeren" -korszak:)
tasszka ma meglepett, hozott parmezános paradicsomos rizsgombócokat, van valami neve is, de elfelejtettem, nagyon finom, megcsinálom a gyerekeknek köretként
hétfő óta álltam 10200-on eladáson az 10710-es otp felével, azt még láttam, hogy kiment, és visszaálltam venni 11000-re, mielőtt indultam itthonról , meg is kaptam, de nem záróban , sokkal előtte
a vadast felsálból csináltam, és igen, levesnek a sok zöldséggel és aztán a szósz és a zsemlegombóc , de hagytam zöldséget a levesben is, szóval lett a húsleves és a vadasmarha --- azaz két kaja azaz 3, mert a főtt hús egy részét tettem a kacsamájba a sok hagymával és a kápia paprikával
Na volt egy beejtés otpbe 10810ig, csak a fele pakkom lett visszavéve, túl sok idő nem volt átgondolni, de bízom benne, hogy lesz még egy lehetőség lejjebb is!
Reggel, amikor látszott, hogy nem engedik 11 alá az otpt, inkább vettem 11015-70 között egy kisebb adagot, általában ha ilyenkor elgyengülök, mindig lefordul! Na ha most mégse, legalább nyerek egy kis aprót, ha pedig bejön a szokásos forgatókönyv(elszakad a cérna és magasabban visszaveszek) majd lefordul, akkor meg lehet a nagyobb mennyiséget visszaspájzolni! De jó itt tökölni a gép előtt... Éva, nagyon jó döntés volt átmenni Izaurába!
akkor csúszott pár napot az elkészítés? a marha melyik részéből csinálod? külön párolod? mert én úgy tanultam, hogy a húsból sok zöldséggel csinálsz egy f.sza marhahúslevest, levet leszűrod levesnek, a zöldéségeket meg a husit pedig felhasználod a vadasba. - a pecsenye (ami tul képpen marha konfit) is jól hangzik. jó étvágyat mindkettőhöz :)
senior, ma életem legfinomabb vadasszószát csináltam meg, felét lefagyasztom, mert sokat csináltam párolt marhahússzeleteket csináltam, és zsemlegombócot, jó babrás kaja, de nagyon élveztem csináltam még egy jó dagasztós kaját: kacsazsírban lesütött kis kockákra vágott marhahúst és rengeteg hagymát, apró kockákra vágott kápia paprikát, amíg bugyborékolt, addig sütöttem lassú tűzön, addig volt benne "víz", és most két tégely lett a kenhető pecsenyéből piritósra, az egyiket viszem a barátnőmnek ajándékba, mert már mondta, ő is hoz meglepetést nekem :) remélem, libamájat:) de ha kacsamájat, nem bánom:)
hátraléptem hétfő óta, mert vakarék-kotorék küzdésekre nincs most energiám ez a hét pompás lett a számomra nem a tőzsdén, hanem azon kívül fellélegeztem, jókedvem lett, sétáltam, barangoltam, vásároltam, lakást szépítettem, virágokat ültettem át, főzőcskéztem, tévéztem, barátnőmmel programoztam és fogok is, egyszóval nem kuksolok napközben a gép előtt nagyon jó érzés elkezdeni nehéz volt hétfőn, de annál könnyebb napról napra és a 10710-es otp-t még nem adtam el garancia nincs rá, hogy a szemétbe megy
🤭igen,vagy le vagy fel.figyeltem a talalati aranyat kb.10-bol 3,ami nem jo,sot!Nentsegere legyen,hogy otp mindig tele van csavarokkal,sok fejfajst tud okozni🥴mindannyiunknak
nem, valami bíztatóbbra emlékszem, amit decemberben írt de tényleg nem akarom visszakeresni , mert 11000-en már túlment , és szerintem megérdemli az otp , hogy egy kicsit még "száguldjon" már ha a jövőt árazza és nem a nyomorultságot valószínű ez a 11000 is fájhat sok shortosnak drukkolok, hogy még jobban fájjon:)
En 8Ktol 11ig felfrle vartam OTPt, onnan le. Le is ment 10k ala, de most erot mutatott, amire mar nem szamitottam, es tovabbra is le varnam, de miert ne tevedhetnek en is? Poziciom nincs
Azóta már volt vagy 10 féle verziója fel is, le is! Tegnap például evidens(!) volt neki, hogy otp innen lefordul! Ha pedig nem, akkor tovább emelkedik... Erről ennyit.
na azért nem is értettem, miért jelentetted be olyan drámaian szeptemberben, hogy nem érsz rá ide írni pedig képeket küldeni nem lett volna megterhelő és az esti dumák sem azt tudtad, hogy kétszer még pomperj is írt ide? :)
leves