akkorát aludtam , mint a bunda:) lekopogom, de az utóbbi egy évben csak a felhőben találkoztam a háziorvosommal, mert egyetlen gyógyszert kell szednem, vérnyomáscsökkentőt
jó reggelt, igen, elmentek:) 1500 db OPUS eladási ajánlata teljesült 120,400 Ft áron. 09:04:02-kor 1500 db OPUS eladási ajánlata teljesült 120,000 Ft áron. 09:03:11-kor
hát jobb 30 évesnek lenni, mint 60-nak :) csajoztunk/pasiztunk, tele voltunk energiával, jöttünk, mentünk, élményeket gyűjtöttünk :) egészség rendben volt, a háziorvost csak akkor láttam, ha jogsit kellett hosszabbítani :)
ja, és az alteo-ról nem írtam még, tegnap vettem 3340-en, stayerke erre azt mondaná, 21-re lapot húzni, és beálltam eladásra 3390-re, tegnap nem ment el, de ma reggel nyitóban elvitték 3420-on, tehát jó érzésem maradt az alteo-val kapcsolatban kár, hogy eddig nem figyeltem rá jelenleg totál ATH-n van, de lehet, ez is olyan lesz, mint a masterplast úgy értem, négyezres papír
mielőtt elmentem volna piacolni, beálltam mol-ba vételre 2586-ra, de kivettem, és helyette vettem a 3000 darab opust -----állok még bent vételen lejjebb is, de azok ma nem teljesültek
észrevettétek, hogy állandóan a múltban élek? :) de hát jelenleg már csak egy játszó-főző- gondoskodó nagymama vagyok, és ha ez nem is unalmas szerep, de nem olyan, mint régen:)
ez a 80-as években történt, és a12-es találat is akkor rengeteget fizetett, valami 30 ezer forintot akkor, elrohantam a luxus áruházba és megvettem azt a csipke fehérnemű cuccot, amit már kinéztem magamnak előtte persze a cucc nem 30 ezer volt, hanem sokkal kevesebb, de a barátom sokáig örült a "totónyereményemnek:)
tényleg, majd drukkolok neked a pókerben ! :) foci fogadásban nem tudok neked segíteni, életemben egyszer nyertem totószelvénnyel, azt hiszem, 12-es találatom volt, elég sokat fizetett, mert a lottozós nő szerint olyan eredmények jöttek ki, hogy csak a hülyék tehettek ilyenekre:)
köszi senior a bíztatásod, ha tényleg a certi kiütés volt a cél, akkor szabadulni tudok majd képzeld, milyen aljas vagyok: ) az egyik csomag morva sonkát megcsináltam magamnak vacsira, mert találtam egy nagyon jó tormakrém- receptet és ki akartam próbálni, tényleg finom-e szóval önfeláldozó módon magamon kísérleteztem :) de majd pótolom a sonkát https://femina.hu/recept/tormas_sonkatekercs/
Egyetértek seniorral, hamar visszahúzzák 120-130 közé, aztán nem tudom, de neked már ez is elég lesz. Én csak blue, 4ig is csak addig, amíg ki nem szabadulok. Lassan folytatódik a klubfoci, az az igazi erősségem (mármint a fogadás), kis póker, OTP meg majd jó lesz egyszer...
azért csak lenyomták addig, hogy az utolsó long certit is kiüssék :) nem lett rossz a negyedéves beszámolójuk sem, úh annyira ne parázz, el fogod tudni adni nyerőben szerintem napokon belül.
de neked már nincs? igaz, én is eladtam egy 128-131-es vételt 133 körül, utána még ment egy kicsit, de azt már nem figyeltem, csak most próbálkoztam be
Emlékszem még az Opus-Konzum egyesülés előtt 390-400 között vettem és 480ért se akartam eladni 2 hónappal később, majd örültem, hogy kis mínuszban kiszálltam belőle! Nagy mondás volt akkoriban Fekete úrtól, hogy "mindenki jól fog járni!" Már a látszatra se adnak, undorító amit az elmúlt években műveltek! Inkább piros/fekete részemről, mint még egyszer opus, de természetesen neked sok nyerőt kívánok!
elmentem megvenni a hétvégi húsokat a piacra, és mire hazaértem, már megvolt a 113 nem biztos, hogy okos dolog venni, de talán majd el tudom adni 120 fölött ma szerintem nem megint dől össze minden
nem könnyű a magyar nyelv :) de 1,100 000 szó van benne, az angolban kb 400 000 majdnem háromszor annyira tudjuk kifejezni magunkat, mint az angol tudnánk .... ez feltételes mód
már csak egy eset maradt, amikor felszólító módot használ a magyar nyelv :) hogy tudod másképp mondani: "hazamegyek, mert pihenni akarok " így: "hazamegyek, hogy pihenjek" a képlet: csinál valamit, mert ..... akar valamit /cél van a mondatban/ transzformáció: csinál valamit, hogy .... + felszólító mód
igen, ezek a műsorok jók voltak további példa, hogy világos legyen : a főmondatban a "megakadályoz" szó van, utána a mellékmondatban kell a felszólító mód: " a biztonsági őr megadályozta, hogy az emberek bemenjenek" a "bemenjenek" a felszólító mód
Igaz, köszi! (Jó ez a nyelvészkedés. Gyerekkoromban Lőrincze Lajosnak volt műsora a rádióban. Azt hiszem Édes anyanyelvünk volt a címe. Grétsy professzor pedig a TV-ben nyomta. Sajnálom, hogy méltatlanul bántak vele mostanában és pont Balázs Géza.)
körülbelül 200 ilyen szó van a magyar nyelvben, ami után, ha szerepel a főmondatban, a mellékmondatban felszólító mód kell ettől őrültek meg a diákjaim :)
ha a főmondatban valami vágy, akarat, tiltásra utaló szó van, utána a mellékmondatban jön a felszólító mód például: " Azt akarom,hogy ne várj meg" ---a "várj" a felszólító mód vagy : " Óhajtja, hogy megmelegítsem az ételt? ----- az óhajt szó a főmondat után vonzza a felszólító módot, "megmelegítsem "
majdnem beletaláltál:) mert vannak szavak, amik ha a főmondatban szerepelnek, utána a mellékmondatban felszólító mód kell példa : " az orvos megtiltotta, hogy felkelj " ez esetben a "felkelj" a felszólító mód a "fűre lépni tilos"-ban nincs felszólító mód, úgy lenne, ha " Ne lépj a fűre! " ez estben a "lépj" a felszólító mód
Bocs, hogy bele kontárkodok! Talán tiltás kifejezése esetén. Pl: Ki haj ölni veszélyes! ; Fűre lépni tilos! És megszólítás estén. Pl: Tisztelt Éva asszony!
tovább segítek, a felszólító mód használata a magyar nyelvben: kérdésben használjuk, ha tanácstalanok vagyunk és vagy a partnertől, vagy saját magunktól várjuk a megoldást : például : "mit vegyek karácsonyra a gyereknek? " "hova tegyem ezt a vackot? " "elmondjam katinak, hogy csalja a férje? " már csak két eset maradt, amikor felszólító módot használunk szabályszerűen a magyar nyelvben, azok nehezek
leves